Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ejelhar

senior tag

válasz devil-k #14045 üzenetére

Szerintem felesleges most routert venned, viszont egy jobb fajta menedzselhető switchet igen, bővítési lehetőséggel.
    Vagyis a Telekom végződésből switchbe menne az internet és az IPTV egy-egy darab 1 Gbites portra.
    Itt izolálnád a két hálót, ne lássanak át egymásba és szétosztanád végpontonak. Egyelőre az internet az 1 Gbites lenne.

Esetleg annyi cifrázással vennél switchet, hogy legyen rajta SFP+ csati, ezzel nyitva hagynánk a későbbi bővítési lehetőséget a 2 Gbit csatlakoztatására. Még modult sem kéne venni bele most, felesleges, majd akkor elég lesz, mikor az átállás mellett döntesz.
    Ez így nem zárná ki a későbbi bővítés lehetőségét, átállást 2 Gbitre, vagy/és routert közbeiktatni ha szükséges.
    Illetve a megmaradt aprópénzt -lehet- elköltöd AP-kre, de az úgyis csak menet közben fog eldőlni.

Szvsz az 1 Gbit szerintem bőven elég ha az jó fajta, és a Telekom az igen, megbízható.
    Vagy máshogy, én egy 50 Mbites Invitech bérelt vonallal is kiegyezek, de az 500 Mbites UPC-től meg a hajam is hullik.
    A sebességnél fontosabb a stabilitás, megbízhatóság, minőség.

• Ear001

addikt

Nálunk csak 1 Gigás a netkapcsolat. Semeddig nem tart és nem is drága 2 gigásra növelni, de nem volt rá eddig szükség. Viszont tudatosan úgy van összerakva a hálózat, hogy ott ne legyen szűk keresztmetszet.

Nálam azért lett optika mert nem volt kábelezés, és egyszerűbb, és sokkal praktikusabb volt, mint UTP-t behúzni, és árban sem volt sokkal több.

Én azt gondolom, hogy 3 normális, 1 gigás portokkal ellátott switchel meg a Mesh cuccokkal, mint AP-kal és a Telekomos Ont-al, mint routerrel le tudod menedzselni akadásmentesen ezt a hálózatot. Nálunk is van, hogy megy letöltés, hárman három féle dolgot néznek számítógépen, tableten, gyakorlatilag akadás mentesen. Ha pedig kevés, még mindig tudsz bővíteni ott, ahol szűk keresztmetszetet érzel, vagy mérsz.

• user12

őstag

Hello
    Igaz nálunk "csak" az 1000/1000-es csomag van bekötve és csak ketten vagyunk, de nincs gond a sebességgel senkinél.
    Én is saját routerrel használom a tűzfal jobb konfigurálhatósága miatt.

Megy a le/feltöltés nálam is, nassal, ami éjjel/nappal tolja. Én úgy állítottam, hogy max le/feltöltési sebesség 700/700 legyen - azt gondolom több, mint elég. Ezt, mivel nem SSD-s az eszköz, még nem is használja ki, 4-500 MBit/s körül megáll a történet.
    Így még bőven megmarad legalább 1-200 Mbit/s az egyéb forgalomra, pl online video nézés, netezés, mobilon, laptopon, munka otthonról, stb.
    Az se mindegy, hogy a mobil eszközök milyenek, ha pl "csak" javarészt n-es szabványt tudnak, vagy ac-t tudnak (és persze az AP is)

Új hozzászólás Aktív témák