Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz stingy2 #70075 üzenetére

    Grat így utólag a döntésedhez!

    Tapasztaltabbként neked az ETF osztalékok adózására mennyi rálátásod van? Nem az érdekelne, hogy én mint magyar adórezidens kisember mit hogyan kell adóznom (pl. amcsi papírokra van szocho, eu papírokra nincs), az nagyjából tiszta.

    Az olyan piszkos részletek érdekelnének, hogy ha van mondjuk egy MSCI ACWI-t lefedő distributing ETF-ed amcsiban meg az európai accumulating megfelelője itt az öreg kontinensen, akkor mi a difi a képlet végén? A benne foglalt változatos nemzetközi papírok különböző adóegyezmények szerint fizetnek osztalékot magának az alapnak gondolom én, jó kérdés ezután az amcsiknál levont forrásadó hogy keletkezik, vagy az európai acc ETF-eknél milyen adóteher rakódik az osztalékra még az alapon belül. Ennek valahol utána lehetne nézni?

    Az osztalékra rakódó szocho pár ezrelékes (éves) adóterhet jelent csak, lévén hogy a distributing ETF-ek osztaléka 2-4% körül mozog. Ez azért nem egy vállalhatatlan különbség, el tudom képzelni ennyi difi van is az amcsi meg az EU papírok osztalék része által nyújtott hozamban alapból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák