Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sianis

addikt

válasz erdeya #22 üzenetére

C-medianál van valami bíromság, ha elindítasz egy hangalkalmazást, néha önkényesen megöli a mikrofont! Nekem volt olyan, hogy elindítottam a Skype-ot, és az lehúzta a mikrofonom hangerejét. Próbéld ki ezt is. Tehát hangrögzítő elindítás, és figyeld a C-media vezérlőben a imkrofonod tulajdonságait.

• Sianis

addikt

Vezérlőpult ->Hangok és audióeszkök -> Speciális -> Beállítások -> Fevtételhez

Legyen pipa a mikrofon alatt, legyen feltolva csurig a hangereje, a speciális gomb alatt legyen kiválasztva a Mic Boost is.

Ennyit a Windows saját beállításairól.

Hangkártya program. Már leírták, hogy integrált 5.1-nél mi a helyzet. C-media honlapjáról érdemes letölteni a legújabb drivert.
    Bővebben: link
    Telepítés után ne 5.1-et, hanem 2 chanell-t állíts be, majd ellenőrizd, hogy nem állította-e át a Windowsos beállításokat. Ha nem, akkor teszt. Ha nem megy, nézz szét a C-media beállításoknál is, hogy ugyanúgy van-e beállítva minden, mint ahogy Windows-ba. Ha így sem megy, akkor bizony hangkártya gond lesz.

C-media tapasztalatok: Az Epox EP-8RDA3G lapomon ilyen chip volt. Kipróbáltam a Silent Hunter 3-at. Első torpadó találat után, a hang elromlott, és recsegőssé vált. Nagyon csodálkoztam, majd 5 perc múlva újraindította a gépet. Na mondom szépen vagyunk. Folyamatos próbálkozások mi lehet a baj, csak nem akart működni. Azután beleraktam egy SB-Live 5.1-et. Utánna a játék csodálatosan ment, nem volt újraindulás, nem volt hangromlás.

Vélemény: Nem a legjobb integrált hangkártya, inkább a Realtek ha választani lehet.

erdeya mester, ha nem működnek a dolgok, akkor bizony venned kell egy olcsó hangkártyát, mert a tied is a végét járja. Hidd el, hogy én is sokat szívtam c-media drágámmal, de után meguntam letiltottam, és azt a pár ezer HUF-ot rászántam.
    Azért örülnék, ha vásárlás nélkül is összejönne, de ha nem akkor bocsi, hogy jártatom is a számat.

Új hozzászólás Aktív témák