- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxim7
csendes tag
-
maxim7
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Új gépet raktam össze, és ehhez szeretnék vásárolni egy új tápot:
1.: Mennyit szánnál rá?
-Maximum 40-45 ezret.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Ház: Cooler Master Silencio 452 - hangszigetelt kemence
i7 6700K - nem szándékozom húzni, maximum 4,5 Ghz
16 GB ddr4 2400mhz ram (2x8 gb)
MSI RX 480 Gaming X 4 GB
4 SSD
Később, egy optikai meghajtó
A kalkulációk alapján, egy 400-450 watt-os táp már elég lenne, de én inkább egy 500-550 watt-osra szavaznék.+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Van, igazából csak az van!!Legyen HALK. Ha lehet akkor félpasszív, a passzívval az a baj, hogy finoman megsülne a Silencio 452-ben.
Viszont azt sem szeretném, hogy amíg nem pörög a venti, addig a táp ciripelésétől, esetleg pattogásától örülnék meg. + Moduláris, FélmodulárisJelenleg 9 napja vásároltam egy FSP Hyper M 500W-os tápot, ami kissé kihallatszik a hangszigetelt gépházból.
Kellemes pattogó hangot hallat magából, amitől az agyvérzés kerülget.
Fehérváron az AQUA-ban vásároltam, már egyeztettem Velük, nem bánják ha a 14 napos elállási jogommal élek, és vásárolok Náluk egy másik, vélhetően drágább tápegységet.Szóval ehhez kérném a segítségeteket. Olyan táp kellene ami félpasszív, és halk, valamint egy ágon van a 12V.
A teljesen passzívak kiestek a kemence és a ciripelés miatt. Seasonic Fanless platinummal nem szeretnék kínlódni.Amikre én gondoltam, hogy a teszek alapján halkak, de esetleg nem félpasszívak azok ak övetkezők:
-Corsair RM550x
-Be Quiet Straight Power 10 500WMit gondoltok a fenti kettőről és mit javasolnátok nekem a félapsszívak közül, ami esetleg nem cicergős belsővel készül?
Igazából bármilyen tápegységre vevő vagyok, ami halk, még az sem kell hogy félpasszív legyen csak kussoljon.
Köszönöm szépen mindenkinek előre is a segítséget!
Üdv,
Maxim -
maxim7
csendes tag
-
maxim7
csendes tag
válasz
Graphics #41773 üzenetére
Szia,
Aham, köszönöm még egyszer a segítségedet, illetve a Többiekét is!
Akkor összegezve, inkább vegyem meg ezt a jó kis CTG-550-80P-s tápot, ezzel két legyet ütve egy csapásra:
-megmarad a másik, zsír új kb. két hetes táp a régi géphez (ahhoz elég is)
-illetve legalább nem kell variálnom később a kevés SATA meg PCIe csatival.Köszi szépen Srácok még egyszer! :-)
Legyen szép napotok!
-
maxim7
csendes tag
válasz
#25712384 #41770 üzenetére
Szia,
Köszi a választ.
Anmúgy miért a CTG-500-80P-t javaslod? Mi a baj a CTG-550-80P-vel?
Találtam egy jó kis összesítőt, ezekről a Chieftec tápokról:
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page873.htm
Köszi előre is az indoklást!
Amúgy igen, 500 Watt, bőven elég lenne, de mégis ha egyszer sikerülne vennem egy HD 7970-est, mondjuk úgy 5 év múlva, akkor elvileg annak kellene az 550 Watt?
-
maxim7
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni! volna ez a konfig:
-i5 3470 + H77-D3H
-8 Gb 1600 MHz RAM
-Gigabyte HD 7870 OC 2Gb videókártya
-120 Gb OCZ SSD
-1 Tb Hitachi HDDEhhez később:
+1 ODD
+1 Tb HDDEhhez a konfighoz kevés ez a táp?
Chieftec Smart Series 500W (GPS-500A8)
Ha kevés, akkor ezt érdemes lenne megvenni hozzá?
CTG-550-80P
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
maxim7
csendes tag
válasz
Graphics #41671 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen a korrekt, gyors választ!
Akkor úgy érzem, egyelőre nem lesz új táp vásárlás, ha valóban mélyen kellene zsebbe nyúlni egy jó táphoz, ami elég lenne crossfire-hoz is! :-)
Akkor már csak az kell, hogy nyugtass meg kérlek, hogy ez a Chieftec Smart 500 Watt-os táp: GPS-500A8 azért elég lesz-e egyelőre ehhez a konfighoz, vagy kár is összerakni?
-Gigabyte GA-H77-D3H (8 tűs CPU táp) (magán a tápon csak 4 + 4 -es combó játszik sajnos, hülye voltam, nem néztem meg alaposan, illetve a Gigabyte volt zseni, mert a honlapjukon még csak 4 tűs verzió van fent, de nekem már 8 tűset adtak, de gondolom ez nem okoz gondot a tápnak, vagy ha mégis akkor veszek tényleg egy CTG-t)
-Core i5 3470 (TDP: 77Watt)
-Gigabyte HD 7870 2 GB OC ( 2 x 6 tűs PCIe táp kell neki, ez úgy lesz megoldva, hogy a másodikat egy szálon futtó 2 MOLEX-ből alakítom át PCIe-esre, ha ez így jó?)
-120 GB OCZ Agility 3 SSD
-1T Hitachi HDD 7200 RPM
Szóval ezt így ki tudja szolgálni ez a GPS-500A8?
Úgyis, hogy a maradék 1 SATA csatlakozojára még rádugok majd még egy Terrás Hitachit?Köszi szépen előre is a választ, és sajnálom hogy nem előbb néztem be ebbe a Topic-ba, kellett volna, akkor most egy CF CTG 550-esem lenne!
További szép napot!
-
maxim7
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném a tanácsotokat kérni. Elolvastam az első hozzászólást is, illetve böngésztem a topicot pár napig, de igazából nem nagyon találtam infókat, a Chieftec Smart Series-es tápokkal kapcsolatban.
Olyan problémám van, hogy vettem egy Chieftec Smart GPS-500A8-as tápot, kb két hete... akkor még nem voltam tiszában vele, hogy milyen videókártyát veszek majd, illetve igazából akkkor még nem is akartam venni semmit.
A lényeg, hogy vettem egy Gigabyte HD 7870 2GB OC edition videókártyát, és a probléma ott kezdődik, hogy ennek a videókártyának 2 darab 6 tűs PCIe csatlakozó kell, a tápon viszont csak egy van. :-) Ezt a problémát szeretném áthídalni azzal, hogy 2 MOLEX csatiból csinálok 1 +PCIe csatit, és azt dugom még rá, és így meg lesz a 2 PCIe csatlakozása.
A kérdésem a következő:
-Nem gáz ez a fajta megoldás?
-Illetve hogy bírni fogja majd a táp?És ha el is bírja, és minden okés, akkor is még lesz egy problémám vele, hogy már csak 1 darab SATA tápkábel marad rajta. (1 SSD, és 1 HDD lesz ewgyelőre rajta.)
Viszont később kellene még egy HDD és egy Blu-ray író, azaz kellene még egy SATA tápkábel. Kérdésem:Érdemes SATA eloszóval megoldani eszt a problémát? Vagy inkább vegyek egy GPS-700A8-as tápot? (Amúgy egyetértek Veletek, hogy tök felesleges a 700 Watt, viszont később, ha nyerek a lottón, szeretnék Crossfire-be egy másik HD 7870-es videókártyát)
Köszönöm szépen előre is a tanácsokat!
További szép napot!
üdv,
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Könyvajánló
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest