Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Supra3.0
csendes tag
Sziasztok ! Új vagyok a témában és segítséget-információt szeretnék gyűjteni. Jelenleg itt a konfigom:
- Asus M2N-VM HDMI
- AMD Athlon II X2 250 (2x3000mhz)
- 4 GB CSX 800 mhz DDR2 (2x2GB)
- 80 GB + 160 GB SATA winchester
- AMD Radeon HD5450 512MB /DDR3 /64bit
- DTK Computer 300W tápA jövőben először videokártyát szeretnék venni (később CPU-t), ám ennél a tápnál nincs 6 pines VGA csati (egy se). Videokártyát használtat szeretnék venni, 1GB /DDR5 /256bit lesz az biztos. Ezek javarészt 2x6 pinesek. Itt a választék: GTX470, HD6670, GTX460, HD6850, R6570, HD7750, GTX650
Kérdésem, hogy hány wattos táp lenne jó nekem ? 400-450-500W ? Tudom széles a kártyaválaszték, így ha valaki tud wattszámoló linket küldeni az is segítség lenne.
Köszönöm !
-
Szityak
tag
válasz DR|FTK|NG #103697 üzenetére
köszi a választ
akkor erre gondoltál?
BE QUIET! Pure Power 9 500Wa cm verzió a jobb ebből gondolom, akkor ez elég lesz egy jobb videókártya mellé is ezek szerint,
Ha van olcsóbb megoldás akkor elfogadom a tanácsokat. Ha viszont azt mondjátok, hogy kell ez vagy erősebb akkor elfogadom. Sokan mondják, hogy intel config alá kevés is elég de az sem jó ha egy táp határon megy egész nap.
Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz cyber86 #103688 üzenetére
Szia.
-Corsair RM650i(OFF) > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, ugyan az a belső, mint az RMx-ben, 10 év(/OFF)
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), ugyan az a belső, mint az RMi-ben, 10 év
-EVGA G2 550W, 650W > teljesen moduláris, 7 év, félpasszív(kikapcsohlató)
-FSP Hydro G 650 > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550W, 650W > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év, világít(nem kikapcsolható)
-Super Flower Leadex Platinum 550W, 650W > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év, világít(nem kikapcsolható)
Hugo(#103691)
Szia.Chieftec CPS-500S > 2 év, rövid kábelek ha a hangerő jobban számít, mint a minőség
FSP Hexa+ 400 > 3 év, ha a minőséget a hangerő elé helyezed
Szityak(#103693)
Szia.Egyértelműen a Pure Power 9, akár a CM verzió is.
Amúgy ha a 400w-os nem csak 1k-val olcsóbb, akkor az is jó.
Vartanus(#103696)
Szia.A legtöbb CPU-hoz bőven elég a 4 pin-es is, illetve jó a 8 pin-esbe is.
Max 192W-ig(16A 12V) jó a 4 pin-es.
Az osztott ág nem feltétlenül rossz, jobb védelmet biztosít. -
Vartanus
őstag
válasz _Atesz #103672 üzenetére
Szia!
A táp amit nézek nem az adatlapomon szereplő gépbe lesz, hanem egy mATX-es HTPC-be, ahol a ház egy felsőtápos Chieftec Mesh XT-01B-OP. Gyakorlatilag 30Cm-es kábel is elég hogy bárhova eljusson.
A mostani táp egy Akyga Basic 450W, ettől kb minden jobbAmi tetszik a CPS-ben az jóval alacsonyabb ár és single rail 12V, viszont a CPU tápcsatlakozója csak 4PIN-es. Egyébként milyen TDP felett érdemes a 8PIN-es EPS csatlakozó bevetése?
A BQ PP az már egy másik liga ahogy néztem, sajnos az ára is, meg osztott 12-es ág, ami most még nem gond de később lehet fejlesztek majd a gépen.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Szityak
tag
Sziasztok!
Megrendeltem az új gépem alkatrészeit:
i5 6600, msi b150 mortar, 8 gb kingstone fury, zalman z11 neo, 1tb wd ezex, adata 930 xps ssd
Ehhez kell még tápot vennem. Előző gépemben egy chieftec ctg-750c volt (ezt sokan szidták, de nekem nem volt vele gondom). Ki mit ajánlana nagyjából 20 ezer körül ebbe a gépbe?
Ezeket néztem eddig
FSP hyper 600 ~ 19.500
FSP hyper 700 ~ 21.000
BE QUIET! Pure Power 9 500W ~20.500
BE QUIET! Pure Power 9 600W ~ 23.500Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
Hugo
csendes tag
Sziasztok
Egy régi Chieftec tápom volt(kb 5-6éves) és most jött el az ideje ,hogy egy másik tápot vegyek.
Konfig: Asus P8z77-M
i5 3570
2x4gb corsair ram
500gb hdd - 120as 750evo samsung ssd
és a közeljövőben egy 1050Ti kártya lesz a befutó,vagy egy rx470
Amit maximum rá tudnék költeni: 13-15e ft
Olyan tápot szeretnék amivel a videókártya is barátságosan kijön. KösziNéha egy évszázadokon át fennmaradó legenda... nem véletlenül marad fenn.
-
MisiPapi
újonc
Sziasztok, kellemes ünnepeket!
Alábbi konfighoz keresek első sorban megbízható, optimális tápot :
1.) Rászánt összeg: 12000.-
2.) CFG:
Alaplap:GIGABYTE GA-970A-UD3P Alaplap
Proci: AMD FX 8150 x8 3.6GHz black edition
RAM: 2x4 GB HyperX Fury kit 1866MHz DDR3
VGA: Gainward GTS 450 1GB DDR5 128 bit1 sata winyó, 1 dvd rw, Bloody V7 gaming egér
+1: védelemmel ellátott, megbízható alkatrészekből
Válaszokat előre is köszönöm!
Misi
"A jelen a múlt jövője."
-
Askformore
senior tag
válasz mesteruram #103683 üzenetére
Köszi, de megfordítottam a tápot és így már elér a csatlakozóig fordítva sikerült betenni először..
-
syberia
veterán
válasz mesteruram #103683 üzenetére
Ez csúnya...csak a szagát érezted vagy volt füst és hangeffekt is?
Remélem a többi alkatrész megúszta sérülés nélkül! Gondolom ilyenkor az alaplap van veszélyben, nálam a 280X kap noname molex-pci-e átalakítóval áramot.
(#103684) cyber86: [link]
(#103685) golyani: Szerintem minden gépnél/tápegységnél van némi elektronikus zaj, csak többség nem figyel rá, vagy elnyomja a ventik és vinyók zúgása..
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
golyani
őstag
Na beépítettem a CX650M-et még pénteken, egy CTG 500-ast váltott. Megszűntek a terhelés(pl Fallout4) alatti újraindulások. Alsó tápos házban a földön lakik így a ventijéből semmit nem hallok. Közel hajolva hátulról alapjáraton van egy gondolatnyi coil whine, terhelés alatt meg egy minimális cicergés/zizegés, de az asztal alól nem hallani fel semmit. Sőt már fél méterről sem hallani ezeket, én is csak azért kezdtem el hallgatózni, mert külföldi fórumokon elég sok corsair tápnál írták ezeket a hangokat. Szóval meg vagyok elégedve.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Milyen 80+ goldos tápot tudtok az adatlapon levő konfighoz ajánlani? Annyi módosítás lesz, hogy pár hónap múlva egy Zotac GTX 1080 AMP Extreme lesz a 780 helyett vagyis 2x8 pines csatlakozás.
-
mesteruram
tag
válasz Askformore #103666 üzenetére
-
bads1
aktív tag
Üdv
Mit ajánlanátok ha a halkság a lényeg? És a viszonylag kevés kábel. Konfigom az adataimnál, szerintem bőven elég egy 300-400W-os táp hozzá.
3 tápban gondolkodom:
- Be quiet! Pure Power 9 400W CM BN266: ez lenne a tuti, full moduláris, 15,4 dB hang, de nem tudom hogy kifutó vagy új széria?
- Be quiet! 400W Straight Power E10 BN230: tutira a leghalkabb, 13,5 cm venti, 11,7 dB viszont sok tyúkbél, valahogy biztos el tudnám rakni a házban cska hát fölös lenne a 90%-a mivel a VGA-m se kívánja meg a tápcsatit és össz egy SSD van bekötve
- FSP 350W FSP350-60APN: ez lenne a reális választás árban, kevés a kábel, de hangban nem tudom mennyire vetekszik a PP 400W-al, ha nagyon nem hangosodik ez is ideális választás..
esetleg még mit ajánlanátok?
-
_Atesz
addikt
válasz #64027136 #103677 üzenetére
Csak 1X6pin-es PCI-E csatija van, illetve rövidek a kábelei, szóval neked nem jó a CPS széria. Ha hajlandó vagy többet áldozni, akkor vannak jobb alternatívák, mint a Hexa:
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia, FSP Raider belső.
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN266): részben moduláris, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia, FSP Raider belső.
-
_Atesz
addikt
válasz #64027136 #103675 üzenetére
Ez esetben:
FSP Hexa+ 400W: fix kábeles, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 3 év garancia, ventije idővel zajosodhat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy megbízható tápegységet szeretnék a következő konfiguráció mellé: i5 6400, rx 470, 16 gb ram, 1tb Hdd.
Tudnátok ajánlani egyet, 15k Ft a keret. -
Laraxior
titán
Sziasztok!
Corsairbol inkabb az Axi szeria javallott, vagy a Hxi is rendben van?
Igazabol AX860i, vagy a HX1000i között kellene döntenem. Ezek még emberi árban vannak így learazva (~220€)
Hosszútavra melyik a tartosabb?
Regebben volt sima HX1000W tapom, azt szerettem, nem volt vele gond.
Köszönöm a helpet!Szerk.: Techpowerupon megtalaltam mindkét taprol a tesztet, a konkluziok alapjan az AX860i ellen csak a magas ára szól. Bar a HX1000i is jo ertekelest kapott, csak hát a jók közül is van jobb
Bár csak 16€-val dragabb. 226€ vs 210€[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Yézi
aktív tag
-
Vartanus
őstag
ez a Sirtec hogyan áll minőségben?
A nagy gépem tápja egy Corsair TX550M (80+Bronze,DC-DC jó minőségű CWT bél) ehhez képest mennyivel gyengébb ez a Sirtec beles Chieftec?
Tetszik az egyben hagyott 12V-os ág a BQ és FSP-ben ez nem tetszik, és pont ezért néztem ki azt a régebbi szériás 500W-os Superflowert is.
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Mostanában egyre jobban zavar, hogy a gépem terhelés alatt eléggé hangos tud lenni. Egyik nap kifüleltem, hogy az FSP Hexa 400W tápom adja ki a hangot, ezért úgy döntöttem, hogy cserélem. Ahogy agyalogtam, kigondoltam, hogy ha veszek, akkor legyen félmoduláris, és valami jó minőségű halk tápegység. Tavasszal fog jönni egy Fractal Design Mini C ház is, de ez most mellékes.
Meg is van a kiszelemt típus, erre kérnék egy rábólintást, illetve segítséget, hogy 400 vagy 500W-os legyen.
A típus a Be quiet! Pure Power 9 lenne, az most nagyon bejön nekem. A kérdésem az lenne, hogy mekkora teljesítményűt ajánlanátok?Ami gépet meg kell hajtania:
- MSI B150M + i5 6500 + Xigmatek Gaia hűtő
- 2X4 GB DDR4 RAM
- Radeon R9 270X VGA (későbbiekben RX 470 vagy 480 csere, de ez még a jövő zenéje)
- Seagate Barracuda 2TB HDD
- Samsung 830 64GB SSD
- Optikai meghajtó.Gondolom ha a mostani 400W-os Hexa elviszi a gépet, és az új VGA még kevesebbet fogyaszt, elvileg elég lenne a 400W-os verzió is, de szerintetek érdemes lenne valami indokból kifolyólag inkább az 500W-os mellett dönteni? Ahogy néztem, a 400W-os valamivel halkabb, de a különbség szerintetek észrevehető?
Köszönöm előre is a tanácsokat!
Üdv,
T. -
Askformore
senior tag
Vettem a hét közepén egy Seasonic tápot, és mivel karácsonyra érkezett egy új vga is, úgy voltam vele, hogy majd karácsonykor beszerelem a kettőt együtt.. na ma neki is álltam a tápot berakni, és egyszerűen akármit csináltam, nem ért el a proci tápkábele a foglalathoz, 5 cm hiányzott.. marha ideges lettem, hogy az ünnepekben nem tudom összerakni egy 300 ft-os kis toldalék csatlakozó hiánya miatt.. egy minőségi táp, és egyszerűen rövid az egyik legfontosabb kábele.. körbekérdeztem jópár ismerőst, természetesen senkinek sem volt.. na mondom ennyi, majd holnapután keresek egy számtechboltot, addig pihen a gép és az új vga is.. mire rájöttem, hogy fejjel lefelé raktam be a tápot
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
syberia
veterán
válasz rstwingo #103662 üzenetére
Bocsánat, nem figyeltem.
EVGA SuperNOVA 650 G2 elég lenne, nagyon jó minőségű Superflower 80+ Gold a belseje, kérdés hol adják meg rá a 7 év garanciát. A másik márkából ezen a szinten az FSP Hydro G 650W [link] játszik, a Raider 650W [link] az olcsóbb megoldás.https://howbad.info/
-
rstwingo
tag
válasz syberia #103661 üzenetére
picit fentebb van, de beteszem
A configom asus sabertooth 990fx r2.0 + AMD FX8150 _8gb OC geil ram + ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC 4GB GDDR5 + 6 db HDD + 2 DVD + sound-blaster-audigy 2 tápos + 4 venti
ezt váltaná 8éves chieftec750-s CFT-750-14CS tápom behalás miatt
de ezt is néztem
EVGA SuperNOVA 750 G2 750W vagy ezt FSP 750W Raider 80plus Silver
ezek milyenek
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz rstwingo #103660 üzenetére
Milyen géphez vennéd, van egy sejtésem hogy fölösleges ilyen erőset venned. JonnyGURU tesztjéből kiindulva ez a példány nem éri a legjobbak minőségét, sőt.
Normális ventilátort nem tudtak belerakni, a legolcsóbb csúszó csapágyas YL.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vartanus
őstag
válasz DR|FTK|NG #103652 üzenetére
Mennyire jelenthet gondot a bontott 12V-os ág?(Egyáltalán általában hogy oszlik el, kap az EPS vagy ATX CPU csati egy 12-es drótot a másik meg az összes többi?)
Gondolom a Be Quiet-etek duál 12V-os FSP béllel vannak.
A Chieftec általad leírt szériában Delta, vagy milyen bél van?Ezeken van 6PIN-es PCIe csati?
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok ! Kellemes Ünnepeket !
Szerintetek a konfigomhoz ami lentebb olvasható elég a meglévő FSP Saga II 500 vagy vegyem meg az FSP Hydro X 450et. i7 4790S, Gtx 1060 6Gb, 16 giga ram, 1ssd, 1hdd, CM Hyper T4 meg még 3db ventillátor. A gép már most igy megy egy ideje de megérne-e lecserélni?
-
rstwingo
tag
Kis segítséget kérnék
meghalt a 8éves chieftec750-s CFT-750-14CS tápom
milyet vegyek helyette max 40 ezerig
A configom asus sabertooth 990fx r2.0 + AMD FX8150 _8gb OC geil ram + ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC 4GB GDDR5 + 6 db HDD + 2 DVD + sound-blaster-audigy 2 tápos + 4 venti
A segítséget előre is köszönöm
Boldog Ünnepeket mindenkinek
Toni
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vartanus #103650 üzenetére
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W > egész halk, 3 év, egész hosszú kábelek, de már kifutó széroa
-Be Quiet! Pure Power 9 300W, 350W > egész halk, az L8 utódja, egész hosszú kábelek, 3 év, 15-tel kezdődik az áruk általában(azért írtam, ha megtetszene, akkor nyugodtan megveheted)
-Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S > közepesen halk, rövid kábelek, csak két év garancia
-FSP Hexa+ 400 > nem annyira halk, de egész hosszú kábelei vannak, 3 év garancia -
syberia
veterán
válasz Vartanus #103648 üzenetére
Kicsit régebbi konstrukció, a 12V ág 400 watt alatt terhelhető és a hatásfok sem éri el a 80+ tartományt. Viszont a gépedet lazán kiszolgálná, ha a hardveraprón hirdetett tápot (1év garis, bontatlan, 7k) nézted, az szerintem vállalható vétel lenne.
-
Vartanus
őstag
válasz DR|FTK|NG #103649 üzenetére
Rendben
Max 15K, de én szeretném ha 10K vagy alatta megúsznám,mert ez csak egy kis HTPC minimális játékkal. Használt is jöhet.
Gép:
A10 5800K@4Ghz,Gigabyte F2A88X-HD3,8Gb RAM, Sapphire HD 7770 OC,2x160Gb WD Blue HDD,64Gb Samu 830 SSD,2x120-as venti,később lesz még Corsair H60
Köszi
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Ez a táp:
Mennyire lehet megbízható és minőségi szerintetek?
Ln abból indultam ki(lehet tévesen), hogy a Lepa az Enermax leányvállalata,tehát akkor elviekben minőségi Enermax belsőnek kell benne lenni...bár a Naxn szériában is CWT van ha jól tudom :/
-
_Atesz
addikt
válasz fagylalt #103642 üzenetére
Igen, drága a prime, de a legjobbat meg kell fizetni.
Nyugodtan vedd a 850-est, 86W DC terhelésnél 88%-os a hatékonysága.
A P2-t venném.
hegyitahoSzia, ha netről rendelted, akkor 14 napon belül bármilyen indokkal elállhatsz. Lehetőleg válassz másik típust, hátha kijött egy rossz széria.
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
válasz TechN7ne #103641 üzenetére
passz, cs:go-zás közben egyszer csak leállt, azóta nem indul el a gép vele (érdekes módon alaplapi LED világít). most egy régi tápról nyomom VGA nélkül.
azóta már valahol olvastam, h NFH-sok telefonon azt mondták egy érdeklődőnek akinek nem reagált az özlet garis érdeklődésre, h ilyen esetben is el lehet állni.
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz _Atesz #103623 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
A Prime árát már sokallom, így azt kilőném. Az SF-rel csak annyi problémám van, hogy ugye világít és csak fele annyi garanciát (5 évet) ad, mint az EVGA.Illetve még az a nagy dilemmám, hogy P2-ből a 850W-osat olcsóbban és előbb kapom meg (most tápegység hiányában nincs gépem), mint a 650-eset. Még a 850-es mellett szól, hogy később jobban eladhatóbb lesz (szerintem) és teljes terhelésen se kapcsolna be a ventije, viszont alapjáraton meg piszok rossz lenne a hatékonysága.
A Platinum minősítésű tápegységek 10% terhelésen kb. mekkora hatékonysággal dolgoznak?
Az AX és a P2 közül melyilet választanád?
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
Sziasztok!
Itt található ajánlások miatt CORSAIR CX Series CX550M-et vettem ami 3 nap után megadta magát. Hibás terméktől el lehet állni, vagy muszáj gariztatni és megvárni?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Apollo_21 #103636 üzenetére
Szia.
Egy jó 550-650w-os tápegység is elég lesz.
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), ugyan az a belső, mint az RMi-ben, 10 év
-EVGA G2 550W, 650W
-Corsair RM650i(OFF) > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, ugyan az a belső, mint az RMx-ben, 10 év(/OFF) > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), SF Leadex Gold belső, 7 év
-EVGA G2 750 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), SF Leadex Gold belső, 10 év(a 10 év garancia miatt írtam)
-FSP Hydro G 650 > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550W, 650W > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év, világít(nem kikapcsolható)
-Super Flower Leadex Platinum 550W, 650W > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év, világít(nem kikapcsolható) -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
öregecske, használtan vásárolt xfx pro 850es tápomat cserélném az év elején egy finom darabra
A kiszemelt márka/megbízhatóság/ajánlás illetve látvány szempontját is nézve a SuperFlower Leadex szériára terelődött.Gondolkodom a 850W-os példányon, de az új gépemmel nemvagyok annyira tisztába fogyasztás ügyileg.
Elképzelhető a 750W-os variáns is bőséggel; akár 2kártyával is kiszolgálna...msi x99 sli plus
i7 5820K (tuning akár a napokba, 4,5ghz környékére)
2x4gb-t ddr4 hyperX fury (később cserélve min 16gb-t quad channel-re)
240gb hyperX ssd
3db 2terra kapacítású hdd+1db 1terrás.
msi gtx 1060 armor ocv1 6gb-t
4db 140es venti,
4db 30cm-es neon cső
dvd író/olvasóNemtudom ezek összértéke mennyit hozhat ki akár 0-24 plafon fogyasztásban...de sejtésem szerint egy jobb 650es is bőséggel elegendő volna.
Ebben szeretnék megerősítést, tanácsot kérni.
Bár szeretek inkább 50-100W-al fölé lőni, inkább legyen 60%ba terhelve a táp mint 80..
Árban max 50 amit rátolnék, a full modularítás fontos lenne..[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
silvergod
őstag
válasz _Atesz #103632 üzenetére
OK Köszi,megrendeltem a Super Flowert.igaz nem kellett volna 550W-os mert most egy alap gépet fog hajtani,de a későbbiekben jól jöhet...
Remélem nem lesz vele gondom,de jókat mondtatok/írnak róla + a silver minősítés,és az 5 év garancia és tetszik hogy full moduláris..az ára meg szerintem ennél jövőre se lesz jobb.az auto/eco mód az a venti szabályozás kapcsolója? melyikbe érdemes használni?
köszi[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
_Atesz
addikt
válasz silvergod #103631 üzenetére
Igen, jobb minőség, mint a PP.
Szabályozott a ventilátor fordulata a hőmérséklet függvényében, tehát gyakorlatilag van OTP a SF tápban is. Ha elszállna a ventilátor, akkor viszont lehet megsülne, de bíznak annyira a ventiben, hogy nem teszik bele ezt a védelmet. Szóval ez szerintem nem lényeges különbség. -
silvergod
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Közepes gamer gépet építek tudtok segíteni tápegység választásban
Konfig
Xeon E3 1220 (80W TDP nincs IGP)
Kingston 2x4GB DDR3
MSI H61M-P31
ASUS GTX 760 OC
WD EZEX 1TB
2db 120mm venti[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Sörike #103624 üzenetére
Sok mindentől függ. Életkor, állapot, tartozékok, mennyi garanciát vállal rá a tulaj, stb.
totyika93Minőségi táp, 23k-ért ingyen szállítással megéri.
silvergodSF Silverre fentebb a válasz.
XFX Pro Series 450 Watt (P1-450S-X2B9) táp Seasonic beles, viszont valami mégsem kerek vele, mert az azonos belsős Seasonic-hoz viszonyítva arányában több hibásodik meg. Ettől függetlenül ár/értékben teljesen jó táp.[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
sokat olvasva ..a 20eFT körüli kategóriába "elvileg" nagyon jók
XFX Pro Series 450 Watt (P1-450S-X2B9)
Super Flower Leadex Silver (550WSF-550F14MT)a tesztek alapján nagyon minőségiek,valóban azok?
vehető bármelyik?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
totyika93
tag
Super Flower Leadex Silver 550w
Nekem tetszik, kérdés mennyire minőségi, mert az Emag.hu-n most 23K?!
-
Sörike
tag
FSP Blue Storm Pro 500W, Be Quiet Dark Power 520w vélemények? mennyiért érné meg megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz fagylalt #103613 üzenetére
Szia, jó a P2 is (a Globe dupla golyós venti kiváló), az AX széria is, veheted a SF Leadex Platinumot (világít) viszont ha a legjobbat szeretnéd, akkor a Prime-ot vedd. Ezek közül egyikkel se nyúlsz mellé.
Ami Seasonic / SF Leadex belsős az nem szokott ciceregni.
sktSzia, inkább válassz másikat. Gyenge széria.
-
syberia
veterán
válasz freezer922 #103621 üzenetére
Gyors döntés a jó döntés, elégedett leszel vele.
-
syberia
veterán
-
freezer922
aktív tag
Hali,
1; 20-25k körül max.
2; i5 4690k/rx 480 8gb/1ssd/1hdd/3venti (alsó tápos ofc)
3; egyetlen különleges igény, hogy esetleg tudnátok-e ajánlani a hardverker/bestmarkt honlapjáról olyat ami raktáron is van náluk.
Egy fps hexa 500w-om van ami még garis és el kezdett naponta párszor felciperegni a ventije. Kicsit utána olvasgatva írták, hogy a venti csapágya megy ilyenkor tönkre (ha félre olvastam is a táppal lesz a gond ), és én jövő héten gariztatom de nincs kedvem hetekig gép nélkül maradni (illetve ez a legöregebb alkatrész a gépben). Így inkább vennék egy újat és 50m-re dolgozom a fent említett bolttól ^^'Előre is köszi a választ!
-
skt
tag
Sziasztok!
Super Flower sf-500p12p 500w jó táp?
Maga a márka megbízható? -
-
silvergod
őstag
néztem november-decemberi psu teszteket...többen az EVGA 500B ajánlják az alacsony kategóriában..
hiába a HEC belső...azt irják megbízhatóan teljesít...érdekes.Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
geri0095
csendes tag
válasz Taifa Díaz #103612 üzenetére
Igen Gigabyte Z170-es lap. Az okozza a gondot?
-
geri0095
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off, de valami gikszer van a tápommal gondoltam itt rákérdezek:
Párszor észrevettem, hogy mikor bekapcsolom a gépet a Boot után azonnal leáll a gép mintha hirtelen áramszünet lenne, majd rá 5 mp-cel beindul magától normálisan. Na most miután OC-ra adtam a fejem, amikor beállítom a BCLK-t, és az Overvoltage-ot, majd rámegyek a Save and Exitra a BIOS-ban azonnal ismét leáll majd ugyanaz történik amit fent leírtam. Azonban miután betölt a gép minden szépen működik, és az OC is nagyon stabil.
Szerintem ez a tápegység miatt lehet, mert elég gyenge, de nem vagyok benne biztos.
Táp: Cooler Master Elite Power Black 600 WKöszi!
-
spuros
őstag
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat. Megfogadom őket. Kellemes Ünnepeket!
-
catalano
tag
Sziasztok!
Az asztali mindenes gépemet akarom átépíteni, kisebb kuckóba átköltöztetni. A ház Chieftec UE-02B-OP, ehhez keresek SFX tápot.
Alaplap egy MSI B150M MORTAR, proci i5-6402P lesz, vga max. RX460 LP (ha kijönnek egyszer!) és egy 1TB-os HDD.
Keret: ár/érték arányos legyen...Értem én a viccet, csak nem szeretem...
-
Ispy
veterán
Használatba vettem a corsair SF450-et, ahhoz képest, hogy csak 92 cm-es venti van rajta nagyon halkan teszi a dolgát, eddig remek darabnak tűnik. Az eddigi silverstone SST-500-as sem volt egy nagy darab, de ez a táp valami iszonyat picike.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tpeter77
addikt
válasz spuros #103603 üzenetére
szia,
Azért 5 évesen már jöhetnek elő gondok. A Seasonic tápomat 2011-ben vettem és 5 évesen kellett cserélni a hűtő ventit, mert zúgni kezdett.
Vettem bele egy drága 12 centis BeQuiet ventit, azóta síri csend van
Én sem rohantam másik tápot venni, csak mert már 5 éves, mert tudom hogy 200W-nál nagyobb fogyasztást sosem kapott, és amióta bedöglött a VGA kártya, még a 100W is alig van meg sokszor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest