Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmaxhu
csendes tag
válasz
#25712384 #37760 üzenetére
Hááát én LCT (Low Cost Technology) megoldásban gondolkodom.
A legszebb az lenne ha az új táp árát az 1-2 éves fogyasztás csökkenés már ki is termelné
Szóval a legolcsóbb (de megbízható és keveset fogyasztó) modelleket keresném. De jó lenne megsaccolni mennyivel lesz kevesebb a fogyasztás. Pl. egy 15W-os csökkentés kb. havi 500-at jelent, ami 2 év alatt 12 rugó. Minél nagyobb a fogyasztás csökkenés, annál többet szánnék a dologra. Persze kérdés meg lehet-e saccolni mennyivel lesz kevesebb a fogyasztásom? -
zsole84
senior tag
válasz
#25712384 #37042 üzenetére
Én azt tapasztalom ( közeli kisker), hogy AMD/Intel rendszerre van 2-3 összerakott konfig ( árkategória szerint), ezeket ajánlják, ha valami más után érdeklődsz, akkor csak néznek. Szinte mindig ajánlanak valami rosszabbat annál, amit szeretnél, indok pedig az, hogy "ezt viszik a legtöbben, nincs rá panasz".
-
BrianWard
csendes tag
válasz
#25712384 #36865 üzenetére
Igazából egy GIGABYTE GZ-M3 házam van, egy gyárilag beletett GB 450W-os táppal, de nincs rajta 6 pin-es vga tápcsati. Úgy hallottam, hogy a gigabyte tápokat az fsp gyártja, ez ennél a modellnél is igaz?
Elképzelhető esetleg, hogy elbírná a konfigot, és egy átalakítóval megoldható lenne a VGA táp probléma? -
pcsabat
őstag
válasz
#25712384 #36853 üzenetére
értettem én, ne értsd félre a válaszom!
Én csak azért mondtam neki a Be Quiet-t mert még az is bőven sok a konfig-hoz, jobb minőségű mint a másik kettő (bár nem sokkal ez tény, mert azok is nagyon korrekt tápok), halkabb is és azért sztem nem mindegy, hogy fél moduláris vagy sem, mert egy 600W-700W-os nem moduláris tápnak azért már van bőven kábele (saját tapasztalat az XFX-el), amihez már óriási ház kell, hogy el lehessen rejteni őket.
-
pcsabat
őstag
-
Williams
aktív tag
válasz
#25712384 #36533 üzenetére
Igen sajnos, én is az mellett vagyok, hogy 2 VGA-val már nem lesz képes megbirkózni, és ezt Te is megtámogattad most...
Jöhetnek ötletek esetleg, hogy mire lenne érdemes lecserélni az említett géphez. Tuningot (CPU+2 VGA) beleszámolva, hogy ne a táp legyen a korlát. Árban 20K, de kicsi föle is lehet... -
Williams
aktív tag
válasz
#25712384 #36523 üzenetére
Akkor elméletileg tudja ami rá van írva, csak hangoskodni szeret. Ezt mondjuk csak akkor hallottam, amikor 55 fokos levegőt fújt ki a hátulján, de ekkora hőfoknál szerintem érthető, hogy full gázzal járatja a ventit... Nem vagyok benne biztos, hogy elbírna-e mégegy VGA-t mindenféle gond nélkül. A +1 VGA max 130watt plusz fogyasztással járna. Játék alatt jelenleg 290 watt körül vesz fel a konnektorból...
-
djfules
tag
válasz
#25712384 #36501 üzenetére
Igen az FSP helyett mondván hogy ebbe az árkategoriába nem jó magasabb árfekvésben meg azt vegyek. Csak nem vettem szart? Táp-Táp 3év garival?
Úgy lehet a másikkal is el lettem volna de az kockázatos volt és ezt már sosem tudjuk meg. - Ház oldala megy fel azt úgymarad én már egy csavart se veszek többet-- annyi tapasztalatom azért van a számítástechnika téren, hogy mindig lehet jobbat venni és mindig csak egy picit drágább! De a pénztárca ami végül azt mondja hogy elég.Remek példa erre amikor Procit akartam venni 10-ből 8 biztos azt mondta i7 azt vegyek, én meg köszi minek persze hogy jó na de 80.000!!! Amire nekem kell arra ez is jó lesz.
Kösz mindenkinek és bocs a fárasztásért! -
djfules
tag
válasz
#25712384 #36460 üzenetére
Hm árban még jó is de kérdezem elége az a 400-450 W-t most is az van és kevésnek bizonyúl én olyan 500-600 W-ra gondoltam látom a tipust ajánja mindenki és hát még e teszteket sem olvastam el...szóval?
Jaja egy kérdés gondolom jó meldönteni vásárlás elütt, hogy Aktív PFC vagy passzív PFC vegyünk, de mi is ez? (konyhanyelven
-
Ehunvanni
csendes tag
válasz
#25712384 #36421 üzenetére
,,Nem az volt a célom, hogy elaltassam a gyanúd a tápokkal kapcsolatban!"
Akkor mégse a ,,táppénzen" fogok spórolni
Inkább kihagyom a hangkártyát.
De ha a tápra már többet költök szállítással együtt, mint 15k akkor meg 100.000k fölé ugorhat a büdzsé, az meg már lehet, hogy a ,,We need more minderals!"-helyzet:S
(Eddig -árgép szerinti legmagasabb árakon számolva- ASUS P8H77-V alaplap 37000, Intel i3 3220 proci 37.000, ddr3-as ram azt asszem tudok szerezni max 10000ért, meg mondjuk egy jobb táp 11000, szállítási költség is legyen egy 10000, mert falun lakok
)
Bár a rendeléseket-összerakást nem én intézem, hanem egy PC-világban jártasabb ismerősöm, talán az ő kapcsolataival még le lehet faragni itt-ott, és megúszom 80k környékén.
-
Ehunvanni
csendes tag
válasz
#25712384 #36418 üzenetére
Egy felső tápos, 2 éves Kraun házba lesz.
De ha összesen 100W-t se fog felvenni, akkor lehet, hogy egyenlőre anyagi okokból meghagyom a régi tápot ami asszem a házhoz járt, (csak az most per pillanat nem tudom, pontosan milyen), vagy esetleg valami 300-350-est szerezni bele.
-
Ehunvanni
csendes tag
válasz
#25712384 #36416 üzenetére
,,Akkor bőven sok lesz a 400W "
Akkor elég lesz egy ilyen is?
http://www.argep.hu/product_1211447.html
Vagy maradjon ez?
http://www.argep.hu/product_1211451.html
Árkülönbség igazából nem nagy, szóval esélyes a második, vagyis hogy 400-as lesz. (Az gondolom a strapát is jobban bírja, nem? Vagy ilyen tekintetben nem számít az a +50?)
-
Romanow
csendes tag
válasz
#25712384 #36374 üzenetére
Sziasztok!
Volt hogy felismerte a vinyót,és tettem rá x64 7-et,utánna hozzá kötöttem a vga-ra,egy hdmi-t és akkor már nem. A bios mindent lát,csak a hdd-t.
Próbáltam másik sata-n,másik sata kábellel is,dvd író nélkül is,de úgy sem látja a vinyót ...
Nem tudom mi lehet.Minden új,csak a vinyóm van a régi gépből és az író ....
Köszi a gyors válaszokat!
Üdv.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#25712384 #36241 üzenetére
Nem kell elnézést kérni!
A CTG-500-as csak egy kiindulópont, mert minden lényeges dologban jól szerepel, és a kistesókhoz képest van egy olyan előnye, hogy alsó-tápos házba is ajánlható. De a teljesítményére nincs túl nagy szükség, szóval a konfigok 90-95%-ához bőven elég egy 100W-al gyengébb táp is, főleg, hogy a 12V-os ág a legfontosabb, amiben a CTG-500-as egy combosabb 400W-os szintjét hozza. -
Zomb€€
őstag
válasz
#25712384 #36122 üzenetére
Köszi!
Már csak az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a kettő között:
COOLERMASTER Silent Pro M2 520W
COOLERMASTER Silent Pro M500 RS
Melyik legyen? -
skandarg27
csendes tag
-
HUNgaroczel
tag
válasz
#25712384 #36160 üzenetére
Igen egy alsótápos CM Storm Enforcer házikóba mennének, ezért kötöm ki hogy fekete legyen, mert egy ezüst színű táp ott az aljában nagyon zavarna, miközben kb. minden fekete piros lesz a gépen/gépben.
A modularitás nem kikötés, de örülnék neki ha lenne. Szóval ha van valami amit azért nem mondasz és felveszi a versenyt egy Aurummal ne tartsd magadban -
HUNgaroczel
tag
válasz
#25712384 #36158 üzenetére
Én jobb ajánlat alatt, egy olcsóbbat ami hasonló VAGY jobb teljesítménnyel /ár érték aránnyal bíró darabra gondoltam
Olyan esetleg?pcsabat FSP Raider 550W néztem de annyira nem jött be
Ha sikerülne egy olcsóbbat, ami ugyan úgy jó, beszerezni akkor nyugodt szívvel venném meg hozzájuk az ASUS V GENE alaplapot(így is az lesz valszeg, csak csak magyar ember spórol ahol csak tud)
-
giigz
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#25712384 #36122 üzenetére
Segítek. Nagyon jó minőségű, Enhance beles, 80+ Bronze-os, extra halk táp. Mára már ugyan kissé elavult, és nem túl combos a 12V-os ága, de még mindig egész korrekt ár érte a 23k (sajnos, mert ennyiért már lehetne komoly moduláris is 2012-ben, de hát nincs...). Esetleg ha belefér a keretbe az Aurum 550 vagy Be Quiet Straight Power E9 480 CM, akkor azok már jóval fejlettebbek.
-
Aguinaga
őstag
válasz
#25712384 #35857 üzenetére
Szia!
Hát, Spire-től fázok én is kicsit, sőt, nagyon.
Amúgy a táp felső részen van (inkább középtájt egy Chieftec BX-01B-B-B) házban.
Ez mind egyszerre indul a 4+1 egység, FSP Bluestorm 400W tápomnak eddig nem okozott gondot.
Moduláris nem lényeg, persze nem baj, ha az, de szerintem minden vezetékét használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest