Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz syberia #125098 üzenetére
Természetesen multival mértem őket, a szoftveres mérésben én sem hiszek.
Akkor megnyugodtam a feszültséget illetően, köszönöm a válaszokatPicit belenéztem a belsejébe. A "szekunder" oldalon lévő kondikon látható száradás vagy folyás nem tapasztalható szemrevételezéssel. Persze ez csak annyit jelent, hogy nincs látható nyom.
Amúgy Teapo márkájú 5000h/105fok-os kondikat használtak puffernek, a nagyon aprókat nem láttam szabad szemmel. Amennyire én tudom, ezek a kondik középkategóriásak (itthon is beszerezhető típusok amúgy) és hosszú élettartamú verziók miatt nem is érzem sürgősnek az átkondizást. Alkalomadtán persze megejtem majd. -
syberia
veterán
válasz #68216320 #125097 üzenetére
A feszültségek miatt nem kell aggódnod, a védelem időben lekapcsolná a tápot.
Alacsonyabb részterhelésen a korabeli tápok, köztük pár Seasonic is hajlamos volt kissé magasabb 12V feszültségre, ez a csoportos feszültségszabályozás hozadéka. De így is benne maradtak bőven, a fenti táblázatban látható ATX- szabvány keretében.Amúgy a szoftveresen mérésre pontatlan, a BIOS-ban olvashatóak is azok.
https://howbad.info/
-
törölt tag
válasz syberia #125096 üzenetére
Meg is vettem és egy gyors tesztet csináltam vele Idle/Load módban.
Alapvetően rendben vannak a feszültség értékek, szinte álomszerűen pontosak (szkópom nincs szóval remélem csak, hogy a hullámforma is rendben van) egyetlen rész aggaszt picit, mégpedig a +12.33V.
Nem tudom mi a tűréshatára egy ilyen eszköznek, de ezt a feszültséget kapom terhelés nélkül és terhelt állapotban is. Van erről valahol info, hogy mi az ami még belefér?Update:
Találtam egy táblázatot. Valósak lehetnek ezek a tűréshatárok?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz #68216320 #125092 üzenetére
Logikus lépés lenne megvenni, de alig többért kapsz bolti garanciás új tápot. Bár ezen nincs pci-e tápcsatlakozó, a 1050Ti-nek nem is kell.
-
törölt tag
válasz syberia #125089 üzenetére
Egy 500w-os darabot vennék egy socket1055-ös i5+gtx 1050ti géphez. Ha jól számolok éppen csak eléri a névleges terhelhetőség felét. Később talán cserélem is a szekunder oldal elkóit, ha azon múlik. Elég régi, 7éves példányt veszek méltányos áron. Akkor gondolom nem nagy melléfogás.
-
Paxker315
addikt
válasz syberia #125089 üzenetére
Igen, tudom! Qummenteltem is hozzá, ellenben, el kell ismerni, eléggé rossz szegmense ez a piacnak (15-20k). Alig drágábban már lényegesen jobb-hatékonyabb tápokat kapni, 15k alatt meg szinte nem is találsz bronz-DC-DC konverteres egységeket. Szoval pont szerencsetlen helyre van pozícionálva. Mas bronz&DC-DC felmodularis tapok sem olcsok (Corsair CX450M, Antec Neo Eco MII pl.)
HEC belsosok elvileg ezek a SysPowerek.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Cs1csó #125088 üzenetére
15-20k körül elég sokféle ajánlott tápegység sorakozik, én személy szerint a magasabb hatásfokot preferálom, a modularitással szemben. Viszont kicsi házban értelmet nyerhet lecsatlakoztathatóság, és 20k alatt nem sok dc-dc kapcsolású, moduláris táp akad. A kezdő árát én is kicsit magasnak tartom, az alapváltozata csak 13k.
Paxker315: Volt pár napja egy cikk róla, bár rendes teszttel többre mennénk.
(#125086) PeachMan: bár már elég régi széria, használtan csak nagyon kedvező áron érdemes beszerezni, nem túl komoly géphez.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Chieftec CTG-xxx-80P tápegység vállalható kategóriába tartozik vagy inkább kerülős fajta?
-
Paxker315
addikt
a négyszáz is.
Közérdekű!
BQ SysPo9 CM széria Ipónnál már elérhető. Itt a 400w-os változat, egész emészthető áron. Félmoduláris, DC-DC; Bronze. -
Paxker315
addikt
Inkább
hexa85+ 450watt; illetve be quiet System Power 9 400-450 watt legyen.
Mennyi a keret? Mert 19-20 körül már nagyon jó tapokat kapsz (bitfenix formula gold, be quiet pure power 11 400w, corsair cx450m akár)
[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ez a táp jo lehet Ryzen 5 2600 es Msi rx750 mellé? Tuning nem lesz.
[link][ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
krizsi94
csendes tag
válasz Paxker315 #125062 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Közben tovább kutakodtam, a büdzsét 30-40k közé lőttem be a jövőtállóság miatt.
- Corsair 650W RM650x CP-9020178-EU tápegység - 34.846 Ft
- Seasonic Focus+ SSR-650PX 650W 80+ Platinum moduláris tápegység - 38.046Ft
Megéri a felárat a Seasonic vagy bőven elég a Corsair is?
(A lényeg nekem a halk működés, jövőtállóság, modularitás)
Előre is köszönök mindent!
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Paxker315 #125075 üzenetére
A biztonság miatt venném csak ezt, úgy tudom ha 50-60% on megy max átlag a táp az hosszú távon jó sokáig eltartja és nem hibásodik meg nagy valószínűséggel. Persze ott a GOLD meg Silver de azok 35-40e ft min. Én meg 20-21e ft nél nem akarok rá többet szánni, eddig is elég volt mindig.
Alternatíva lenne persze akár egy 600 wattos táp egy Stock hűtéses RX 5700 Sapphire-al de az meg kazán sokszor ahogy néztem a teszteket akár 90 fok fölé is megy.
R5 2600
Deepcool Gammax 400 CPU cooler (Ugyan csak 2 év garis de tesztek alapján a legjobban hűt s olcsó s most is ez van csak a 200 a asszem már 4 éve lassan!)
16 Gb ddr4 3000mhz Aegis Gskill de sima 2*8 nem KIT mert sajnos ott nem volt. De elvileg ezzel is Dual lesz.
(tudtommal a Ryzen szereti a Gskilleket)
Apacer 240gb SSD
Western digital 1 tb 7200rpm 64 mb cache
dvd olvasó (Igen még barátnőm régi gyűjteménye miatt kell De 3e ft 2 év garival )
Zalman Z1 NEO 1 ház 3 ventis (ebből 2 led) 375 mm hely a videókártyának csak elég
LG 22 colos Movie wide monitor
Asus Prime 450M -K alaplap
stb[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz hahakocka #125074 üzenetére
normális 550w-os tápot vegyél. BitFenix Formula Gold. Másnak 450w is elég a vegahoz, nem kell túlbonyolítani.
Mennyit szánsz tápra?
Gép komponensei?
Overclock lesz-van?
Modularitás fontos, vagy fix kábeles is megteszi?Fölösleges Vegahoz akkora táp, de, ha veszel, végy' jót!
-
hahakocka
senior tag
Az FSP Hydro 700W Bronze elég szerintetek a Sapphire Vega 56 Pulse hoz ami 750 wattos az ajánlás , de mondtátok hogy nem kell annyi.
-
carl18
addikt
válasz enginev3.0 #125070 üzenetére
Fordulatszám/feszültség a fontos, légszállitás ahogy elöttem irták. Bár több mindig jobb, csak kevesebb ne legyen.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
senior tag
válasz enginev3.0 #125070 üzenetére
...az önmagában még nem elég, többek között van még olyan is hogy légszállítás (CFM). Szaktopik, ld. fentebb.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
carl18
addikt
válasz enginev3.0 #125067 üzenetére
Én molex csatira dugtam cserénél ha nem akarsz foraszgatni Ez is egy megoldás
-
S-IW
tag
válasz enginev3.0 #125067 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Tápegységben akarok ventilátort cserélni
Ezeknek valami spéci csatlakozója van? Hány rpm-eset szoktak beletenni?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
senior tag
válasz RewCrew #125063 üzenetére
Leírtál mindent, úgy látszik tisztában vagy a kockázatokkal; ha szeretsz veszélyesen élni, akkor csak saját felelősségedre. Arra vigyázz, hogy lakástűz ne legyen a vége. Ha nem vagy a gép mellett, akkor áramtalaníts!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
RewCrew
csendes tag
Szép napot!
Lenne egy konfigom, amit egy codegen 400w-os táp hajt, és el kezdtem aggódni, hogy lehet szét bassza az egész gépet.
Konfig:
Alaplap: asrock fm2a68m-hd+
Proci: amd a8 7600
Ram: 2x4gb ballistix Ddr3 1600mhz
Vga: Asus geforce gtx 950
Hdd: WD 160gb
Tudom, hogy a táp egy kalap szar, és csak azért raktam bele a gépbe, mert ez a gép a garázsból összekukázott alkatrészekből van és csak ez a táp van.
Nos a kérdésem az lenne, hogy szerintetek sürgősen cseréljem le vagy rá ér e még? ( 2 hónapja hajtja a gépet és minden nap bevan kapcsolva a gép) -
Paxker315
addikt
válasz krizsi94 #125061 üzenetére
Nem, nem vagy tudatlan, szimplán kevésbé ismert márkáról van szó.
De jó kis táp az a Whisper. Angol&Német tesztek vannak ról' szép számmal.
Technic 3D 93%; Andandtech 450 és 850w; Tom's HW Aris 4/5; HW LUXX ; TweakPC DE; CompBase DE; JONNYGURUA Tom's HW-s reviewer nem szokta elsunnyogni a munkát, nagyon alapos. Az ott kapott osztályzatok mindig jó képet adnak a valóságról.
Nem annyira ismertek (a SuperFlowert is kevesen ismerik, de aranyos, mikor a LeadexII-őt ajánlod, aztán kiosztanak, hogy az biz' nevesincs mókamiki kacat, EVGA G3-at kell venni, mer' az jó.. )
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz syberia #125059 üzenetére
Pacsi az ALZÁNAK, hogy a 10 év gyártói garanciából 24 hónapot ők is bevállalnak.
Esetleg ez sem rossz, bár itt is csak három évet vállal a bolt& hetet a gyártó. PCX-nél még olcsóbb a Whisper 650
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz krizsi94 #125056 üzenetére
BitFenix Formula 650W Gold mindenre elég lenne.
(#125054): Ja hogy modulárisat keresel, akkor sztornó.
EVGA SuperNOVA 650 G3 most akciós, nem rossz, nem rossz. Leadex II 80+ Gold belső dolgozik benne, az én gépemben ennek a Silver hatásfokú változata megy hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz krizsi94 #125054 üzenetére
OK, CPU+GPU? Itt ki tudod pontosan számítani a fogyasztását: [link]
650W-os tápegység csak a legerősebb - legdrágább - konfig alá kell de ha ilyet építesz akkor pedig ennél minőségibb tápot kellene venni: Seasonic 650W Prime Ultra 80+ Gold
Tehát: lehet elé egy 550W-os is és megúszod 25k-ból vagy ha egy 400W fogyasztású gépet építesz akkor pedig - mivel ilyen fogyasztáshoz drága alkatrészek kellenek - ne a tápon spórolj.
-
krizsi94
csendes tag
-
Cs1csó
félisten
válasz krizsi94 #125051 üzenetére
Remélem nem a profilod alatt lévő konfigról van szó? Az ERŐS IZGALMI ÁLLAPOTBAN sem vesz fel 280W(!)-nál többet tehát egy 450W-os táp is TÖKÉLETES lenne.
Ezt azért emeltem ki mert kisebb teljesítményű tápban a pénzedért jobbat is kaphatsz.
DE ha mindenképp csak egy adott bolt játszik akkor annak a kínálatát belinkelhetnéd.
Amúgy melyik bolt ez mert a Sharkoon kb. sehol sem kapható?
[ Szerkesztve ]
-
krizsi94
csendes tag
Sziasztok!
Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W vagy fsp hydro ge 650w az ajánlottabb ?
Ugyanazon áron van mindkettő az adott boltban.Köszönöm szépen előre is a segítséget !
-
tasiadam
veterán
válasz carl18 #125044 üzenetére
Meg ha 5 ezerert kicserelne valaki az osszeset, akkor azt mondom hogy nekem megeri, mert lenne egy "jobb" 550es tapom, ami masik sok evig eleg nekem. Meg akkor vettem, amikor a sandy megjelent. Azota aktivan uzemel. Ja es akkor kamionrol leesett peldany volt, 7 ezerert.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Cs1csó
félisten
válasz Richvargas #125048 üzenetére
Elég, talán összesen van egy ilyen gépben 100-150W fogyasztás.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Nem jutunk dűlőre.
Szerintetek irodai file szerverbe (70-80W TDP i5, 1 SSD, 2-4 HDD, 0 VGA) elegendő egy 300W Be Quiet, vagy inkább valami 400W a "biztonság kedvéért"?
Köszönöm a tanácsokat! -
PadaVaJ
tag
válasz carl18 #125044 üzenetére
Értem. Egy szóval Alza 10év garancia 10évig a boltba kell vinned és ők intézik a gyártóval a garanciát.
PCX 1év garancia 1évig a boltba kell vinned és ők intézik a garanciát, majd 9évig neked kell közvetlenül a gyártóval intézned, ha valami baj lenne.Bocsánat nem kötelező bolthoz fordulnod, egyből mehetsz a gyártóhoz is.
Persze regisztrálnod kell a gyártónál akkor a számlával.[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
carl18
addikt
válasz PadaVaJ #125040 üzenetére
Épp irtam hogy Alza se adja meg, PCX-re ráirtam és az 1 éven felül csak gyártói garancia van :S Ez szivás.
Majd megbeszélem mert közösen veszük az ajándékot, akkor lehet az FSP Raider II lesz. Az is jónak tünik
(#125042) tasiadam
Nekem volt egy haverom aki pár doboz sörért kicserélte a kondikat, ha van ilyen ismerösöd akkor vele ki tudod cseréltetni. Bár szedd szét a tápot, ha egyik kondi se pupos/nincs kiszáradva akkor valszeg nem lesz vele gond.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz MZsoltee #125041 üzenetére
Ilyesmire gondoltam, csak hát ki tudja milyen idős a 2 táp. Mondjuk kondikat átnéztem az FSP-ben, nem púpos, nem ronda, nem égett, a CTG-t nem tudom, 3 éve nem bontottam szét.
Ha púpos 1 táp, mennyi pénz újrakondiztatni tokkal vonóval?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
Mar megvan mind a 2. De max 15k
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Konfig 1:
haswell alaplap, nem tudom, g1840, 1 ssd 1 terras toshiba hdd.
Konfig 2:
Intel alaplap h61, Xeon 1240 v2 3.6ghz-ra huzva, Ben nevis, GTX960 founders edition, 2x8gb ddr3 1600mhz ram, 2 darab hdd, 1 ssd, 3 12cm venti.Jelenleg a konfig 1 egy hoskorban vasarol CTG550 80p van, de mivel a gep betyar keveset eszik, eros overkill. A konfig 2 egy FSP350 60hhn-el uzemel, nem hangos, nem melegszik annyira, de csak 350w...
Kerdesem: Csereljem le a 2 tapot egymassal, vagy a 350-est csereljem csak le? Es ha igen, milyenre? Egy gtx1070-et jo lenne, ha elbirna a kesobbiekben.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
ddoki
csendes tag
Szia !
A Pixel árait nézted már ? Ők is 10 év garanciával árulják a Seasonic Focus+ Gold tápokat.
-
carl18
addikt
válasz _Atesz #125033 üzenetére
Igen ezt már megtaláltam ma és elolvastam. Hát azért külföldre elküldeni most néztem 8000 ft körül lenne, ráadásul ők vissza küldök az megint engem terhelne valszeg. 15E forintba lenne csak a garanciáztatás, 30E már a táp árának fele csak rámenne a javitásra. Szóval oké 10 év garancia, de nekünk idehaza csak 1-2 év jár.
Többi meg gyakorlatilag 50% felárért javitható, ami nem 30 hanem 45E forint végeredmény (Javitásonként)Akkor a PCX 60 hónapja is 2+1 év ( Remek!!!)
-
-
Quelrin
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tápot cserélnék a gépemben, ami egy Thermaltake Commander MS-2 ben van. Ez egy alsó tápos ház és az vele a problémám, hogy az alaplapon van egy 8 PIN-es csati, ami olyan messze van hogy jelenleg is egy hosszabbítót kell használnom, hogy be tudjam dugni.
Ráadásul most csak 4 PIN-es hosszabbítóm van.Én egy olyan tápot keresnék, aminek van egy elég hosszú ilyen 8 PIN-es csatlakozója, esetleg amivel ki tudnám használni a házban lévő kábelrendezési lehetőséget. 650W elég lesz, jelenleg egy VGA setupban gondolkodom, de később elképzelhető mellé még egy kártya. Örülnék, ha olyan 25 körül megállna a táp, néztem ezt a Bitfenix Formula tápokat, amit előszeretettel ajánlotok, de nem nagyon találok a kábelek hosszáról infot.
Segítségetek előre is köszönöm.
-
PadaVaJ
tag
válasz boskorelli #125026 üzenetére
Sajnos nem, már több mint 7 éve kifutott Magyarországon.
-
carl18
addikt
válasz MZsoltee #125024 üzenetére
Oké köszönöm, nem feketével voltak irva ezért nem is tüntek fel ezek a részek
Hát ez se volna rossz GTX 1050 mellé? FSP 500W Hyper M ( 5 év garancia jár rá)
32E PCX-en is van Seasonic Focus gold 32E-be de sajnos az 1 év garancia elégé harmatos
Ezt tartom csak viccesnek egy sokkal olcsóbb Cooler masterre 5 év garancia, egy prémium termékre 1 év jár.
20E kéne valami, amire van 5 év garancia tudtok jobbat ajánlani a az általam emlitett FSP helyet ?COOLER MASTER 650W MPX-6501
FSP 500W Hyper M
FSP 600W HYDRO BRONZE HD600
FSP 550W 80+ RAIDER II SILVER
COOLER MASTER MPY-5501-AFAAG-EU 550W MWE GOLDIdáig ezeket néztem 5 év garral? Melyik a jobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
boskorelli
tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg van tapasztalata az Enermax MODU 82+ II - EMD425AWT tápról?
Köszönöm!
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
chopin42
addikt
Amúgy részemről tojnék arra, hogy a bolt mennyit ad. Ha választani kéne, hogy egy sunyiskodó, trükköző, átverésre hajazó céggel, vagy egy 50+ éve piacon lévő, megbízható gyártóval intézzem a garanciát, akkor simán az utóbbit választom. Gyártók legtöbbször amúgy is korrektek, a postaköltség pedig olyan dolog, hogy sajna ki kell fizetni...de járulékos.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
PadaVaJ
tag
válasz carl18 #125021 üzenetére
Megnéztem a számlát, elég bután tüntetik fel a garanciát az igaz.
___ Ár Garancia
** ***,**Ft 144ALNekem így szerepel számlán a 144hónap, gondolom Csehül van (AL).
Cooler Master sokkal gyengébb választás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz carl18 #125019 üzenetére
Alza néha becsapós, segít ebben neki árukereső is.
Árukeresőről navigált át Alzára azt hittem új, de ˝Újszerű raktáron˝ 21 hónap garancia.
Most már barnával kiemelik, régebben egyszínű volt az egész. Engem majdnem becsapott már rendeléskor vettem csak észre, hogy 120hónap helyett 21hónap van kiírva!Elég szép pofára esés volt, jól beleéltem már magam
Van amikor bontott is van. Ott is szeretnek játszani a garanciával.
Kosár alatt ott a 120hónap garancia. Alza fiókban lehet reklamálni ha valami nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz MZsoltee #125020 üzenetére
Most néztem az Alzát sehol sincs feltüntetve mennyi garanciát adnak rá. Egy ilyen emailra meg teljesen egyértelmü a balkánon semmi válasz nem jön. Akkor majd lehet marad Cooler master,arra PCX-nél van 60 hónap garancia. Csak azt nem értettem ha a Seasonic ennyire prémium gyártó, miért adnak rá 1-2 év garanciát itthon.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
-
carl18
addikt
válasz Cs1csó #125018 üzenetére
Nem adja meg, csak 2 évet add rá. Ezt egy ismerössel beszéltem aki innen rendelt, de árukeresőn is egyik felhasználó irta 2 évet add az alza de 10 évet reklámoz neki. Megy a trüközés ezerrel.... Ezért raktam fel itt a kérdést. Csak nem értem miért trükköznek a garanciával ennyire.
-
Cs1csó
félisten
válasz carl18 #125017 üzenetére
A Seasonic európai központjába kell visszaküldeni, de ha felveszed velük a kapcsolatot segítenek.
Amúgy melyik Focus+ tápot, mert van amelyikre az Alza megadja a 10 évet:
- Seasonic Focus Plus 550 Gold
- Seasonic Focus Plus 650 GoldEzekre azt ALZA megadja a 10 év garanciát, kisker szinten.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Üdv!
Seasonic Focus Plusról érdeklődnék, szóval lehetséges ez lesz a szülinapi ajándéknak vásárolva. De a harci helyzet hogy a gyártó 10 év garanciát igér, viszont idehaza mindenhol lecsipantják ezt 1-2 évre? Ha tönkre menne 3-4 év múlva akkor hol lehetne garanciáztatni?
Ez undoritónak tartom hogy PCX konkrétan 1 év garanciát add rá. Ettől sokkal gyengébb termékekre meg jár az 5 év garancia.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Devil Smile
őstag
válasz Paxker315 #125006 üzenetére
mar igy is jobb az 550 erre a konfigra mint a 750 volt.. az olyan "agyuval verebre" erzest keltett.. (bar meg nem adtuk fel a feltamasztasat.. csak egy hibas alkatresz beazonositasa hianyzik igaz azt a tapot meg akkor vettem mikor GTX570 SLI volt tervben..)
koszonom a segitsegeket, mar duruzsol is ujra a gep, lehet dolgozni..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Paxker315
addikt
válasz MZsoltee #125011 üzenetére
150W? A ryzen 2600?
450w elég kell, hogy legyen a rendszerednek (Ryzen 2600>X1070&egyéb kacatok). Még némi túlhajtással is. Aztán meg mindig lehet optimalizálni (alulfeszelés). Az ugyan sok wattot nem hoz, de a hőfokoknak jót tesz, pár százalék fogyasztáscsökkenést meg tudsz vele elérni.
13ezerért hozd el
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel: van egy kiváló APC SurgeArrest 8 aljzatos feszvédős elosztóm. Csak 8000HUF.
Sajnos az aproneten nincs külön hirdető rész erre, úgyhogy gondoltam meghirdetem itt is. Ha van jobb ötlet a hirdetőfelületre, akkor szóljon, vagy írja meg.
Köszönöm a megértést.
Üdv,
piadex2kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
MZsoltee
veterán
válasz PadaVaJ #125009 üzenetére
Én is elgondolkodtam BitFenix Formula 450W Gold-on. Van is fent egy jó áron aprón 4 év garival.
VGA 200W
Proci 150W
Egyéb köcölék nagyvonalúan: 50W
Elvileg így is csak 90%-ra van terhelve. De egyszerre amúgy ezt csak valami szintetikus tesztel lehet kihozni.Majd meglátjuk mi van a táp belsejében és utána döntünk. Ha szép az egész belül nem bántjuk.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
PadaVaJ
tag
válasz Cs1csó #125008 üzenetére
Lehet én vagyok 550wattban a hibás.
Azt írta jövőben is legyen jó.
1070es kártyája van most és számolgattam fogyasztást, (tudom elvan túlozva)ha később ugyanebbe az árkategóriába vesz másikat. Az új kártya 2070 (175watt tdp) árban ugyan annyiért 2070super jött helyette, (215watt dtp) az plusz 40watt fogyasztás és lehet a 450 már kicsi lenne. Persze nem látok a jövőbe...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz MZsoltee #125002 üzenetére
Ha "sóher" vagy akkor a modularitásból kéne inkább lejjebb adni, és mivel ez a konfig kb. 300W-ot fog enni ez is tökéletes lenne: BitFenix Formula 450W Gold
-
Paxker315
addikt
válasz Devil Smile #124999 üzenetére
abból sajn' nincs kisebb 550-től, pedig, a Radeon RX5700, GeForce GTX1660Ti hatékonyságú kártyák & takarékosabb procik száma csak nőni fog. Félelmetes, mennyire keveset eszik pl. egy Ryzen3600>X1660Ti rendszer, ahhoz képest, hogy mennyi mindenre elég. (400 watt is már tartalékos oda!)
-
Paxker315
addikt
válasz MZsoltee #124998 üzenetére
még egy opció, ha még nem döntöttél volna.
WhisperM Gold 450W 24800 ft-tól. Ez teljesen moduláris, nagyon halk, kiváló egység.
-
PadaVaJ
tag
válasz Obika #125003 üzenetére
Szia.
Ismét BitFenix Formula 450W Gold
450 megfelelő számodra (szerintem). Igazából videokártya lesz a döntő fejlesztéskor ha megfelelő ez a árkategória ami van, jó a 450es. Ryzen 3600x el ugyan ez a fogyasztás jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
Obika
csendes tag
Üdv!
Ehhez a konfighoz keresnék megfelelő tápegységet:
Proci: AMD Athlon II x4 640 3Ghz
Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P
RAM: 8 Gb DDR3
VGA: Rx 570 4 Gb valószínűleg
1 SSD és 1 HDDNéztem néhányat, melyik lenne hozzá ajánlott? Később lehet, hogy újítás lenne Zen-re vagy Zen+-ra, jó lenne, ha akkor sem kéne új tápot venni és bírná. Általában játékra van használva a gép
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Cs1csó #125001 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Meglesem a belsejét a tápnak, ha nincs gondja, akkor marad (Lehet csinálok képeket és feltöltöm). Ha bajos, akkor pedig BitFenix Formula 550W. Több pénzt nem adok tápra, sóher vagyok.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Cs1csó
félisten
válasz MZsoltee #124998 üzenetére
Seasonic FOCUS Plus 550W Gold 29k-tól
Amit az előbbi hozzászólásban linkeltem nem moduláris, sorry!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest