- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Carasc0 #119443 üzenetére
egyszerűbb megoldás is van erre. ezzel meglehet spórolni a sűrített levegős flakon vásárlását is.
jobb fajta hajszárító is tökéletes ere ami tud hideg levegőt fújatni is.
még a körte pumpánál is kényelmeseb.
hátránya a dolognak,hogy nem gyűjtőd össze a port,bár ha ügyesen csinálod tudsz mellé tenne üzembe egy porszívót is,így a nagyja oda elszíva kerül a sok por és összerakodott,gyűjtődött por-szál gombolyagok is. -
Ciccuka
veterán
válasz
Carasc0 #119430 üzenetére
Nekem Corsair van és 10 év alatt talán egyszer lett csak kitakarítva. Persze olyan a házkialakításom, hogy oda nemigen jut por vagy csak kevés (Inkább a vga porosodik jobban, azt 0,5-1 évente érdemes kifújni). Mindenképp érdemes megvizsgálni pl. zseblámpával , hogy mennyire poros. 1-2 évente azért ajánlott sűrített levegővel kifújni.
Az, hogy mennyire porosodik, azt sok mindentől függ (vannak e porszűrők, mennyire zárt a ház, mennyire poros a levegő arrafele, ventik tolják -e be a házba, milyen helyen van, stb.).
-
válasz
Carasc0 #106758 üzenetére
Akkor vedd meg már , nehogy felmenjen az ára, vagy ne legyen készleten.
Szerintem kár ennyit sakkozni a vásárlással, ha jó és minőségi is. Rendelés
Majd' 1 hete agyalsz, de közelebb nem kerültel a megoldáshoz, mire vársz? De olcsóbb nem lesz, se másik új táp nem jelenik meg a piacon
-
Mexildos
aktív tag
válasz
Carasc0 #106758 üzenetére
A kábel problémát külföldi forumokon is láttam. Ez tényleg ennyire gáz? Azt semmiképpen sem szeretném, hogy valami tűzijáték legyen vagy valami baj. A Seasonic mellett azért voltam, mert ismerősi körből csak jót mondtak róla főleg a régebbi platinum sorozatról.
Most elbizonytalanodtam.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
Carasc0 #106756 üzenetére
Az a vicces hogy a Prime platinumra 3 azaz 3 évet vállal a bolt. Pedig nem egy kis boltról beszélek hanem az IPON-ról.
Nem értem, hogyha 12 év gari van rá akkor hogy van képük 3 évet vállalni. Más boltokban max 5 évet vállalnak rá de az is kb vicc. Hol láttál 12 év garival?Értem hogy a bolti gari időn kívül visszaküldhetem a Seasonicnak ahol valószínűleg egy kínai mérnök megjavítja (tehát nem cseréli) de ez még is valahol bosszantó, hogy nekem kell fizetnem a postát a papírokat a vámon, hogy ez nem új termék hanem javítás etc... Lényegében jobban járok ha egy itthoni villamosmérnök ismerősömet megkérem, hogy szagoljon bele. Nem értem miért ilyen nehéz kiírni a 12 év garanciát.
Szerintetek?A Sima platinumban mintha több biztonsági cucc lenne, ez ne lehet fontos:
Safety and EMC : cTUVus, TUV, Gost-R, CB , BSMI, CCC, CE, FCC, C-tickAz újabbnál kevesebb van:
Safety and EMC : cTUVus, TUV, CB, CCC, BSMI, EACEz ugyanaz mint a Samsung SSD PRO-knál volt 10 év eleinte majd letrükközték 5-re.
-
-
mghltm
addikt
válasz
Carasc0 #106704 üzenetére
a plusz kondenzator nem artalmas, de a kabeleken okozhat fejtorest: a megnovelt keresztmetszet miatt nem tudod / nehezebb elvezetni a kabeleket a hazban vagy esetleg szalankent harisnyazni igazi kihivas.
-
_Atesz
addikt
válasz
Carasc0 #106696 üzenetére
Én az EVGA-t venném, de ha szeretsz monitorozni, akkor számodra lehet jobb a Corsair RMi.
szabeskaSzia, nem elírás, hivatalosan 384W, hogy beleférjen a 400W-os kategóriába. Valójában erősebb a PP10 12V-os ága.
FleischerNincs tápajánló szakember, hozzáértő van, Te nem tartozol közéjük. Legyél kedves hagyd másokra az ajánlást.
-
hétalvó
addikt
válasz
Carasc0 #106672 üzenetére
a 650 p2 nem lenne egyszerubb es olcsobb?
nezheted a teszteket, de ott pl tomshardware editors choice. jonnyguru a kabeleibe kot be, hogy folosleges par csatlakozo, de egyebkent 10-es. ac ripple seasonic-ok elott.
vagy akkor tenyleg ne sporolj es vedd prime titaniumot. -
hétalvó
addikt
válasz
Carasc0 #106642 üzenetére
seasonc prime lesz mégiscsak ?
szivesen kipróbálnám...
de ha ennyi sata-d van vedd a nagyobbat, ott 1-el több kábel van. és 10 dugó.
csak nem biztos, hogy minden dugót fogsz tudni használni, mert nem ér el a következő pontba.venni vehetsz kábelt is drágán, vagy a 750-est. de átalakító is létezik és akkor a 650 is elég. a 690-ben hátulról kábelezed a hdd-ket, nem fog látszani.
evga-ban 3x3 sata van
-
hétalvó
addikt
válasz
Carasc0 #106606 üzenetére
azért nem egy alsókategóriás tápot cserélsz, nem biztos, hogy akkora a difi.
és képnél ne gondoljunk óriási változásra. nálam: javultak a színek, teltebbek lettek, eltűnt egy kis fátyól a képről és nőtt a térérzet. de nem úgy hú bmeg ez teljesen más.
igen a p2-ben nincsenek kondik a kábelben. ezt használja a seasonic is. jonnyguru-nál csalásnak tartják.
de ettől még mindegyik jó táp nagyon. a g3 is a t2 is és seasonic-ok is.
hidd el sok tesztet végiolvastam és a p2-nél nem találtam jobbat. de egy alap rendszerbe nem kell ez, mert úgyse lehet kihallani, látni azt a kis különbséget. -
-
Erw
csendes tag
válasz
Carasc0 #106596 üzenetére
Annyi, hogy a G3 kábeleibe is beletuszkoltak szabályzókondikat, ezért nyilvánvaló, hogy alacsonyabb a ripple (ezt pl Corsair RMx esetében is eljátszották), P2 meg anélkül tudja ezt nyújtani. Másrészt szerintem ilyen mikrovolt eltéréseket már nem hiszem, hogy figyelembe kéne venni, mindkettő kiválóan kezeli. P2-re is megkapod a 10 évet, az adott boltot viszont megkérdezhetnéd, hogy mit mondanak erre.
-
hétalvó
addikt
válasz
Carasc0 #106593 üzenetére
a ripple 2-vel jobb
mivel en audiozok is pc-vel nekem fontos. 550 g3 lehet meg erdekes lehet meg kisebb az ingadozasa, de nincs komoly teszt. ami van ott picivel a p2 a jobb. de hogy ennek lesz-e ertelme meg nem tudom.
bizom benne hogy a platinum meg egy kicsivel minosegibb, mint a g3.
a seasonicra is 3ev garit latok iponon..alza-n 120honap. -
syberia
veterán
válasz
Carasc0 #106497 üzenetére
Super Flower Leadex Platinum 550W táppal elégedett lennél, hangja teljes terhelésen sincs.
-
válasz
Carasc0 #59607 üzenetére
Nem a táp alsótápos, hanem a ház
így betehető, mindössze annyi, hogy
Alsótápos házba olyan táp tehető be, aminek elég hosszú a kábele, az esetleges kábelmenedzsmenthez.
Felsőtápos házba beteheted a rövid és hosszúkábeles tápot is, mivel felül oda fog érni az alaplap megfelelő csatlakozásaihoz
-
KAMELOT
titán
válasz
Carasc0 #59544 üzenetére
Az a táp jó ahogy van! Moduláris
Seasonic G-650...34 000ft
XFX PRO 650W 28 000ft -
izomhod
őstag
válasz
Carasc0 #12113 üzenetére
chieftec ctg 80 PB van csak, az is jó?
hopp avn mind2
http://ipon.hu/webshop/akcios/chieftec_ctg_500_80pb_500w_oem/138838
http://ipon.hu/webshop/product/_chieftec_ctg_500_80p_500w_box/138829mi a különbség köztük?
-
DeskJeti
tag
válasz
Carasc0 #11894 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Jelenleg nézelődöm, hogy hol, mi mennyi?
Sajnos nagyon nem értek ehhez. Így nem is tűnt fel a vásárlásnál, hogy meg kellene néznem a tápot, csak mostanában hallom, hogy ami van, veszélyes.
"Én azt mondom 15e Ft alatt nem érdemes tápot venni."
Ha ez ilyen könnyű lenne.Időközben megnéztem a régebbi gépben a tápot. Abban is olyan van, ami a nem ajánlott listán szerepel...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Carasc0 #11896 üzenetére
Pont ezért írtam az elejére, hogy erősen sarkítok: sok-sok éves rendszeres fórumozás, olvasgatás és tapasztalatgyűjtés eredményét foglaltam össze tömören. Persze kivételek akadnak, lehet árnyalni a dolgot. De minek?
A privát véleményem továbbra is az, hogy az ajánlott tápok közül egy olcsóbbat, de vadiújat, mintsem egy bizonytalan előéletű "márkásabbat" közel ugyanannyiért, pár évesen, használtan, érvényesíthető gari nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen légkondit a lakásba?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Zelda Játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest