- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Google Pixel topik
- Íme az új Android Auto!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
bambano #2121 üzenetére
Értem, köszi.
Amit én tennék:
Ha nem tudok plusz wifi linkeket kiépítemi, én is hurokba fűzném, anélkül nincs tartalék link, az egész projekt itt megállna.
Ezután tesztelném L2-ben stp/rstp-vel.
Ha nem az igazi, akkor route-olt hálózattá alakítanám és a szomszédos route-ok felvétele után default route-nak megadni a 12 óránál lévő mikrotik IP-jét. Mivel 10 és 2 órára is van egy lába, 2 IP-je van. A végponton ezt a 2 IP-t felvenni eltérő distance értékkel. / esetleg ECMP-vel egy bejegyzésben több gw-t megadni, abba az irányba súlyozva, amerre közelebb van a gw.Végpont alapból nem látja a 12 órás mikrotiket, ezért rekurzív hopot + scope-ot kell alkalmazni.
Egyszerűbb verzió: default gw-nek a szomszédos telephelyek mikrotikjeit veszed fel, szintén eltérő distance-szal.Routolt hálózat esetén már lehet játszani a scripteléssel. Ha keletkezik egy gyenge wifi link, azt pingelni. Ha x idő alatt nem produkál 0% packet lost, akkor az arra irányuló route-ot letíltani és addig vissza nem engedni, amíg stabilan nem jön helyre. Szóval hiszterézist állítani az oda-visszaálláshoz. Tipikusan gyenge, bedadogós wifi linkeknél hasznos. Ahol az RSTP keepalive üzenet még átcsúszik, de hasznos adat továbbítására alkalmatlan. Na ezt L2-ben szerintem megfogni nehéz. L3-ban már több minden van a kezedben.
Mivel "egyutas" hálózat, szerintem túl sokat nem lehet bonyolítani rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- ZIDOO médialejátszók
- Mikrotik routerek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC + Intel Core i9-9900K + G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest