- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokers
senior tag
válasz
nexwo #136495 üzenetére
Nálam a 650-es platinum táp elég gyakran lekapcsolja magát egy nem húzott evga 3080 ftw3 és egy szintén nem húzott 7700k konfiggal.
Igaz van még 3 ssd, 6x140 és 1x120-as venti a házban.
A vidikártyára 320W-ot ad meg az evga, de hwinfo szerint még így out of box is belenyal a 380W-ba.
Biztos ami biztos alapon megrendeltem egy 1kW-os platinum tápot 😊 Talán ez elbír majd egy kis tuningot. -
Cs1csó
titán
válasz
nexwo #136495 üzenetére
338W peak-et írnak, egy 100W körüli procival együtt - ha nincs tuning egyik alkatrészen sem - akkor egy 600W-os tápegység 70%-os terhelést kapna játék alatt ezt egy minőségi tápegységnek bírnia kell.
Emiatt nem kell MÉG új tápot venni. Persze alapban új táp vásárlása esetén érdemes 650W-osat venni.
DE a legjobb lenn egy fogyasztásmérővel letesztelni a konfigot és lehet a peak 400W sem lenne egy combosabb játék alatt.
Jellemzően az itten felhasználók:
A. játszanak
B. netezgetni stb.
Erre elég persze aki:
C. bányászik
D. videót szerkeszt egész napAkkor már egészségesebb ha a tervezett PEAK érték kb. 50-60% közé esik, de attól még, hogy ez egy IT topik, fórum nem az ilyen felhasználók vannak többségben.
-
Sziasztok,
videokártyát cserélek, ezért nézek a mostaninál nagyobb tápot. Jelenleg egy EVGA B3 450W van a gépben.
● 30.000 Ft, de lehet kicsit több is
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● i5 8400, Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 3070 MASTER 8G, 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD, 2db 8GB, 3db venti, NZXT HUE, Fractal Design Define Mini C TG házikó
● Moduláris vagy félig moduláris csatlakozók, nagyon halk
● Tuningolni nem tervezek -
BMS
őstag
Tápegységnél amikor regisztrálom a terméket a 10év garóért akkor a purchase date-nél azt adjam meg amikor a gépet megkaptam(összeszerelve jött a teljen konfig)?
-
nexwo
őstag
A Be Quiet! tápegység számolós oldalon hiányzik az ujabb AMD 6xxx és az nVidia 3080 alatti kártyák, és mivem a gépházam, tápegység és proci hűtőjét is tőlük vettem, bátorkodtam feltenni a kérdést, hogy a saját tápom mit bír az adott paraméterekkel erre a válasz:
"The power supply should handle the RTX 3060TI. I would not invest in stronger units anymore. "
-
Málni
csendes tag
Sziasztok, a Chieftectől a Photon CTG-650C-RGB 650W [Moduláris, 80+ Bronze] mennyire jó táp illetve megéri a 27 ezret érte?
-
_Atesz
addikt
Szívesen. Sok a ficsőr' a modern tápokban, kicsit olyanok, mint a modern autó, keveset fogyaszt, mert a kopogás határán tartja a motort, de előbb is tönkre tud menni, szerintem ez az ok.
Ezért is jó a 10 év helyszíni garancia, hátra lehet dőlni, 10 év alatt kiszolgálja a táp az árát. -
vond
MODERÁTOR
válasz
_Atesz #136471 üzenetére
Köszi!
Remélem, ez tovább bírja majd, mint a Formula, meg előtte az XFX (bár az most rendben üzemel, és szerencsére nem is kerreg). Vagy akár ki is szolgálja a 10 év garancia közeli időt.
Az a durva, hogy a lassan 10 éves CTG500-as tápom még mindig megy. Sosa semmi gond nem volt vele, hangja se nagyon van. Nagyon jó kis vétel volt annak idején.
-
Paxker315
addikt
válasz
daneeka88 #136479 üzenetére
bőségesen elegendő.
ugyan a custom-hűtéses 3060ti-k zabagépek a referenciakártyához képest, de, játék alatt kb. 350 watt fogyasztással számolhatsz a teljes rendszerre, v még kevesebbel. Azt egy tisztességes 550w-os táp körberöhögi
NB: szerintem nincs semmi gond, ha 70-75% terheltségen van egy táp Furmark&AIDA64 FPU egyidejű futtatása alatt. Egyrészt életszerűtlen felállás, másrészt, jó tápok a 80% körüli terhelést sem "sínylik annyira meg" & a hatékonyság 50-90% közt gyakorlatilag marginálisan változik csak!
-
daneeka88
csendes tag
Sziasztok,
sikerült hozzájutnom egy rtx 3060 ti-s kártyához. (az előző vga hibásan érkezett, ezért a bolt visszautalta a vételárat.) a kártyát a már meglévő gépembe illesztettem be, melyben egy minőségi, seasonic 550 goldos tápegység dolgozik. több bolt oldalán szintén 550-s psu-t ajánlottak a 3060-hoz, de azért inkább rákérdek: elegendő lesz ez?
a konfiguráció a további elemeket tartalmazza még:
alaplap: MSI X570-A Pro
cpu: AMD Ryzen 5 3600X
ram: G.Skill Aegis 16GB / 3200MHz CL16
hdd: Toshiba P300 1TB
ssd: Adata XPG GAMMIX S11 Pro PCIe M.2 SSD 512GB
cpu hűtő: Arctic Freezer 34 eSports DUO White
egyéb hűtők, ezekből 2 van: be quiet! Pure Wings 2 140mm PWM high-speedköszönöm, ha tudtok segíteni.
-
Paxker315
addikt
válasz
tomaszka88 #136477 üzenetére
igen, a GTX1060 valóban felveszi a 120w-os TDP keretét, ha terhelve van Furmarkkal. De ha alulfeszeled, 100 wattal is beéri. A többi fogyasztó (proci&lemezek&ventik...) adatait most nem vágom, de tippre, a teljes rendszer fogyasztása terhelve lesz vagy 222 watt
A történet lényege: a 1060 fogyasztása elhanyagolható, 400w több, mint elég!
-
Cs1csó
titán
válasz
tomaszka88 #136475 üzenetére
Milyen VGA van a gépben? (azért kérdezem mert a neten azt írják, hogy ebben a prociban - Ryzen 5 1600X - nincs IGP.)
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
● 20-30e ft
Lásd az adatlapomon.+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Fél Moduláris,halk
-
Cs1csó
titán
-
MMIX
addikt
CWT
MSI MPG A850GF képek, www.coolpc.com.tw
CWT GPU
----
Chieftronic PowerPlay GPU-750FC, www.3dnews-ru
CWT GPR
----
Deepcool DQ850-M-V2L
CWT GPX
----
Chieftec Core 600W, www-ixbt-com
CWT GPS
----ADATA XPG
ADATA XPG Core Reactor 850W, www.overclockers-ru
CWT CSE
ADATA XPG PYLON Bronze
CWT CSB
ADATA XPG PROBE Bronze
CWT GPM Bronze (115V is, GPMXX0S-BA)
---
+1 FSP
#134178 MMIX
A beígért legnagyobb FSP HEXA PRO/Hyper PRO/Hydro PRO (eddig max. 350W-700W)
FSP HYDRO PRO 800W, www.quasarzone.com -
paler
aktív tag
● 30.000-40.000Ft (nagyon max.:50.000Ft)
● Lásd az adatlapomon, de a VGA-t tervezem cserélni majd tavasszal egy Asus Strix Rtx 3080 OC-ra
● Moduláris, fél moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk
● Tuningolni tervezek (CPU-t max.4,7-ről 5Ghz-re) -
niof
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy EVGA Supernova 550 G3-am van, ami egy OC-s 2060-at, egy Z490-es deszkát, egy 10600k-t, 3 SSD-t és egy vinyót, valamint iCUE vezérlővel 4 ventit hajt. Jövőre, ha minden jól megy, lecserélném a 2060-at, 3060ti-ra, és ha annyival jobb lesz, akkor a proci is kahat egy Tiger Lake-es upgrade-et. A kérdés az lenne, hogy elég lehet e a jelenlegi táp ezekhez. Nem akarom a csúcs közelében járatni, és a kalkulációs oldalak 650W-os egységet javasolnak. Nektek mi a meglátásotok? 650? Esetleg 750, hogy legyen extra tartalék? Illetve van még egy kérdés, Seasonic, vagy inkább Super Flower? A jelenlegi az utóbbi gyártó elektronikáját tartalmazza, és mondjuk nincs is vele gond. Vélemény?
-
GadgetMAN
csendes tag
Most láttam, hogy a TT végre aktivizálta magát és elindított egy nyereményjátékot. Több, mint a semmi. Akit érdekel, itt nézegetheti.
-
mosquetoo
tag
Sziasztok,
szerintetek ez a táp: THERMALTAKE TR2 S 500W elbír egy 3060TI-vel ? a géem többi cucca az adatlapomon.
Nem lesz kevés neki ? -
gaben88
őstag
Sziasztok!
Hosszutavra 650-750W kozotti modularis tapot szeretnek venni, aminek van 2*8-as CPU csatlakozoja es van 2*8-as PCI-E csatija is. Fontos, hogy megbizhato es halk(!!!) legyen. Be quiet! STRAIGHT POWER 11
750W Gold-ot neztem ki, de most nem kaphato sehol. 50-60k-ig mit ajanlanatok?
Cel, hogy majd egy X570 Aorus Master mellett, Ryzen 5800X-et es Radeon 6800-at hajtson, 2db nvme ssd-vel es 1 vagy 2 hdd-vel es minimum 3 ventivel. -
Cs1csó
titán
válasz
smallmer #136461 üzenetére
Egy 400W-os is jó lenne 200W max fogyasztással lehet számolni. Itt ki tudod számolni is: [link]
még ez is felé lő vagy 10%-al a valós fogyasztás még így is alatta várható játék alatt.
Stressz teszt vagy extrém tuning amivel esetleg el lehet érni.
Ha nincs tuning akár még alulfesz is van egy 300W-os is elviszi. persze jobb egy 400W-os. -
Cs1csó
titán
Rémálom ilyen fogyasztási értékekkel találkozni gyakorlatilag közel fél kW tehát kb. 20 forint óránként
5 óra játék = 100Ft
premierpark
FSP Hydro PRO 500W -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek tápegység választásban:
20.000Ft környékén max
Alaplap: MSI MAG B460 TORPEDO
Processzor: INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral
Memória: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
Videokártya: [link]
SSD: KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G
HDD: TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA
Nincsen -
raveride
friss újonc
oké, akkor egy 850 W-os táp már biztos jó lesz ugye? elég a 80+ gold remélem
-
Cs1csó
titán
válasz
raveride #136455 üzenetére
Az Nvidia oldala 320W fogyasztást ír ehhez a kártyához és 750W-os tápot javasol, jellemzően MINDIG felülméretezik az ajánlást mert tudják, hogy sok ember xarik minőségi tápegységet venni tehát gagyi tápja van úgy vannak vele legyen inkább túlméretezve.
Amúgy egy proci mondjuk eszik 100W-ot ez a vidikari 320W-ot meg a sallang akkor is megáll a fogyasztás 450W körül de 500W alatt, tehát TECHNIKAILAG egy minőségi 650W-os is elég.Persze ha rommá húzod mindkettőt és egy stressz teszt napi rutin akkor nem gond.
-
raveride
friss újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy RTX 3080-as kártyákhoz elég lenne egy 750 W-os tápegység? Amúgy az összeshez ilyet ajánlanak, kivétel az MSI Suprim X, amihez már 850 W-os kell. Azért is kérdezem, mert i7 10700K proci mellé lesz, ami köztudottan jól fogyasztja az energiát, akár 180-200 W-ot is...
Ja, és ez lenne a tápegység: EVGA Supernova G2 750 W 80+ Gold -
Paxker315
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #136448 üzenetére
az RMx igen, jobb
Én a Focus GX-től is jobb egységnek vélem, szerintem, kiváló választás. Nomeg tíz év garri.
-
-
stargatea
csendes tag
Sziasztok a véleményeteket szeretném kikérni, most viszonylag olcsón hozzá tudnék jutni egy ilyen táphoz :
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/seasonic/ssp-650rt-650w-p132330325/
Szerintetek megérné? -
_Atesz
addikt
Ismét van RX550X 2018 táp 28k-ért az űrlényeseknél: [link]
Eladtam a Riotoro G2 650-es tápom és vettem helyette egy ilyet, minden tekintetben elégedett vagyok vele. -
Medajk
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy 3060ti- beruházásán...csak bizonytalan vagyok, hogy Seasonic Core GM 500W Gold tápom elbírná vagy sem.
Jelenlegi konfig:
b450 tomahawk max + AMD r5-3600 + Sapphire RX 5600XT +16gb ram + 1 db ssd + 1 hdd + 4 venti a házban (ha ez számít)
Megérné esetleg egy 650W-ra lecserélni vagy megmaradhat még az 500-as?
Köszönöm a segítséget! -
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #136440 üzenetére
Strobosz?
-
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #136437 üzenetére
Tűpontos értéket oszcilloszkóp ad közel pontos értéket pedig egy konnektoros fogyasztásmérő, a figyeljük a villanyórát stb. nem megbízható, és a szoftveres mérést (AIDA64, MSI AB stb.) sem tekintjük mérvadónak.
-
válasz
T0mBd1gg3R #136437 üzenetére
Az ütős proci. De szép is volt a Haswell éra.
Viszont számomra teljesen világos, hogy egy alap órajelen tekert cpu és 3070-t el kell vinnie a minőségi 500w-os tápomnak.Köszönöm
-
válasz
adamssss #136436 üzenetére
i5-4570
RTX3070
Undervolt nélkül power limit kitolva MSI Afterburner szerint a kártya 250W felé nyal picivel, a procira max 50-et írt, a csúcsérték amit láttam a villanyórán 350W volt.
A szokásos profilomat beállítva (kis Undervolt, power limit gyári) 300 volt a csúcs.
Átlagot nem tudok mondani, ez egy villanyóra amin van pillanatnyi fogyasztás funkció.
Normális procival (10400F-10700, R5 3600) sem hiszem hogy eléri a 400-at. -
válasz
T0mBd1gg3R #136432 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekelne. 3070-ed van?
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #136432 üzenetére
Stresszeltetés nem rossz, de VALÓS használat mellett mikor fog "stressz teszt" alatti fogyasztási értékeket produkálni?
Egy combosabb játék alatt is megmérhetnéd ha tud az eszköz adott idő alatt minimum-átlag- maximum értékeket akkor azokat is megoszthatnád. -
Paxker315
addikt
válasz
vtommy #136430 üzenetére
Mondjuk az új intel & nvidia termékek energiahatékonysága meeeeehhh. A kékek még hagyján, ott ha nem piszkalod, húzod a procikat, nagyon jól fogyasztanak.
de az invidia aftermarket hűtéssel bíró kártyái, élen az msi gaming x szeriaval, kissé röhejesek.
érdemes megnézni, a 30-as sorozatú gforceok közül mennyit esznek a referencia cuccok, és mennyit az msi gaming változat. Tokeletes példája, hogy kell egy relatíve jó hatékonysági mutatóval bíró architektúrat meggyalazni. AMD fronton a Sapphire ugyanazt megcsinálja a nitro sorozattal.
Értem én, hogy overkill hutest kapnak, de ésszerű magyarázat, miért ilyen "nagylelkű " grafikus biost komponaltak ezekhez? Plusz 15% zaba 1.5% teljesítménynovekedesert
-
-
Cs1csó
titán
válasz
vtommy #136430 üzenetére
400W alatt ez is megáll - bő 350W - tehát egy 550W-os MINŐSÉGI tápegységnek el kell vinnie persze tuning stb. nélkül, nyalván ha proci és a vidikari is tuning alá kerül akkor nem árt a Watt.
Vegyél egy elektromos fogyasztásmérőt (4k most az Edigital-ban) és egy combosabb játék után nézd meg mi volt a MINIMUM, MAXIMUM, és az ÁTLAG értékek.
-
válasz
T0mBd1gg3R #136426 üzenetére
Pontosan ilyen konfigom van, 3070 + i5 10600K (6 mag, 4.10 GHz). Személy szerint én 600-650W alá nem igazán mennék ezzel az összeállítással.
-
pokers
senior tag
Sziasztok,
A két táp közül melyiket ajánlanátok. A Phantex táp Seasonic átcimkézett, 12év garival. Most is Seasonic van a gépbe, csak 650-es és ez kevésnek bizonyult az RTX3080-hoz
Corsair tápokat nem ismerem, hogy mennyire ajánlott, de csak 4 év gari.
Árban majdnem egyforma:
[link]
[link]
Előre is köszönöm az ajánlásokat.Ugyanitt 1 éves Seasonic Focus+ 650W Platinum táp eladó
-
-
Cs1csó
titán
válasz
nexwo #136423 üzenetére
Ott sem biztos hogy a VGA+CPU azonos időben is maxon ki lenne használva.
Amúgy nyáron vettem egy elektromos fogyasztásmérőt (4k volt, itt a helyi kis villamossági boltban) és meglepődtem, hogy a valós fogyasztási értékek mennyire alacsonyak.
A házimozi rendszerem - igaz szatellit sugárzókkal és egy 60W-os mélynyomóval - is alig fogyasztott - már régen mértem de valami 150W körül egy dübörgős film alatt. -
Cs1csó
titán
válasz
nexwo #136420 üzenetére
Persze, tuning nélkül még egy 500W-os is (kb. 70%-os max terheléssel lehet számolni pl. játék alatt)
Jelentősen felülméretezni akkor érdemes ha:
- valami tartósan magas gépigényes munkát végzel pl. videóvágás stb.
- jövőbeni tervek között szerepel valamelyik alkatrész komolyabb fejlesztése tehát pl. egy közepes VGA helyett egy csúcs közeli VGA stb.Egy játék jellemzően nem ad maximális szinkron terhelést a VGA-nak és a CPU-nak egyszerre tehát a kalkulátoros elméleti max sok esetben nincs is veszélyeben.
koxx
Pont ez a lényeg, hogy még az elméleti maximum is csak 75% körüli terhelést adna a tápegységnek a valós pedig 70% vagy az alatt lesz ennyivel egy olyan minőségi tápegység simán megbirkózik. Sőt egy minőséginek a 80%-os terhelés sem gond, ha valami 10 év garanciásat vesz az ember ott még az esetleges jobb elhasználódás miatt sem kell aggódni.
Az én konfigom is papíron 300W-ot is kérhetett volna de 240-nél többet nem láttam a konnektoros fogyasztásmérőn.
+ a "tartalék" itt azért is érdekes mert egy átlagos gép inkább IDLE állapotban megy ami kb. 20-30%-os terhelést jelent tehát ha a napi pár órás játék alatt ez felmegy 70%-ra az bőven jó.
-
Most megnéztem a PH tesztet és egy az enyémnél sokkal combosabb proci mellett 380w volt a max fogyasztás egy szintetikus teszt programban ami általában sokkal jobban megdolgoztatja a kártyát mint bármilyen játék.
Szóval nem látom semmi akadályát, hogy vígan menjen így a konfig.Azért köszi
-
Sziasztok!
van egy minosegi bequite 500w-os tapom. Szerintetek elbirna egy Ryzen2600-at, 2ssd-t 1hdd-t, es amit vennek bele egy rtx3070-et?
koszi
-
válasz
T0mBd1gg3R #136406 üzenetére
Szia!
Egy relé található benne, az kattan. Ha visszakeresel a "kattan" szóra a fórumon sokan szóvátették már ezt, de teljesen normális, sok más táp is csinálja.A kábeles dologra nem tudok mit mondani, az én tápomhoz több pcie kábel járt, de itt is mindkettő "duplafejű".
Ha két pcie kábelre van szükséged indokolt lehet visszaküldeni, de ha csak az a probléma, hogy duplafejű, akkor én nem küldeném vissza, mivel lehet, hogy az új táphoz is azt kapnál.
Az 500w vs 650w csak a konfigtól függ. Mit hajtana meg?
-
syberia
veterán
válasz
dvd_R+ #136408 üzenetére
Mindent figyelembe véve sem lesz a tápegység próbára téve.
(#136404) zoltan0829: FSP Hexa 85+ Pro 650w
-
dvd_R+
őstag
válasz
syberia #136407 üzenetére
Szia
Köszi a választ, mindenhol azt írja hogy nem elég neki és 850W kell én egy 750-est néztem ki csak gondoltam inkabb rákérdek
a proci ugye 5ghz-en futna és legalabb 1,35v vcore-al az megdobja azért a fogyasztást
ezt is figyelembe véve írtad amit írtáál ?
Illetve a vízhűtő pumpája is fogyaszt meg a 9venti stb -
Az mitől van, hogy kattanással áll le a gép? 1 hetes Seasonic Core GM-500 Gold táp (SSR-500LM).
Eléggé zavar, és az is hogy csak egy pci-e kábel volt benne akkor is ha kétfejű. Ha ezt a duplafejest dugom rá nem tudom rátenni az oldallapot, mert kidudorodik, ezért beraktam a molexes kábelét és arra egy molex->8 pin átalakítót, ez azért elég tré egy új 30 ezres táp esetén.
Elgondolkoztam, hogy talán visszaviszem. Majdnem 30 volt, 32-33 körül már minőségi 650 is lenne nem? Esetleg több kábellel, jobb modularitással. A teljes modularitás nem célom mivel alaplapi 24pin úgyis kell. -
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, Seasonic Prime TX 750 [link]
Ez a tápegység elegendő lenne egy RTX3080-as futtatásához ?A következő confiba kerülne:
MSI Z490 Unify
I7 10700K
2X 8GB G.Skill TridentZ RGB 3600 CL16
2db Nvme m.2 ssd (1 samu 970 evo plus, 1 kinston a2000)
Épített custom víz (EKWB, 1db 360MM vastag radiator, 1db 240mm Slim, D5 pumpa,)
9db 120MM ventillátor (400-600RPM)
1db 1TB WD Purple HDD
1db ledstripIgazából ennyi lenne
A fent említett tápegység elbírná tökéletesen vagy ez már nagyon csücskös lenne és nem lenne jó a minőség?
úgy tudom 20-30% üres járat kell neki hogy ideálisan működjön a dolog (habár ez titanium minősítésű tápegység lenne) Szóval igazából tanácstalan vagyok..Várom a válaszotokat és köszönöm előre is
-
zoltan0829
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni segítséget!
Milyen táp kellene:
Alaplap: Asus z 390 a
Processzor: i9 9900k
Ram : 32 gb 3200mhz
VGA: 1080 ti
Kb 25000 Ft körül gondoltam.
Köszönöm szépen, a segítséget! -
Cs1csó
titán
válasz
Biznisz Elek #136402 üzenetére
Inkább ezt: FSP Hexa+ 400 Pro
-
Biznisz Elek
senior tag
Sziasztok!
Tudom Akyga-t ne, de jó áron lenne most egy Akyga Pro 500W AK-P4-500 (9000Ft, új).
Erről mi a véleményetek?1.: Mennyit szánnál rá?
10-15000Ft
i3-10100 + 16gb + mvme + 3hdd + gtx1050ti
moduláris ha lehet -
Cs1csó
titán
válasz
FST200 #136399 üzenetére
A tápegység teljesítménye alapvetően elég és ha korábban ilyen gond nem volt lehet ez a "macskás" dolog a hiba forrása.
Amúgy klasszikus:
- meg kellene nézni a dump fájlt ha egyáltalán van az eseménynaplót, a megbízhatósági előzményt
- átnézni a gépen a csatlakozókatPersze a legjobb lenne, egy másik biztosan jó tápegységgel letesztelni a konfigot.
Ha ezután nem jön a hiba akkor: a hiba forrása a tápegység irány garizatatni.
Ha ezután is jön a hiba akkor lehet tényleg a macskás dolog az oka, nem teljesen tiszta, de a VGA-ban lévő HDMI aljzatnál érte behatás a gépet? HA igen akkor:
- kellene keresni egy másik JÓ VGA-át és azzal is tesztelni, ha nem jön elő a hiba akkor a VGA-val van gond.Igazság szerint a lényeg, hogy vagy a szoftveres kiértékeléssel jöjj rá a hibára vagy az alkatrészek cserélgetésével.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Super Flower Leadex 850W Gold Moduláris Tápegység
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1000W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest