- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
zfarkas
senior tag
Király: Building a Linux System Even Your Grandmother Could Use, link: [L]http://qrxx.4t.com/linuxbeat3.htm[/L].
Részlet: For the hardware, the rig I set up was a dual Athlon XP 1800+ with three 40 gig 7200RPM hard drives, 1 gig of RAM, and for video I gave her a dual-head ATI Radeon 8500 with 128MB. That ought to give her enough speed to last a couple years at least. I also popped in an old DVD ROM drive I wasn't using, and a CD-RW drive that I snarfed out of an old rig at work that they were throwing away. I got her a set of nice Boston speakers and a 21-inch CRT monitor off e-Bay. Total cost of hardware, $698.34.
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Sajna nincs notebook-om, de úgy tudom, most már elég jól támogatottak a mobil cuccok: ACPI, hotplug,...
Bár nem vagyok Mandrake pátri, ebben az esetben csak ajálani tudom. Egyszer megkértek a melóhelyen, hogy configoljak be egy SMC wireless lan-t. Még sosem láttam előtte. 10 perc múlva pedig készen volt a beállítás.
Az általad említett összes hardware támogatott, már a 2.4-es kernel szériában is.
Tudom ajánlani a következőt:
[L]http://www.linux-laptop.net[/L]
+ Google: Linux+Laptop
+ [L]http://www.tldp.org[/L].
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Esetleg csinálhatod ezt is:
1. partíció: Linux (/boot, max. 10M)
2. partíció: Windows (rendszerpartíció, 3-4G, NTFS),
3. partíció: Linux (swap, 256-512M)
-- most jönnek a logikai partíciók
4. partírció: Windows adatok (bazi nagy, MINDENKÉPPEN FAT32, különben Linux-ból nem tudod majd írni)
5. partíció: Linux (/, max. 2G),
6. partíció: Linux (/home, a maradék hely, szerintem max. 3-4G).
Azért jó egy baromi nagy FAT32, mert azt Windows és Linux alatt is tudod írni (persze megfelelő jogok birtokában). Továbbá bármikor lehet Windows reinstallt csinálni, nem vesznek el az értéked cuccaid. Ekkor nyilván elég egy kicsi /home is, ami a felhasználóknak cak a Linux-specifikus dolgait tartalmazza. -
zfarkas
senior tag
Szerintem nyugodtam rakhatod a /home-ot is külön partícióra. Így amennyiben szeretnél egy másik disztribúciót kipróbálni, nem fognak elveszni a user-ek adatai. Nálam így néz ki a dolog:
1. partíció: swap, 512M,
2. partíció: /, 2048M,
3. partíció: /home, a maradék.
Az 1. és 2. közé nyugodtan beilleszthetsz egy /boot-ot is, arra tényleg bőven elég 10 mega, ahogy Sipi írta.
Ez eredeti kérdéshez: én a Debian-t ajánlom. Akár magyar nyelvű telepítést is választhatsz, szerintem baromi gyors annak ellenére, hogy nincs sz*rrá optimalizálva, kb. 9000 csomag van hozzá (KDE, Gnome, ...). Nekem van hozzá grafikus felületem (Windowmaker), OpenOffice, Java, Mozilla, Qt, 2.4.24 és 2.6.2 kernel forrás kitömörítve (451M), és így 1,3G a root partíción lefoglalt terület. Maga az alaprendszer 1xy mega csupán...
Aktív témák
Hirdetés
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- PlayStation 5
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Napelem
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest