- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Tesztpadon a One UI 8.5
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssarosi
tag
Van egy problémám, ahol elakadtam.
A mikrotik routerek csak vpn szerverek, a kliensek pedig minden esetben számítógépek.
Eredetileg az ROS 6.43.16-nál leálltam a frissítéssel, mert (megkövezni nem kéne) a PPTP vpn csak befelé működik, kifelé (PC-ről) már nem ezen verzió felett. Windows verziótól függetlenül.
A win10 2004-es verziója meg nem hajlandó már ezen verzióval (ROS 6.43.16) kapcsolódni.
Frissítettem 20H2-re, az eredmény várható volt, ez sem.
Ekkor frissítettem a húgom könyvelő irodájában ros-t v6.47.9-re.
Amíg az én mikrotikemen a 6.43.16 volt, addig tudtam kapcsolódni pptp és l2tp/ipsec protokollal is a v6.47.9-re. Amint a sajátomat is frissítettem, csak az l2tp/ipsec működik.
PPTP esetén a kapcsolat létrehozásakor a hitelesítő adatok ellenőrzésél megakad, és a windows 806-os hibával GRE protokollra hivatkozva, hogy nincs konfigurálva, a kapcsolat nem jön létre. A konfiguráción semmit sem változtattam, a régi ros-en ment.
Ez nem is lenne akkora gond, de az iskolában a windows szervert is PPTP-n érem el, és az összes pedagógus is. A pedagógusok kb. 65-70 laptopját, meg pár otthoni asztali gépét nem szeretném átállítani, mert ők nem képesek rá.
Nem vagyok egy mikrotik guru, és nem is leszek az. És az is lehet hogy elég pongyolán fogalmaztam.Ennek ellenére esetleg tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest