- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Én is ledöbbentem, hogy milyen kapkodások voltak a napokban RC számlanyitással, meg OTP vásárlással kapcsolatban. Olvastam olyat a héten, hogy valakinek még bankszámlája se volt soha életében most meg "pénzügyi szakértő lett" hirtelen, mert sikerült összekapaparnia annyi infót, hogy egy bank és RC számlát összehozzon nagynehezen.
-
-
aujjobba
addikt
Nagyon kevés pénzem van benne, 12500-as átlagon.
Csak kiváncsi vagyok mi lesz ebből, mármint miután rengeteg retail vásárló zeró tapasztalattal folyamatosan ugrik ebbe bele.
Mert valószínűleg sokan rövid távon akarnak ebből nagy hasznot húzni, de mi lesz ha betolt mondjuk egymilliót és leszalad egy ezressel az ár?
Mit vált majd ki egy százezres kilengés negatív irányba? -
-
Lex Icon
senior tag
Bocs, de durva leszek. Nem közhely, hanem a sok idióta okozza a banknak a problémát és nem fordítva. Elkezdik kilapátolni a pénzt, erre persze nincs felkészülve a bank (mert a sok hülye, azt hiszi a berakott pénze ott áll hegyekben a bankban) és korlátozza, lezárja a kp. felvételt, mire még nagyobb pánik lesz, és ez így körbe-körbe, míg sikerül tényleg padlóra vinni a bankot, de legalábbis a befektetők körében is pánikot kelteni, hogy "fizetésképtelen" a bank.Lásd OTP, amiről hiába mondják külföldi elemzőcégek és az MNB is, hogy atom stabil, azért csak nyomják...
-
Kukipapa_rr
tag
Teljesértékű felhatalmazott: passz, kérdezd meg telefonon, ott kétszer meggondolják, hogy hülyeséget mondjanak, mert felvétel készül róla.
Persely számlára ott az 1%-os látra szóló, Cetelem megtakarítás, szintén ingyenes (visszautalás is), bár MÁP+ épp kiütötte. Arra tökéletes, hogy az ember ne tartson pénzt a Rafin, ha ez probléma.
CIB: hát ez szuper jó, ha éppen működik, ugye?
-
Kukipapa_rr
tag
Ebben igazad van, nem egy Revolut szintű UX.
A kártyaművelet SMS-eknek egyébként fix díja van, havi 169,- így ez mondjuk engem nem nagyon érdekel. Ami vérlázító: kártya limit változtatás kb. 1 EUR, ez vicc.
Részemről elosztónak használom: ide folyik be minden bevétel, amit aztán utalok tovább ingyenesen a megfelelő tároló számlákra, erre tökéletes. Kb. havi 1-1,2M-ig akár ingyenes KP felvételre is jó, mondjuk engem ez nem/ritkán érint.
Még egy, mert emlékszem, kifogásoltad: a számlának ugyan egy tulajdonosa lehet, de kaphat korlátlan felhatalmazást másik ember is, tehát tévedés, hogy mindig ott kell lennie a tulajdonosnak. Szépen felhívták a figyelmemet, hogy így a másik fél akár le tudja üríteni a számlát. No problem. Elhalálozási rendelkezés is megy szépen. (10+ éve van Premium Gold-om, még az eredeti kondíciókkal, de pár éve hirtelen felmondták és átraktak Gold 2.0-ba, ez sajnos némileg rosszabb már, de még mindig a legjobbak között van az én használati profilomhoz.)
Nem reklámozni akarom, főleg, mert meglepetésre a mostani helyzet bizonytalanabbá tette a megítélését, de amit jól csinál, azt részemről értékelem.
-
julius666
addikt
Nekem Uni Mobil Aktív plusz van. Olcsó a havi számladíj bizonyos összeg beérkezte felett, mobilapp működik + van push notif. Utalás, csopbesz full ingyenes. Egyedül amit nagyon utálok, hogy a számlalimit nem állítható szabadon, csak a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül (csak a kártyás limit van kivezetve az appba). Közös számla mondjuk nem tudom, van-e.
Ma utaltam is már gond nélkül róla egy nagyobb összeget.
-
aujjobba
addikt
Nem tudom hany ugyfele van itthon a Sberbank-nak, de ha most mindenki egyszerre veszi ki a penzet es fizeti be/utalja at masik bankba, esetleg uj szamlanyitas kereteben, az lehet nagy terheles hirtelen.
Az SZJA visszaterites idejen is behaltak a banki appok.Persze valoszinuleg itt nem ez a helyzet, legalabbis en eddig nem is igazan hallottam a Sber-rol, max. megjelent a listaban a bankmonitoron a szamlakeresoben.
Nem hiszem, hogy olyan sokan bankolnak naluk, de tevedhetek. -
bigdady
nagyúr
-
Lex Icon
senior tag
Ezekkel a látszat szankciókkal, inkább az átlagembereket szankcionálják, lakjon az Eu-ban Ukrajnában, vagy az oroszoknál. Az egyik okos kitalál egy szankciót, a többi meg megy utána, mert úgy gondolja, ha kimarad, akkor ő lesz a rossz. Putyint és hadseregét nem nagyon érdekli, hónapokkal ezelőtt felkészülhetett erre, a szenvedő alany mindig a kisember. Az EU-ba való beléptetéssel is csak az EU-ra tolják rá a háborút egy olyan országgal, akinek van gyakorlata benne.
-
törölt tag
Ha jól rémlik néhány éve, talán 1-2 kormányzati ciklussal, szintén voltak nem túl biztató hírek, osztrák bankokkal kapcsolatban... De arra nem emlékszem akkor mi volt az ok... ebből a szemszögből nézve, azért annyira nem meglepő.
Amúgy meg néhány éve, nagy Német bankoknál kezdtek el, ilyen hírek jönni... annak is vmi politikai okai voltak, Amerika - Európa vs... De pl az autó botrányok sem a semmiből pattantak ki... Amit az emberek nagy többsége lát, az már csak a lejátszás technikai felszín, ahogy mondani szokták...
-
törölt tag
Miért nem? Az orosz banki kizárások Ausztriai (osztrák), Francia, és Olasz bankokat is érintenek, jelentős kitettségük van az orosz ügyletekben. Első körben ez a swift-es kizárás el is bukott...
Az a baj, hogy ezen a világ nagyobbat fog veszíteni... Azon belül is leginkább Európa.
Amerika, meg jót kaszál... most hol vannak a zöldek kérem, akik a bolygó felforrása miatt aggódnak? Most nem gond, ugye, hogy az LNG-vel átpöfögnek a hajók ide... az nagyon környezet tudatos nem?Ez az egész háború leginkább Amerikának éri meg/ volt érdeke...
Egyébként elemzőket hallgatva, ez így is úgyis megtörtént volna, legfeljebb nem most, hanem 5 év múlva...
De ahogy a Covid a digitalizációt felgyorsította, úgy gyorsultak fel egyéb folyamatok is, amik előre vetítették a mostani helyzetet...Egyébként, azt aggasztónak találom, hogy az Ukrán zászlókat felhuzigálják az EP épületénél... Van jó pár ország, akik évtizedek óta várna a csatlakozásra... Nem kellene még csak szimbolikusan sem ilyen lépéseket tenni...
(Főleg, hogy korábban már elutasították, vétózták,, lassították őket... Köztük Mutti is.Nem kell ez a színjáték, mert drága """mulatság""
-
Gabás
addikt
-
julius666
addikt
En meg lennek lepve ha atlagjoska a zsebeben par millaval jobb dontest tudna hozni par feketeoves alapkezelonel parszaz milliard USDs alappal a hata mogott.
Pedig pont ilyen szituációkban lehetséges: https://lustaport.wordpress.com/2020/03/21/reszvenyt-venni-medve-piacon/
Egészen más mozgástere van ilyen szitukban egy kisbüfinek mint egy nagy bálnának. Én nem tartom alapvetően elvetendő ötletnek (játékpénzzel) a beszállást az orosz bukóba. Csak a jelenlegi árazáshoz képest (még mindig) szvsz túl nagy a kockázat.
-
julius666
addikt
sikerult egy olyan altalanosan szar gazdasagi kozeget osszehozniuk, amiben az en zsebembol ugyanigy kivesznek, cserebe tudatosan leepitettek annak a lehetoseget, hogy sajat magam "ujratomjem" azt.
Ne vicceljünk már. Ha átlag felett keresel (amit azért megkockáztatok), akkor azért inkább csökkent a jövedelmedre rakódó adóteher, miközben adómentesen forgathatod aztán a megtakarításodat TBSZ számlán...Én baromira nem kívánom védeni ezt a kormányt. Szeretnék ebben az országban élni és amerre viszi a jelenlegi vezetés, az nem igazán tetszik. De ettől függetlenül amiket lenyomsz néha itt a topikban az nettó hőbörgés. Értelme semmi nincs, befektetési döntésekben semmiféle segítséget nem jelent (sőt, ha valaki hallgat az ilyen indulatból idelökött szövegeidre, akár még káros is lehet), nettó zaj.
Egyébként teljesen értelmesek a hsz-eid, ezeket az indulatos politikai hőbörgéseket kéne mellőzni csak.
-
Most nem azért, hogy kötekedjek, de lenne olyan lépése a kormánynak, ami szerinted jó lenne? Tipikusan a van sapka - nincs sapka hozzáállást látom a hsz.-eidből.
Ha nem lennének lerögzítve az árak, akkor biztos, hogy azon méltatlankodnál, hogy milyen borzalmas árak vannak, rossz a kormány. Most hogy rögzítve van, az a baj, mert többlethiány...
Megpróbálok segíteni, hogy örömöt is találj: legalább kevesebbet tudnak lopni a befizetett pénzből -
-
concret_hp
addikt
ikeás áremelkedésről megemlékeztem másik topicban, szerencsére a cuccok nagy része be lett szerezve q4-ben, a legkisebb áremelkedés amit a sok elemes listában találtam (a konyhát sajna nem sikerült 1:1ben berakni mindenetől) az is 15%
https://logout.hu/tema/off_topic_44/hsz_82046-82046.htmlde nemrég az aldi / lidl valamelyikében is visszakérdeztem a pénztárostól h mindent jól ütött-e be, mert a beugrottam pár dologért gyanúsan sok lett (12K asszem), stimmelt amúgy minden, szegényen meg látszott, hogy nem én vagyok az első, de mondtam neki h minden ok, csak elbambultam
(hasonlót amúgy egész gyakran látok pénztánál várás közben, már amikor véletlen megyek boltba) és amúgy ugyanazt a talán kb. 30-40 féle dolgot veszem rotációban az aldi/lidl párosból úgy nem nehéz kiszúrni ha valaminek változik az ára, talán az ilyen zacskós magmix a legdurvább, pár éve 179 (nem 20, hanem olyan 2-3), aztán 199, 219, 239, 249 most meg már 269. aki 1-2 éve is épp kijött a pénzéből annak ez azért már matek lehet ha minden drágul 10+%ot...
-
vnorbi
aktív tag
Január 30-án küldtem be a bevallást elektronikusan. Néhány napja jutott oda a NAV, hogy már feldolgozás alatt van. Jelenleg úgy áll, hogy jó ha a 30 napba beleférnek.
(Közben meg azt is várom, hogy a munkáltatóm lesz szíves kiadni a visszadátumozott adóigazolást, ami alapján elkészíthettem a bevallást már január végén. Vicc az egész, hogy a visszatérítés mielőbbi kiutalásához a NAV kimutatása alapján adom be a NAV-nak az adóbevallást, aztán még egy hónapig ülnek is rajta.)
-
Dare2Live
félisten
"2009 kornyeki hangulatot felvenni, akkoris koltottek mindenre is valasztasi evben brutal hiany mellett bologattak reggeltol estig hogy minden OK es a vegen megis kiderult hogy pucer seggel vartak az apalyt."
O_o
2009. április 19-én Bajnai Gordon bejelentette kormánya programját. Ami egy nagyon kemény megszorító csomag. Politikailag én ezt amúgy gigantikus hibának tartom választásokig bologatni kellett volna hogy minden ok. Még ha nyer is a fidesz a 2/3 kizárt lett volna. Az pedig az első 4évben létkérdés volt a NER/alkotmány/jogállam szétverésében. -
julius666
addikt
https://www.ksh.hu/stadat_files/ara/hu/ara0004.html
Lehet csemegézni. Nem tudom, van-e ennél valami bővebb táblázat, vagy ebből van összelegózva a KSH stat, de pl. IT eszközöket én nem nagyon találtam benne, se gépkocsira vonatkozó tételt. Ellenben van benne Nők Lapja előfizetés, postai levélküldés, gáztűzhely, kevert ("Gyümölcsaromás szeszesital, 0,2 l, palack"), meg hasonló frankóságok a 90-es évekből.
-
szabi__memo
nagyúr
Így ahogy írod!
Nagyon gáz.
Azt nem tudom, hogy mi húzza le így az inflációt, mert ugye ilyen emelkedések mellé bizony valami nagy arányban 0 vagy negatív tartományban kéne lenniük). Sok 10-20-30% átlaga nem lesz 7-8 máshogy. Nem tudom ki és hogyan ellenőrzi ezt, de simán el tudom képzelni, hogy semmi valós nincs mögötte. Ennyit kénytelenek mondani, pont. De lehet ez még valahogy kihozzák, de még ez se biztos. Engem nem lepne meg ha semmi valós nem lenne mögötte, csak bemondásra menne.
De tényleg megnézném, hogy a fenébe hozzák ki -
julius666
addikt
Hát még ha téged szopattak volna Magyarországon nem is létező adópapírok bemutatásával kedves indián ügyintézők enyhe szanszkrit ízesítésű angollal.
Baromira nem akarták megérteni miért nem tudom/akarom produkálni amit kérnek, igazi élmény volt nekik magyarázni angolul, sokszor több napos válaszidőkkel. Végre nagy nehezen megértették és mondták, hogy ennek utánanéznek, aztán 2 hét kuss és újabb ügyintéző, akinek lehetett 0-ról elmagyarázni megint.
Több hónap kínlódás volt (közben végig zárolt számlával), mire végül megköszöntem nekik a szórakoztatásomat és megkértem őket, hogy inkább töröljék a számlát és menjenek a gús büdös ...-ba.
Igazából épp időben csinálták a hisztit, mert pont vittem volna az EV devizaszámlám hozzájuk, így végül TW lett belőle (velük soha semmi gondom nem volt).
-
Ixion77
addikt
Az utolsó bekezdés alapján nekem úgy tűnik, hogy nem jókedvükben döntöttek így:
"We understand the importance of having local HUF account details and we're looking at different ways to reintroduce this feature in the future. We’ll let you know when we have more information."
Gyanítom, hogy valami helyi szabályozással (tranzakciós illeték?), vagy az MNB-vel gyűlt meg a bajuk.
#62736 pictigjis:
E-mailben küldték. -
avl
senior tag
en ezt nem is értem: hogyan lehetett a "szakertöi" varakozas csökkenes, illetve joval alacsonyabb ??
lasd: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220210/honapok-ota-erre-varunk-enyhul-vegre-az-inflacios-nyomas-magyarorszagon-525811azt erteni velem, hogy a szazadveges csavo mint a kormany egy eszköze, szócsöve a legkisebb szamot mondja be, neki azt kell.
sokkal jobban leirja a valosagot, amit PredatorZoli irt tegnap
:
"Az infláról én csak annyit, hogy ez a mantra, miszerint novemberben elértük a csúcsot és by definition innen szépen csak csökkenni fog, számomra egy bohózat. Most fog csak beindulni az öngerjesztő folyamat, amit a tavaly év utolsó 1-2 negyedéve okozott ezen a téren."hogy tevedhet minden szakértö ?????
minden szakertö 1 iranyba ? ennyit ?mit tudnak a szakértök akkor ??
-
Dare2Live
félisten
mindezt úgy, hogy eneria 0%ot emelkedett (valóságban 20-120%ot). Itt nem csak az, hogy gáz, benzín 0%ot emelkedett hanem, hogy mondjuk fuvarozásban nem mindegy és gyorsan beépülne árakba.
Vagy hogy az árstop kosárba olyat raknak ami benne van infla kosárban, erre kereskedő más árát megemeli ami viszont nincs infla kosárban és az ingatlan/albérlet ha jól emlékszem 1.1%al van benne míg a testápolási termékek (krémek...) 2.2%al. (Lex itt majd kijavít, hogy pontosan mennyi %al), hogy....
vagy, hogy.... -
Moleman
addikt
A panaszkodást fiat deposit címmel írták, tehát valószínűleg annak számít, eddig mindig ezen a felületen vettem:
Mikor timeoutolt az ajánlat, újra próbáltam ugyanazzal a kártyával, mert a Revolut app-ban még aktívnak tűnt, ekkor tiltott le. Lehet ez volt a hiba és a biztonság kedvéért új kártyát kellett volna kérni. Azóta az újabb virtuális kártyákat sem fogadja el.
-
szkorhetz
őstag
Egyébként én nem látom, hogy ők ezt hogy fogják biztosítani.
Én jelenleg minimál eurot tartok rajta, utazásokhoz váltom, ha kell, meg innen megy a Spotify, Netflix. Mi alapján fogja megállapítani a hitelképességemet? A havonta ráutalt ~100 ezer Forintból? Ha igen, akkor ez így nagy nulla lesz, pedig épp bármelyik banknál tudnék maxos hitelkeretet nyitni a fizu alapján, csak azt nem fogom Revire mozgatni.
-
DJMDJM
tag
Vége van, no para. Mint mondtam, próbálom naprakésszé tenni magam a fórumból és ahogy haladtam előre, szívtam magamba a jóságot, úgy merültek fel kérdések bennem és kérdeztem rá dolgokra.
Köszönöm a türelmet, többieknek pedig a segítő szándékot.
Úgy gondolom nem a csapongás a jellemzője a sok kérdésnek, mert minden egy irányba vezet (ez bőven kisejlik belőle), azt megismerni, amit jellemzően itt többen is csinálnak/csináltok, tiszteletre méltóan.
Már csak a portfólióba válogatott ETF-ekkel tervezek új diskurzust indítani.#62305
Köszönöm, rákeresek. -
PredatorZoli
Topikgazda
Nem így megy.
Hozamból 10 év után a teljes 10 év hozamát felveheted, majd utánna három évente kérhetsz kifizetést újra.
Amivel valszeg kevered, az a tőke kivétele adómentesen. Befizetés után 20 évvel a befizetett tőke is adómentessé válik, vagyis a 21. évben kiveheted az 1. évben befizetett tőkét is (22. évben meg a 2. éves befizetést, viszont ugye ahogy fentebb is írtam csak 3 évente lehet, szal akkor a 24. évben ki tudod veni az első 4 év befizetését stb.), nem csak a teljes hozamot.
Az adómentes kivétekkel érdemes élni és alacsonyabb költségű dologba átmenni. -
julius666
addikt
A videót végignézve max az elején (1-2 lakással) ügyeskedett, én úgy értettem utána már tisztán tolta, direkt ehhez keresett meg (pl. külföldi) tulajokat az épületben/közelben, ahol üzemelt, mint lakáskiadó. Illetve sokszor 19-re húzott lapot, brutál hitelmennyiséggel (pl. 10% önrész, annak is egy része hitelkártyáról) vett saját ingatlanokat, ami nyilván csak bika piacon tudott ilyen jól működni.
Végül meglepően érdekes volt a videó, az ürge kevésbé volt full kamu mint elsőre tűnt (ezért is néztem végig). Egyáltalán nem az AirBNB-s trükközésekről szólt, sok ingatlanpiaci kulisszák mögötti (számomra meredek) sztorit mondott el, számokkal. Igazából így abszolút nem csodálkozom az új építésű ingatlanok árazásán (ami nyilván részben a használt piacot is húzza), meg hogy hogyan kapkodják már el szinte mindet előértékesítéskor.
Ellenben ha ez tényleg így megy, ahogy mondja - cégek, befektetők amint lehet befoglalóznak mindent rendes mögöttes tőke nélkül, tulajdonképpen sokszoros tőkeáttéttel - akkor elég sok kártyavár fog bedőlni kisebb ingatlanpiaci bukkanónál is már.
-
-
Stanlee
őstag
Osszehozta Magyarorszag egyik leglatogatottabb "penzugyi oldalat". Ha lenne esze, akkor ezt nagyon jol penzze lehetne tenni, es hogy megmaradjon a bloggerkedesnel, valahol mashol irogathatna tovabb a kis dolgairol.
Maga az oldal az en szememben egyre ertektelenebb, ez mar nem az, ami 10-15 evvel ezelott volt, amikor azert voltak benne ertelmesebb cikkek is.
En a helyeben szetszednem az oldalt 2 reszre, az egyikben lennenek fix cikkek amik a penzugyi tudatossagrol szolnanak, es lenne egy masik resz, amiben irhatna az eppen aktualis megoszto temairol. Azert nem fog tudni elorebb jutni, mert egyszemelyes harcos, csapatban nem tud dolgozni, csak es kizarolag az o velemenye szamit, amit masok mondanak, csinalnak, az nem jo. Az oldalt is akkor tudna tovabb fejleszteni, ha csapatban dolgoznanak, es sokkal vegyesebb velemeny kaphatna teret a cikkek kozott. Igy viszont szerintem unalmas, hogy minden 20 szubjektiv Mikos napi gondolatok blogposztra jut egy ami a penzugyi tudatossagot vinne elobbre.
Ha egyszer nagy leszek, majd nekilatok es en jobban fogom csinalni
-
"1 portfolios featured cikk ilyen jol fizet, hogy ilyen befektetesi balfekek 120 millat gereblyeznek ossze, elmegyek twitches csocsstreamernek komolyan, az meg tobbet hoz."
(sztem) Az oldalon reklámozott életbiztosítás jutalék fizet neki jól.
A kedvencem amikor elmondja, hogy mennyire kevés adót fizetnek a mocsok emberek, de amikor kijött, hogy nem lehet tovább katázni egyetlen helyre, akkor ragelt egy jót, hogy ez milyen szemét dolog. Aztán mégegyet.
Szóval az adót fizessék meg mások, neki jó lesz 1m után a havi 50eFt.Ugyanitt a tesla tönkremegy, a bitcoin pedig átverés, vegyetek teva-t 20$-on!
-
julius666
addikt
aztan tobbsegeben hatsobivalyb....nadi gyarakba jar ceges oktatast tartani, vagy OVB-s ugynokkent ilyen olyan kavezokban lumpol fogyasztas nelkul ofc
Nem bántásból, tényleg kíváncsi vagyok: ezt honnan tudod? Ilyesmiről sosem írt a blogján.
A komplexusokkal kapcsolatban ettől még persze igazad lehet, a lakásvásárlós bejegyzésén csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Bocsánatkérés + köszönetnyilvánítás helyett (csávókám minimum 2013 óta az ingatlanpiac túlárazottságáról beszél, miközben azért legalább részben a megvezetett olvasóinak köszönheti, hogy meg tudta venni a házat...) álszenteskedő felvágás meg ócska magyarázkodás az egész, miért is volt bölcs döntés esélyesen tényleg a piaci tetőn venni Érd külsőn 120 milláért... Kommentrészleg meg nyilvánvalóan alaposan takarítva, mert senki nem küldi el a búsba. Ami idehaza erősen szokatlan, de más cikkei alatt sem így szokott kinézni a helyzet.
-
aujjobba
addikt
Nem lennék ebben annyira biztos.
Külföldi multi budapesti SSC-ben dolgozok, a senior emberek köztük én is (IT) br. 1.5M körül/felett keresnek főállású dolgozóként főkontraktror által alkalmazva.
Akik a főkontraktornak is számláznak, ennél jóval többet visznek haza, nyilván egyszemélyes KFT-vel, minimálbéren foglalkoztatva saját magát, a többit osztalékból kiszedve. -
Brandynew
őstag
Persze, én sem tartom jónak, hogy mindössze 10 év után visszaléptek a korábbi rendszerbe, és szerintem is jobb lenne több lábon állni, csak arra akartam kilyukadni, hogy más az a pénz, amit te az adózott jövedelmedből önként állampapírra költesz, és más az, amit korábban és most is kötelezően nyugdíjjárulékként (legyen bármi is a neve) perkálsz le, és az állam dönti el, hogy az államkincstárba vagy egy magánnyugdíjpénztárba kell-e utaltatnod.
De ha jól értem, te is így látod ezt.
Az emberekben azt kellene tudatosítani, hogy ahogy az USA-ban és a nyugati országokban, úgy nálunk sem lehet csak az állami nyugdíjra számítani. A manyup ennek egy kifacsart változata volt, nem lett volna az sem elég.
-
DopeBob
addikt
De így akkor az lenne az egésznek a lényege, hogy új forráshoz jussanak az meg szerintem már nem fog menni. Aki oda akarta adni a pénzét az államnak, az megtette már korábban. Vagy úgy számoltak, hogy így már más befektetésekkel szemben is vonzó lesz már a PMAP? Azt nem hiszem.
Ami most történni fog szerintem, hogy mostanában vett MAP+, 2026/I fel lesz bontva, 2027/L lesz belőle, ami nettó ráfizetés az ÁKK-nak.
-
szőröscica
addikt
En a tobbkulcsost nem erzem igazsagosnak. En szerencses vagyok, jo oktatasban reszesultem, normalis csaladbol szarmazom, de kokemenyen megdolgoztam azert, hogy ott legyek ahol es a mai napig gyomorideggel fekszem le es kelek fel munka elott. A magas fizetesemnek megfeleloen sokat adok be a kozosbe, amit a kevesbe szerencsesek vagy a lustak tamogatasara fordithatnak. Ez szamomra ok. Az, hogy aranyaiban meg tobbet is fizessek, az mar nagyon nem lenne ok.
-
concret_hp
addikt
én egyébként kezdek úgy lenni vele, hogy ha ezt akarja a nép, akkor legyen, jövedelemileg / vagyonilag a felső pár%ban + olyan tudással, hogy nem kell függnöm senkitől nekem kevébé fáj, ha szétszakad a társadalom, mint a nép nagy részének
ha ki kell fizetni a normális egészségügyet / oktatást, kifizetem és persze
örömmelhozzájárulok a sokszorosával a közöshöz mint akik ellátás nélkül maradnak... -
Moleman
addikt
A sávosnak se kell hátrányosnak lenni: Ausztriában havi 3800 euró bruttónál kapsz 66%-ot kézhez, mint Magyarországon mindenki. Cserébe az osztrák minimálbéres (1700 euró) a bruttója 81%-át hazaviheti, míg 10 ezer euró fölött már kevesebb mint 60%-ot.
A lényeg, hogy senkinek se kelljen az éhenhalás miatt aggódni, még egy minimálbéresnek egy fővárosi albérletben sem. A hanyatló nyugaton ez működik, Magyarországon nem.#60949 Boond
Nem minden szar, például a kötelező biztosítás/casco és a kamatadó (főleg annak hiánya TBSZ-en) nagyon olcsó Ausztriához képest. Az egyéni vállalkozók adózása is kedvezőbb. Más nem jut eszembe. De nekem mindegy is, sose voltam lokálpatrióta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Update 08.11. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest