Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz cintula187 #102496 üzenetére
Szia, ez így max. 280W fogyasztást jelent tuning nélkül. Ehhez olyan 450-500W-os tápot javaslok:
XFX 450W Pro P1-450S-X2B9: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia, Seasonic belső.
Corsair CX450M: részben moduláris, 80+ Bronze hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
_Atesz
addikt
válasz JóképűIdegen #102497 üzenetére
Szívesen. Elvileg a táp résznél van egy ajtó, amit le lehet szedni. Ha a fanlesst veszed, akkor azt érdemes lenne leszedned. Meg persze mint írtam fordítva kell majd beszerelned, tehát a rácsos fele nézzen a ház teteje fele.
-
-
cintula187
addikt
Aláìrásomban szereplő konfighoz keresek másik megbízhatóbb tápot. Eddig nem volt gond, (vagy nem vettem észre) de egy hete megvan az rx470 és a gtaV nél néha elfeketedett a képernyő és csak restart segített. Húzva semmi nincs. kb. 20.000 bòl szeretném megúszni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Songo
senior tag
válasz mesteruram #102490 üzenetére
na ez már döfi köszönöm szépen
-
_Atesz
addikt
válasz Songo #102489 üzenetére
Amiket ajánlottam, mind elérhető.
Titániumot nem tudok ajánlani 50k alatt.
Platinumot ajánlottam 550W-ost, van neki 650W-os testvére is:Be Quiet Dark Power Pro 11 650W (BN251)
Még esetleg ez:
Super Flower Leadex Platinum 650W: full moduláris, 80+ Platinum hatásfok, 5 év garancia, félpasszív (kikapcsolható). Világít, az viszont nem kikapcsolható.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Vismajor01 #102486 üzenetére
Kuka.
-
deny330
aktív tag
válasz Vismajor01 #102484 üzenetére
Új, mindenképpen! Fölső tápos a mostani háza. Ha cserélne, valószínűleg az is fölső tápos lesz - a force táp kábeleiből kiindulva.
(#102485) DR|FTK|NG: Ha egy ATX házban mindenhova elér a kábel az elég, legrosszabb esetben mATX házat vesz későbbiekben, de legalább a tápegység le van tudva egy időre. Köszönöm a gyors válaszokat, valószínű Force 400W lesz akkor!
-
Vismajor01
addikt
Nem rakom be mert nagy
Ez vajon milyen ócskatelep szökevény lehet? Semmi "márka"jelzést nem találok rajtaSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
deny330
aktív tag
Sziasztok!
Haver párszor megjárta a tápegység ventilátorokkal és a gyenge tápegységeivel, szóval.. jelenleg tudja használni a gépét, csak a videokártyát nem tudja működtetésre bírni - nincs PCI-e csati a tápon. Gaba és hasonló rossz minőségű tápokkal tele van, de egyetlen normális sincsen neki. Maximum 11.000 forintod tudna tápegységre költeni +/- 1k (postával 13.000 - 14.000 fölé ne igen menjen).
Olvastam cikkeket PH!-n. Chieftec Force 400W szimpatikus nekünk illetve az "Eco" szériából néztük az 500-ast, mivel csak azon van vga csati. Az ajánlott tápegységek listáján is lett nézegetve az első három FSP - ha jól tudom vga csatik nem voltak rajtuk, ami miatt problémásak. Jelenlegi gépe egy: Intel E6500, Gigabyte 9600GT, 4gb DDR2 ram, 120GB Sata 2-es HDD és egy darab ház venti illetve optikai meghajtó. Jövőre szeretne beújítani, valami hasonló konfigra: I5-64/5/600 , H110, 8/12/16gb DDR4, GTX1050TI / GTX1060 3GB, 1-2db 500GB-1TB winchester, esetleg egy SSD meg talán 1-2db ház ventilátor.
Kérdés: A force 400-as elég lenne a jövőbeli gép konfignak is, vagy inkább csak a jelenlegibe használja? Esetleg az ECO 500-as jobb lenne erre a célra vagy más gyártó tápjai? Lehetőleg ne legyen porszívó hangú a ventilátor hónapok múlva se illetve valami normálisabb belsővel is rendelkezhetne.
-
_Atesz
addikt
válasz JóképűIdegen #102480 üzenetére
Szia, a ventis verzió a seasonic g-450 belét rejti, a nagyobbik a Seasonic Fanless 460-nak felel meg.
Ha a csend megszállotja vagy, akkor mehet a Fanless, tekintve a géped a valóságban nem fog 200W fölé menni, így ott még szépen eldisszipálja ezt a teljesítményt a táp. Fejjel felfele kell majd beszerelned. Picit jobb a hatásfoka is. Pár fanless néha elpukkan, de ekkora terhelésnél szerintem bírni fogja.
Igazából ameddig terheled a Gold sem fogja hallatni a hangját, viszont a hatásfoka picit rosszabb, tehát ha 24/7 megy a géped, akkor azt a pár ezer ft-ot az évek során visszahozza áramszámlában a fanless platinum.[ Szerkesztve ]
-
JóképűIdegen
tag
Sziasztok,ekozott [Platinum] es ekozott Gold ti melyiket valasztanatok tudvan, hogy kb 4500-5000 forinttal dragabb a platinum?
Antec P180 Mini-be lenne hasznalva (also tapos) I5 6600 es gtx 1060 tarsasagaban (ssd esetleg 2,5" hdd, optikai meghajto nelkul)
A passziv hutesu nem fog megfoni alul, ahol alig jut levegohoz? koszi -
_Atesz
addikt
válasz Songo #102474 üzenetére
Szia, tuningot rászámolva, ez max. 400W fogyasztást jelent, oda egy 550-600-650W-ost javasolnék.
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
Be Quiet Straight Power 10 600W CM (BN235): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Be Quiet Dark Power Pro 11 550W (BN250): részben moduláris, 80+ Platinum hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Esetleg ha nem sürgős a dolog, akkor lehet érdemes lenne megvárnod az EVGA G3 szériát.
-
-
Hunork
veterán
válasz #63761920 #102475 üzenetére
Három napon belül helyszíni csere, vagy ha nem kívánod, akkor másikat választasz (sokan nem tudják, eladók meg nem reklámozzák), nyilván ha többe kerül, akkor fizetni kell a különbözetet! Sőt, ha netes rendelés volt, akkor még jobb a pozíciód. (most melózok, fejből nem vágom a fogyasztói rendelet számát)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
törölt tag
Sziasztok!
Most vettem hétfön egy be-quiet tápot. De nem működik, vissza küldöm az üzletbe. Mire számítsak mennyi idő mire kapok egy másikat?
Hogyan lépjek fel, hogy rögtön kapjak egy másikat? -
Songo
senior tag
Sziasztok
Tápegység javaslatra lenne szükségem.
Jelenlegi tápom egy Corsair HX650 amit 6 éve vettem majd kb 3-4 éve gariztattam mert 1x csak megpukkant valami és levágta a villany órát. azóta nincs baja így alapvetőn meg vagyok vele elégedve csak lehet kevés lenne.2. A gép amihez kellene:
Ház: Sharkoon Rebel 12 Big-Tower
Alaplap: GIGABYTE GA-X99-Ultra Gaming
Cpu: Intel Core i7-6800K 3.4GHz LGA2011-3
Cooler: Thermalright HR-02 Macho Rev. B
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X 256bit PCI-E (GV-N1080G1 GAMING-8GD)
Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
+M2 Sata és 6db sata hdd (3-4tb)1. 50 alatt azért
3. Moduláris / félmoduláris.
-Jó lenne ha sok sata lenne rajta alapból, mert mert már most osztókat kell használnom.
-Nem baj ha nem hangosabb mint a jelenlegi
-Magas hatásfokú. Sokat megy a gép így 1 év alatt megspórolom az árát (napi 10-12óra)Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Kroni1 #102468 üzenetére
Szia.
Ezeket inkább ne, egyik se valami jó minőségű.
Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S, ezek nem rosszak, és jó árban vannak.
semetka(#102469)
A B-s lap nem jelent játéknál hátrányt.
A CX450M szintem mindenben jobb, mint a Hyper.
someefish89(#102470)
Szia.300W lazán elég lenne neki, de nem Codegen minőségből. Én kidobnám a kukába.
-
someefish89
újonc
Sziasztok,
Érdeklődök, hogy az alábbi konfigot elbírná-e egy Codegen 400W (model 300XX)-os táp?
- alaplap: Gigabyte GA-945G-S3
- proci: Intel Core 2 Duo E6700 2.66 Ghz
- memória: 4x1 Gb Kingmax DDR 2 667 Mhz
- videókártya: Sapphire Radeon HD 5770 1G DDR5 (ezt venném, emiatt kérdezem)
- merevlemezek: SATA Seagate 180 GB és SATA Toshiba 1 TB
- plusz PATA LG DVD író
Nem sok jót olvastam az előbb erről a táprólKöszi,
Dani -
semetka
őstag
válasz DR|FTK|NG #102467 üzenetére
Nézegettem a B-s lapokat de nem tudtam hogy játéknál igazából hátrány-e. Tápnál nem fontos a modularitás, a sima S-el sokat nem tudok faragni, FSP-nél viszont maradnék. A ház egy Zalman Z3 plus lesz.
Vga-nál viszont akkor lehet 6GB-os példányt kellene nézni, de így amit esetleg megspórolom a B-s lapon és a Ramon az rámegy a jobb VGA-ra. Ördögi kör ezszerk: Full Hd-n játszanak majd
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Kroni1
veterán
Üdv!
Egy tuningmentes, alulfeszelt FX-8300 (gyári 3.3GHz) és egy GTX1050Ti mellé keresnék egy tápegységet, a gépben csak 1db SSD, és egy DVD meghajtó, semmi extra igény, alkalmi játék, viszont csak max. 10-12e Ft lenne rá a keret.
A két kiszemelt:
Ezek megbízhatóak már annyira, hogy a fent említett konfigba bele merjem rakni? És ha igen akkor a kettő közül melyiket, illetve ha egyiket sem akkor milyet?
Előre is köszi a választ!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz semetka #102466 üzenetére
Szívesen.
Ez már off topik, de pár hozzászólás még elmegy:
-Alaplapból bőven elég a B150-es is, mondjuk a Gigabyte B150-HD3P / B150-HD3P, Asus B150-Pro, Asus B150-Plus, de egy mATX-es is megteszi, pl ASRock B150M Pro4 / Pro4S, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Mortar
-Ha nem ragaszkodsz a modularitáshoz, akkor a Hyper (S) 500 is megteszi. Ha ragaszkodsz, és szeretnél egy kicsit fogni: Corsair CX450M
-RAM-ból elég a 2133MHz-es is, B150-es lapban max ekkora órajelen fog menni(bár ha csak kicsi a különbség a két RAM között és az alaplapoknál se nagy, akkor megcéloznám a Z170+magasabb órajelű párost).
-A GTX 1060 3GB és a GTX 1060 6GB között nem csak a RAM mennyiségében van különbség, hanem a GPU erejében is, úgy 5-10%-kal a 6GB-os javára FullHD-ban, de magasabb felbontáson a 3GB VRAM miatt ez a szám nagyobb lesz. A VRAM témához még annyit hozzátennék, hogy a jövőben(nem 0,5-1 év, hanem több) a 3GB VRAM kevés lesz egy GTX 1060 erejű kártyára.
-Milyen ház lesz egyébként? Azon is lehetne fogni, de van egy kategória, ami alá én nem adnám egy ilyen gépnél. -
-
semetka
őstag
Ehhez a géphez elég egy Hyper M 500-as táp?
Gigabyte GA-Z170-HD3 alaplap
Intel Core i5-6500
Kingston 2x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury Black
Gigabyte GTX1060 3GB
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102462 üzenetére
Kalkulátorokat hagyjuk, amit kéne csinálniuk, azt se teszik általában jól.
-
Vismajor01
addikt
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102460 üzenetére
Nem rossz tápegység.
Overkillnek overkill lenne, de a több nem jelent itt minden esetben rosszat. -
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #102459 üzenetére
Corsair tx750m nagyon overkill ennek a konfignak?
Lenne egy garis, 15kertSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102456 üzenetére
Régi, koros.
Én tápegységen nem spórolnék, és az 5-7k különbözet még bőven megfizethető szerintem egy jobb tápegységért.
bere(#102457)
Szívesen. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vismajor01 #102453 üzenetére
Inkább ne, Seventeam belsős.
15k-nál több, de fekete házas és kábeles: Corsair CX550M
bere(#102454)
Szia.~30-35k-ig van jobb választás is annál a Chieftec-nél:
-Be Quiet! Straight Power 10 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550 > teljesen moduláris, 5 év, RS-550-AFBA-G1
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év, RS-550-AMAA-G1
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link 10 év
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA G2 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Seasonic G450, G550 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 évEzek közül az RMi/RMx, az EVGA G2 és a Be Quiet! Straight Power 10-ek a leghalkabbak, de a többi se hangos.
A két Cooler Master abban tér el, hogy az egyik félmoduláris(V550S / V550 Semi Modular, RS-550-AMAA-G1), a másik pedig teljesen(V550, RS-550-AFBA-G1), egyébként mindkettőben Enhance ATX1255B belső található.
-
bere
csendes tag
Sziasztok,
a tápegységemet szeretném csendesíteni, mert terhelés (játék) alatt már nagyon hangos. A stabilitás mellett most a csend a legfontosabb nekem. Egy Chieftec 750 W, a kék színű turbo sorozatból. A táp már közel 8 éve szolgál, stabilitással nincs gond, tisztítottam is rendszeresen. Két lehetőséget látok: venticsere vagy egy új táp. A gépem fő jellemzői: Zotac AMP Extreme gtx 1070 és egy tuningolt i5 2500k, jelenleg 4,1 Ghz-en, de mennék tovább is.
Mit javasoltok? Tápcsere esetén a keret max. 40 e Ft. Venticserébe csak akkor vágnék bele, ha biztonságosan, gányolás nélkül megoldható, és csendes lesz terhelés alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #102452 üzenetére
Szep feketek a kabelei is
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
-
_Atesz
addikt
válasz Vismajor01 #102445 üzenetére
Szia, alsó tápos a házad, tehát a Chieftec CPS széria kizárva. Ezt ajánlom:
FSP Hyper S 500W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
Használtból ezt: link
Azért jó lenne, ha leírnád mihez kell, könnyen lehet, hogy elég kisebb teljesítményű táp is.
-
_Atesz
addikt
válasz holex91 #102446 üzenetére
Örülök, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban.
Először is egy max. 280W fogyasztású rendszerhez ajánlottál volna egy 350W-os tápot. Annál a rendszernél rá sem lett számolva egy komolyabb tuning, esetleg az, hogy OC kártyáról van szó. Máris 300W felett járunk, lehet simán 330W is.
Nyilván nem számoltál utána a 12V-os ág terhelésének sem.
A tápok 60-70%-os terhelés felett a közepes kategóriában (de sokszor az erősebb kategóriában is) komolyabban megnövelik a venti fordulatát -> hangosabb lesz a táp és magasabb fordulaton előbb elhasználódik a ventilátor.
70%-os terhelés és az felett már elég rendesen melegszenek az alkatrészek, hamarabb adják meg magukat a kondenzátorok, stb. ergo hamarabb megy tönkre a táp.
A későbbi fejlesztés egyáltalán nem biztos, hogy kisebb terhelést fog jelenteni..
Egy 350W-os és egy 450W-os táp kis terhelésen alig tér el hatékonyságban, 1-2W még mérési hibahatáron belül van. Márpedig 450-500w-os lett annál az esetnél ajánlva elsősorban, azt írtam max. 550W..
Ha erősen meg van terhelve egy közepes táp, akkor széles határok közt tud mozogni a 12V-os ága, ami szépen meg tud tépázni egy vinyót.Szóval több hiba is van az okfejtésedben.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz t1218 #102448 üzenetére
Szia, ez így max. 360W fogyasztást jelent, ehhez elég egy minőségi 500W-os, vagy nagyobb táp.
Az erősebb proci a mostanihoz képest max. 10-20W plusz fogyasztást jelent.Be Quiet Straight Power 10 500W CM (BN234): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív. (nem kapcsolható)
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
Seasonic G-550 (SSR-550RM): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
t1218
újonc
Üdv!
Ehez a konfigoz kéne keresnem egy tápot, lehetőleg arany besorolásút:Ház: Fractal Design Arc Midi Tower
Alaplap: ASUS M5A99FX PRO R2.0
Processzor: AMD FX-8120 3,10GHZ
Memória: Kingston 8192MB Hyperx xmp blu DDR3 1600MHZ
Videókártya: ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP 8GB
Táp: FSP RAIDER 550 ----- (jelenleg)
Plusz 2 vinyó és 1 SSDKésőbb vennék erősebb procit.
Köszönöm előre is. -
mesteruram
tag
válasz holex91 #102446 üzenetére
Nem adok igazat, mert az történik hogy ajánlanak egy jobb típusu tápot ami még éppen elviszi a rendszerét. Egy- két év vagy hamarabb tesz be jobb procit aztán nagyobb VGA ehhez jön hogy nagyobb erősebb játékokkal is játszik, és mit ad isten a táp megadja magát vagy nem viszi a megálmodott játékot. Akkor ki a hibás az aki gyengébb teljesítményű tápot javasol, na akkor most vegyen megint tápegységet pedig Ő hozzá értőktől tanácsot is kért. Ahhoz hogy a nagyobb terhelést nem bírja nem kell egész nap játszani, összeomolhat 1 perc alatt is. Na szerintem kicsit ezért vannak kissé túlméretezve, ja meg jön a hever és mondja az én gépem 4.5GHz-en megy na akkor most raktam másik tápot ez bírja húzzuk az enyémet is ez a gyakorlat, és nem mindig a számok.
-
holex91
csendes tag
válasz mghltm #102417 üzenetére
"kell a tartalek, mert sokan idovel bovitenek: i3 helyett i5 / i7, 1 vga helyett esetleg 2 vagy erosebb / nagyobb fogyasztasu, tobb ram / hdd / ssd, van aki tuningra adja a fejet."
Akkor minek kell leírni, hogy milyen gépe van az illetőnek? Mindenkinek lehet ajánlgatni a kW-os tápokat, hátha "idovel bovitenek". Nyilván azért ír konfigot, mert ahhoz szeretne tápot venni. A bővítgetésről meg annyit, hogy 90% nem bővítget, ha elavul a gépe, hanem teljes platformcserét csinál, a trend meg pont az, hogy az újabb cuccok kevesebbet fogyasztanak.
Nem fontos egyetértenünk, de nekem ez a "más f*szával verni a csalánt" tipikus esete. Hadd költsön el egy csomó plusz pénzt arra, amire semmi szüksége. Olyan, mintha mindenkinek személyautó helyet kamion ajánlgatnánk, hátha egyszer majd költözni akar és akkor jól fog jönni...
A hatásfokról meg annyit, hogy a feleslegesen nagy táp hatásfoka kis terhelés mellett vacak. Márpedig biztos vagyok benne, hogy sokkal többet megy kis terhelés mellett, mint 100%-on, gondolom nem napi 12 órát játszik senki... Sokkal többet van a gép üresjáratban.
-
Vismajor01
addikt
sziasztok,
15kig keresek egy FEKETE tapot ami egy chieftech ctg 500at valtana(teljesitmenybol nem kell nagyobb vagy csak kicsit, kisebb ne legyen), használt is leher mert tudom karcsu a 15k, de uj is jo lenne
shinobiba kellene
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PedroTorpedo #102441 üzenetére
Szívesen.
vjacintka(#102442)
Szia.450w bőven elég lenne a gépedhez, de az iArena hagy maga után kívánni valót.
~30-35k-ig van jobb választás is annál a Chieftec-nél:
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550 > teljesen moduláris, 5 év, RS-550-AFBA-G1
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év, RS-550-AMAA-G1
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA G2 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Seasonic G450, G550 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 évA két Cooler Master abban tér el, hogy az egyik félmoduláris(V550S / V550 Semi Modular, RS-550-AMAA-G1), a másik pedig teljesen(V550, RS-550-AFBA-G1), egyébként mindkettőben Enhance ATX1255B belső található.
[ Szerkesztve ]
-
vjacintka
tag
Milyen tápegységet javasolnátok?
Keret:
- 35.000 maxA gép:
- i7 6700
- Asus B150 Aura ( ATX )
- Crucial SSD belső, CRUCIAL 500GB MX200 SATA3 2,5"
- Asus Strix GTX 1070 (tartok a méretétől)
- tépegység JELENLEG egy Chieftech iArena 450W ( kevésnek érzem )
- proci hűtő gyári
- Kingstone DDR4 HyperX Fury 2133Mhz
- egy optikai meghajtó előlExtra igény:
- ne legyen zajos
- megbízhatóság
....már ha ennyiért megoldható.Köszönöm előre a válaszokat !
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PedroTorpedo #102439 üzenetére
-Be Quiet! Pure Power L8 400W > kifutó széria, 3 év
-Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S > 2 év, ezek közül ez a leghangosabb, de még tűrhető -
PedroTorpedo
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni mert az alábbi számítógépem tápja megadta magát. Egy kedvező árú táppal szeretném pótolni, ami extrát szeretnék hogy legyen csendes.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3
Processzor: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955
Memória: OCZ XTC Platinum OCZ3P16002G2*2 GB DDR3-1066 DDR3
Videókártya: ATI Radeon HD 4870 (RV770) -
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfigban cserélem a 1060-at egy 1070-re, illetve a későbbiekben talán az i5 helyére is beugrik egy i7-6700. A tápot egyik esetben sem kell cserélnem majd, ugye?
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Ellia
addikt
Dospalek: Köszönöm a segítséget, délután megyek a Corsair CX450M-ért!
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz _Atesz #102424 üzenetére
Dospalek és Duliee
Üdv kollégák!
Privátban szépen megkértem, hogy változtasson a modorán, ha baja van azt normális módon írja le, reméljük következőleg korrekt módon ír és írja le ha gondja van akár egy ajánlás kapcsán. Itt vagyunk, megvitatjuk ha meg kell.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Pajoz
őstag
válasz DR|FTK|NG #102421 üzenetére
Köszi a választ!
Ezelőtt is Chieftech volt benne. Így gondolom ez pl jobb választás lenne?!szerk:
Vagy, ha tudsz valami jó tápot hasonló áron pls re, vagy privi.https://mobilarena.hu/dl/faces/m23.gif
Köszi neked is! Utána fogok nénzi.
[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
-
Pajoz
őstag
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem.
Meghalt a gépemben a táp. Kaptam kölcsön tesztre ill. megvételre egy Akyga Ak-B1-400 tápot. Ezzel múkod a gép. A kérdés azlenne, hogy ez a táp megér-e 4500 pénzt, vagy nézzek más, jobb tápot. A kugli nem sok jót hozott az Akyga-ról. -
_Atesz
addikt
válasz jim bcs #102415 üzenetére
Ezzel
Kötözködni tud, de olvasni nem. Ehhez a konfighoz kerestek 650W-os tápot, mire írtam, hogy max. 280W fogyasztáshoz elég 450-500W-os, max. 550-es.
Ezt úgy értette, hogy 550W-ost ajánlottam.
holex91Én közepes belű tápoknál 1,5-el szoktam számolni. Egyes oldalakon duplát írnak..
A 350W-os nagyon karcsú lenne ehhez a konfighoz, ráadásul igazán minőségi 350W körüli táp alig van.
Azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz holex91 #102414 üzenetére
kell a tartalek, mert sokan idovel bovitenek: i3 helyett i5 / i7, 1 vga helyett esetleg 2 vagy erosebb / nagyobb fogyasztasu, tobb ram / hdd / ssd, van aki tuningra adja a fejet.
egy modern tap a 20 - 80%-os tartomanyban uzemel a legnagyobb hatasfokkal. ha valaki fejleszti a jelenleg 300w-os gepet 350 / 400 / 450-re, akkor is eleg lesz egy itt ajanlott 550-es.
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
holex91
csendes tag
válasz holex91 #102413 üzenetére
Legalább a saját összefoglalótoknak ne mondjatok már ellent:
"A megfelelő méretű táp meghatározásakörübelül, átlagos gépek esetében)
(CPU max fogyasztása+VGA max. fogy.+egyéb hardverek fogy. ~ 40w)×1,2"280W*1,2=336W. Azaz 350, mert ilyet lehet kapni. És akkor nyomatjátok itt az 550-eset, vicc.
-
holex91
csendes tag
Minek kell egy 280W-ot fogyasztó géphez 550W-os táp? Röhej, hogy nyomatjátok itt a hülyeséget.
-
totyika93
tag
Sziasztok!
A következő tápegységek mennyire megbízhatóak?
Esetleg van amelyik elérik az FSP Hexa 500 minőségét?XFX ProSeries 650W P1-650S-NLB9
Corsair CX650M CP-9020103-EU
Chieftec Navitas 650W (GPM-650S)Gép elemei:
Intel I7 6700k
MSI Z170A GAMING M3
MSI Gaming GTX 1070
16 GB HyperX Predator
Western Digital 1TB Blue
Zalman Z9 NEO
Lepa Exillusion 240
Kingstone 120GB SSD -
_Atesz
addikt
válasz Mulder614 #102397 üzenetére
Próbáld meg, hogy a szöveg fölé viszed a kurzort és nyomsz egy bal klikket.
----> Már kaptál ajánlást.
XuChiSzívesen, jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Figlár #102348 üzenetére
Utoljára, a plusz 50 W-ban benne van minden plusz fogyasztás, vinyó, ventik minden, nincs még pluszban 50-80 W. Ezt a "nem hatásfok" dolgot meg nem értem, azon kívül mit mérek/ellenőrzök és főleg hogyan. Ott dorombol a táp, feljebb lejjebb meg vonyít vagy mi?
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest