-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
válasz
hunlipi88 #14543 üzenetére
Én nem fogok tudni megoldást neked, csak arra vagyok kíváncsi, miért akarsz 3 switchet?
Azt már én is megtanultam - megtanította a tapasztalat és a fórum mesterei... - hogy egy gyenge router tönkrevágja az egész rendszer sebességét. Tehát ne próbálkozz olyan switchcsel, ami kicsit router is. Vegyél bika és mindenben megfelelő routert és dugj rá egy butaswichet 24-48, akárhány porttal.
-
válasz
hunlipi88 #14536 üzenetére
Szerintem rengeteg eszközben van Dual-Wan funkció. Csakhogy, ez egy nagyon, nagyon tág fogalom. Ezen belül rengeteg megoldás van.
Az első, és legegyszerűbb a Backup/Failover megoldás.
Aztán jöhet a Routing-Policy, amiből kismilliót lehet kialakítani.
Majd pedig s sokak által áhított Load-Balancing, amiből szintén van néhány :-)
DrayTek mind a három alapot tudja, de azon belül már nincs tapasztalatom.
Egy cimbim pár hónapja helyezett üzembe egy Vigor 2962 modellt.
Előtte jó sokat szoptak más cuccal, cuccokkal. Pontos részleteket nem tudok. Ezzel elégedett, elégedettek.
Persze céges célra belefért az összeg -
E.Kaufmann
veterán
válasz
hunlipi88 #14534 üzenetére
Ne haragudj, de ezek szerint annyira sem értesz a hálózatokhoz, amennyire gondoltuk. Alap switchek nem tudnak ilyet. Mikrotik-ből is csak a RouterOS-t futtatók, mert szoftveresen tudja a router funkciókat, de ahhoz kicsit gyengus. Igazából az "örüljünk, hogy tudja" kategória egy olcsóbb Mikrotik sw.
Az AX6000esnél hol írnak két WAN portot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged