- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Papírforma szerint már a sima is halk. A táp az utolsó, amit hallok a gépben most a CTG mellett is. Köszi a választ
Akkor most jön a beugratós. Milyen szünetmentest keressek az 500-as Silent Pro-hoz? Már egyszer belemásztam a témába itt PH!-n, de nem sikerült eredményesen lezárni...
Topanka:
Szerencsés
Áramszünet itt se túl gyakran, de mocsokzavaros egy hálózatunk van. Elég koros már szegény.
-
hoffman_
nagyúr
Hínnye. Elnézést, nem akartam rossz ajánlást tenni. Eddig abban a hitben voltam, hogy a Corsair-rel nem nyúlok mellé. Köszönöm a pontosítást
TheChos3nOne:
Alapvetően viszont jogos. Tudsz(tok) mondani valamit, ami hasonlóan fest, mint ez a CM, csak hosszabb kábelekkel? Ha esetleg nem lenne elég méretre. De majd utánaolvasok pontosan. ( az ajánlott A-Dataról egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy modu-e... )
-
panderson
tag
Ezt a puszta kézrátételes hőmérővel csekkoltam játék közben. Szerencsére nem melegedős fajta ez a kis táp. Amúgy fontos még, hogy megfordítottam a légáram irányát is, hogy a házból / prociból kijövő levegőt kifújja. Számomra rejtélyes okokból a gyári befelé fújta, pedig egy hűtési sémában sem láttam még ilyen irányt
Valaki válaszolna a #8060-os kérdésemre?
-
Undoroid
őstag
-
elfelejtette
veterán
Bocs, hogy kötekedtem, de hát mindig 5-ös voltam matekból...
De természetesen neked is igazad van az okfejtés alapját tekintve, mivel VALÓBAN csak extrém helyzetben (napi 10 óra játék), és még akkor is sok idő alatt (több év) térül meg egy 80+ Gold táp árkülönbözete.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
A hasznos teljesítmény 75%, tehát akkor a veszteség 25%, az a 75%-nak harmada. Ezt csak a hasznos teljesítmény, és a veszteség ARÁNYÁRA írtam.
Tehát ha 80% a hatásfok, akkor 20% a veszteség.
Egy 80% hatásfokú táp ha lead 80% hasznos teljesítményt, akkor a te számolásod szerint 80W+20%=96%-ot vesz fel. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Ez a táblázat kicsit sántít...
Gondolj csak bele:80%-os hatásfok:
130w+20%=156w
Ezt a könnyebb számolás miatt átírva 120W-ra azt mondod, hogy ha 120W-ot ad le a táp 80%-os hatásfokkal, akkor szerinted 120W+20%=144W lesz a felvett teljesítmény. Szerintem 150W-ot vesz fel a táp, és ennek a 80%-a a 120W leadott hasznos teljesítmény...
A lényeg az, hogy a 80% hasznos teljesítményhez képest a 20%-os veszteség a NEGYEDE (25%-a), tehát itt ennek kellene szerepelnie:80%-os hatásfok:
130w+25%=162,5w
Remélem érthető.
Csak a rend kedvéért a kijavított táblázat:
75%-os hatásfok: (A veszteség a hasznos teljesítmény HARMADA)
130w+33%=172,9w 172,9*10=1,729kWh 45*1.729=77.89ft(nap) *30= 2334Ft (hó) *12= 28010Ft (év)
80%-os hatásfok
A veszteség a hasznos teljesítmény NEGYEDE)
130w+25%=162,5w 162,5*10=1,625kWh 45*1.625=73.125ft(nap) *30= 2194Ft (hó) *12= 26325Ft (év)
85%-os hatásfok:
130w+17,647%=153w 153*10=1,53kWh 45*1,53=68.85ft(nap) *30= 2065Ft (hó) *12= 24786Ft (év)
90%-os hatásfok
A veszteség a hasznos teljesítmény KILENCEDE)
130w+10%=144,4w 144,4*10=1,444kWh 45*1,444=65ft(nap) *30=1950Ft (hó) *12= 23400Ft (év)
Ja és még egy megjegyzés a dologhoz:
A példa számolásokban szereplő 130W-os fogyasztású gépet használó emberkék biztosan nem fogják mérlegelni egy 80+ GOLD táp beszerzését, mivel annak az ára a gépük árának kábé harmada lenne. Viszont aki meg is tudná venni, azoknak a gépében van egy 4 magos proci, meg esetleg egy csúcs VGA (HD6970 vs. GTX580). Egy ilyen gép fogyasztása a ti mérésetek szerint (PH! Teszt) 400W hálózat felől egy 80+ Bronze táppal, tehát 340W körüli fogyasztást számolhatunk a táp felől. Ekkor a fentebb levezetett felhasználási modell szerint egy 75%-os, és egy 90%-os hatásfokú táp között a megtakarítás évi 12000 FT, ami szerintem minimum megfontolandó tényező.Bocs a szófosás miatt...
Üdv. -
joker1220
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkinek
Megnéztem a gép fogyasztását digitális fogyasztásmérővel,
10-20 watt ingadozás van, gondolom az nem jelentős...!?
A táp ugye 500 w os , a gép alapjáraton 65-85 között használt,
terhelve 170-190 w vett fel.Szóval a kérdés adott hogy ennyi ingadozás normális e?!
-
78zolika
senior tag
Mért veszélyes ?? 6 -éves a gépem 4 évig codegány volt benne a val sem volt bajom csak az is hangos lett a ventije azért cseréltem Úgy látszik ( spire )eböl a szempontból rosszabb ( hangóságból )
(SpeedR ) Nagy szemétséget fogok kérdezni hogy tudnám azt elérni hogy valami tőrtényen a táppal úgy hogy a gépnek ne legyen baja Kitalálom 6-dik emeletről hajítsam ki az ablakon
-
tasakos
tag
Igazából azért kéne, mert a mostanit kissé szűkösnek érzem. Konfig: Phenom II 955, Giga 6950 OC, 4GB ram, és 2 hdd.. Ezt hajtja egy Giga superb 460W ami szintén FPS beles, de tudom nem mai darab az se.. Ezt a konfigot még meghajtja a kis giga ,de félek, hogy nem sokáig.. Vagy ki tudja.. De mindenféleképpen akarok egy erősebb tápot, mert a procit is megakarom rántani, hogy kiszolgálja a VGA-t. Úgy gondoltam, inkább legyen egy kicsit több a táp, mint kevesebb..
-
Mukorka
addikt
Nekem 4 szálasnak tűnt
és már megy vagy fél éve így.
Nem akarom hogy itt gondok legyenek később, ezzel a mostani tápommal menni fog ez stabilan vagy vegyek újat? Ilyen átalakítót külön kell venni?
Ahogy nézem ezek ugyanolyan csatlakozásúak tehát az hogy melyik a pci és melyik nem az mindegy csak a felhasználóbarát megoldásként odaírták hogy hova dugja az ember.
Melyiket érdemes venni ha vennem kell?:
http://www.adata.com.tw/index.php?action=product_specification&cid=4&piid=94
vagy
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4202&category_id=3576Ezeket találtam( adatát te mondtad
Üdv.
Mod: most mondja bátyám hogy 2 8 szálas van a mostani kártyámban.
-
Mukorka
addikt
Még lenne kérdésem
Miért van most a 4890 kártyámban két tápkábel bedugva? egy 8 szálasat látok meg egy 4 szálasat és több ilyen csatlakozó nincs a tápon sem a pci résznél.
Ez a két kábel két külön ághoz tartozik?Ha ez nem így van akkor a két új 6870 úgy működhetne hogy az egyikben ez a kettő van bedugva a másikban meg molex átalakítóval csak egy kábel kellene vagy oda is két molexeset dugjak?
Köszi előre is.
Üdv.
-
Mukorka
addikt
Hi!
Tévedtem, egyáltalán nem értem ez a rossz ág kiosztást.
A tápomon két 8 pines csatlakozó van ami most belemegy a videokártyámba. Az egyik kábelen 8 szálat látok míg a másikon csak 4-et.
Ha tehát ide két videókártya kerülne akkor ez a két csatlakozó nem lenne elég és az sem lenne jó megoldás hogy elosztóval 4 felé osztom mert akkor nem kapna elég áramot?
A tápon a matrica azt mutatja hogy a 12v az 18a áramot tud leadni.
Szóval vennem kéne egy másik tápot ha ez így nem jó.
Amit ajánlottál az adata hm650 azt írja hogy egy 12v szálon 53a megy ami szép teljesítménynek tűnik de ott nem ír ilyen szálakat mint "12Vv1, v2,v3,v4'
Míg amit kinéztem egy fsp Aurum 700W gold verzó szép hatásfokkal működne ha jól látom 6 8 pines csatlakozóval de itt is azt írják hogy minden szál (4) 18a működik szóval nem értem hogy ez mitől jobb.Ha valaki részletesen elmondaná hogy mi ez az egész és hogy működik annak nagyon örülnék mert el kell döntenem holnapra hogy mit veszek.
Köszönöm, Sziasztok!
-
Tibor_560sec
aktív tag
-
nyunyu
félisten
De egy alap gtx 460 150wattnál nem eszik többet
Gepem tuningolt integralt VGAval zabal OCCT taptesztje (kb. orthos+fank egyszerre) kozben 133W-ot, GTX460 768-cal 277W-ot mutatott a fogyasztasmerom.
Vagyis 144W-tal zabal tobbet a gep, ha a GTX460 alap feszen+alap orajelen jar, mint az alaplapi integralt VGAm emelt chipset fesszel 500 helyett 900MHz-en jaratva.
Ha ebbol levonom a tapom hatasfokat, akkor is 121W a KULONBSEG.
Brutal tuninggal meg nem mertem megmerni a fogyasztast, garantaltan durva eredmeny jonne ki.
Multkor vegigkergettem a 3D11-et 2.7-rol 3.4-re emelt CPU-val, 675/1800-rol 908/2010-re hergelt GTX460-nal, vizhutesemnek meg sem kottyantPenztarcamat viszont aggasztja a villanyszamla, no tuning gep+LED TV+erositore fizetek havi 9k-t
-
mackotestver
csendes tag
Na erről nem adtak infót. A válasz annyi volt, hogy tesztelték, de a mikéntet nem akarták részletezni. Igazából már ott tartok, hogyha mégegyszer el kell mennem érte a szervízbe, akkor a benzin meg az időm többe van, mint egy új táp ára...lassan nem éri meg
De köszi a megnyugtatást, hogy elvileg elégnek kell lennie....csak nem választottam anno hülyeséget -
yakuza.tora
addikt
Köszi!
Uhhh!
Lecseréltem a 6970-es ref hűtőjét egy AC Xtreme-re. Na, gondoltam, ha már szétszedtem a gépet, akkor lekapom a deszka hőcsőkígyóját és felteszem helyette a Thermalright NB és SB hűtőit. Olyan anyázást még nem hallottál, mit amit levágtam. A lefogatása egy halom nulla! Össze vissza kombináltam, a két hűtőt, de sehogy sem volt jó. Végül az egyetlen értelmes megoldás az lett, hogy az alsó PCIe helyre raktam be a VGA-t. (szerencsére az is 16x-os) Igen ám, de akkor meg a táp nem fért el alatta. Sebaj! Beszereltem felülre. Aha! Ekkor kiderült, hogy nem elég hosszú a vga tápkábele...
Már az is megfordult a fejemben, hogy lecserélem egy másik tápra...thomasvold: Vedd meg az én FSP-met! Gari van rá bőven! (az is egy külön történet)
-
Prison85
senior tag
Igazad van!
A 6 pines csatlakozót el is felejtettem
Sajnos az nincs a 400W-os Gigabyte-on sem.
Ami a 460SuperB-et illeti:
Eddig fel sem tűnt, hogy 450-est néztem. Hogy egy kicsit megvédjem magam:
Gigabyte SUPERB 450W OEMEsetleg van olyan táp a 8k körüli árszegmensben, ami stabilan és halkan viszi a fentebb leírt konfigot és van 6pin-es csatlakozója?
-
Razermazer
őstag
ŐŐŐ nem pixmánia hanem pixel.huők azért elég korrektek A másik hogy változtattak a kinézeten erre értettemez a régebbi változat látszik a ventilátor kiképzésén ez pedig az előbb linkelt van egyáltalán valami különbség a kettő között, mert én csak kinézetben látok semmi másban. Egyébként hál istennek lehet itthon kapni 5-év garival, mert ennyit ad a gyártó, és a kereskedők vállalják is ahol eddig láttam. Tehát lehet kapni digitall.hu-nál, ditaltrendnél, pcgearnél, pixel.hu-nál. Mondjuk az első úgy ahogy van felejtős társaság(még az e-mailre sem válaszolnak sose). A pixelnél van a legnormálisabb áron és raktáron is
úgyhogy rendelek is egyet köszönöm az infot.
-
04ahgy
nagyúr
FSP Aurum teszt.
Nekem 700W-os van, nagyon pöpec táp. Fogyasztásmérő szerint nekem kicsit többet eszik vele a gép (8W differencia, 300W feletti terhelésnél), mint a Corsair AX850-nel. Habár a 80+ oldala szerint, az ottani test report alapján az FSP a jobb hatásfokú. Betudom a gyártási szórásnak, simán lehet, hogy a teszteltnél picit gyengébb AU-700-am lett. és épp picsit jobb a CMPSU-750AX-em.HGyu
-
MMIX
addikt
(#6895) Piftuka:
Silverstone SST-ST50F-ES Strider Series - 500 Watt 16ezer Ft
Ez meg a Chieftec CTG-500-80P Silverstone verziója 80+, Fekete ház Sirtec belső.
Egyágas +12V 34A 408W, 12cm venti 18dBA-34dBAVédelmek: (a Silverstone-nak elhiszem bemondásra)
Over Current Protection
Over Power Protection
Over Voltage Protection
Under voltage protection
Short Circuit ProtectionCsatlakozók:
1 x 24 / 20-Pin Motherboard connector (500mm)
1 x 8 / 4-Pin EPS / ATX 12V connector (550mm)
1 x 8/6-Pin PCIE connector (500mm)
1 x 6-Pin PCIE connector (500mm / 150mm)
4 x SATA connector (400mm / 150mm / 150mm / 150mm)
3 x 4-Pin Peripheral connector (400mm / 150mm / 150mm)
1 x 4-Pin Floppy connector (400mm / 150mm / 150mm / 150mm) -
BRIKLY
veterán
de ha nincs rá pénzem akkor mi a. ..-ból vegyek? jobb a deer,mint a kodegány,vagy nem? az én véleményem az, hogy a kodegányom épp hogy viszi a gépem, a deer meg 400w-os. kevésbé kínlódna=kisebb lenne az elszállás veszélye. de a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok. erre a pár percre felejtsétek el hogy nincs benne védelem.
természetesen nem végleges megoldásnak szánom. csak addig amig lesz pénzem egy újra.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest