- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
válasz
hunlipi88 #14543 üzenetére
Én nem fogok tudni megoldást neked, csak arra vagyok kíváncsi, miért akarsz 3 switchet?
Azt már én is megtanultam - megtanította a tapasztalat és a fórum mesterei... - hogy egy gyenge router tönkrevágja az egész rendszer sebességét. Tehát ne próbálkozz olyan switchcsel, ami kicsit router is. Vegyél bika és mindenben megfelelő routert és dugj rá egy butaswichet 24-48, akárhány porttal.
-
-
válasz
hunlipi88 #14536 üzenetére
Szerintem rengeteg eszközben van Dual-Wan funkció. Csakhogy, ez egy nagyon, nagyon tág fogalom. Ezen belül rengeteg megoldás van.
Az első, és legegyszerűbb a Backup/Failover megoldás.
Aztán jöhet a Routing-Policy, amiből kismilliót lehet kialakítani.
Majd pedig s sokak által áhított Load-Balancing, amiből szintén van néhány :-)
DrayTek mind a három alapot tudja, de azon belül már nincs tapasztalatom.
Egy cimbim pár hónapja helyezett üzembe egy Vigor 2962 modellt.
Előtte jó sokat szoptak más cuccal, cuccokkal. Pontos részleteket nem tudok. Ezzel elégedett, elégedettek.
Persze céges célra belefért az összeg -
válasz
hunlipi88 #14534 üzenetére
Ne haragudj, de ezek szerint annyira sem értesz a hálózatokhoz, amennyire gondoltuk. Alap switchek nem tudnak ilyet. Mikrotik-ből is csak a RouterOS-t futtatók, mert szoftveresen tudja a router funkciókat, de ahhoz kicsit gyengus. Igazából az "örüljünk, hogy tudja" kategória egy olcsóbb Mikrotik sw.
Az AX6000esnél hol írnak két WAN portot?
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO CPU-k , asztali és notebook!
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest