- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Szerényebb panelt kap a OnePlus 15
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24974 üzenetére
Pillanat, most már a router eléri az ONT-t! Tudja pingelni.
szerk.: megvan. Kellett a NAT is! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
-
Gyurka6
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24962 üzenetére
Két routerrel be lehet egy időben tárcsázni, mint régebben az upc-hez hárommal lehetett. Az első része, ipv6-nál a digis router ....../128-at a T-s ..../64-es címeket oszt.
-
yodee_
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24965 üzenetére
Jelenleg távol vagyok, és a tegnapi után inkább nem próbálkozom
Holnap délelőtt jelentkezem. Köszönöm előre is.
-
yodee_
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24963 üzenetére
A HGW 192.168.1.0/24, a saját mikrotikom pedig 10.13.1.0/24. Ether1 nem tagja a bridge-nek.
-
Gyurka6
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24958 üzenetére
A DI)GI /64-et a T /56-ot ad, két router-rel használható (ha nincs ip tv-d). Amikor kétrouter tárcsáz a harmadik-4.ik porton már nem elérhető a t-s eszköz, (optikán). Amennyiben csak egy betárcsázás van egy másik porton még elérhető, ad ip-t. Kettő tárcsázás esetén már csak modemként (dupla) működik.
-
Reggie0
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #24951 üzenetére
Azert is van ez, mert a telekom eszkozre belepve is tudsz uzemmodot valtoztatni, nem kell hozza szolgaltato webje vagy ugyfelszolgalat.
-
Reggie0
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #24954 üzenetére
Igy van.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #24950 üzenetére
Ja gondolkoztam közben, kell a NAT is, mert az ont ha csomagot kap 1.39-től pl, akkor nem fogja tudni alapba, hogy neki azt az 1.2 felé kell megválaszolnia, csak akkor ha címfordítást csinálsz és a local címeket 1.2-re fordítod. plusz a local bridge-be nem lehet benne ether1 külön kezelendő, különben kapásból 2db konkurens dhcp server lesz egy lanon belül.
-
válasz
D-LAN|FuRioN #24947 üzenetére
"Ez melyik szolgáltató? Fura, mert bridge mód esetén úgy kéne működnie, hogy nem oszt lokális címet dhcp-n és nem is vesz fel ip-t localban semmilyen tartományból."
Telekom, és emlékeim szerint már az első, Dialcom 1600-as, még ADSL Bridge néven futó eszközük is tudta ezt. Annak is volt webfelülete, bár a felhasználók több mint 99%-a sosem látta, mivel bedugta a kábelt és bepötyögte a Windows 98-ban a PPPoE adatokat és internetezet.
És egyébként most se kell az emberek döntő többségének, hogy elérje a szolgáltatói eszközt, ha mögé helyezett egy sajátot. De vannak azok a speciális esetek mint az enyém. -
gabro0
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #24903 üzenetére
Korábbi Juniper hálózatautomatizációs mérnökként mondhatom, hogy nem tudom elképzelni hogy fut ez a cucc bárhol élesben. Azon poénkodtunk rárakunk egy opensource cuccot, az többet érne
70-80M Ft/db áras eszközökről volt szó.
ZTP és config versioning/komolyabb rollback lenne a ROS-ben, akkor egész megnőne a használhatósága.
-
mrots
tag
válasz
"ha új vonalú Cisco eszközöket használtál már (nem 50 ezres kategóriában) akkor legszívesebben felgyújtanád kb"
Mondjuk inkabb ugy, hogy az elmult 20 evben olyan cisco eszkozokon dolgoztam egy-egy ugyfelnel amelyek nem, hogy 50ezer felett vannak, de az arukbol kulon-kulon egy kisebb falut is siman megveszel .
"1+ millás controllerrel"
Ezt nem ertem, eleve nagyon pici deployment lehet, ha egyetlen kontroller van csak. Az en otthoni halozatomban van csak egy kontroller. Az arkategoriat sem teljesen ertem, ez akkor valami licensz nelkuli kis vacak lehet. Egy tisztesseges kontroller megfelelo licenszekkel es supporttal listaaron 10-11 millio korul van, nyilvan ebbol meg lejonnek a partneri kedvezmenyek, cserebe viszont en meg nem lattam olyan halozatot, ahol ilyenbol negynel kevesebb lenne."szabványos POE+, POE++(60W) tápokkal nem volt hajlandó elindulni, console-on az arcodba vágja, hogy ismeretlen tápegység, ezért kikapcsolja a rádiókat"
Akkor annyira megsem szabvanyos az, bar nem derul ki, mifele eszkozrol beszeltel.
"szóval home környezetben egy ilyen ap kvázi használhatatlan, egy főfal elválasztás után gyakorlatilag minden frekvencián halott"
Nem tudom milyen konkret tipusrol irtal mert az nem annyira derult ki a sok smiley kozott, de egyreszt 1) szerintem ez nem baj, legalabb nem zavarom a szomszedot es o sem engem, 2) lehet, hogy azt a konkret tipust amit neztel nem home kornyezetbe szantak - traktort sem autopalyara vesz az ember, 3) rakjal fel tobb AP-t, nalam is ketto van mert ugy jott jobban ki ebben a lakasban."létrehozol egy kupac dolgot felépíted utána nem tudsz belenyúlni a közepébe, mert sorban vissza kell menned mindenen. Na ilyen a Cisco"
En is ilyennek lattam, amikor nem ertettem hozza."Ciscot részben a neve részben a lusta régi rendszergazdák viszik előre akik a multis környezetben a 30 év alatt oda szocializálták magukat, hogy 1, nem akarnak érteni hozzá 2, nem is értenek."
Ez is egy velemeny, megha szerintem butasag is.
-
Reggie0
félisten
válasz
Ahogy en hallottam a cisco mellet az is fo erv szokott lenni, hogy a cisco valasztasa miatt meg senkit sem rugtak ki
-
laracroft
senior tag
válasz
D-LAN|FuRioN #23977 üzenetére
A cél: Ha gép1 kiesik akkor gép2 vegye át a feladatait úgy, hogy szinkronban tűpontos másolata az elsőnek. A cél az lenne, hogy minél kisebb időkiesés nélkül tudjon a rendszer tovább működni.
Az 5000-es portra távoli berendezések küldenek csomagokat bizonyos időközönként, azt veszi egy a gépen futó progi és menti egy adatbázisba.
Ha nem port mirroring, akkor ti hogyan oldanátok ezt meg?
Inkább az adatbázist duplikálni?
Viszont mi van ha az közös adatbázis sérül?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Linux Mint
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Autós topik
- Jövő hónapban érkezik a Sacred 2: Remaster
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest