- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #185170 üzenetére
Teljes Pixel 7-8 szériát érinti a melegedés, Tensor SoC eleve hajlamos, úgyhogy akkor ez ezek szerint kilőve.
Jack72
Tùrázol akkor dedikált GPS eszköz kell, már ha végig szeretnéd hogy működjön. Egyrészt egy telefon se fog ennyit bírni aktív GPS-el, másrészt AGPS ilyen környezetben nem fogja tudni végig tartani a kapcsolatot szerintem. De minimum pontatlan lesz. Mondjuk nem értek hozzá, ez elég réteg felhasználás, valami olyan topikba kellene szaladni l érdeklődni ahol van ilyen tapasztalat. -
Ájvé
veterán
válasz
tomic #185164 üzenetére
Szia,
Ha fotó fontos csak és nem a teljesítmény, akkor Pixel 7a vagy hamarosan Pixel 8a is szóba jöhet esetleg, azok némileg olcsóbbak.
Pixel után Xiaomit a Hyper OSel csak abban az esetben mondanám, ha megnézed és megtapasztaltad milyen. Általában két típus van aki szereti, meg aki utálja. -
vacs
veterán
válasz
tomic #183816 üzenetére
Olvasd el a Pixel 8 Pro mobilarena tesztet, nézd meg Tech2 laci és RenTech videóját (ezt már láttad), Marques Brownlee MKBHD teszthez kapcsold be a feliratot auto fordítással!
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #183816 üzenetére
Tulajnál többet nem tudok írni, Pixel hibát nem olvastam, de kamera hiba szoftveresnek tűnik nekem, melegedést meg olvastam, hát sajnos benne van a lehetőség felső kategóriában.
Samsung nekem sem volt soha, de hát akkor is piacvezető szóval biztos nem rossz, support legjobbak közt van, Snapdragon gen 2 pedig elég jó lett, te nem is játszol úgyhogy bőven kiszolgál.
Mondjuk engem a Pixel mindig jobban érdekelt, tiszta Android semmi sallang, jó támogatás, bár mindig voltak hibák Pixeleknél, de kamera az egyik legjobb főleg az a verzió ami hozza a nagyok kamera tudását, Pixel 8a sincs nagyon messze ha kibírod addig. -
-
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #183808 üzenetére
Elvileg azért írtál, meg telefont szeretnél venni, a mobil csomagoddal semmit sem tudunk kezdeni, azt írd meg mlyen készülékeket kínál neked a szolgáltató (ami belefér a keretedbe, mert úgy vettem ki szolgáltatótól vennéd) és te neked milyen elvárásaid vannak a készülékekkel kapcsolatban.
-
sztivo
őstag
válasz
tomic #176333 üzenetére
Hát a SoC gyengébb lett, mint az előző modellben (A52s-ben is a Snapdragon 778G van, mint a Xiaomiban), elég döcögős, de lehet később jó lesz frissítésekkel. Ami a Samsung mellett szól, az a kamerák (szerintem, OIS és Gyro-EIS) és az 5 év támogatás.
A "két modell" miatt pedig észre sem vettem a Samut -
sztivo
őstag
válasz
tomic #176331 üzenetére
Oppo, Realme brand a Vivo is, elég komoly flagship telefonjai vannak. Na de térjünk rá, Xiaomi erősebb SoC, videónál EIS, nincs microsd, kisebb akkuidő. Vivo OIS, van microsd, nem rossz SoC, 20%-al hosszabb üzemidő, illetve csak 8/256, míg a Xiaomi van 6/128 is. Ja meg infraport is van a Xiaomin, de bővebben itt.
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
tomic #159554 üzenetére
Ismerősnek vettem egyet júniusban. 3a-ról váltott. Eredetileg 4at akart, de azt ugye nem adták ki májusban. Aksiban neki nem tetszett a 4-es így megkapta a tesztelt 4a-mat októberben. Most pedig egy 5-öst akar februárban. Ott az ujjlenyomat helyett arcfelismerés van, ami jól működött, csak a pandémia miatti maszk viselés körülményessé tette a használatát is. Amúgy azt mondja, hogy az aksin és az ujjlenyomat hiányán kívül mindenben jobb volt a 4-es. Német ebayel jövök megint, de ott jó példányokat még ki lehet fogni, viszont újonnan már nem nagyon találni sajna 4-est.
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #159547 üzenetére
Jó a Pixel 4a 5G, de 500€ tényleg nem kevés érte. Alternatíva viszont nem nagyon van így se a méret miatt. Sima 4a kedvezőbb ár/érték arányban, 4a 5G előnye erősebb SoC az 5G megléte, fő kamera ugyan az bennük egyébként, csak 4a 5G-ben van ultra wide kamera mellette. Ha nem fontos a SoC és az 5G akkor 4a is elég neked.
-
xhege
veterán
válasz
tomic #159538 üzenetére
Szerintem a 4a ár/érték arányban egy kiváló telefon. Versenytársa a OnePlus Nord (de az kamerában szerintem sokkal gyegébb), vagy az iPhone SE2020 (ott meg az akksi, ami szerintem nagyon szűk keresztmetszet, és a 4,7-es kijelző is pici). Xiaomi vonalon ezer meg egy készülék van, de amennyire tudom méretben nincs igazán kompakt közöttük (az MI 9 SE volt, de nem tudom beszerezhető-e még az). Ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy milyen launchert használj, arra azt tudom mondani, hogy millió lehetőség van. Szerintem nézz meg pár youtube videót és amelyik tetszik, azt teszteld egy ideig. Én amikor használtam launchert az a Nova Prime volt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
tomic #159530 üzenetére
Minimális. 4a és 5-öst használtam, teszteltem. A 4a 5G kamerái megegyeznek az 5-ösével, csak ott több a ram. A fő szenzor mindhárom új Pixelnél ugyanaz, a hardver picit erősebb a 4a 5G-nél, így esetlegesen zoom képeknél lesz eltérés, de nem akkora, mint egy 4a vs. 4 xl között, ahol az sd855 miatt jobban kijön: [link]
Inkább a képek mentése, feldolgozása lesz gyorsabb a 4a 5g esetén. -
-
válasz
tomic #158787 üzenetére
ZTE-vel nincs tapasztalatom, viszont utánaolvasva azt írják, hogy csak főszenzor használható és a kijelző is PWM-es... Szóval nem erőltetném az A51 ellenében.
A51 szerintem amúgy csak gyenge fényviszonyok között vérzik el, képes korrekt fotókat lőni a kategóriához mérten.Természetesen az S20 FE minőségi ugrást jelent, szerintem megéri a felárat, ha sokat fotózik a párod.
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #158260 üzenetére
PH-s tesztben ezt írták csak ezt írtam. Külföldi tesztekben (amik komolyabbak is) sokkal jobbat írnak, igazából ugyan azt a kamerát szokta a Google belerakni, mint az aktuális csúcstelefonjába (Google Pixel 5), csak 4a-ba csak egy kamera van, de ez bőven a kategóriája felett, csúcstelefonok megközelítő szinten. Dxo-n is elég magasra sorolták, valószínűleg nem véletlen.
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #158252 üzenetére
Én ezt olvastam a tesztben:
"Google inkább megmaradt a szimpla, de jó minőségű vonalon a középkategóriásánál"
De szerintem is vannak komolyabb teszt oldalak, amik tényleg kivesézik a kamera képességeit, mert tesztben (hiszen az idő amúgy sem kedvezett) nem történt ilyen. Amúgy ugyan olyan kamerát szoktak belepakolni, mint a "nagytesóba" vagyis Pixel 5-be esetünkben. Erről mondjuk nem találtam pontos információt, de technikai adatok nagyon hasonlóak. -
juuzer
addikt
válasz
tomic #157895 üzenetére
Nincs mit.
Nagyon eltalált telefon lett a 4a, a P30 egyedül anyaghasználatban jobb, de abban sokkal.Leginkább a Google szoftverére.
Ha raktál fel Xiaomira Gcamot, akkor az hasonlít a Google szoftverére.
Fotózol és az adatbányán edzett algoritmus teszi a dolgát. Szerintem az egyik tipik olyan kamera, amit előveszel, fotózol és a legnagyobb valószínűséggel kapsz jó képet. (Igaz Pixelem még nem volt soha sajnos.)
-
juuzer
addikt
válasz
tomic #157891 üzenetére
Nincs mit.
Hát ha például több mindent szeretnél a látótérbe helyezni, de ezt nem tudod megoldani a főkamerával meg hátrasétálással. Én leginkább városban használnám pl út fotózásakor, hogy benne legyenek az épületek.Egyébként azt fontos tudni, hogy sajnos ezek a kamerák nem ugyanolyan minőségű fotókat produkálnak. Az ultraszélesnél a széleken azért elég gyakran elmosódnak a részletek (van ahol durván, van ahol alig), plusz a fehéregyensúly se lesz ugyanolyan a 3 kamerát váltogatva. Talán a legkonzisztensebb eredményt etéren az iPhone Pro-k produkálják.
Igazából neked kell tudni, hogy van e szükséged az ultraszéles és a telefotó kamerákra. A 2 megapixeles mélységérzékelő és makrókamerák, amiket csak azért szerelnek a telefonokba, hogy elmondják, hogy 4 kamerás hátlapi rendszerünk van juhú, általában hulladékok. Sőt, minden esetben hulladékok. Nálam kamerás fronton ezért is esik ki a Mi Note 10 lite. Inkább akkor legyen egy kamera, de az normális - lásd Pixel 4a. -
-
válasz
tomic #157752 üzenetére
Basszus, most vettem észre, hogy a 4-et kérdezted. Bocs.
4A a 4-nek az olcsósított változata. A 4-et tavalyi csúcshardver, 90 Hz-es kijelző, telefotó lencse, IP68, vezetékmentes töltés, jobb anyaghasználat jellemzi.
Ha az a kérdés, hogy Pixel 4 v. Huawei P30, akkor egyértelműen az előbbi szerintem.
De azzal a felső kávával meg kell barátkozni, szvsz torz képet kölcsönöz a telefonnak. -
válasz
tomic #157748 üzenetére
Számomra a képek nappal és éjszaka is szebbek, részletesebbek a Pixelen. A Google szoftver teszi a dolgát. Videónál az optikai stabilizátor miatt előnyösebb a Pixel 4A.
P30 ugyanakkor rendelkezik dedikált széleslátó és telefotó lencsével, ezáltal optikai zoomra is képes.Hardverben és anyaghasználatban szintén erősebb a P30. Ugyanakkor már másfél éves készülék, a Google készüléke bőven tovább lesz támogatva.
Preferencia kérdése, vannak erősségei mindkét mobilnak, alapvetően szerintem kiváló készülék mindkettő.
-
juuzer
addikt
válasz
tomic #157651 üzenetére
Hát nem tudom őszhintén szólva. Kis méretben nagyon nincs semmi, max iPhone 12 mini vagy SE 2020. Esetleg Xperia 5 II a Sonytól, de ezek mind legalább duplaannyiba kerülnek, mint a Mi 9SE anno.
Vagy Mi 10, de az is tepsi és drága. Vagy Mi10 Lite esetleg. Bár amit említettél, Mi Note 10 lite, az jobb anyaghasználattal rendelkezik. Vagy sima Mi Note 10. -
-
juuzer
addikt
válasz
tomic #157644 üzenetére
Miért döglődik?
Egyébként szerintem azt a telefont nem érdemes jelenleg lecserélni. Nincs hasonló árban (mint amikor amennyibe ez anno került) hasonlóan jó választás szerintem. Meg ugye bejöttek a gagyi 2 megapixeles kamerák is, ahogy előttem is mondták. Ebben legalább van elfogadható kamerarendszer.
-
válasz
tomic #157644 üzenetére
Nem érdemes megjavítani? Nem olyan túl régi készülék az SE.
Amúgy hardverben kicsit jobb, de kamerában szerintem gyengébb a Note 10 Lite, kapásból nincs benne telefotó lencse, és a 9 SE főkamerájának a képei is szebbnek tűnnek.
Ebben az árkategóriában nem nagyon tudsz jobbat kapni, mint a jelenlegi telefonod. Többnyire inkább visszalépés lenne, legfőképpen kamerás képességekben. -
-
-
válasz
tomic #143367 üzenetére
Kimaradt egy vessző így lenn a helyes válasz a kérdésedre
"ugyan az a rendszer fut rajta mint a 4x-en?"
Nem, stock droid fut rajta a miui helyettSzerintem buta és ronda a stock droid egy miui, emiu, oneui hoz képest bár azt is jól meglehetni csinálni mint egyes custom romokat pl aex
-
TunerJoe
senior tag
válasz
tomic #143364 üzenetére
Az A2 Lite AndroidOne keretében tiszta rendszert kapott ami még egy jó ideig garantáltan kapni fogja az updateket, a Redmi 4x ugyanez egy MIUI nevezetú skinnel van feltuningolva, és szerintem már nem sokáig lesznek rá frissítések. Az A2 Lite amiben nem jobb a 4x-nél, abban hasonlóan teljesít. Ennyi pénzért nincs értelmes telefon kis méretben.
Tapsi75
Azért az majdnem 2x annyi, mint az A2 Lite. -
-
Ájvé
veterán
válasz
tomic #143269 üzenetére
Kínai, írják is hiába van benne angol nyelv, B20 nincs benne.
4X elég régi nem venném már meg.
Mi A2 Lite nem fér bele? Ez majdnem ugyan annyi mint a Redmi 7. -
Ájvé
veterán
válasz
tomic #143249 üzenetére
3/32-es Redmi 7A mi felénk nem nagyon kapható, valószínűleg nincs Global változat (talán indiai), szóval 2/32-es a lehetséges alternatíva. Redmi 7 megérné a felárat, ha nem is hívtalos forrásból, de egy megbízható shopból legalább. Közben olvastam Redmi 7 nagy, Redmi Mi A2 Lite akkor jó lehet, bár ez stock droidos.
-
-
Cyberpunk
félisten
-
Ricsko :D
aktív tag
Akkor esetleg ez: Motorola Razr MAXX sok jót hallottam róla
És az egyik legjobb akku idős telefon
-
Ricsko :D
aktív tag
Igaz ez már 4,6-os de ez a legjobb ilyen árban Sony Xperia SP
Amugy az S4 mini hiába hogy olyan drága egy kalap fos... Az egyik legrosszabb ár/értékű telefon.
( Amugy hiába hogy 4,6-os a képernyője nem nagy telefon mert nincsenek rajta gombok csak a képernyön...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobilinternet
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nem nyílnak a Foldok?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest