- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46667 üzenetére
Csak mint laikusnak, mire figyeljek, ha elkezdem telepiteni az internet securityt? Elsosorban a tuzfal beallitasaira gondolok, mivel eletembe nem hasznaltam win tuzfalon(nem zaklat soha) kivul semmit. Ezert is valasztottam inkabb a sima nodot. Ha meg tudtok gyozni arrol, hogy erdemes a win tuzfalan kivul hasznalni mast es ez nem okoz galibat, akkor kiprobalom. Bar azt is mondtak itt,hogy igazabol az is a win tuzfalat hasznalja, csak egy sajat felulettel.
(#46692) gulac12
Mukodik,mert jelenleg nodot hasznalok. De ki szeretnem probalni az internet securityt. Meg az is megy,ha ugyanazzal a koddal beaktivalom,ezt mar tudom. -
Jack Oneill
veterán
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46660 üzenetére
Koszi, kozben en is megtalaltam az oldalukon. En mindig felve alltam hozza a nem windows tuzfalakhoz, de talan itt az ideje tenni egy probat. Amugy a licenc akkor tenyleg nem zavarhat be a frissitesbe ugye? Ha esetleg addig lesz ujabb verzio a 10.1.204-nel akkor ugy is kiderul. De lehet addig felrakom az internet securityt proba kepp. Viszont ha megvennem a programot(amin gondolkozom) csak a sima nod32-t vennem meg, a tobbi azert kicsit draga nekem.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46652 üzenetére
A smart Security miben tud tobbet a sima nod32-nel? Az ujsagos kod internet securityra szol, de elvileg barmelyik verziohoz jo a licenc. En nodra hasznaltam most. Ceges gepeken is endpointra van, de nodot hasznalunk. Eset szerint barmelyikre lehet hasznalni. Remelem,nem ezert jonnek lassabban a program frissitesek? Bar arra mar korabban adtal nekem valaszt.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46647 üzenetére
Ezek ellenere is egyelore jobban tetszik a Nod. Munkahelyi laptopon pl az avast most erdekes dolgot produkal. Egy fertozott rart letoltok, amire jelez letolteskor az avast, de tok feleslegesen,mert ugyanugy engedi letolteni. A nod nem is engedi letolteni. Na de itt meg nincs vege. Ha letoltottem, raeresztem az avastot, ami megtalalja,de megoldaskent semmit nem csinal. Azt irja a problema megoldva, de ugyanugy ott van a rar, benne a fertozott fajl. Erdekes...hogy is van az az avastnal?
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Kékes525 #46647 üzenetére
Most gyorsan írok ,mert vizsga van .
Interaktív módban ha kapsz egy statikus jelzést ,hogy xy valamihez hozzáakar nyúlni egy átlag felhasználó nem érti a jelzést . Automatikus módban ha nincs felismerés akkor elindul a kártevő .Kiegészítésként: Fölösleges egy különálló programot megvenni ransomware-k ellen szerintem ,mert specifikus helyzetből adódik a fertőzés . Ilyen téren a Kaspersky,Bitdefender,Emsisoft kategóriájú termékek moduláris képességei megoldást adhatnak a problémára . Definíciós fájl szerinti felismerés nem segít a problémán közvetlenül ,mert limitált.Jövőre úgy kell tekinteni ,hogy megelőzés .
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Kékes525 #46639 üzenetére
Alapbeállításon automatikusan működik ,így ha a proaktív modulok a Live Grid valamint a kiterjesztett heurisztika se fogja meg akkor nagy valószínűséggel fertőzés lesz a vége . Automatikus döntést manuálisra állítjuk akkor se vagyunk előrébb ,mert ha nem érted a hozzáférés lényegét úgyis az engedélyezésre lépsz .
(#46640) Jack Oneill
Ccleaner nem kártékony hanem kéretlen tartalmat ajánl fel telepítésre (chrome) . Pipát kiveszed előle nincs gond vagy slim verziót keresel . -
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46586 üzenetére
Most már én is használom egy ideje a sima nod32-t, az kell mondjam, meg vagyok vele elégedve. Többször jelzett trójait tartalmazó weboldalakat, amit Avast nem jelzett. Lehet, hogy az is jelezné, ha lennék olyan bátor és az oldal által felajánlott kártékony programot elkezdeném telepíteni. De tetszik, hogy a Nod már előre jelez.
-
Wacci
csendes tag
válasz
Kékes525 #46553 üzenetére
Ami furcsa ,hogy Creator's update alap fájlok, és hogy a 12 vírusirtóból csak egy "ismerte fel".
De ami bonyolítja a helyzetem ,hogy felugró reklámok keserítik meg a Chrome használatát. De az okát semmi sem találja meg.
Bár most kikapcsoltam minden bővítményt és megoldottnak tűnik a helyzet, de ha valóban ez lesz a probléma forrása, kíváncsi leszek ,hogy melyik bővítmény készítője szeretné így feltölteni a számláját. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Kékes525 #46459 üzenetére
Jó, végül is van benne logika. Egyébként a mobilos verziót is kipróbáltam, hát nem mondom, nem rossz. avg és avast mobilon nem jelez pl az eicar-ra, csak ha lefuttatom őket. Viszont az eset rögtön ugrott. Böngészés közben ugyanúgy jelez azokra az oldalakra, amikre a PC-s verziója is.Egyébként a frissítésre visszatérve, ha a beállításokban a frissítések résznél a frissítési módot tesztelési módra állítom, akkor megkapom rögtön?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kékes525 #46344 üzenetére
Attól eltekintve, hogy OS startkor belassul a rendszer és webroot-ból való kilépés után tér csak magához rendben működik ezt követően kézzel indított webroot-tal is.
Viszont a rendszerinduláskori belassulás már nem olyan intenzív mint korábban, így 1 perc alatt megoldható a webrootból való kilépés és kézzel indítás
Ilyen ablakot dob be a WAR, amiből nem lehet mire következtetni, hogy mit blokkol (szvsz. webroot összetevő lesz) és hiába engedélyezem nem tudja megjegyezni, mivel nem lehet így hozzákötni semmihez sem
Ezt továbbdobom nekik kiegészítve ezzel a képpel, hátha érdekesnek találják
webroot felé elküldözgettem az összes war mappában található exe fájlt, ezek közül egy kivételével mind unclassified volt...hátha náluk van valami ami miatt összeakadnak
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #46167 üzenetére
Válaszoltak:
"XY!
We are working on a fix and will release it as soon as we have one available.
Thank You,
Bret Lowry
WinPatrol
Email: support@WinPatrol.com
Please check out our YouTube channel at https://www.youtube.com/channel/UCAfEx6leRs6_Dbm0X2cQp7A
We also have links to independent videos on our site, https://www.winpatrol.com/war
Here's wishing you a great day and a better tomorrow.
It’s time to declare war on Ransomware with WinPatrol WAR, http://www.winpatrol.com."
Azért müködik a szupportjuk. Nem olyan gyors mint az ESET-é, de figyelembe veszik a felhasználók visszajelzéseit.
-
sajog159
aktív tag
válasz
Kékes525 #46250 üzenetére
Nem a képen látható dolgok miatt értetlenkedem. Csak azt nem értem, hogy a búsba rákerülök a http://hircenter.info hónlapra, amikor elvileg nem kértem/nyomtam azt. Persze, lehet, hogy valami link van egy oldalon, amire véletlenül klikkeltem, de hogy többször?
Nem fogok ebbe belehalni, csak furcsa, mert eddig nem volt ilyen. -
törölt tag
-
draco31
veterán
válasz
Kékes525 #46233 üzenetére
1 Tb-os a HDD, ketté van osztva. Csak a C-t gyalultam le, a D-n nem talált az előző rendszerrel semmi sem olyat ami nem kell oda. Kaspersky-vel is volt nézve azzal ami pendrive ről vagy cd-ről fut.
Malwarebytes rendszeresen van futtatva, semmi találat.
Ugyan azt a helyet nem néztem meg, megjegyeztem örökre azt az oldalt.
Kipróbálok más programokat is, illetve megyek a másik topicba is érdeklődni. -
törölt tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #46193 üzenetére
Free KasperskySecurity Scan + Norton Security Scan + avast + Ad-Aware Free Antivirus+ 11 + Avira Free Antivirus 2017 + AVG Free Antivirus 2017
SEMMI! Nem találták meg. Minden OK jelezték. Néhány biztos vakriasztás volt (foobar pluginok és nirsoft utilities).
Most újraindítás után nem jelentkezett. De valószínű, hogy megvan, mert tegnap is csak az első indítás után jelentkezett.
Mivel próbálkozzak még?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kékes525 #46089 üzenetére
Szerintem a nálam fennálló Webroot-WAR-Opera kombó lesz a hiba okozója.
Gondolom WAR ráakaszkodik az opera "fülszálaira", amiből van nálam 40+ és webroot annak ellenére, hogy kikapcsoltam minden WAR elemre a monitoringot (vica-versa WAR-ban is fehér listára tettem minden webroot öszetevőt) valamiért csak monitoringol erősen és erre fejel rá az így kialakuló Opera memóia leak. Amit feltételezek, mert sajnos nem néztem meg mi nyelte be a 20+ giga addig rendelkezésre álló memóriát
Viszont lehet az eltűnt hely is virtuális memónak tudható be.
Opera topikban volt éppen szó, hogy béta ágba került már egy fülek kapcsolódásait helyrerakó javítás. Hátha a memleak is ennek köszönhető, így egyelőre maradok a decemberi verziónál, mivel azzal semmi gondom nem volt eddig, aztán, ha stabilizálódott az opera béta fejlesztés és utána is hasonlót produkál ez a trió, akkor megkörnyékezem webroot-ékat és Scott-ot is az ügyben
Mióta visszaraktam a 2016.12.626 verziót és kézzel töröltem a webroot 50 gigás monitoring fájlját, azóta 2 giga alatt van a webroot monitoring mappa, szóval ott is van valami hülyeség a háttérben az új WAR verzió mellett, tehát erős a gyanú, hogy nem is a WAR a ludas a dologban
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kékes525 #46066 üzenetére
Sajnos vissza kellett raknom a decemberi verziót, mert olyan szinten összeakadt, hogy 60 giga üres hely 1-2 óra alatt eltűnik a C meghajtóról (pedig webrootban kikapcsoltam a monitoringot WAR cuccira) és 0 byte hellyel a win sem működik egészségesen, ráadásul ~20 giga RAM is pikk-pakk elfogy valahogyan sima böngészgetés közben (most ugyanolyan felhasználás mellett pl. 23 GB RAM van üresen)
Mondjuk elég rejtélyes a dolog, mert valahogy nem látszik hol is kerül felhasználásra a tárhely
A decemberi verzióval valahogy nem jelentkezik ilyen gond, így marad egyelőre
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kékes525 #46062 üzenetére
Kipróbáltam miután jelezted (majorgeeks is linkelte), de webroot-tal olyan szinten összeakad az a verzió, hogy rendszer induláskor ki kellett lépni webrootból, hogy belátható időn belül elinduljon az OS (sajnos fél óra kevés volt hozzá, hogy rendben elinduljon minden és webrootból való kilépés után pikk-pakk végbe is ment a start) Viszont emiatt nem fogok kilépkedni folyamatosan az AV-ból, így inkább visszaraktam decemberi verziót, amivel nem volt és azóta sincs ilyen probléma....amúgy sincs linkelve hivatalos oldalon még most sem, tehát egyelőre béta, amivel akadhatnak meglepetések és nálam sajnos akadt is
De egyébként jó irány az elképzelt fejlesztés és mint tapasztaltam szükséges is
-
-
tpeter77
addikt
válasz
Kékes525 #44713 üzenetére
Elindítottam a védett böngésző ikonjával a programot, beírtam az OTP és Erste címeit, mikor bejött a belépési felület, akkor a webcím linkjét kimásoltam, és hozzáadtam a Firefox kedvenceihez.
Így, ha a Firefox kedvencekből indítom a banki oldalt, mindig megnyílik egy külön védett böngésző ablak.
A többiről sejtelmem sincs, miért van így, de én már írtam volna a szupportnak. -
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #44614 üzenetére
Ezt a riasztást teljesen félrenéztem. Nem a WinAntiRansom-al van a gond, hanem azzal a programmal (2 db), amit el akar érni. Nagy különbség!
Ez pedig:
C:\program files (x86)\wscc3\nirsoft utilities\wirelessnetview.exe
és a
C:\program files (x86)\wscc3\nirsoft utilities\strun.exe.
Figyelmetlenül olvastam el a hibaüzenetet.
Ezeket a programokat pedig nagyon nem szeretik az irtók.
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #44588 üzenetére
Könyörgöm, hiába tud relatíve jól eltávolítani egy nagyon szűk kártevő körben, ha az eltávolítandókat meg sem találja..!
Szerintem vegyél tőle érzékeny búcsút és felejtsd el. Nekem van/volt anno évekig pro élettartam licencem, pontosan azért álltam le a használatáról, mert sütiket nem akarok eltüntetni, mást viszont, meg nem tudok vele.Pano
Az eam az egyik legjobb védelem már nagyon régóta, ráadásul, az egyik legolcsóbb is. -
-
tpeter77
addikt
válasz
Kékes525 #44316 üzenetére
ez így túl durva
ezen finomítani kellene...
Jelenleg azt szeretném elérni, hogy csak a mesék youtube tartalmat tiltsa a program.
Aztán karácsonyra ha kap laptopot, ott meg csak a meséket szeretném engedélyezni, a t9bbit meg letiltani.Ezt hogy tudnám megoldani?
Csak a Szülői felügyelet részben ha jól sejtem. -
senzaj
senior tag
válasz
Kékes525 #44268 üzenetére
Igen, csináltam egy egyéni ellenőrzést a gyanús területeken, de a NOD32 nem talál semmit, a Malwarebytes Anti-Malware viszont jó sok fájlt leszedett. Köszönöm a segítséget!
Tünetek: kínai reklámok mindenhol, asztalon, böngészőbe, start menübe, indításkor, megjelenő kínai értesítések, a winrart, a chromeot és az adobe readert felváltották kínai nyelvű programok. De szerencsére a múlté már.
-
-
tpeter77
addikt
válasz
Kékes525 #44234 üzenetére
nem találok ilyen menüpontot.
Pano
"Az update modul ír valami hibát?"
Ha megírnád, hol a logfájl, megnézem, de most egyedül vigyázok a gyerekre, fürdés, vacsi, stb... este 9 előtt nem tudok ilyennel foglalkozni.
kösz ha segítetek!csaba1203
mert a 10-es tovább lassítja a gépem, tudom, próbáltam.... egyelőre jó ez a 9-es, ha működne!épp eszik...... szóval ezt találtam a logban.
Idő;Modul;Esemény;Felhasználó
2016.11.15. 15:22:24;Frissítési modul;A frissítés engedélyezése sikertelen. Ellenőrizze, hogy érvényes-e a licence.;NT AUTHORITY\SYSTEMpassz
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Kékes525 #44208 üzenetére
Nekem most pl nincs fent külső vírusirtó,tűzfalat mindig a beépített használom amúgy windows 8.1 van fent meg most hogy xy ok miatt le töröltem a vírustót a defender van bekapcsolódva,de át néztem a legjobbnak mondott progikkal a gépet és vírusnak nyoma sincsen,firefox böngészőben meg ublock orgint használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest