Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az RB2011-ben például van 10 ETH port, 2x5-ös switch csoportban (plusz az SFP az egyikben, lásd a blokk diagrammján). Ha "SOHO" routerként akarod használni, azaz egy ETH port a szolgáltató felé, a többi pedig a LAN felé néz, akkor ezeket bridge nélkül hogy hozod össze layer 2-n?
-
csusza`
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Pl. fel tudsz húzni VLAN-t egy bridge-re, és akkor nem kell minden ether interfészre külön-külön.
Vagy Capsman-hoz is kell önálló bridge.
Én akkor is szoktam bridgelni, ha csak egy ethernet interfészt használok.
És egyébként igen, pl. ha egy konfigot gyorsan át kell ültetni egy másik routerre, ott bizony minden interfésznek megvan a MAC-je, és a konfig nem fog a MAC miatt "ráhúzódni". Vagy nem is tudom, hogy magyarázzam el...

-
almi
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- iPhone 14 emelt kapacitású 3580mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold