- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
na ezen akadtam el, hogy hogy a fenebe bootol fel egy olyan particiorol (ext2 vagy akarmi) , amit nem is lat....
amiert erdekelt volna, az az, hogy adott a rencer egy 2k-val + RH9, elöbb ment fel a 2k es utana a redhat, a redhat telepitesenel azt valasztottam, hogy ne az mbr-be irja az inditofileokat vagy miket, hanem a lemez elsö szektorara, amit azert tettem, mert mikor egyszer forditva csinaltam, a 2k az eletbe nem bootolt fel többe (ezt a problemat meg lehetett volna poldani azzal, hogy atirom a boot.ini-ben a particiok szamat, mivel elcsusztak az uj linux particiok miatt es erre a 2k allergias :) ) Most kislemezröl bootol a RH, de vegülis jo igy, amig 1x le nem turom az egeszet... majd egyszer jo sokara... -
zfarkas
senior tag
Szerintem nyugodtam rakhatod a /home-ot is külön partícióra. Így amennyiben szeretnél egy másik disztribúciót kipróbálni, nem fognak elveszni a user-ek adatai. Nálam így néz ki a dolog:
1. partíció: swap, 512M,
2. partíció: /, 2048M,
3. partíció: /home, a maradék.
Az 1. és 2. közé nyugodtan beilleszthetsz egy /boot-ot is, arra tényleg bőven elég 10 mega, ahogy Sipi írta.
Ez eredeti kérdéshez: én a Debian-t ajánlom. Akár magyar nyelvű telepítést is választhatsz, szerintem baromi gyors annak ellenére, hogy nincs sz*rrá optimalizálva, kb. 9000 csomag van hozzá (KDE, Gnome, ...). Nekem van hozzá grafikus felületem (Windowmaker), OpenOffice, Java, Mozilla, Qt, 2.4.24 és 2.6.2 kernel forrás kitömörítve (451M), és így 1,3G a root partíción lefoglalt terület. Maga az alaprendszer 1xy mega csupán... -
domedee
senior tag
Tényleg nem kell ennyire bonyolítani, csak felsoroltam még lehetőségeket:P
Meg az az igazság, hogy már jártam úgy, hogy a windows/linux behalt, és nem akart indulni utána a másik, bizony a grub is, ugyanis be tud kavarodni, ha többféle win van a gépen, meg linux is. Emiatt nekem a fentebbi jött be a legjobban, legstabilabbként.
Meg így nem kell /boot partíció is, vagy ha mégis, akkor könnyebb/gyorsabb a win végéből lecsípni egy kicsit és oda rakni, mint egy egész win-t arréb pakolni 10 MB kedvéért.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A HMD visszalép az USA piacáról
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest