- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #42425 üzenetére
Sehogy nem állunk, de az kb. valószínű, hogy 10 fő lesz legalább. Mivel egy része később jön, esetleg hamarabb megy, meg a rizikó, hogy el sem jön, sztem 10 főre lehetne foglalni. Megteszed?
Zindexen nincs bedobva.Madgie: fene gondolta volna, hogy ennyire érzékeny erre, főként a semmihez sem hasonlítható távolságskálájával: elején 1 cm eltérésre van 1 osztásköz, végén meg szintén egy osztásköz a 25cm-től végtelenig. Nappali hétköznapi témákra simán ütközésig teker, és tuti jó lesz. No, hát csillaghoz majd beállítom eztán pontosabban.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #42252 üzenetére
Valahol innentől vannak a jelentkezések. Szedjük össze egy hsz-be.
gorgo
Freddy76
Mercutio_
.: JuSzT :.
Marseille199 + asszony?
TayRol
rbalint88
Studi
Lassú Víz
.mf csak 9-reAkit kihagytam (nincs benne szándékosság) írja magát a lista végére és küldje el egyben a listát, hogy mindig látható legyen ki jön!
Jó ha elcsípem a tapi napot a munkából, és akkor kb. 6 után esélyes a PIVO.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Mercutio_ #42219 üzenetére
Általában Super 35(szenzor vagy film), ami kb akkora mint az APS-C, de van pár kivétel kamera pl RED típusok, amiben APS-H-hoz közelítő szenzor van. Vagy régebben Super 16, ami kisebb mint az m4/3.
(#42224) MrChris: Anamorphic obiknak a háttérmosásuk is más, az is nagyon jól néz ki.
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #42219 üzenetére
Sztem hagyományos filmre, vagy 35mm-es szenzorra (csak tipp, ami a digi ARRI kamerákban van - pont egy sincs itthon, hogy megnézhessem
). Mindenesetre bámulatosan torzításmentes (maradjuk a természetes hatásúnál) képe volt egy 20mm alatti gyutávú obinak. Egyébként szerencsére több esetben látószöget is mondtak, és 90° a látószöggel készült film kicsit sem hasonlított arra, mintha mondjuk a 9-18 obival 9mm-en készítek egy vidiót. Állatira nem! Természetes hatása volt. Na ezért mondom azt, hogy (emlékezetből) KOWA vagy milyen 8mm-es körüli fix kurvára megmozgatta a fantáziámat. Nagyon kiprószálnám! Kár, hogy nagyon rétegobi, és filmes, így majd legfeljebb tojwánából lehet közvetlenül megrendelni jó zsebbenyúlós áron+vám+áfa.
Na mindegy, nem álmodom, hanem már várom a 12-32 tapasztalatot.
Ami a törpe zoommal kapcsolatban érdekelne: ugye nincs rajta stabi kapcsoló, azaz oly vázon vagy kikapcsolod a vázstabit, vagy együtt megy mindkettő??? Ennek milyen hatása lehet? -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #42187 üzenetére
IE8
back gombra lófaszt se kapsz.
Jjeeaahh, Boni: MC a multi-coated, ha nincs rajta, azon is lehet (sőt, biztos, hogy van) bevonat, csak nem több-/sokrétegű.
Parci: nem tény, de az eddig megjelent összehasonlító tesztekben, ahol azonoshoz legközelebbi körülmények között képeltek velük párat, nekem -- anélkül, hogy előtte megnéztem volna, hogy melyik kép melyik -- az egyiken kicsit jobbnak tűnt a kontraszt, részletesség, s utána megnézve, hogy melyik obi, a Panalajka volt. De persze ez hárdkór pixelkukkolás és szőrszálhasogatás, az Oly is kiváló.
-
válasz
Mercutio_ #41900 üzenetére
síeléshez több mint jó. van evf, úgyhogy bármilyen napsütés mellett látod, hogy mit fotózol. lehet pöcökkel zoomolni (sőt, csak azzal lehet), úgyhogy tudsz egy kézzel képet csinálni felvonóból. gyors az af, szintén jól jön az előbbi szituban. stb.
nagyon jók ám ezek az új kompaktok, végre a lényegi részeken megy a fejlesztés, fényerős, jó üveg, hatékony szenzor, jó kezelés. egyre jobb alternatívák vannak. pár éve hihetetlen lett volna, hogy ilyen minőségben és méretben egy 28-300/2,8 (!!) megoldható. simán körberajzolja a szenzor a régi dslr-eket, az obi meg szintén nem belépő kategória. ha nem kell a kis dof, akkor sok esetben konkrétan fölösleges a nagyobb, drágább, nehezebb gép.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #41810 üzenetére
Simán, kérdeztem is már vagy kétszer
Amúgy pont most hagytam abba mára a válogatást és feltöltést, itt gyűlik egy pár kép. Bár az utolsó pár nap anyaga ment a levesbe, de még maradt ~2.5-3k dbInkább érdekes, mint jó képek, de tőlem ennyire tellik. Szinte mind SooC, kiv. pár pano (az előbb is egy 9 és egy 6-os képet rakott Hugin össze éjszakai HK látképről, s ezeket most manuális beavatkozás nélkül szépen meg is csinálta
), de azok még asszem nem kerültek fel. Ennyit átválogatni... túl sokat kattogtatok
-
rbalint88
addikt
válasz
Mercutio_ #41609 üzenetére
Áhá, köszönöm. Ez bőven jó lesz szerintem GX1-re. Nem vagyok valami nagy pixelpeeper, de a sima Pana 14-42 az tényleg fos. Nikonon 18-105 és m4/3-on Oly 12-50 volt, azok nekem megfelelnek. Úgy érzem, jó lesz ez a 14-42 II nekem. A kérdés már csak az, hogy megvegyem 40 pénzért újonnan vagy várjak fél évet, mire lesz itthon talán használtan 30-ért...
need: lottó-ház?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #41589 üzenetére
Mondjuk, bevallom a lista első helyén szerepel, hogy egy egész napot végigállványozzak a városban.
... mert hogy eddig csak éjjel vittem néha magammal.
Már csináltam otthon egy "Ötletek" mappát, benne szerepel a tetkós képsorozat is. Csak még nem érzem magam elég kreatívnak lakáson belül. Szabadban meztelenkedni meg még hideg van, neki
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #41558 üzenetére
NagyonOFF:
"A nők piercingelnek, kilyukasztják az orrukat, fülüket, mellbimbójukat, köldöküket, még a klitoriszukat is! Epilálják a lábukat forró viasszal, leborotválják a hónaljukat, szeméremajkukat, kiszedik a szemöldöküket és a bajuszukat! Szilikont építenek be testük minden részébe, mellbe, fenékbe... Liftingelni és liposzukcióra járnak, a bordájukat operálják ki és még ki tudja, hogy mit......és nem engedik, hogy s..gbe dugják őket, mert fáj nekik?!"
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #41302 üzenetére
Csak annyiból lehet szempont a full területen PDAF-es érzékelő, hogy ezzel lehet, hogy trükkös-tükrös fénnyelő adapter nélkül is meg tudja hajtani a régi jó Minolta üvegeket, és akkor itt is kinyílik egy szebb világ lehetősége, olcsóbban, mint az E-M1-el. Ha már úgyis rágerjedtél az A7-re, ezt tekinthetjük kistesójának.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #41294 üzenetére
Még ha kompenzál is az elején, fele akkora az átfogása annak a kitobinak, lófülét sem ér.
Mondjuk ez továbbra is probléma a PanaOly duónál, hogy a két pro zoomon kívül a választék igazából nem is választék:14-42-k garmadája van azonos fényerőtartományban. Igen, van egy pici, ámde teletartomány nélküli 12-32, és van egy gyakorlatilag univerzális, de sötét 12-50. Teljesen hiányzik a középkategória, egy jó 12-50/2.8-4 körüli obi. Nem kell makró, nem kell csepp és porállóság.
-
k1csi
senior tag
válasz
Mercutio_ #41231 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy optikailag ez a Canon a közelébe ér az Olympus-os 12-60-nak
Persze nem kétséges, hogy nem viszont ha elég jól közelíti...
Studi
Azért korai még temetni az mft rendszert.Nálam is az obik a rendszer magva (és nem is tervezek semmit eladni), viszont amikor a hordozhatóság kell ez a kompakt nagyon jó alternatíva (nekem).
-
válasz
Mercutio_ #41231 üzenetére
szinte biztos, hogy nem fog. a kérdés, hogy elég jó lesz-e. nem tudom, miért evett mindenki birkózósz@rt ma a topikban, aki tökéletes gépet vár ettől a kompakttól, az nyilván csalódni fog. de egyelőre ott tartunk, hogy van (lesz) egy ilyen. ha gyártó és fotók nélkül valaki csak leírja, hogy ilyen gépről tud, ilyen speckókkal, ilyen méretben, senki sem kötekedne szerintem...
az af engem nem érdekel, ráadásul esküdözik a canon, hogy sokkal jobb, és az összes fps és társai is jelentősen javultak. gyereket fotózni meg jó lesz nekem a gyenge af is, egész nap lehet rá ropogtatni az expókat, néha majd lesz, ami sikerül. tudom, gyász hozzáállás...
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #41138 üzenetére
Meg kell állapítsam hogy két forradalmi hír alapvetően átformálta fórumtársaim hozzáállását; a kanyon bejelentés és az oly mintabolt bénázása...
És igen, kattintottam párat xz1-gyel, néha előjön betegen izzadva rémálmaimban
Most komolyan miért csinál ilyen trágya fókuszú gépeket az oly mikor tud jót is?Roboter: 1.3-as frissítést felraktad? Állítólag javít valamit a tele állású fókuson, én ugyan nem veszem észre de a videó fókusz sebessége jobb lett...
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #40856 üzenetére
Ejjnye már ne forgasd ki a szavaimat. Én arra gondoltam, hogy ha egy kép jó, mi több zseniális, akkor tök mindegy, hogy hogyan készítették. Nem arra, hogy valami szabályrendszerre épülő versenyben nem megengedett eszközöket használva is tök mindegy.
Nyomás vissza a határidős melódhoz! -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #40640 üzenetére
1. Ettem már durvább helyen és túléltem
2. Láttam, hogy furgonnal hozzák zsákban a jeget.Nem a jég veszélyes szvsz (a hideg is fertőtlenít), hanem pl. az evőeszközök. Sok helyről, pl India, Egyiptom is hallottam, hogy jó hely, Nílus-túra szép tiszta konyhája ellenére is sokan azért kaptak hasmenést, mert csapvízzel (vagy még rosszabb esetben, folyóvízben) mosták el az edényeket, tányérokat, evőeszközöket...
Lassú Víz: elég szélesen lát ez az obi, minden benne lett volna a képben, én is, ha nem megyek annyival arrébb -- annyira meg azért nem akartam volna ott sem eltávolodni a gépemtől...
Marseille: azért nem mindig ilyen. Azt megelőző este megintcsak későn értünk vissza, csak pár hely volt nyitva, 19 ringgitet elkértek egy olyan kétfős "claypot fried chicken rice" kajáért (turista-felár, beszorozták duplájára minimum), ami nem csak kevés volt kettőnknek, de még annyira jó se volt, és színhús mellett elég sok csont, mócsing, meg valami nagyon alja-kategória "sausage" (nem magyaros kolbász, hanem az angolosabb, ami félút a virslihez) volt benne. Ez a sarki indiai, ahol tegnap voltunk, nagyon helyi indiai lakosságra volt, sztem fehér emberek az utóbbi pár hónapban csak mi voltunk.
Ezt a banán-pitét inkább a helyi indiaiak kaja-áraira, és ebből kiindulva az indiai kaja-árakra írtam.A chai általánosan teát jelent. Ez simán "milky-tea", ha értenek egy kicsit is angolul
Országonként más a neve, máshogy hívták HK-ban, SG-ban és itt is.
Azért az "elképesztő olcsóság" erős túlzás, és két oldala van. Egyrészt Malajzia nem egy gazdag ország, alacsonyabb a GDP/fő és jóval alacsonyabb az átlagkereset, mint Mo-n. Itt még nagyobb a jövedelmi szakadék: míg az előkelőbb helyeken Ferrarik, Lambok, stb; máshol meg a csóróság, mocsok. Sok a koldus, és ezek még nyomorultabban néznek ki, mint Bp-en.
... és akkor az egészségügyi ellátásra jobb nem is gondolni...
Mazsi: igen, nekem is a szép, karbantartott, tiszta, rendezett, szabályos, stb. Szingapúr után megérkezni ide, nyitott szennyvízcsatorna, káosz közlekedés, mocsok mindenütt, azért nekem is mellbevágó volt
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #40338 üzenetére
A piacon kapható zoomok közül csak három indul 12mm-ről? 12-50
; 12-40
és 12-32
? Valami nem sötét batár kdrága dejólenne. Bezzeg 14-42-ből hatszázféle van, csesszék meg.
Merc: Nagyon jó kis darab az a 20-as, ott b@szta el a pana, hogy a frissített verzió csak faceliftet kapott, és nem MSC fókuszt. Full idióta pana, ekkora ballövést, ez nem tartozik a bocsánatos bűnök közé.
-
válasz
Mercutio_ #40325 üzenetére
Saccoltam, de valószínűleg túl optimista voltam: The 25mm F1.8 will sell for $399 / £369 / €399 [link] Ezek után azt várom, hogy a Mintabolt 135-ért tegye ki, és akkor 115-ös kedvezményes árral el lehet vinni, ez lenne a szokásos mintabolti árazás. Az alapár az MSRP fölé belőve, de a 15% kedvezménnyel alá csúszva, mindig így csinálják.
-
válasz
Mercutio_ #40314 üzenetére
120-at, de a várható induló ár (ca. 100) alapján abba még mindig csak a 25/1.8 férne bele
(#40315) FEDman
Mivel 20/1.7-et használok, nem hiányzik a 25/1.4/1.8 és a 17/1.8 sem. 14-es nagylátónak bőven jó a 14-42-II kitobi. Gyerek nincs, stabi megoldja azt a kis fényerőkülönbséget, ami egy 14/2.5-tel szemben van. Ami kéne, az a 12/2, a 12-40/2.8 vagy a 12-35/2.8, és a 75/1.8, de ezek egyike sem fér bele a keretbe, még megközelítőleg sem. Tehát a bevásárlólistámról csak a Samyang halszem jönne ki, de az meg nem indolokja a két gép közötti különbség elvesztését. Viszont nyerek egy lehetőséget, hogy vegyek olcsóbban egy Olympus objektívet az akciós listáról, és felcsaphatok neppernek(#40322) Studi
A hozzánk hasonló fórumhuszárok között sokkal kisebb a canikon népszerűsége, mint az átlagjánosok között. Szóval ezt is kitehetik a vitrinbe, de annál a pár pixelnél többet nem ér, mint amiből maga a plecsni képe áll. -
-
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #40247 üzenetére
Hát az uj oly 25-ös elég pöpecül sikerült.. Még az is lehet, hogy "letöri" a pana 25 árát.. Sőt még a pana 20-as alternatívája is lehet egyeseknél.. Szal a használtpiacon is lehetnek mozgolódások.. Első körben én egy 15/1.8 ban gondolkodok, a 12-50 mellé. Utána meg vagy a 12-32, vagy az új 14-42 palacsinta.. A 14-42 mellett szól, hogy vmivel nagyobb átfogás, másrészt még nem tudom, hogy a 12 mm mennyire hiányozna.. Ez nehéz döntés lesz! Aztán utána pedig a 25/1.8, vagy használt 25/1.4 pana. Az új oly mellett szól a méret, a af sebesség, és a képminőség.. Legalábbis nagyon dícsérik.. Ahogy látom az oly rendesen belenyult a "tutiba" ezzel az új vázzal, meg a 25-ös obival...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #40238 üzenetére
ez így elég esélytelen ha 70-t adnál az obiért akkor a vázért ebben az arányban max 100-t fizetne egy lehetséges üzlezttárs. 200 a kit, 130-ért senkinek nem kell GM1, aminek az ára azért szépen fog lemenni, míg az obit 1 év mulva is 1:1-ben eladható. Amúgy én is ezt az obi tervezem legközelebb beszerezni
valszeg vagyunk még páran
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #40240 üzenetére
Nekem eredetileg jobban kellett volna a váz mint az obi, de a 12mm nagy előny, és tényleg olyan pici, hogy ez az egyetlen amivel egy kompakt valós alternatívája lehet a gép. Ráadásul 32mm-ig eltekerhető, amivel már tényleg nem olyan kompromisszumos mint mondjuk egy 14-es pici fix. Korábban ezen sokat gondolkodtam, de mindig oda jutottam, hogy ennek a kitnek úgy van értelme ahogy megjelent. Nem érdemes sehogy sem kettébontani. Inkább vedd meg egyben
Vasár és ünnepnapi bringa meg a gm1 kit és egy nagyságrenddel lightosabb a hétvégi bringázás mint a 29es tankkal
... már csak a tavasz hiányzik
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #40234 üzenetére
lehet van ilyen, talán
Én viszont pont azért szeretnék GM1-et, hogy ha utazáson/nyaraláson nincs időm/kedvem/lehetőségem cserélgetni, akkor is mindig nálam lehet egy nagyon pici váz, egy hozzáillő kicsi és 24mm-ről induló obival.
Kicsit visszahozza azt amikor még LX3-mam volt. Annyi különbséggel, hogy erre viszont fel tudok csavarni egy 45-öst, sőt, ha a GM1-hez szánt 35-100 nem lesz nagyon sz@r/drága, akkor még egy apró telét is. -
-
válasz
Mercutio_ #40165 üzenetére
nem azt vitatom, hogy melyik a racionálisabb választás, hanem azt, amit írtál, hogy nem jó obi rajzra. de igen, én a II verzióról beszéltem, és az egészet túlbeszéltük, csak pontosítani akartam az állításod. úgy amúgy nekem is fél fé + ois a pana felé billentené a mérleget, kivéve, ha az oly sokkal jobban rajzol és/vagy sokkal olcsóbb, de leginkább egyikre sincs szükségem
-
válasz
Mercutio_ #40159 üzenetére
ha egy obi képminőségéről beszélünk, akkor inkább ne keverjük bele áttételesen a szenzort meg minden. vagy nézzük meg, hogy akkor oly vázra téve van is annyival jobb a szenzor? ennek mi értelme? nem kell rekeszelni a 75-300-at (nem jobban, mint a panát), egyszerűen fél fé-vel sötétebb, optikailag meg jó. igaz, te azt olvastad, hogy nem az..
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #39967 üzenetére
iA mód, vagy ha nem akkor P mód, de lehet A mód is tök mindegy, kevés fényben úgyis nyitva lesz az obi végig. Esetleg ha te akarsz besegíteni neki
, akkor raw+jpeg, és a legszarabb képeket rawból hívni... De tudom, nem hülyültél meg... (én is voltam hasonló szituban, de akkor mivel engem fotóztak adott volt hogy raw-ban készülnek a képek, mert majd én elszarakodok velük).
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #39962 üzenetére
Én azt csinálnám ha a 20/1.7 lesz hogy A mód 1.7 rekesszel, iso felső limitet Te ismered a gépet (nálam a G5nél 3200) és aztán ha esetleg benyomja az iAuto gombot (ez van már G3nál is?) az sem baj, mert úgyis először a rekeszt nyitja majd az automatika a legtágabbra, szóval nagyjából ugyanott van.
(ha a 45ös lenne és nagyon kevés fény, akkor érdemes lenne elgondolkozni a záridő-módon lévén ugye a G3 sem stabis és inkább legyen sötétebb a kép mint bemozdult, de a 20asnál ez nem hiszem hogy gond lesz)
szerk: na mondjuk madgie-nek igaza van, ugyan a körülmények hasonlóak egy koncerthez de itt sokkal gyorsabb mozgás is lehet (bár az meg lehet hogy direkt szép ha forgásnál elmosódik a szoknya, stb)
Hát mindegy, szerintem erre így előre nem igazán lehet megmondani a tutit... (egyébként akkor most ő egy külső résztvevő és a tánc a színpadon van vagy ez közösségibb esemény, mint egy táncház és ott fog állni a táncosok mellett?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest