Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• maxim7

csendes tag

válasz mcganyol2 #100205 üzenetére

Szia, köszi szépen a választ. Az enermax nen egy ágon adja le a 12 voltot. A Seasonic-on gondolkodom, de külföldi tesztek alapján kissé hangos. Úgy döntöttem marad a félpasszív CWT belsős Corsair RM550x. Köszi szépen a segítséget még egyszer. Üdv

• maxim7

csendes tag

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Új gépet raktam össze, és ehhez szeretnék vásárolni egy új tápot:

1.: Mennyit szánnál rá?
    -Maximum 40-45 ezret.

2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
    Ház: Cooler Master Silencio 452 - hangszigetelt kemence
    i7 6700K - nem szándékozom húzni, maximum 4,5 Ghz
    16 GB ddr4 2400mhz ram (2x8 gb)
    MSI RX 480 Gaming X 4 GB
    4 SSD
    Később, egy optikai meghajtó
    A kalkulációk alapján, egy 400-450 watt-os táp már elég lenne, de én inkább egy 500-550 watt-osra szavaznék.

+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
    Van, igazából csak az van!! :D Legyen HALK. Ha lehet akkor félpasszív, a passzívval az a baj, hogy finoman megsülne a Silencio 452-ben.
    Viszont azt sem szeretném, hogy amíg nem pörög a venti, addig a táp ciripelésétől, esetleg pattogásától örülnék meg. + Moduláris, Félmoduláris

Jelenleg 9 napja vásároltam egy FSP Hyper M 500W-os tápot, ami kissé kihallatszik a hangszigetelt gépházból.
    Kellemes pattogó hangot hallat magából, amitől az agyvérzés kerülget.
    Fehérváron az AQUA-ban vásároltam, már egyeztettem Velük, nem bánják ha a 14 napos elállási jogommal élek, és vásárolok Náluk egy másik, vélhetően drágább tápegységet.

Szóval ehhez kérném a segítségeteket. Olyan táp kellene ami félpasszív, és halk, valamint egy ágon van a 12V.
    A teljesen passzívak kiestek a kemence és a ciripelés miatt. Seasonic Fanless platinummal nem szeretnék kínlódni.

Amikre én gondoltam, hogy a teszek alapján halkak, de esetleg nem félpasszívak azok ak övetkezők:

-Corsair RM550x
    -Be Quiet Straight Power 10 500W

Mit gondoltok a fenti kettőről és mit javasolnátok nekem a félapsszívak közül, ami esetleg nem cicergős belsővel készül?

Igazából bármilyen tápegységre vevő vagyok, ami halk, még az sem kell hogy félpasszív legyen csak kussoljon. :D

Köszönöm szépen mindenkinek előre is a segítséget!

Üdv,
    Maxim

• maxim7

csendes tag

válasz #25712384 #41777 üzenetére

Szia,

Köszi szépen! Alapvetően én sem sajnálnám bele, de sajnos az anyagi erőforrásaim meglehetősen korlátozottak. :-( Egyszóval csoró vagyok! :-)

Köszi szépen a segítséget Mindenkinek!

Na megyek is és átveszem a cuccokat!

Végül CTG-550-80P lett.

További szép napot!

• maxim7

csendes tag

válasz Graphics #41773 üzenetére

Szia,

Aham, köszönöm még egyszer a segítségedet, illetve a Többiekét is!

Akkor összegezve, inkább vegyem meg ezt a jó kis CTG-550-80P-s tápot, ezzel két legyet ütve egy csapásra:

-megmarad a másik, zsír új kb. két hetes táp a régi géphez (ahhoz elég is)
    -illetve legalább nem kell variálnom később a kevés SATA meg PCIe csatival.

Köszi szépen Srácok még egyszer! :-)

Legyen szép napotok!

• maxim7

csendes tag

válasz #25712384 #41770 üzenetére

Szia,

Köszi a választ.

Anmúgy miért a CTG-500-80P-t javaslod? Mi a baj a CTG-550-80P-vel?

Találtam egy jó kis összesítőt, ezekről a Chieftec tápokról:

http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page873.htm

Köszi előre is az indoklást!

Amúgy igen, 500 Watt, bőven elég lenne, de mégis ha egyszer sikerülne vennem egy HD 7970-est, mondjuk úgy 5 év múlva, akkor elvileg annak kellene az 550 Watt?

• maxim7

csendes tag

Sziasztok,

A segítségetek szeretném kérni! volna ez a konfig:

-i5 3470 + H77-D3H
    -8 Gb 1600 MHz RAM
    -Gigabyte HD 7870 OC 2Gb videókártya
    -120 Gb OCZ SSD
    -1 Tb Hitachi HDD

Ehhez később:
    +1 ODD
    +1 Tb HDD

Ehhez a konfighoz kevés ez a táp?

Chieftec Smart Series 500W (GPS-500A8)

Ha kevés, akkor ezt érdemes lenne megvenni hozzá?

CTG-550-80P

Válaszokat előre is köszönöm szépen!

• maxim7

csendes tag

válasz Graphics #41671 üzenetére

Szia,

Köszönöm szépen a korrekt, gyors választ!

Akkor úgy érzem, egyelőre nem lesz új táp vásárlás, ha valóban mélyen kellene zsebbe nyúlni egy jó táphoz, ami elég lenne crossfire-hoz is! :-)

Akkor már csak az kell, hogy nyugtass meg kérlek, hogy ez a Chieftec Smart 500 Watt-os táp: GPS-500A8 azért elég lesz-e egyelőre ehhez a konfighoz, vagy kár is összerakni?

-Gigabyte GA-H77-D3H (8 tűs CPU táp) (magán a tápon csak 4 + 4 -es combó játszik sajnos, hülye voltam, nem néztem meg alaposan, illetve a Gigabyte volt zseni, mert a honlapjukon még csak 4 tűs verzió van fent, de nekem már 8 tűset adtak, de gondolom ez nem okoz gondot a tápnak, vagy ha mégis akkor veszek tényleg egy CTG-t)

-Core i5 3470 (TDP: 77Watt)

-Gigabyte HD 7870 2 GB OC ( 2 x 6 tűs PCIe táp kell neki, ez úgy lesz megoldva, hogy a másodikat egy szálon futtó 2 MOLEX-ből alakítom át PCIe-esre, ha ez így jó?)

-120 GB OCZ Agility 3 SSD

-1T Hitachi HDD 7200 RPM

Szóval ezt így ki tudja szolgálni ez a GPS-500A8?
    Úgyis, hogy a maradék 1 SATA csatlakozojára még rádugok majd még egy Terrás Hitachit?

Köszi szépen előre is a választ, és sajnálom hogy nem előbb néztem be ebbe a Topic-ba, kellett volna, akkor most egy CF CTG 550-esem lenne!

További szép napot!

• maxim7

csendes tag

Sziasztok,

Szeretném a tanácsotokat kérni. Elolvastam az első hozzászólást is, illetve böngésztem a topicot pár napig, de igazából nem nagyon találtam infókat, a Chieftec Smart Series-es tápokkal kapcsolatban.

Olyan problémám van, hogy vettem egy Chieftec Smart GPS-500A8-as tápot, kb két hete... akkor még nem voltam tiszában vele, hogy milyen videókártyát veszek majd, illetve igazából akkkor még nem is akartam venni semmit.

A lényeg, hogy vettem egy Gigabyte HD 7870 2GB OC edition videókártyát, és a probléma ott kezdődik, hogy ennek a videókártyának 2 darab 6 tűs PCIe csatlakozó kell, a tápon viszont csak egy van. :-) Ezt a problémát szeretném áthídalni azzal, hogy 2 MOLEX csatiból csinálok 1 +PCIe csatit, és azt dugom még rá, és így meg lesz a 2 PCIe csatlakozása.

A kérdésem a következő:
    -Nem gáz ez a fajta megoldás?
    -Illetve hogy bírni fogja majd a táp?

És ha el is bírja, és minden okés, akkor is még lesz egy problémám vele, hogy már csak 1 darab SATA tápkábel marad rajta. (1 SSD, és 1 HDD lesz ewgyelőre rajta.)
    Viszont később kellene még egy HDD és egy Blu-ray író, azaz kellene még egy SATA tápkábel. Kérdésem:

Érdemes SATA eloszóval megoldani eszt a problémát? Vagy inkább vegyek egy GPS-700A8-as tápot? (Amúgy egyetértek Veletek, hogy tök felesleges a 700 Watt, viszont később, ha nyerek a lottón, szeretnék Crossfire-be egy másik HD 7870-es videókártyát)

Köszönöm szépen előre is a tanácsokat!

További szép napot!

üdv,
    Fecó

Új hozzászólás Aktív témák