-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horri_
csendes tag
válasz
andaman #141877 üzenetére
Talán ezek közül a Chieftec a legkevésbé rossz. A fő kondenzátora egy 85 fokra minősített CapXon márka, ami Taiwani, egy fokkal jobb, mint a kínaiak, de sokkal jobb lenne, ha 105 fokra minősített lenne. A ripple és feszültségszabályzásért felelő kondenzátorok 1 fokkal jobbak, azok nagy része CapXon, de legalább egy felsőbb kategóriás 105 fokra minősített, bele van keverve néhány kínai is, de legalább azok is a jobb 105 fokra minősítettek, ezáltal a teszteken is látszik, hogy a ripple és a feszültségszabályzása ennyi pénzért egész jó.
Illetve ez a táp nem 500 Wattos.... A 12 voltos ágon csak 400 wattot tud, szóval 400 wattosnak kell tekinteni. Amennyiben ezt a tápot nem kínzod túlságosan talán elmegy.
1 védelem kivételével minden benne van. Ami hiányzik, az az OTP( túlmelegedés) védelem. Ez legfőképp akkor tud gondot jelenteni, ha az évek alatt tönkremegy a táp ventilátorja, mert akkor nem fogja magát leállítani ha túlhevül. -
Ferke77
aktív tag
válasz
andaman #141877 üzenetére
Hibás termék bármelyik termékből lehet, ebből általánosítani nem kellene....
Nekem volt már vagy 3 db akyga tápon hiba nélkül (de más meg szívott vele), de mégsem ajánlom, pedig mondhatnám rá, hogy tök király cucc olcsón.
Ez az ajánálás kérés ebben a formában elég "zsákutca". Vedd amelyik jobban tetszik....
-
_Atesz
addikt
válasz
andaman #119252 üzenetére
A legkisebb ATX táp is elég hozzá.
Mondjuk ez tökéletes lenne, nagyon csendes, jó kis táp: [link]
pingtest1-2 tipp:
Húzd le, majd csatlakoztasd újból az alaplapi tápcsatlakozókat.
Húzd le a vinyóról a SATA tápcsatit, majd csatlakoztass egy másikat. Ugyanezt megteheted a SATA adatkábellel is.
Ha ezek megvannak, akkor futtass egy Adia 64 stabilitás tesztet (GPU is legyen bepipálva), közben nézd a feszültségeket, nem pontos, de kiindulópontnak elmegy.
Futtass egy HDTune tesztet. -
jeni
félisten
válasz
andaman #119216 üzenetére
ahol olcsóbb és nem akciós ott 2-3 vagy 5 évvel árulják. a rendes teljes áron forgalmazottakra ott megszokták adni a 10év garit.
valamint a komolyabb boltok is. ellenben ellentmond az Ipon bolt ahol csak 1 év garit adnak a termékekre.bár lehet nekik írni,hogy akkor erre mégis miért ennyi csak? ha nem kapsz megfelelő választ akkor másutt veszed meg a terméket.
ott feltehetőleg nem érdeklik a tápegység biznisz! esetleg nem olyan helyről szerzik be ahol 10év adnak rá. talán rossz tapasztalatuk van az elmúlt hosszabb időkről a tápegység gariztatásáról.
-
chopin42
őstag
válasz
andaman #119172 üzenetére
Az m12 nem rossz, de csak bronz, és régi konstrukció. Mindenképp a focus+-t venném, még ha drágább is. Ja, és ha van mód, pénz vissza, vagy hagyd az egészet, de nem biztos, hogy aquából venném...
Fsp-ből Hydro Ge, moduláris, gold, 5 év garis. Ha fsp-t akarsz. 23 körül van. Hátránya talán, hogy, ha jól tudom, nem félpasszív. De egyébként jó táp. -
chopin42
őstag
válasz
andaman #119150 üzenetére
Ezek közül Bitfenix formula, vagy Seasonic focus plus.
Utóbbi hosszabb gyártói garancia miatt, modularitás miatt jobban megérheti. Bitfenix is mellesleg csak címkéz, csak úgy, mint a bq, a bele egy nagyon jól sikerült CWT (tudomásom szerint).
Mellesleg mindkettő gyakran ajánlott, bestbuy táp.
Nem tudom, melyik boltnál gartiztatod az fsp-d, de szokásos szarrágó itthoni ügyintézésnek tűnik nekem. Lehet, a gyártóval már rég megoldottad volna, és lenne új tápod.
Személyes véleményem: ne aquában vedd, nekem szürke importos vinyót akartak egy év garival eladni, úgy, hogy gyárilag 2 év volt rá, és sehogy nem tudtam volna érvényesíteni, mellesleg máshol is olvastam róluk sok-sok hideget, mely a tél közeledtével nem egy jó érv -
_Atesz
addikt
válasz
andaman #119125 üzenetére
Waze, ezt most miért nekem címezted?
BQ tápról volt szó egyrészt, másrészt a legtöbb Raider táppal nem volt gond, azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy akikkel gariztatod, mindig visszaküldik a trét.
Tökéletes választás nincs, tessék fizetni többet, és pl. egy Seasonic Focus Plus / Prime Ultra Gold táp már jóval kevésbé valószínű, hogy meghibásodik.. -
chopin42
őstag
válasz
andaman #119125 üzenetére
Nem azért, de olvasom egy ideje a topikot, és nem nagyon láttam agyondicsérve az Fsp raidert...max néha ajánlva, mint költséghatékony budget megoldás 20k alatt, de általában fel is hívták a figyelmet, hogy egy idő után hangos lesz. Meg volt olyan, akinek instabil lett 4 év után, de ez nem gyakori.
Az mit jelent, hogy "3 olcsóbbal"? Ha arra gondolsz, hogy veszel 3 n-powert, n-joyt, vargánét, stb., és másfél évente új tápod lesz, el kell, hogy szomorítsalak: másfél évente új gépet is kell venned, mivel az olcsó tápok szeretik magukkal vinni a rájuk kötött alkatrészeket, mintegy meghálálva a törődést, ezen kívül legalább nem is adják le a rájuk írt teljesítményt.Ezt viszont szinte minden nap olvasom.
Fsp csere: náluk akartad gariztatni, vagy a boltban, ahol vetted? Mert ha utóbbi, a bolt rugózik, nem az fsp... -
_Atesz
addikt
válasz
andaman #118166 üzenetére
Általában letesztelik az üzletben, ha hibásnak vélik, akkor továbbküldik a nagykernek, vagy egy márkaszerviznek. Ha javítható / van elég kapacitás a javításra, akkor javítják, ha nem, akkor cserélik.
Ha nem tudják cserélni - mert mondjuk már egy ideje nem gyártják a modellt -, akkor felajánlanak egy másikat, vagy visszakapsz x forintot, sokszor megegyezés kérdése. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest