Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Viszont nem tudom, hogy koncerten MFT-vel akkor milyen rendszert használnak? Mindenki a fix 75-öst?
Én FT 50-200-at szoktam. Saját szórakoztatásra bőven jó. Majd ha adódik ilyen alkalom megnézem, hogy mit tud az E-M1 MkII-vel, legutóbb az MkI-en használtam, ISO 3200 érzékenység mellett 1/100 volt a záridő. Annak a tele vége f3.5 nem f2.8. Most nem tudok képet betenni, de bőven jobb lett a jel/zaj viszony mint a táncos képednél és vállalhatóbb a végeredmény. A vázban kikapcsoltam a zajszűrést. Már úgy is jó volt, de ha aztán átküldtem a Neat Image-en akkor akár porcelánbabát is csinálhattam az énekesből.
Hibás a stratégiád, hogy alacsonyan tartod az ISO-t és alulexponálsz. Rendesen ki kell exponálni a képet, aztán ha a végeredmény nem elfogadható számodra, akkor tényleg nincs más mint valamit cserélni. Objektívet fényerősebbre, szenzort nagyobbra, újabbra, vagy más elvűre, pl. X-Trans.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én is csak ajánlani tudom a manuális obikat, magam is a tanulási folyamat elején vagyok, de szerintem egy AF sem fogja megadni azt az élményt, hogy te lőtted a képet, nem csak odatartottad a gépet, és megnyomtad a gombot, aztán maszatoltál Lightroomban

-
Tin_Shield
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Dehogy manuális. A Sigma hivatalosan csatlakozott az m4/3-hoz, rendes natív objektíveket gyárt ezzel a bajonettel, nem "reverse engineering" mint a DSLR-eknél.
MLaca már tesztelte
https://mlzphoto.hu/2018/12/11/sigma-56-mm-f1-4-dc-dn-c-az-uj-portrecsoda-m4-3-ra/
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest