- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elhagyja Kínát a Vivo OriginOS rendszere
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
devil-k #14045 üzenetére
Szerintem felesleges most routert venned, viszont egy jobb fajta menedzselhető switchet igen, bővítési lehetőséggel.
Vagyis a Telekom végződésből switchbe menne az internet és az IPTV egy-egy darab 1 Gbites portra.
Itt izolálnád a két hálót, ne lássanak át egymásba és szétosztanád végpontonak. Egyelőre az internet az 1 Gbites lenne.Esetleg annyi cifrázással vennél switchet, hogy legyen rajta SFP+ csati, ezzel nyitva hagynánk a későbbi bővítési lehetőséget a 2 Gbit csatlakoztatására. Még modult sem kéne venni bele most, felesleges, majd akkor elég lesz, mikor az átállás mellett döntesz.
Ez így nem zárná ki a későbbi bővítés lehetőségét, átállást 2 Gbitre, vagy/és routert közbeiktatni ha szükséges.
Illetve a megmaradt aprópénzt -lehet- elköltöd AP-kre, de az úgyis csak menet közben fog eldőlni.Szvsz az 1 Gbit szerintem bőven elég ha az jó fajta, és a Telekom az igen, megbízható.
Vagy máshogy, én egy 50 Mbites Invitech bérelt vonallal is kiegyezek, de az 500 Mbites UPC-től meg a hajam is hullik.
A sebességnél fontosabb a stabilitás, megbízhatóság, minőség. -
Ear001
addikt
válasz
devil-k #14045 üzenetére
Nálunk csak 1 Gigás a netkapcsolat. Semeddig nem tart és nem is drága 2 gigásra növelni, de nem volt rá eddig szükség. Viszont tudatosan úgy van összerakva a hálózat, hogy ott ne legyen szűk keresztmetszet.
Nálam azért lett optika mert nem volt kábelezés, és egyszerűbb, és sokkal praktikusabb volt, mint UTP-t behúzni, és árban sem volt sokkal több.
Én azt gondolom, hogy 3 normális, 1 gigás portokkal ellátott switchel meg a Mesh cuccokkal, mint AP-kal és a Telekomos Ont-al, mint routerrel le tudod menedzselni akadásmentesen ezt a hálózatot. Nálunk is van, hogy megy letöltés, hárman három féle dolgot néznek számítógépen, tableten, gyakorlatilag akadás mentesen. Ha pedig kevés, még mindig tudsz bővíteni ott, ahol szűk keresztmetszetet érzel, vagy mérsz.
-
user12
őstag
válasz
devil-k #14045 üzenetére
Hello
Igaz nálunk "csak" az 1000/1000-es csomag van bekötve és csak ketten vagyunk, de nincs gond a sebességgel senkinél.
Én is saját routerrel használom a tűzfal jobb konfigurálhatósága miatt.Megy a le/feltöltés nálam is, nassal, ami éjjel/nappal tolja. Én úgy állítottam, hogy max le/feltöltési sebesség 700/700 legyen - azt gondolom több, mint elég. Ezt, mivel nem SSD-s az eszköz, még nem is használja ki, 4-500 MBit/s körül megáll a történet.
Így még bőven megmarad legalább 1-200 Mbit/s az egyéb forgalomra, pl online video nézés, netezés, mobilon, laptopon, munka otthonról, stb.
Az se mindegy, hogy a mobil eszközök milyenek, ha pl "csak" javarészt n-es szabványt tudnak, vagy ac-t tudnak (és persze az AP is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Bluetooth hangszórók
- Windows 11
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3520, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest