- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz Berguson #24664 üzenetére
Mindegyik nagyon jó táp, a gariidejük és az áruk döntsön, a konfigodhoz elegek, akkor is ha két VGA lesz benne.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Berguson
tag
-
pirate29
tag
Egy Raptoxx RT-800P (800W) tápegységről mi a véleményetek? Megbízhatóak??
Laci
-
Tomi0703
addikt
válasz Krissz5435 #24693 üzenetére
Na, pont erre voltam kíváncsi. Így viszont biztos, hogy a WPM 500 lesz.
Igen Aurum esetében én is gondoltam rá, hogy lehet írnak, hogy hoppá az mégsem annyi hanem 19-20.
Akkor Sharkoon WMP 500. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Tomi0703 #24691 üzenetére
A wpm valamennyivel jobb mint a ctg(hatásfokban) de nem találtam róla infót hogy mennyivel. De a wpm mellett szól hogy habár mindkettő 500-as a ctg csak 400-at ad 12V-on(2 ággal), míg a wpm 456-ot(1 ágon) és az 1 ág általában jobb mint a kettő. Plusz még ott van hogy a wpm fekete, harisnyázott, moduláris.
Ja és még annyit, hogy az aurumot ha meg is rendeled 14k-ért, lehet hogy mondják, hogy sorry, de már 20k.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Krissz5435
aktív tag
válasz miresz #24690 üzenetére
A HKC olyan mint az lc power: lehet benne jó darab, de inkább ne kockáztass.
(Na jó csak vicc volt a HKC nem tápnak való Corsairnek volt egy tápdemója asszem a 600-as cmpsu-nál és ott max terhelésen 3 füstült el.)
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz Krissz5435 #24686 üzenetére
Köszi a választ.
Hát az Aurumot nem tudom meg-e merjem rendelni ezekről a helyekről. Tuningos gépre biztos, hogy nem lesz pénzem úgyhogy csak elég lenne
Végülis tudok rá dobni pár ezrest (pár ezres nem oszt és amúgy sem szeretnék pont ezen spórolni).
Jobb a hatásfoka a Sharkoonak mint a CGT-500-nak? Jó tápok listáján nem találtam.
Így ha tudok rádobni akkor mindenképpen a WPM 500? -
miresz
veterán
válasz Krissz5435 #24689 üzenetére
Először én is a Hexára gondoltam,de akkor az kilőve,mert alsó tápos lesz a ház. Az újabb HKC felejtős még mindig?
[ Szerkesztve ]
-
dances
tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy az ipon oldalán megjelent FSP tápokról mi a topik véleménye?
Róluk lenne szó:
FSP 600/700-80BPNOnly the Good die young.
-
miresz
veterán
Hi!
A kérdésem következő lenne az urakhoz. 15-18e Huf körül kellene nekem innen egy tápegység ami egy AMD 955-ös Phenomot,egy AMD 6870 VGA-t,1 vinyót kellene,hogy hajtson. 500-600W körüli teljesítményűre gondoltam. Előre is köszi.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Tomi0703 #24630 üzenetére
Hát szerintem FSP Aurum 400-at nem fogsz mostanában olcsón kapni, és a többit elnézve marad a ctg 500-as. De ha 1-2 ezret rádobsz van sharkoon wpm 500-as, jó alsó tápos házba, hosszúak a kábelei és moduláris. Meg 80+-os. Ha meg mégis tudsz szerezni Aurumot olcsón akkor az, de tuning ott sem lesz.
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok.
Erre valaki?
Azt elfelejtettem odaírni, hogy 2 HDD és 1 ODD is lesz benne, melyek az adatlapomon szerepelnek.Köszönöm.
-
judzsin
tag
moha21, andrade:
Köszönöm a gyors választ! A szívem nekem is az FSP felé húz, de a kezelhetőség és a plusz gari miatt mégis a Chiefet választom. Gondolom hatásfokra nagyjából partiban vannak.
Sajnálom, hogy a Hipro 430 nem azt a minőséget hozza, mint egy éve. Simán azt választottam volna. -
pirate29
tag
Sziasztok! Annyit szeretnék kérdezni, hogy van egy moduláris tápegységem és kéne még hozzá 1db 6+2pin kábel. Azt külön lehet valahol venni? Mármint boltban kaphatóak?
Laci
-
judzsin
tag
Sziasztok!
Egy HKC 550-et használtam idáig. Most, hogy három éves lett és belekerült egy Toshiba 7200-es HDD is a gépbe érzem, hogy megérett a csere. Meglehet a gépet egyelőre, csak netezésre és Office-ra használom.
A vizes nevű boltból vennék tápot. A kérdésem az, hogy megéri-e a plusz 1 év garancia a 2 ezer forint felárat a Chieftec ctg 400 80 p-je az FSP 400 60 apn-es ellenében?
Vagy van esetleg más alternatíva olcsóbban.
Később(éven belül) I3 menne bele. Ja és a házam felső tápos.
Köszönöm -
spartan1
aktív tag
válasz rambustibi #24676 üzenetére
Igen ő az.Hétfőn este már a gépemben teszi a dolgát és megírom persze.
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
boff
senior tag
Sziasztok! Egy ilyen tápot vennék szerintetek megéri? Nagyon keveset tudok rá szánni és kb 3-4 hónapra kéne csak.. Nem túl erős gépbe lesz.: G530+4gb ram nincs se vga se semmi egyéb.
-
Bloodaxe
aktív tag
Hellósztok!
Milyen tápot ajánlanátoka következő konfighoz: asrock 990FX Extreme3, fx 6100/fx 8120, corsair vengeance 8gb, ati 6870(később cfx), 1tb hdd. előre is köszi!
Üdv: Zsolti
-
spartan1
aktív tag
Én viszont mégis vettem egy ilyet.LC Power PSU-LC7500 500w.Ha összegzem a leírtakat és jól fog szuperálni a tápocska akkor ő lesz a hegylakó?
[ Szerkesztve ]
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
spartan1
aktív tag
válasz rambustibi #24665 üzenetére
Írtam is pár hsz.-el ezelőtt,hogy a haveronak az fsp-je vitte az alaplapot mikor behalt nálam viszont jó szolgálatot tett bár a hangja förtelmes volt.Viszont egyszer vettem xilence tápot de soha többet.Kicsomagoltam,beépítettem és jött a ciripelő hang,1 órán belül vissza is vittem a boltba.
-
moha21
veterán
Nincs olyan, hogy gamer táp meg irodai táp. Egy tápnak bizonyos előírásoknak meg kell felelnie, ha ezt nem teszi valamilyen paramétere okán, akkor azt a tápot mi itt nem ajánljuk.
"Azért tisztában vagyok egy kapcsolóüzemű táp felépítésével és működésével."
"Pár watt meg tényleg nem oszt, nem szoroz. Mennyiről is beszélünk? 5W különbségről?"
Utóbbi két mondatod némi ellentmondást sejtet. Az az 5 W tökéletesen elég egy HDD számára, sőt green-ből még 2-nek is.
Azt hiszem pontosan te linkeltél egy tesztet amin látszik az LC power valemelyik ága kimegy az ATX szabványból.....
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
rambustibi
őstag
válasz spartan1 #24655 üzenetére
Nekem volt egy Nexus RX-1000, ugyebár nem egy gagyi tápegység, és elromlott. A probléma az volt, hogy nem forgott a táp ventije,amikor még forgott, akkor sem hallottam mert annyira ultra csendes (mint egy passzív hűtésű táp) , a Corsair HX1050 drágább volt 12 ezerrel és nem tudja azt a halk üzemet (pedig most már nincsen CF-em).A Nexust 6870CF-el használtam, és nem forgó tápventivel is, nem volt langyosnál melegebb sosem, és így is kiszolgált 3 hetet úgy, hogy eyefinitin játszom!!!!! Természetesen cseregaris lett a tápegység.Szóval itt egy példa, hogy a jó is beszarhat, és gondolom nem sokan vesznek ennyiért tápegységet. Most írhatnám, hogy mekkora f*s ez a gyártmány, de nem teszem, mert jó minőségű tápegységeket gyárt a Nexus, kifogtam belőle egy nem tökéletest ez van.
Egy másik észrevétel: Attól még, hogy olcsó egy tápegység, nem feltétlen jelenti azt, hogy milyen minőségű. Példa: Sorozatosan ajánlottátok az FSP Aurum 400W tápegységet, mert "bestbuy", akkor ez is gagyi minőségű lenne? Nem hiszem.
BékeKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Tápegység vásárlás előtt állok,és tanácsot szeretnék kérni tőletek!
i7 930 procim,6gb ramom,egy hd5870 vga,pár venti és egyenlőre még 4 vinyó van a gépemben. A közeli jövőben tervben van mégegy hd5870 vga vásárlása,így ezekhez keresném a tápegységemet!
Elsőre olyan kérdésem lenne,és bocs ha kicsit láma kérdés,hogy az SLI és a CF támogatás között mi a pontos különbség? A csatlakozókban van csak az eltérés,vagy másban is? (2-2db 6 illeve 8 pin-es)Kinéztem pár tápot,ezek közül melyiket javasoljátok?
-Thermaltake ToughPower XT 775W-moduláris
-Corsair TX750W-moduláris
-be quiet! Straight Power E8-680W-moduláris
-XFX 850w Pro Series P1-moduláris
-Cooler Master Silent Pro Gold 700W-modulárisNagyon szépen köszi mindenkinek,aki segíteni tudna!
-
zka67
őstag
válasz moha21 #24654 üzenetére
Mert egy 400W-os normális táp ennyivel került többe. Nézd, én az LC Powert is normális tápnak tartom. Tisztában vagyok vele, hogy az említett 420-as az nem gamer táp, hanem irodai gépbe való. És nem győztetek meg róla egyáltalán, hogy veszélyes lenne. Itt mindenki csak vagdalkozik a szavakkal, anélkül, hogy egyetlen adatot is mondott volna róla.
Ez no komment inkább. Miért lenne tuti biztos, hogy ha tönkremegy egy táp, az tönkreteszi az egész gépet is? Ezt honnan veszitek? Azért tisztában vagyok egy kapcsolóüzemű táp felépítésével és működésével.
Pár watt meg tényleg nem oszt, nem szoroz. Mennyiről is beszélünk? 5W különbségről?
-
zoleeno1
veterán
válasz spartan1 #24659 üzenetére
lol igazából ezen nagyon jót röhögtem, köszi. Ez aztán a megalapozott, nagy létszámot felölelő, bizonyított számokon alapuló statisztikai adat
Asszem ez nekem jó végszó volt az lcpóva fanoktól, nem folytatom tovább a "boszorkányüldözést", el/leégetitek ti magatokat e nélkül is hogy stílusosak maradjunk, egy lc power tápra kötve béke
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
spartan1
aktív tag
Én csak a számtech boltos ismerőseim szavaival éltem a codegennel kapcsolatban.Hogy ne úgy járjak mint a boszorkányok ezért mindenkinek igazat adok és jó éjt :-)
-
moha21
veterán
válasz andrade #24650 üzenetére
Pedig elég egyszerű a dolog. Ami nem tudja azt az áramot szolgáltatni ami rá van írva, az egyszerűen a vásárló félretájékoztatása.
"Az is 70% fölött van." Vagy nem, de ha igen is akkor is csak néhány esetben és nem mindig. Különben is minél jobb a hatásfok annál kevesebb a felesleges hő nem? És még az árammal is spórolsz.
(#24655) spartan1: Tudok. Van itt egy 95-ös gyártmányú asctec beles táp. Még gyári kondenzátorok vannak benne, ha túlterhelem nem indul. Másik táp egész jól produkálja magát az 5 V-os ág leesik 1-2 V-ra, a 12V-os meg 3-4 V-ra. Táp belsejében 50 C-ig néztem, hogy szenved ugyanis a ventilátor 12V-ról lenne hajtva, de az lecsökkent...
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
zoleeno1
veterán
válasz spartan1 #24655 üzenetére
Miután már elfüstölt mit akarsz javítani? Az emberek 99%-a ha valami elromlik és nincs rá gari, kidobja és vesz újat... Táp esetében ez a szám lehet magasabb... Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ezt honnan szedted és mi alapján készült ez a "statisztika"
Honor Magic5 Pro
-
spartan1
aktív tag
Azt tudtátok,hogy a codegenből visznek vissza legkevesebbet javítatni a szaküzletekbe?Szerintem kimerítettétek az olcsób tápok hibafelsorolását.Lehetne kérni egy olyat,hogy a drágább tápok hibáiról írjatok?Nem akarom izzítani a kedélyeket,bevallom őszintén,hogy tök jó elolvasgatni az irásokat.
-
moha21
veterán
Nem jó. Látom ignorálszt dolgokat. Ha van kedved hozz el egy tápot letesztelhetjük. Nincs keverés LC power-re gondolok. Ezt is leírtam, hogy többféle belsővel rakják össze, egyik ilyen a huntkey aminek vannak jó tápjai ( meg nagyon rosszak is ).
Szerinted miért olcsóbb a többi tápegységnél? Nyilván azért, mert olcsó alkatrészekből van összerakva ( HEC kondi szemben egy Rubyconnal pl.)
"Pár watt meg nem oszt, nem szoroz."
Nagyszerű hozzáállás. Pár száz Ft egy táp vásárlásánál viszont igen? Mert egy 400W-os normális táp ennyivel került többe.
"A tuti biztos számomra nem jelent semmit."
Ez no komment inkább.
-
andrade
senior tag
"Szar hatásfok miatt csak zabálja az áramot 80%. Pár watt meg nem oszt, nem szoroz"
Pofonegyszerű a hatásfokot ellenőrízni ha egy ismert hatásfokú tápot asztalon ráteszek egy konfigra megmérem a teljesítményt majd a másikat rátéve máris látni a különbséget és ott a hatásfok eltérés..
Egy 400W-os Codegent én 290wattra terheltem és nem oldott ki.Rövidzárnál szépen kioldott.Pedig azt mondták nincs benne semilyen védelem,anélkül hogy ellenőrízték volna.[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
Abból a 4-5-ből (ami persze nem annyi, sokkal több) 3 olyan fórumtárs, akik maximálisan jártas a témában. Ők már letettek itt valamit az asztalra, nekik aztán tényleg hinni lehet (megnevesíteni nem akarok senkit, aki követi a topikot tudja kikről beszélek).
Ha százezret/ezreket ki tudsz dobni egy gépre, akkor ne azt a 4-5k-t sajnáld, amennyivel többe kerül egy értelmesebb táp.Rákeresve lc power szóra (ugyan nem vizslattam végig, ahhoz késői az időpont és fáradt vok), egy embert láttam aki ajánlja, az pedig te voltál Ez is sokat elárul...
Ettől függetlenül, iroda felhasználásra (ami leginkább munkaidőben való fészbukozásról szól, néha egy kis szöveg szerkesztéssel megfűszerezve), nyócvan-száz W körüli fogyasztáshoz ez is elég. Annyit még csak ki tud nyögni magából pár évig lcpóva is.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
andrade
senior tag
válasz muci07 #24648 üzenetére
"Kínai, gagyi bele van"
Kínában gyártják a márkás tápokat is annak milyen bele lenne?És azt meg nehogy el tessék hinni hogy ha egy tápnak 81% a hatásfoka akkor egy Codegené meg 60%!Az is 70% fölött van. Az meg hogy egy táp leég és a lap meg nem az egyáltalánn nem csoda hiszen a táp két részből áll nem egy tömb és ha megszakad a kettő közötti rész nem mehet többszáz volt a gépre.Márpedig több tíz helyen szakadhat meg milliszekundum alatt az összeköttetés.És az sem igaz hogy nincs védelem egyik ilyen rossznak tartott tápban se.
-
zka67
őstag
válasz muci07 #24648 üzenetére
Végigolvastam nagyjából az egész topikot az LC Power-re keresve. Az LC-Power nem szerepel a nem ajánlott tápok listájában, mégis 4-5 ember (ugyanazok) szidják mint a bokrot. Viszont szerepel benne egy L&C Technologies. Nem ezzel keveritek össze, mert a két cég nem ugyanaz?
1. Védelem nuku Rövidzár és túláram védelem biztosan van benne, kipróbáltam többször is.
2. A felét sem tudja annak ami rá van írva Egy 550W-osról találtam tesztet, az le tudta adni a ráírt teljesítményt.
3. Kínai, gagyi bele van Manapság minden kínai, még a iPhone is.
4. Szar hatásfok miatt csak zabálja az áramot 80%. Pár watt meg nem oszt, nem szoroz.
5. Tuti biztos ha elromlik akkor elszáll vele valami, rosszabb esetben az egész gép... És még lehetne sorolni... A tuti biztos számomra nem jelent semmit.Hagyományos irodai PC-be, internetezni jó, de ami már komolyabban igénybe veszi a hardverek erejét oda már nem ajánlott... Ez az Office sorozatban van, nem a gaming kategóriában, nem is arra kell.
Hagyományos irodai PC-be, internetezni jó ... Most akkor jó ez a táp vagy sem?
-
muci07
tag
Tessék egyszer már megkaptad a választ, ugyanez a belső van a legtöbb LC Power tápban!
http://www.youtube.com/watch?v=XglUdm25Bxo
És az én szememben az LC Power egyenlő a kodegány és stb-kel, persze a felső kategóriában már vannak jó tápjaik, de ott sem ajánlott a megvétele, mert annyiért már van FSP Aurum, Corsair GS, Corsair TX, Cooler Master GX... Codegenről meg már írtam elég sokat:
"A gépedet teszed vele tönkre. Ezek nem tudják jól leadni a feszt ezért lehet, hogy éppen a winyódat vagy a procidat fogja gyilkolni. Elfüstölhet egy SeaSonic is, mert ami elromolhat az el is romlik, de mivel benne vannak a megfelelő védelmek ezért nem lesz gond. Én nekem is volt egy olyan eset, hogy egy Corsair táp az áramszolgáltatónál történt meghibásodás miatt sajnos porig égett! A PC sértetlen maradt csak a táp semmisült meg, hozzáteszem nem a gyártó hibájából ugyanis nem 400 V-ra tervezték. A Codegen, OLCSÓ LC Power, HKC, Mercury és stb. nem minőség, egy hulladék a bele, gagyi alkatrészekből, védelmek a kanyarban sincsenek. Az már csak extra hogy véletlenül sem tudja azt a teljesítményt amit ráírnak. Attól hogy nektek pont szerencsétek van, még sokan vannak akiknél meghalt, vagy a vinyókat nyírta ki sorban, vagy a fél gépet... És nem tuningolt gépeknél, egyszerű átlagos fogyasztásúakat is simán hazavághat. Nem érdemes kockáztatni ilyen szarokkal.
1. Védelem nuku
2. A felét sem tudja annak ami rá van írva
3. Kínai, gagyi bele van
4. Szar hatásfok miatt csak zabálja az áramot
5. Tuti biztos ha elromlik akkor elszáll vele valami, rosszabb esetben az egész gép... És még lehetne sorolni...
Még régen a P4-es korszakban haver nem tudta mitől mennek tönkre pár havonta a vinyói, már vagy a harmadikat vette egy éven belül, szidta az összes HDD márkát hogy nem igaz hogy mind ilyen fos... Aztán utánanézett fórumokon mi lehet a gond, ajánlották neki a tápcserét, ugyanis egy csodás Codegen 400W volt a gépében. Vett bele egy 400-as Chieftec-et, utána lámcsak, nem haltak a vinyók sorra. Ez csak egy sztori a sok közül... Ha a sok Kodegány és elcépávör fanBoy ezt nem hiszi el nyugodtan fel lehet menni Prohardver fórumára a "Milyen tápot vegyek topicba" ott is ugyanezt le fogják írni mindenkinek! Ez a táp egy ipari hulladék, soha nem vennék ilyet! Csoda, ha egy ilyenben van egyáltalán aktív PFC, de az sem sokat ér,elég gagyi! SENKI NE VEGYEN ILYEN ROSSZ MINŐSÉGŰ TÁPOT!!!!"
Ezt még régebben írtam... Nem érdemes orosz rulettet játszani a géppel!! Hagyományos irodai PC-be, internetezni jó, de ami már komolyabban igénybe veszi a hardverek erejét oda már nem ajánlott...[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz muci07 #24640 üzenetére
Pont ennek szeretnék utánajárni, hogy mire alapozzátok ezt a dolgot. Ha van alapja, linket kérek, nem azt, hogy a havernak is ilyen tápja volt és bedöglött. Minden elromolhat, még a százezer forintos táp is, nem egyedi esetekre vagyok kíváncsi.
Annak szeretnék utánajárni, hogy van-e miért aggódnom kb 50 gépnél vagy nincs.
De értsd már meg! Attól, hogy valami német még nem lesz jobb. Ez egy rossz táp, nem ajánlott a megvétele!
Ez nekem nem indok arra, hogy kicseréljek több tucat tápot, nehogy tönkrevágják a 3 év garis alaplapokat, procikat, vinyókat. Ha a miértet is tudod linkelni, akkor elkezdek aggódni miattuk, addig egyenlőre nem, mivel a 7 év alatt ezekkel a tápokkal szerelt gépekben még egyetlen egy sem ment tönkre.
Te értsd már meg, hogy nekem nem elég a szóbeszéd, meg hogy "kispista" azt mondta itt a fórumon. Nekem a miértre van szükségem, ha lehet, akkor konkrét mérési adatokkal, esetleg kigyulladt LC-Power tápegységek fényképeire.
-
moha21
veterán
Nagyszerű oldal . :-] Olyan, mintha az ipon-t lefordítanám.
[link] tessék ez a Huntkey beslő van sok LC power tápban.PS. Lehet használi a keresőt ez a topic is tele van az LC tápok miért is szarok témával.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
CeBIT 2012:
Superflover megcélozza a 230V-os 80+Titánium minősítést passzív tápokkal. 400 és 550W.
Sveclockers
Be Quiet! 80+Gold és Platina tápok. Sveclockers
-----------------------------------------
Chieftec stand videó.
FSP
Thermaltake
Silverstone és Enermax interjú
Cooler Master
Enermax stand
forrás: HardwareOnline.dk
------------------------------------------
Silverstone SFX 450W 80+Gold (SST-ST45SF-G)
www.pcgameshardware.de -
andrade
senior tag
válasz muci07 #24640 üzenetére
Semilyen adat nincs arra hogy ezek a tápok sorozatban robbannának fel! Nincs olyan hogy százból hány megy tönkre!Ha üzletek olyant adnak el amiből rengeteg hibásodik meg akkor azokat visszaviszik és nem lesz bevétel akkor nem veszik meg a disztributortól és az vissza referál a gyártónak.A disztributor nem vesz a gyártótól.
-
zka67
őstag
-
spartan1
aktív tag
válasz moha21 #24636 üzenetére
Remélem ez is az lesz.Nekem volt már egy 420-as lc-m.9800gtx+ és core duo e7300-at hajtott gond nélkül 1.5 évig.Viszont ami bosszantó,hogy haveromnak az fsp-je behalt és vitte magával a lapot is.Nekem is volt fsp-m és szerettem,szerencsére bajmentes volt..
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz moha21 #24631 üzenetére
Nemtom, de szerintem a HKC az nem LC-Power. A HKC egy kínai cég, az LC-Power pedig német. Lehet, hogy hétfőn szétszedek egy tápot és megnézem mi van benne.
Az eddigi információk alapján még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez a táp tényleg veszélyes lenne a gépekre nézve. Nemtom-nemtom-nemtom...
Nézd, én sosem mértem 5%-nál nagyobb eltérést a kimeneteken és számomra felfoghatatlan a linkben szereplő 6-7V meg a 16V-os értékek. Ennyinél azonnal meghal minden alkatrész a gépben. A videón szereplő tápegység biztosan hibás volt, mert ilyet tömegesen nem lehet eladni, hiszen tönkremegy a kereskedő, csak ezt tudom elképzelni.
-
andrade
senior tag
válasz Murphistic #24632 üzenetére
A -5V helye van a dugón is csak nem használják a mostani gépek
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Jövök egy kis élménybeszámolóval . A topik lakóinak tanácsára egy Hexa 400-as tápegységet vettem az asztali, kissé oldschool, gépembe. Az eddigi tapasztalataim:
-halknak tűnik a többi ventillátorhoz képest
-a segédventillátorhoz képest alig fúj ki levegőt a gépházból, ami ráadásul hidegebb is mint a korábbi noname tápegység által kifújt levegő
-a kábelei tényleg rövidek, különösen így, hogy merevlemezből van molex és sata tápcsatlakozós is-ez leginkább a SATA és molex csatlakozók közti távolságra igaz, ahogy a többiek is írták
-kicsit furcsa a BIOSban, hogy nincs -5V-os ág, de a gép hibátlanul működik, legalábbis ezidáig
-hátulról nagyon furcsa a számítógépház a táp fekete rácsozásávalRemélem, hogy nem lesz gond a hűtésével, mert ahogy látom páran már panaszkodtak .
Összefoglalva: eddig megvagyok vele elégedve, bár összehasonlítási alapom nem nagyon van.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
moha21
veterán
örök videó. [link]
Amúgy olvasd végig a topic-ot tele van HKC, LC-power stb.. miért nincsenek ajánlva. Kondikon is spórolnak ezekben a tápokban.
Ez is HKC táp csati : [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Tápot vennék 13-14 k-m van rá max. Nyáron veszek új gépet és lassanként amit tudok megveszek hozzá. Így olyan táp kell ami majd "elhajtja" a nyárit. Arra kb kb 150 k-m lesz.
Mostani árakkal kalulálva így nézne ki:
Lap: Asrock H61M/U3S3
CPU: Intel Core i5 2310
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX
VGA: Sapphire HD6950 1GB GDDR5
Ház: Bitfenix Shinobi (+ egy- két házventi)Mivel nyárra valamivel lejjebb szoktak menni az árak így lehet, hogy egy i5 2400 is bele fog férni és egy valamivel erősebb VGA a ház pedig lehet, hogy egy Sharkoon Vaya lesz. Mindenképpen alsó tápos ház lesz. Szóval ennek a tápnak kb egy ilyen konfigot kellene ellátni árammal.
Amiket néztem:
Chieftec CGT-500 (ő tűnik a befutónak )
FSP Aurum 400 (esetleg megrendelném onnan ahol még nem ment fel az ára, bár kicsit rizikós)
Sharkoon SHA450
Corsair CX430
Xilence 550
Sharkoon WPM400
FSP500 (bár úgy látom alsó tápos házba rövid)
FSP Hexa 500 (bár ez is rövid)
Enermax NAXN 450WIgaz, sokat nem találtam meg ezek közül a jó tápok oldalán. Eddig úgy néz ki Aurum vagy CTG. Bár Aurummal vannak "beszerzési gondok". Esetleg ha van jobb akkor leírhatjátok azt is.
Szóval ti mit javasoltok?
Előre is köszönöm.
-
-
zka67
őstag
válasz moha21 #24627 üzenetére
Nem, a maximális fogyasztást a következőképpen kalkulálom: CPU max + HDD(k) adatlap + videokártya max ha van benne + 50W. Mondtam, hogy nem tuningolok és +- 20, 30W nem oszt, nem szoroz. Mint írtam, ezek a gépek ~150W-ra jönnek ki így, de nincsenek fullra hajtva, mivel procit is mindig jóval erősebbet veszek bele, mint amire szükség van.
Nem, nem a biost nézem, hiszen maximális terhelés mellett érdekelt a dolog. Multiméterrel. A táp zaja nem érdekel, azért vannak a kondik, hogy kiszűrjék azt.
A konkrét példa linkjét betennéd, az jobban érdekelne.
-
moha21
veterán
És te csak úgy random kitalálod a fogyasztásokat vagy méred is valamivel?
400 W-ot fogyasztó konfighoz veszel egy 2000 W-os Lc powert? Vagy ez milyen logika?
Van kép is igaz HKC-ról, meg ugye videó is..LC power testvére.
5V = 5,02V 12 V = 11,87 VEz ugye nem bios-os mérés? Valamint a táp zaját nézed? Az belül van a megengedett értékeken?
Konkrét példa van, hogy ezekhez a tápokhoz sokszor még szkó sem kell, mert a multi méréshatárát is kiakasztják..
-
zka67
őstag
Köszönöm az eddigi válaszokat, de még nem vagyok meggyőzve se pro és se kontra.
@nihill: ez már évekkel ezelőtt megtörtént és tegnap is megmértem egy 3 éves tápnál, 5V = 5.02V, 12V = 11.87V. Én ezeket az értékeket kifogástalannak találom, mivel bőven belül vannak az 5%-os tűrésen.
@moha21: ezek névlegesen 420W-os tápegységek, egyetlen egy gép maximális fogyasztása sem éri el a 150W-ot. Ezek nem tuningolt, játékra kihegyezett gépek, hanem ipari mérésekre vannak használva. Meg persze itthon is ilyen tápjaim vannak minden gépben, de egyetlen konfig sem eszik többet itthon sem ennél. (lásd pl. adatlapom).
@Tomi0703: rosszul tudod, mert van benne rövidzár és túlterhelés elleni védelem. Szerintem nem is gyártanak olyan tápot, amiben ez az alapvető dolog ne lenne benne. Volt már zárlatos tápcsatlakozós vinyó rádugva a gépemre és semmi baja nem történt neki, azon kívül, hogy a ventillátor megmoccant egy pillanatra és azonnal lekapcsolt a védelem.
@rambustibi: szerintem is alaptalan a dolog, de akkor miért hülyéztek le többen is a másik topikban, hogy ilyen tápot még csak véletlenül se merjek ajánlani egy otthoni, netezős gépbe, mert felrobbantom vele. A te véleményeddel együtt nagyjából akkor 52:0 az állás eddig, mert tomi haverja nem érdekel, mint mondtam, csak személyes tapasztalatok és tesztek, cikkek.
-
Tomi0703
addikt
Nekem ilyen tápom van már 1-2 éve. Halk és eddig semmi gond vele de nemsokára le fogom cserélni (jobb a biztonság). Amúgy egyik haveromnak pont ez a fajta füstölt el a gépében (venti felpörgött majd leállt és büdös szag kíséretében elhalálozott). Szerencsére nem tett semmiben kárt neki. Ha jól tudom ezek a tápok nincsenek védelemmel ellátva. De majd jönnek a hozzá értők és megmondják ők. Az én véleményem amúgy az, hogy ugye a táp látja el árammal a gépet, így az egészet tönkre is teheti. Tápon nem szabad spórolni!
Bár pont én mondom ezt akinek egy ilyen tápja van. Nemsokára jövök is ide kérdéssel. -
rambustibi
őstag
Ezt a két típust ismerem:
link (ezt már eladtam)
[link] (ez jelenleg is van)Szóval a kérdésedre a válaszom, hogy semmi gond nem volt eddig egyikkel sem. Az első linken szereplő még halkabb is volt, mint a gyári procihűtőm! A második linken szereplő, az most is megvan, ideiglenes tápegységként vettem. Addig működött a gépemben, amíg nem vettem meg a Corsairt. Jelenleg tartalék tápnak van félretéve az LC-power.
Nem kell a hülyeségeknek bedőlni. Semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam egyiknél sem. Hibátlan működés! Jelenleg nálam ez az állás:
Tapasztalatom : Mások negatív véleménye 2 : 0
Azt mondom, hogy alaptalanul parázol.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
zka67
őstag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mi a baj az LC-Power tápokkal? Konrétan az LCPOWER LC420H 420W PFC 12cm érdekelne, mert én ilyeneket használok és egy másik topikban lehülyéztek és elküldtek vele melegebb éghajlatra.
7 éve használok ilyen tápokat (régebben 8 centis ventillátorral) és kb. 50 gép van, amiben ezek a tápok vannak. 7 év alatt egyetlen egy sem ment még tönkre, de ha igaz az, hogy ezek felrobbantják a gépet, akkor le kell cserélnem az összesben.
Szóval az lenne a kérésem, hogy támasszátok alá ezt a felrobbanós, gépet hazavágós dolgot tényekkel, adatokkal, vagy cáfoljátok meg. Olyan hsz nem érdekel, ami azzal kezdődik, hogy a haverom a haverjától hallotta meg hasonlók, csak konkrét esetek, tények, ha lehet, akkor linkekkel.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
miko_
tag
válasz moha21 #24605 üzenetére
Szia sajnos igazad volt a szünetmentes se oldotta meg a problémát, viszont ha PS2-es egeret használok akkor nem akad meg, akkor se ha ki be húzogatom a hangfalat az is érdekes hogy bedugtam pendrive-t és indítottam egy másolást után hangfal ki be húzogatás az USB egér akad de a pendrive másol tovább szépen.
-
muci07
tag
Újabb kérdéssel fordulok felétek!
Melyik éri meg jobban?
CoolerMaster GX550W D3 vagy Corsair GS600??? -
moha21
veterán
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Táp vásárlás előtt állok, és két darab tápegységen filózok.
Az egyik: CORSAIR CX CMPSU-500CXV2EU 500W
A másik: Gigabyte Superb E570 (GE-E570A-C3) Fekete 570W
Amit meg kéne hajtson az egy sima 2 magos proci, 8gb ram, 500gb winyó, és egy Gigabyte 6870 OC videokártya.
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek zajszint, minőség szempontjából. És esetleg ti melyiket ajánlnátok?Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
-
moha21
veterán
válasz andrade #24608 üzenetére
"Már nem fordul elő hogy trafó menetzárlat esetén feszülségemelkedés lépjen fel legalább 15 éve"
Ehh. Mintha csak menetzárlat esetén léphetne fel túlfeszültség.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz andrade #24608 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem olvastam már olyanról, hogy a "jómunkásember" beköti a villanyt, csak elfelejti bekötni a földelést, ami egy gépnél felér néha egy halállal, vagy ha be is volt kötve akkor régi háznál szarok a kábelek, és a földelés is szarrá ment.
-
andrade
senior tag
válasz Krissz5435 #24602 üzenetére
A lakossági áramszolgáltatásnál túlfeszültségvédelem van.Már nem fordul elő hogy trafó menetzárlat esetén feszülségemelkedés lépjen fel legalább 15 éve.Letörés az viszont bármikor előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
miko_
tag
válasz balpis #24604 üzenetére
Közbe rájöttem mitől van. Pont elnéztem haveromhoz aki ép gépet rakott össze egy ismerősének. Szerencsémre pont egy Asus P8H61 MLX lap került abba is. Mivel op rendszer még nem volt rajta beléptem a BIOS-ba és az erősítőjét ki-be kapcsoltam és nála is megakadt az USB egér egy pillanatra, sőt előfordult hogy le is fagyott a gép. A baj valószínű az hogy ezek az alaplapok nagyon érzékenyek a feszültségre. Délután kapok kölcsön egy szünetmentest és kipróbálom , majd írok mi a fejlemény.
-
moha21
veterán
Szünetmentes sem biztosan fog segíteni ezen. Tápban kellene lennie az ilyen tranziens jelenségek szűrésére eszközöknek.
Nekem is szokta csinálni, de csak akkor, ha az USB-s eszköz közelében jön létre a szikra. Gondolom ez az USB-s vezetékben indukál valamilyen zavart.
Szünetmentes tápot érdemes lehet megpróbálni, illetve kideríteni, hogy az elektromos hálózat rendben van-e, mert sajnos elég sok helyen az is hibás szokott lenni.
Közel van a villanykapcsoló vagy a hangfal valamelyik USB-s kábelhez?
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
szerintem a táp nem lenne szabad, hogy ilyen tranzienseket átengedjen. Azt a gép többi alkatrésze is bánná
Azonban nem kizárt, hogy az USB-s cuccok egy része szedi össze a zavart, hisz a vezetékek mind antennaként is funkcionálnak.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
spartan1
aktív tag
Hali.Lc powerről letettem és rendeltem egy 500w-os Hexát.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Aerocool LUX 750W RGB 80 PLUS Bronze
- Garanciális ASUS ROG Strix 1200W 80 PLUS Gold Aura Edition
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- LC-Power Super Silent LC1000M 1000W Gold Moduléris Tápegység
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0