Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
"Az xt3 de inkább a 4 már szerintem nagyon ott van, és az obijaik is rendesen jók."
Szerintem konkrétan kell végiggondolnod milyen területen szeretnél fotózni, ahhoz melyik objektívet használnád legszívesebben, és ez alapján már el lehet indulni. Ezek persze eléggé személyre szabottak a dolgok, nálam egyrészt azokra az obikra amikre szükségem volt (és ez amúgy nem kevés) azok m43ban is nagyon jók. Anno az xh1 még kompromisszumos volt, az xt3-ban nincs stabi (ahogy írtam, ez több kulcsfontosságú Fuji obinál gondot jelentene számomra) , az xt4 végre tényleg teljesen jó, csak hát addigra már amúgy lehetne ugyanígy teljesen jó sony, nikon, canon vázat is választani a középkategóriából (azaz a kb 24 mp), kellő objektívválaszték is van már tulajdonképpen mindenhol, csak hát amúgy az én felhasználási szempontjaimból (még ha a videozást is beleveszem ahogy én használnám) nem igazán tudnak lényegesen többet egy használtan már nem annyira drága E-M1mkII-nél. Ami számomra jelenleg érdemi előrelépés lenne hogy (természetesen alap hogy komoly általános kompromisszumra amúgy se legen szükség) hogy a videó is rendben (af és minőség) _és_ fotózáshoz nagy felbontás is van (főleg a portrék retusálásához, de amúgy tájkép is) az minimum egy előző generációs Sony A7RIII, de hát ha meg is barátkoznék a sonyval, csak a váz egy millió fölött lenne, aztán a jó objektívek, ennyit pedig nekem nem ér az egész, mert ha már fotózás akkor évente inkább többször jó helyekre utazok - ezért vagyok jó ideje és még leszek is a last camera szindrómában. De ez majd változhat persze, ezért is írtam ha tényleg lesz nagyfelbontású apsc fuji, ami mondjuk megjelenés után 1-2 évvel csak lejön a szokásos 1500 eurós sávba, ott majd esetleg elgondolkozom. De addigra (a 8K igény miatt) a m43ból is lehet nagy felbontású váz. Részemről ráérek. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
Ugyanez van nálam. Felszerelésem, E-M5 II, 17/1.8, 25/1.8, 9-18 és a 60-as macro. Csakhogy az objektívjeimet újonnan véve is ilyen 40%-os akciókban vettem még amikor nem is volt áremelés. (9-18-at pl. 100.000 FT-ért az MM-ben
) Egy ilyen szettet meg nem szórakoznék el, mert a mai árakon alig jönne ezekből ki valami. Szóval előrendelem az OM-1-t, ez lett a döntés. Ahhoz beszerzek egy 12-100 és az csak akkor kerül majd le, amikor valami speciálisabb dolgot fotóznék. Valószínűleg e mellé jövőre még érkezne egy telezoom és igazából kész is a szettem, időm és tudásom nincs akkora, hogy mindegyik objektívből kihozzam a maxot, innentől meg inkább csak az árat tudom megfogni, hogy mennyibe kerülne egy váltás és mennyi maradni.
Később pedig e mellé csakis középformátumot vennék, pont Fujit, mert 4:3 arányú a szenzor, én ezt szeretem, sok az állókép amit lövök, nekem ez bejött. Tehát az jönne tájképekhez, de ez is megmaradhatna, mert az OM-1 sebességét a KF jó eséllyel még 5 év múlva se éri el. Tökre mehet a két rendszer egymás mellett, mert óriási a különbség a felhasználási területeket nézve.
Aztán ezek csak tervek, "álmok", amiből az OM-1 szinte biztosan meg fog valósulni, a többi meg majd kiderül.
Az is lehet, hogy az Iphone 20 lenyom majd minden fényképezőt... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Egy ilyen szettet meg nem szórakoznék el, mert a mai árakon alig jönne ezekből ki valami. Szóval előrendelem az OM-1-t, ez lett a döntés. Ahhoz beszerzek egy 12-100 és az csak akkor kerül majd le, amikor valami speciálisabb dolgot fotóznék. Valószínűleg e mellé jövőre még érkezne egy telezoom és igazából kész is a szettem, időm és tudásom nincs akkora, hogy mindegyik objektívből kihozzam a maxot, innentől meg inkább csak az árat tudom megfogni, hogy mennyibe kerülne egy váltás és mennyi maradni.
Az is lehet, hogy az Iphone 20 lenyom majd minden fényképezőt...