Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Tavasszal nálam is játszott az FE, főleg a jó kamera miatt emlékeztem most rá, bár végül GT2 Pro lett. De asszonkának is lassan érik a csere...De akkor már kérdeznék egy másikat is - 300.000-ig mi az, ami manapság ajánlott, ha kifejezetten a fotós képességek az elsődlegesek? Csak droid játszik, 6-6.5" körül, csak új.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
Urak!
Nővéremnek Samu A72-je van. Méretben ennél kisebbet szeretne, és jó(bb) fotós tudást. Utóbbihoz konyítok valamelyest, így ezért szerintem még a kora ellenére is játszik az S21 FE. Ő az S22-n gondolkozik. Szerintetek van-e érdemi különbség a két masina között? 2-3 évig használ egy telót, így a szoftveres támogatás szerintem mindkettőnél elegendő. Az S22 mintha emlékeim szerint melegedős lenne, méretben mondjuk meg nyer az FE-vel szemben. Mindezek ellenére én FE-t ajánlanék neki, ti mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
Pont ezt lenne jó ha kiderülne, melyik hol jó/legjobb, így tiszta compare stb.
Értem én persze amit mondotok, csak nem értek egyet.
Lényegtelen amúgy, egységsugarú átlagjúzernek úgyis csak annyi kell, hogy kijelző felbontásban vállalható, meg Face/Insta etc kompatibilis legyen.
Szent a béke!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz titi12 #178436 üzenetére
Kb. közepkat-ban és felfelé van manual mód, mindössze egy fix érzékenységet kellene választani, akár az automata mellett külön kiemelve, ha van erre mód.
Pedig van értelme, nem is kevés. Ld. fenti példa, ISO 50 vs 276, több mint két fényérték a különbség, nonszensz összehasonlítás, és - jelen esetben - a Xiaomi tűnik gyengébbnek, holott csak szimplán nagyobb érzékenységgel dolgozott.
Továbbá jellemzően azt sem tudjuk, melyik szenzornak mennyi az alapérzékenysége. Lehet hogy tud egy szenzor szoftveresen ISO50-et, miközben 100, 125 vagy akár 200 is lehet az alapérzékenység, ahol amúgy a legjobb minőséget adja.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Viktor0610 #178432 üzenetére
Arra amúgy van normális magyarázat, hogy miért különböző érzékenséggel készülnek náluk a képek? Konkrétan így semmit sem ér az egész, összehasonlításra alkalmatlan, csak ha véletlenül valami hasonló értékkel sikerült éppen lőni... Ez akkora öngól tőlük...
-
galervin93
addikt
Urak, elkezdtem puhatolózni telefon váltás ügyében, de szokás szerint ahogy egyre mélyebbre ásom magam, úgy nehezedik a dolog.
Jelenleg egy Mi 9 Lite-om van. Szeretem a Xiaomi rendszerét, szívesen maradnék ezen a vonalon, de ha van rá nyomós érv kötnék kompromisszumot... ...és itt jön a baj.
A jelenlegi 9-es kamerájával igazából elégedett vagyok, de mindig jobbat akar az ember. Nem zárkózom el a RAW-feldolgozástól (van tükrös gépem is), szóval ez egy tök jó pluszpont, ha van erre lehetőség. Amire még harapok, ha melegszik a készülék. Nem játszom vele, de néha a sok fényképezés, kamera meg tudja izzasztani a telefonokat, pláne nagy nyári melegben. Továbbá sokat horgászom, ott is velem van a telefon, és bizony néha kint marad a napon, víz fröccsen rá, halnyálka, por, kosz stb...
Na most a Mi9 egészen jól bírja ezeket, a kamera is egész vállalható, nem is melegszik, ha ennek lenne egy frissebb verziója, simán vinném. Szerintetek a Xiaomi 11T tudja ezt? Esetleg érdemes lenne a Xiaomi 12 vagy 12T felé kacsingatni? Továbbá, bár nagyon megszerettem a Xiaomi rendszerét, van az apénztudás, amiért váltanék... ...és ezt a többletet - ahogy látom - az S21FE kamerában tudja.
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek
a) melyik Xiaomi a jobb ár/érték arányban?
b) megéri-e a Samu pusztán a kamerás fícsörök miatt?
Tudom, nem egy árkategória, de pont ez a kérdés, megéri-e a többletet a drágábbak közül bármelyik a 11T-vel szemben, vagy nem "annyival" jobbak?
Ha van bármi más tippetek ebben az ársávban azt is szívesen várom. Ne melegedjen, legyen vállalható/jó a main és az uwa kamera (videó annyira nem izgat, inkább fotó).[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Winnie The P #178053 üzenetére
Persze, van, meg nem gond a "külföldi" teszt, ami azért több is akad, csak furi volt, azt hittem van valami oka, valami régiós korlát vagy ilyesmi.
Melóban vagyok, itt csak az írásos teszt játszik, ha átengedi a tűzfal... Ezt a vidit megtaláltam telón, de majd otthon nézem meg, nem szeretem egérmozin. De azért köszi![ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Urak, Redmi Note 12 Pro 5G-ről szeretnék tőletek véleményeket kérni. Nem másokkal összehasonlítva, csak önmagában, pro-kontra.
Nekem egy meglepően jó kis gépezetnek tűnik, de alig találok róla friss - hazai - infót, tesztet, aztán nem tudom, hogy hol a buktató, mert speckók alapján ez egy elég korrekt kis (sic! ) telefonnak tűnik.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz sfdrakex #177445 üzenetére
Hm, mobilarena-teszten röcögésről írnak, és annak idején asszonynál is tapasztaltam, hogy a Samuja (A51 asszem) gyengébb vason fut, mint amit a rendszer megkövetelne. (Rossz nyelvek szerint szándékosan, legyen hová feljebb lépni...)
-
galervin93
addikt
Tiszteletem az uraknak!
Mi9 Lite-om kijelzője elkezdett vacakolni, bár még működik, de inkább időben elkezdek gondolkodni az utódján. Kiszolgált, 3 éves múlt már, befogom time-lapse kamerának a nagylátószöggel. Telekomnál van mindenféle kedvezményem, onnan hoznék hasonló tudású készüléket. Csak Android, Xiaomi előny, de nem kizárólagos, jöhet bármi. Sok böngészés, email, dual simre szükségem van, meg legalább olyan kamerára, mint most a Mi9. Játékra abszolút nem lenne használva. Chrome-ot sok tabbal használom, 6 giga RAM alá nem mennék. 150.000-ig van valami időtálló darab? (Főleg szoftveresen, pl. hajlandó vagyok más márkát választani, ha mondjuk 1-2 évvel tovább várható rá támogatás.)Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
Üdv! Samu A71 vs. A72, megéri utóbbi a felárat? Átlagjúzer, csak "szép" legyen, "jó kamera", meg "szép színes". Igen, hölgy júzer.
-
galervin93
addikt
Üdv!
Gondolkozom egy új masina vásárlásán, és hát ahogy az lenni szokott, egyre feljebb lépegetek a képzeletbeli (ár)listámon, aminek két játékos ül a tetején, jelesül a Samu A70 és a Xiaomi Mi9 Lite. Nem nagyon használok gyári appokat (kamera, mail, böngésző stb. mind egyedi), így ez a része annyira nem érdekes számomra, inkább a tényleges használat, amiben a legfontosabb szempont volna, hogy a DS kifogástalanul működjön egy Telekom hang és egy Telenor net kártyával. Hallottatok a két modellel kapcsolatban ezekről infót? Átnyálaztam a két teló topikját, a Samunál akadtak gondok, de nem tudom eldönteni, hogy milyen gyakoriságú lehet a hiba. A Xiaominál nem láttam ilyen jellegű problémát, de lehet csak elkerülte a figyelmem. Szóval a kérdés, általános használat + kiemelten a DS működése mellett van valami döntő érv valamelyik irányba, vagy itt már csak a szimpátia dönt?[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Üdv!
Egy lassan két éves Meizu M6 Note-ot használok. Igazából semmi bajom nincs vele, tök jól elvagyok vele, csak hát na, két éve nyomkodtam "új" telefont... De mivel a telefonvásár számomra racionális alapokon nyugszik, így most sem szeretnék csúcskészüléket, de lehet még középkategóriát se. Sőt még az se biztos, hogy kell nekem új, na de na... Szóval egyelőre érdeklődnék, hogy mi az ma a palettán, ami a kis Note-hoz hasonlót tud, hasonló árkategóriában? Felhasználás: játék nincs, csak "alap" böngészés/email/chatprogramok. Ugyanakkor sok appom van. Dual sim + memkari VAGY sok háttér, értesítési led és duplakoppos feloldás fontos volna.
Ha a "pártízezres" kategóriában most nincs ilyen masina, akkor kérlek adjatok néhány tippet ártól függetlenül is.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz juuzer #115824 üzenetére
Köszönöm, buek1967 neked is!
Akkor szerintem ez el is dőlt. Mondjuk nem sietem el, de elég jó vételnek tűnik, és az ára sem vészes, csak legyen felesleges pénzmagom, és beruházok rá.
Köszi!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
Üdv, sziasztok!
Ugyan nem mostanában tervezek vásárolni (kb. fél év múlva, lehet éppen karácsonykor), de szeretnék lassan utána érdeklődni a következő telefonomnak... A jelenlegi masinám egy Lumia 640. Tudom-tudom,azonnaldobdkiapics*ba... Én szeretem, és a lényeg: nekem ennél több nem kell. 4-5 coll között keresnék méretben (manapság sajnos már ez is ritka szinte, nekem a 4 is elég lenne...). Általam használt funkciók: telefonálás, sms, Viber (itt videotelefonálás is), gps-tracking, netezés (időnként youtube is, de elsősorban olvasás, nézelődés), zenehallgatás. Mindenképpen 4G/LTE-képes telefonra volna szükségem.
A Windows csempés rendszere nekem nagyon bejött, de sajnos az a rendszer a szakadék felé rohan, illetve löki a gyártó (hogy rohadna meg...). Jó volna valami ilyesmi skint ráhúzni, tudom ez szoftveres dolog, de szeretem és megszoktam már azt a kinézetet.
Mivel Windows teló már szinte nincs és nagyon nem is ajánlott, az alma meg nem fér a keretbe, gondolom marad a droid (ha nem javítsatok).
A robotoktól mindig irtóztam, nagyon szerettem a Win zárt rendszerét, de úgy érzem muszáj lesz váltani...
Amúgy telekomos vagyok, ha ez számít.
Olyan 50-60-at szánnék az egészre. Újonnan szeretném ennyiért, legalább 1-2 év garanciával. Jó volna, ha azért legalább Pesten lenne hozzá szerviz, szóval a túlságosan távol-keleti cuccokat inkább kihagynám. :-)
Én rövid nézelődés után a Xiaomi Redmi 4X-et néztem ki, 3 giga RAM, 32 giga háttér, 435-ös Snap, Adreno 505, egész korrekt hardver ennyiért, kisHD IPS, ráadásul 4100mAh-s akku... Kellemesnek tűnik így száraz adatok alapján, de várom az ötleteiteket!
Köszönöm előre is!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
Sziasztok!
Bár olvasgatom a híreket, teszteket (okos)telefon ügyben, azért kérdeznék tőlem tájékozottabbaktól, hogy akad-é a piacon 4 (na jó, max 4.5) collos telefon, aminek az akkuja kibír egy napot mondjuk folyamatosan használva a GPS-t (pl. geo-tag túrázáshoz)? Vagy akár sok-sok órát lógva a neten (nem wifi) kinn a semmi közepén (tf. hogy van net :-) )? Szóval nem "egyszeri" alkalmazásokra gondolok, hanem amelyek úgymond a háttérben, folyamatosan mennek, és folyamatos adatkommunikációval járnak. S ha mindez esetleg némi csepp- és porállósággal társulna...? :-) Op.rendszer nem számít. Árat egyelőre nem írnék, szóval csak az a kérdés, létezik-e ilyen egyáltalán? :-) Nem szeretnék tepsit, már a 4.5 is sok, inkább kisebb, mint ekkora. :-)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest