- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Audience
aktív tag
válasz
Ricsi.M #16469 üzenetére
Nem tennék WINS-et emiatt. A belső DNS-re vedd fel a belső IP-kkel a host-okat statikus elemkéntmés menni fog FQDN-nel is a távoli asztal.
Ha belül külön host-okon vannak a kamerarendszer és a levelezés akkor simán tudod a bejövő csomagokat a megfelelő host-ra irányítani. -
Audience
aktív tag
-
Audience
aktív tag
válasz
LógaGéza #16297 üzenetére
Az RB5009 lehet jó döntés az USB portra egy MobilInternet bedugható és megvan a tartalék kapcsolat. Ha sok guest van akkor lehet egy audience ami ezt a felhasználószámot még elviszi. De lehet egy Audience LTE-s verzióban és akkor sok legyet üthetsz egy csapásra mert megvan az AP és a tartalék net egy eszközben. Ha nagyon low budget akkor ez az LTE Audience lehet akár a router is... végig kell gondolni.
-
Audience
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #16286 üzenetére
A redundáns tápnál bármelyik elviszi az eszközt. Én ROS_t használnék mert abban minden megoldható ami SwOS-ben.
-
Audience
aktív tag
válasz
Reggie0 #16231 üzenetére
Úgy rémlett, hogy az antennán kívül az XL és a sima AC között nincs különbség. Ugyanaz a chipset, block diagram....de lehet, hogy benéztem.
Amúgy én is a sűrűbben lerakott jól elhelyezett AP-kkel oldanám meg, megfelelő csatornakiosztással és jól beállított teljesítménnyel. -
Audience
aktív tag
válasz
Marcelldzso #16196 üzenetére
Nekem is nagyon stabil a CHR. P1 lic van hozzá.
uptime: 3w16h46m43s
version: 7.1.1 (stable)
build-time: Dec/21/2021 11:53:05
factory-software: 6.0
free-memory: 352.5MiB
total-memory: 448.0MiB
cpu: Intel(R)
cpu-count: 1
cpu-frequency: 2394MHz
cpu-load: 1%
free-hdd-space: 989.5MiB
total-hdd-space: 1015.9MiB
write-sect-since-reboot: 274576
write-sect-total: 274577
architecture-name: x86_64
board-name: CHR
platform: MikroTik -
Audience
aktív tag
Fogod a portokat hozzáadod a bridge-hez. Beállítod a PVID-et mindegyik portra. Bekapcsolod a bridge-en a VLAN filtering-et és kijelölöd az access és a trunk portokat. Több bridge felesleges és bukod a HW Offload-ot. Ha a routernek kell IP cím mindegyik tartományból akkor hozzáadod a bridge-hez VLAN portként egyesével az összes VLAN-t és a DHCP kliens-t a VLAN adapterekre rakod. Így mindegyiknek lesz IP-je a megfelelő VLAN-ból. Ha a DHCP a routeren van akkor pedig a DHCP server-t rakod az adott VLAN portra és adsz címet a megfelelő tartományból a VLAN adapternek.
A Switch-ek-nél beállítod a VLAN-okat a trunk és acces portokat és bekapcsolod mindegyiken a VLAN filteringet és a forgalom csak akkor megy el a router-ig ha inter VLAN routing-ra van szükséged. Ekkor viszont normális, hogy elmegy addig, ezt másként nem fogod tudni kezelni. Én ezért a trunk portokat SFP+ -ba rakott 10G-s optikával csinálom így nem gond ha átmegy rajtuk a forgalom.
-
Audience
aktív tag
válasz
yodee_ #16086 üzenetére
Én csináltam egy bridge-et hozzá raktam egy portot és összekötöttem még egy kábellel a HGW-t és a router-t, a TV-nél lévő Mikrotikre is tettem egy plus bridge-et, két portot hozzá adtam és a két bridge-et EoIP tunel-lel összekötöttem. így ha ott a megfelelő portra csatlakozom látom a HGW-t, a másik porton a set top box lóg.
-
Audience
aktív tag
válasz
yodee_ #16081 üzenetére
Nekem a Cloud szolgáltató miatt is le kellett vennem az MTU-t, Hollandiai adatközpontot használok, ebből ennyi jön ki. Néha felmegy 200Mbps-ig de az a plafon. Ha nagyobb VM-re áttenném a CHR-t lehet, hogy lehetne még faragni de amire használom arra már így is bőven jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest