- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdeya
senior tag
Most megnéztem a linket amit adtál, hátha van frissebb driver. Letöltöm, aztán kiderül. Megnéztem az alaplapom honlapján is, hogy van-e friss. Leszedem, aztán összevetem a verziót a jelenlegivel.
szerk: megnéztem... a legfrissebb van fenn. Ez már így marad. De mondom, annyira nem vészes MSN közben. Ott semmi gond, jól műxik.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
C-medianál van valami bíromság, ha elindítasz egy hangalkalmazást, néha önkényesen megöli a mikrofont! Nekem volt olyan, hogy elindítottam a Skype-ot, és az lehúzta a mikrofonom hangerejét. Próbéld ki ezt is. Tehát hangrögzítő elindítás, és figyeld a C-media vezérlőben a imkrofonod tulajdonságait.
-
erdeya
senior tag
A wines beállítások és persze a hangkarié is úgy van ahogy te is írtad. Már annyira nem zavar, végülis 20 centiről beszélek bele, tehát kényelmesen és a másik fél hallja amit mondok rendesen. De ha ugyanilyen beállítások és távolság mellett a saját gépemen akarok mondjuk rögzíteni, akkor szinte semmi :8
A lényeg, hogy messengerrel műxik jól. A hétvégén a skypot is letesztelem.
Csak tényleg fura, hogy a Kedvesem gépével ha fekszik az ágyon, akkor is érthetően hallom. Sebaj én már nem ruházok be másra. -
Sianis
addikt
Vezérlőpult ->Hangok és audióeszkök -> Speciális -> Beállítások -> Fevtételhez
Legyen pipa a mikrofon alatt, legyen feltolva csurig a hangereje, a speciális gomb alatt legyen kiválasztva a Mic Boost is.
Ennyit a Windows saját beállításairól.
Hangkártya program. Már leírták, hogy integrált 5.1-nél mi a helyzet. C-media honlapjáról érdemes letölteni a legújabb drivert.
Bővebben: link
Telepítés után ne 5.1-et, hanem 2 chanell-t állíts be, majd ellenőrizd, hogy nem állította-e át a Windowsos beállításokat. Ha nem, akkor teszt. Ha nem megy, nézz szét a C-media beállításoknál is, hogy ugyanúgy van-e beállítva minden, mint ahogy Windows-ba. Ha így sem megy, akkor bizony hangkártya gond lesz.
C-media tapasztalatok: Az Epox EP-8RDA3G lapomon ilyen chip volt. Kipróbáltam a Silent Hunter 3-at. Első torpadó találat után, a hang elromlott, és recsegőssé vált. Nagyon csodálkoztam, majd 5 perc múlva újraindította a gépet. Na mondom szépen vagyunk. Folyamatos próbálkozások mi lehet a baj, csak nem akart működni. Azután beleraktam egy SB-Live 5.1-et. Utánna a játék csodálatosan ment, nem volt újraindulás, nem volt hangromlás.
Vélemény: Nem a legjobb integrált hangkártya, inkább a Realtek ha választani lehet.
erdeya mester, ha nem működnek a dolgok, akkor bizony venned kell egy olcsó hangkártyát, mert a tied is a végét járja. Hidd el, hogy én is sokat szívtam c-media drágámmal, de után meguntam letiltottam, és azt a pár ezer HUF-ot rászántam.
Azért örülnék, ha vásárlás nélkül is összejönne, de ha nem akkor bocsi, hogy jártatom is a számat. -
csz329
csendes tag
Csak tájékoztatásul:
Ugyanezzel szívok én is mostanában, több óra meló után sem sikerült életet lehelni az alaplapi C-media kacat mikrofonjába (Asrock K7S41GX, ismerős gépe).
A saját, szintén alaplapi tökéletesen működik, mindenféle varázslás nélkül. Abit AN7/Nvidia Soundstorm.
Tehát nem minden alaplapi rossz, csak az ilyen olcsó szarok. A közel 3x annyiért megvett Abit teljesen rendben van. -
fradi81
veterán
Szerintem az összes alaplapi hangchip halk, nekem volt régebben p1-be egy, meg most egy nvidia soundstorm és elég halk a yamaha (ymf724)-hez képest.
-
Almos
aktív tag
A megoldás az volt, hogy nem boot, hanem frissitás módban megint felraktam az xp-t ugyanarra a particióra, mint ahol volt, emiatt az összes drivert (alaplap, videó-, hangkártya) is újra kellett telepíteni, majd mikrofon-hangerő konfigurálás után már minden pöpecül működött - kérdés meddig
-
Almos
aktív tag
Nekem is ugyanez a problémám!!
Hoztak egy gépet, amin működött rendesen a mikrofon, aztán gondolt egyet és alig hallani.
Kipróbáltam másik hangkártyával, 2 másik mikrofonnal, minden boost és egyéb opció be van ikszelve, összes xp frissites fel van tolva, és mégse megy.
Amire eddig jutottam, az annyi, hogy ha netes beszélgetés közben elinditod a Vezérlőpult/Hangok és audioeszközök/Hang/Hardware kipróbálása alatt a mikrofon konfigurálós varázslót, és egy jó nagyot belefújok/ordítok a mikrofonba, akkor megjön a hangerő - mindaddig amig be nem fejezem a beszélgetést.
Azaz maga az xp szar, de nincs kedvem csak emiatt az egészet újrahúzni, csak ezt az egy részét szeretném valahogy újratelepíteni. Mert a gépet gyakorlatilag csak nettelefonálásra használják, ez a legfontosabb célja.
Ötletek, hogy telepítő cd-ről mit telepítsek újra, mert már napok óta szívok ezzel... -
muad_dib
tag
nemrég vettem 6pénzért SB Live! 24bit karit - igaz nekem nem mikrofon miatt kellett, hanem valós idejű jelfeldolgozás miatt... arra a Cmedia már kicsi. Mikrofonilag tökéletesen megyen... modjuk 6 pénz nem olyan kevés, de ez relatíve elég jó kari sztem. A baj annyi hogy nem sikerült az előlapra kivezetni belső csatikat, illetve ha 5.1-7.1be használod nem olyan nagyon van hova dugni a mikit...
-
erdeya
senior tag
valakinek ötlete így dél tájban?
-
erdeya
senior tag
na jó, de csak nem fogok egy drága hangkarit venni emiatt?
igaz, mikrofont se.
ha jobb ötlet nem lesz, akkor marad a boost opció meg a közelhajolás
a bökkenő még mindig az, hogy a Kedvesem gépében ugyanez jól műxik. igaz, neki nem cmedia van az alaplapon, hanem valami ''A'' betűs (avance??) -
Lortech
addikt
Ezzel is használhatatlan. Kár, hogy nincs most a közelemben egy sb live legalább. Pedig két hete még kettő is lett volna.
Van egy pár isa-s kártyám is, csakhát isa buszom meg megint nincs..
Csak jönnek mások is a tapasztalataikkal, ha felkeltek, gondolom nem mi ketten szeretnénk normális ''minőségben'' beszélgetni neten keresztül
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Hm, leteszteltem amit csak lehetett. Szerváltam közben egy elvileg kevésbé gagyi talpast (genius), de ezzel még rosszabb eredményt produkált. Aztán betettem egy SB 128-ast, és enyhe javulást, de korántsem kielégítő eredményt tapasztaltam. Emlékszem, mikor barátnőmnél msn-eztünk, anno még egy régi isa-s sbawe64-gyel, és egy logitech webcamhez adott mikivel, egy 20nm-es szobából méterekről jól lehetett érteni a másik oldalról a hangját.
Még lemegyek a másik géphez is, megnézem ott is. Abban megintcsak egy cmedia van, de legalább nem integrált. -
erdeya
senior tag
igen, persze, csak 3 jack bemenet van és a cmedia menüjéből variálható, hogy mi legyen a kiosztás.
természetesen sztereónak van belőve, a mikrofon a megfelelő dugazban, és bizony hogy 5-10 centiről is alig hallatszik.
Ha ki tudnád próbálni egy külön hangkarival és leírnád a tapasztalatokat, én esküszöm szentté avatnálak -
Lortech
addikt
Áh hülyeség volt végülis megkérdezni, hogy sztereó-e, közben leteszteltem, hogy nem lehet probléma. Tudod hatcsatornás integrált hangkari esetén általában nincs 5+ hely a csatlakozóknak, hanem beállítástól függően a line in, és microfon bemenetek rear, bass, center kimenetként működnek.
Elég hihetetlen, hogy ennyire nem képesek ezek a hangkártyák, holott lejátszásra alkalmasak.
Nálam is ilyen amúgy, 500ft-os maxxtro miki + cmedia integrált>> 10centiről beszélek, minden maxon, és alig érthető. Mindjárt beteszek egy sb128-at, és megnézem. -
Lortech
addikt
Nem a mikrofonnal van elsősorban a gond szerintem, bár egy normálissal biztos jobb lenne. Ezek a cmedia csodák sokszor elég gyenge hangot produkálnak, mégha ''rendes'' kártya is.
Check: -Sztereó beállításon van a hangkártya?
-boost be van kapcsolva, windowsos hangerőszabályzó/speciális fülön is elérhető?
-hangerő maxon a felvétel fülnél is?
szerk: Én is szívtam ezzel egyébként.. az istennek sem akart normális hangon felvenni a tunerem, és már a hajamat tépkedtem, mikor rájöttem a hiba okára, pedig ott közel sincs ilyen zavaró tényező, mint a mikrofon. A megoldás új hangkártya volt.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Azt a boost opciót kipróbáltam, azzal egy kicsit, hangsúlyozom, kicsit jobb a helyzet. Az zavar, hogy a Kedvesem gépében ugyanez a mikrofon pontokkal jobban működik. Még azt is vette, ami a szoba másik felében történt.
Ez csak egy amolyan legolcsóbb talpas mikrofon. Vegyek komolyabbat? -
Lortech
addikt
Szokott lenni a hangerőszabályzónál (a hangkártya saját szoftverében biztos megtalálod ott) egy ilyen beállítás, hogy 20db boost a mikrofon bemenetre.
szerk: úgy látom cmedia hangkártya van a lapon (márha az aláírásodban szereplőről van szó), annak a Xear3D nevezetű programjában a mikrofon fülön megtalálod a beállítást.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Üdv!
Szóval a helyzet a következő:
- próbálnék belőni egy webcamera+mikrofon combót, hogy lehessen msn-en dumálni, de a beszéd a mikrofonba alig hallatszik.
-kipróbáltam a windows hangrögzítővel, és szinte semmit nem vesz fel a beszédből, csak kb. 1 centiről.
- másik gépben kipróbálva még 30 cm-ről is érthetően rögzítete a mondókámat
Kérdezem, hogy hol veszik el a jel? Az alaplapi hang a gyenge? Egy hangkártya megoldaná a problémát? Mit lehetne tenni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest