Új hozzászólás Aktív témák

• rainbowman

csendes tag

válasz painkillerx #1 üzenetére

Szia, én is ezt keresem, így bukkantam a kérdésedre.

Válasz:
    A fantomtáp az +48 voltos tápfeszültség, ami a kondenzátor mikrofonoknak kell, különben nem működnek. Így az at202-nak is kell!

Asszem, hogy a SB X-finek van ilyen funkciója, tehát ha jól tudom el tudná látni táppal a mikit. Ha van ilyen funkció, azt onnan tudod meg hogy lesz hozzá ki-be kapcsolási opció, (a rendes dinamikus mikiknek ugyanis nem kell a tápfesz, sőt kár tönkre is mehetnek tőle!)

Viszont feltétlenül nézz utána, hogy a jack-dugaj melyik kimenetére mit kell kötni, mert agyonverheted a mikrofont ha rossz helyre jut a 48 volt! Tehát a miki XLR aljzatának és a hangkártya jack bemenetének összekötéséről infó kell! (én nem tudom)

Ha ezzel a hangkártyával akarod használni a mikrofont, akkor a mikrofon előerősítőt is be kell kapcsolnod a kártyán! Ez a régebbi SB kártyákon "booste 20 Db" címen volt feltüntetve és eldugva a keverőpultján.

VISZONT: Ha már egy ilyen szuper minőségű stúdió mikorofont vennél, akkor kár a SB kártya vacak előerősítőjével tönkretenni a hangképét! Stúdiótechnikában az egyik kritikus elem a mikorfon előerősítő, a jobbak 1 milliós áron vannak!

De van megoldás: ART Tube MP a neve, egy kicsi, elektroncsöves mikrofon előerősítő, az össze teszt és felhasználó el van tőle ájulva, olyan jó a hangja!
    Én a Tajti musicnál vettem kemény 12.500.- ft ért (nem elírás!)

Nos ezen van fantomtáp is, a dinamikus meleg csöves hangzás garantált és vonal szintű kimenetet ad, amit aztán bedughatsz a SB hangkártya vonal bemenetébe, így kihagytuk az előerősítőjét, így már jól fog szólni!!!

Mindezt tapasztalatból mondom, nekem is ilyen tube amp-om van, megérte megvennem!
    :C :C :C

• painkillerx

tag

Sziasztok,

Audio-Technica AT2020 (kondenzatoros) - ezt a mikrofont akarom megvenni, de nem vagyok meg tisztaban azzal hogyan tudom rakotni a szamitogepemre.

XLR kimenet van a mikrofonon, ha siman veszek XLR-Jack kabelt akkor ratudom kotni? A hangkartyam Soundblaster X-Fi Titanium Fatal1ty.

Fantom tápról is hallottam mar, az szukseges?

Új hozzászólás Aktív témák