- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Na ma volt időm, és újra a router közelébe is kerültem. Sikerült végül megoldanom. Valamiért az example confignál lévő adatok nem teljesen voltak pontosak - tételesen nem ellenőriztem le -, így a MikroTik Wiki példa alapján behelyettesítve a saját adataimat állítottam be.
Tökéletesen működik.
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ennek adatvédelmileg van valami rizikója a saját DIGI-s címmel szemben?
-
adika4444
addikt
Köszi, regeltem, csináltam új tunnelt, a MikroTik-es parancsok alapján be is lőttem, címeket megkapták a kliensek, de nem megy sajnos, a ping-re valami unreachable-t ír és a HE 216-tal kezdődő címét (pontosan most nem tudom megnézni). Tudom, hogy ez így nem a legtöbb infó, de van esetleg valami ötleted, hogy miért nem megy?
-
-
adika4444
addikt
Köszi! Így működik is rendben. Igaz, DIGI-nél a v6 finoman szólva is érdekes, a v4 hátán működik, szóval PPPoE újracsatlakozásnál veszik a tartomány, ki tudja épp mekkora lease-vel. A lease kicsire állítása megkerüli a problémát, de nem hiszem, hogy a legtökéletesebb megoldás lenne ez így...
-
ssarosi
tag
Köszönöm sikerült, a címek rendben vannak.
Azért sajnos még nem olyan mint kellene.
Ha úgy jelentkezem fel hogy a dhcp oszt címet akkor semmit sem érek el a hálón belül (se ftp se http - ez utóbbi miatt visszatettem az alapértelmezett átjáró a távoli hálózaton-ra a pipát).
Ha nem a pool használom hanem megadom a local és remote addresst akkor meg működik.
TCMD-vel az ftp mintha belső hálón lennék, a kamera és a nas webes felülete is.Még egy tanács?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- Sigma 15mm f/2.8 EX DG Fisheye (Canon bajonett)
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Canon EOS 6D Mark II - Eladó !!
- RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest