- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #35357 üzenetére
Nem tudom még mi fog kiderülni a vírusirtómról, de ez levesz a sávszélességből. Lehet, ezt nem itt kéne bevallani, de nemrég kikapcsoltam fél órára, és speedtest. Most is speedtest. És 1900 kilo volt nélküle, most 1300-1600 között mozog...
(Bár lehet, a youtube miatt... Mert az már lassította, máskor tapasztaltam)
Tudom, hogy a Furkó fake, már rég óta tudom!
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #35348 üzenetére
"Jó a Furkó, használd egészséggel!
"
Köszönöm, akkor az lesz, 3000 Forintom van rá.Végül is szerintem a netem alapból lassú, és hát lehet, hogy a legtöbb vírusirtó lassítaná ennyire. Kivéve AVG, Avira free. Na, azok nem. (Bár mikor használtam AVG-t, tönkrevágta a Google keresést a LinkScanner-je, de teljesen, és akkor se javult meg, miután leszedtem az AVG 8.5-öt, mert zabálta a CPU-t, zabálta miatta a SYSTEM nevezetű processz a memóriát <utánaolvasva ez bug volt, másnál is jelentkezett>, és amúgy se tetszett a szoft.)
"A képen végülis piroslik az ESET, szóval lehet, hogy ki van kapcsolva. Vagy más a gondod vele? A színösszeállítás? Vagy mi?
"
A sulinkban valamit nyivákolt az ESET, és utána bepirult. Én nem kapcsoltam ki, és előtte egyébként zöld volt. Tehát ezek szerint lehet, hogy be van kapcsolva?? -
Imi1981
veterán
válasz
Stephan89 #35309 üzenetére
A Panda antivírus pro először jó volt még újraindítás után is.De amikor feltelepítettem a tűzfalát egyből kékhalál megint!Pedig a windows tűzfal ki volt kapcsolva!Valami nem tetszik neki.Mindegy ugyis újra akarom telepíteni azt a gépet amin próbáltam,mert már ideje újrarakni ,majd meglátom utána mit csinál.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89 #35027 üzenetére
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel, a Panda hivatalos válasza arra a kérdésemre, hogy áttérhetek-e majd a 2011 verzióra:
Tisztelt István!
Ingyen áttérhet majd az új verzióra. [...]
Üdvözlettel,
PANDA SECURITY
Terméktámogatási CsoportEgyébként nem akartam kivárni a válasz e-mailt, így telefonon is felhívtam őket ma reggel, ahol azt mondták, hogy a nyár végén jelenik meg az új verzió és szeptemberben kezdik el átállítani rá az ügyfeleket. Mindenki kap majd egy e-mailt az új verzió letöltési linkjével és tájékoztatással.
Üdv.
-
válasz
Stephan89 #34910 üzenetére
Ez egy régi bevállt freeware HIPS. Nem kérdez semmit csak teszi a dolgát. Falsokat alap beállítással nem nagyon dob fel. Általában avira elött jelez. Még nem sikerült semmit fognom velük. (bár vannak egyébb megoldásaim is - pl norton win7 backup partició)
HIPS szerintem mindenféleképpen való minden géphez, ezt csak az tudja igazán aki bekapott már valamit. -
Imi1981
veterán
válasz
Stephan89 #34804 üzenetére
Szerintem inkább az eset,sokkal jobb az állandó védelme!Ha jól tudom meg hát régebben próbáltam is az mcafee szinte csak megnyitáskor riaszt vírusra mig a nod akkor már rég metalálta és karanténba zárta.Az mcafee még a vírust patricióról patricióra másoláskor se jelzett rá pedig akkor minden vírusírtó ugrik rá,viszont ha átvizsgáltam vele akkor egyből kártevőnek látta.
-
F34R
nagyúr
válasz
Stephan89 #34804 üzenetére
Eset + Mbam mindenképp elég sokmindent tud az Eset is ahhoz hogy elkapja a kártevőket
(#34803) blattida
már bekavarsz teljesen nem a pro-t akartam belinkleni csak elfelejtettem odaírni hogy csak a lisencel lessza free -> pro
(#34806) laca026
azigen ez valami 0 cucc csak mbam ismeri , eset nem
Rogue.Installer
No ezért lenne jó az öreg Bitdefender csak ne lenne olyan puritán , nincs valami oylan ami Bitdefnder motoros jobb tűzfala van és proactive védelme és nem eszi rongyá a ramot ??
-
törölt tag
válasz
Stephan89 #34788 üzenetére
Ezekkel az élettartamos cuccokkal az a gond, hogy ha bekrepál a cég, akkor kenheti a kedves vevő a hajára az élettartam licencét.
Persze nem élettartamos licenc vásárlása esetén is előfordulhat, de mégis csak másként hat, ha mondjuk egy féléved volt még hátra ...
Ami megfigyelhető, hogy az ilyen élettartam licenceket mindig a kis cégek osztogatják. Nagy cégtől kell vásárolni, mint amilyen a Symantec, a Kaspersky vagy az McAfee, ezek tőke erős vállalatok, és itt nem kell ilyesmitől tartani.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #34776 üzenetére
Tehát aktiválni és megvenni kellett volna már akkor? (Csak így utólag érdekel ez a mi lett volna, ha...
)
Egyébként tényleg nem drága... mert láttam már pár vírusirtó/I.S. árat. Mondjuk még mindig az a véleményem, hogy én ilyesmit nem veszek. Majd ha online banki átutalást végzek, vagy egyéb miatt irtó fontos lesz a biztonság, akkor viszont biztosan. -
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #34761 üzenetére
Szerintem én is. A Norton nem vírusirtó volt, nem emlékszem mi, mert azonnal leszedtem.
És megvetted utána?
(Jót akarnak, hogy vírusirtó legyen a gépen, de szerintem nem jó ötlet. Simán el tudom képzelni, hogy aki nem ért hozzá, a próbaverzió lejárta után védtelen géppel marad. Ha úgysem fizetjük ki, úgyis próbaverzió, akkor már rakhatnának valami ingyenes alternatívát.)
Jut eszembe, volt valami aktiválás bigyó a McAfee-nál, valami ilyet kiírt. Na, kezdek belezavarodni, mi volt.
Szegényeket hamar kinyírtam.
-
F34R
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34648 üzenetére
Ez egy önkicsomagoló alkalmazás, ami futtatás előtt kicsomagolja magát és csak utána tudnád telepíteni.
Mivel alapértelmezés szerint nem kapnak akkora korlátozást a sandboxban futtatott alkalmazások, ezért van az, hogy a normál rendszeren is megjelennek ezek a fájlok, de kárt nem tudnak tenni, mivel ahhoz neked még futtatni kéne esetedben az 1.exe-t.
A sandbox pedig ezt megtette odabent.Ha azt az opciót bejelölöd, akkor a digitális aláírással rendelkező programok a sandboxon kívül kerülnek futtatásra, ezért kaptad az értesítést a d+-tól.
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34641 üzenetére
Azt, hogy az elindított feladatkezelő megjelenítette az 1.exe-t, ami a memóriába töltődött memóriakép formájában és ha nem lenne sérült vagy hibás, akkor valóban elkezdhette volna azt, amire elvileg megírták, de további aktivitást nem mutatott, ezért nincs is több bejegyzés rá vonatkozóan...
Itt van újból a cima elemzése, túl sok mindent nem csinál...
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34613 üzenetére
Ez csak a sandbox virtualizált rendszerében történik, nem az éles rendszeredben, a naplóban pedig láthatod, miket próbált tenni, módosítani, létrehozni, futtatni.
Ha külsős kérés is van a sandboxban futtatott alkalmazástól, arról látsz d+ értesítést, melyet engedélyezned vagy tiltanod kell.Ha olyat futtatsz, amit nem ismersz vagy nem egyértelmű, azt sandboxban futtasd, ha legális alkalmazást futtatsz, mondjuk egy telepítőt, akkor azért tudod, mit hozna létre, mihez kellene neki elvileg hozzáférni, mit tehetne...például a zazenke által belinkelt ál word doksi például nem akar a word-hoz hozzáférni, hanem ki akar menni a netre, meg registry bejegyzést akar módosítani...ez mondjuk azért furcsa viselkedés lenne egy doksitól...
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34539 üzenetére
Azt úgy lehet elintézni, hogy az av riasztást mellőzöd és hagyod futni a sandboxban, különben nem sikerül neki.
Csak azért csináltam így, hogy láthassátok, hogy dolgozik a háttérben a rendszer...
Igen, többen készítjük a cis fordítását is, és a saját verziómat használom.
-
törölt tag
válasz
Stephan89 #34499 üzenetére
D+ eseménynapló
Pedig alig használtam ... mint kiderült
Szerk: meglettem előzve
Critical security issue with Comodo Internet Security
Amúgy eme gyöngyszemért megint Narxisé az érdem -
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34468 üzenetére
Ezeket miért kellett volna, önkicsomagoló a fájl...az 1.exe-t nyugodtan futtathatod sandbox-on kívül is, semmit sem csinál, mint ahogy odabent sem, a cima szerint sem.
, mint ahogy természetesen a többi sem.
A digitális aláírással rendelkezők is ki vannak hagyva alapbeállításon, akkor nem fog futni a homokozóban, ha rendelkezik vele...
Én például ezért sem foglalkozom a digitális aláírásokkal, nálam minden ismeretlen odabent kerül futtatásra.GoodSpeed
Már írtam odaát, amire úgy érdemben nem reagáltál.
Mosta nagy csöndből ideírsz, piskótát sem érőnek titulálod a cis-t, pedig az a nagy büdös helyzet, hogy nem tudod használni, mármint a problémákat nem akarod igazán megoldani, kacérkodsz, de közben ragaszkodsz a norton-hoz.
Szíved joga természetesen, de ettől még a cis az, ami, ha megfelelően használod, megfog bármit, ha nem, akkor viszont nem.Tedd már föl ide azokat, amik szerinted kártevők voltak a belinkeltekből és amit a cis nem fogott meg, valóban érdekelne, mert mint ahogy blackseven a másik fórumon már írta, sok olyan minta van, melyet futtatni kell ahhoz, hogy felismerésre kerüljenek, akár normál körülmények között, akár homokozóban futtatja őket az ember.
Ha a cis homokozójában futtatod őket, kiderül, ha rosszat akarnak!Azt hiszed, csak úgy írom ezeket??
Minden nyomorult maradék mintát futtatok, amit az av rész magában nem ismer föl, aztán látom az eredményt...sok olyan minta van, mely nem kártevő, vagy ha az is, sérült, nem futtatható, tehát hatástalan.
Az, hogy mit ismer föl egy av, egy dolog, van közöttük ugyanis jó pár fals találat is, a cis av-jának esetében is, ebből önmagában nem szabad kiindulni, mint ahogy abból sem, hogy mit mutat a VT, ott is van egy csomó téves riasztás, ha valóban érdekel az eredmény, futtasd a fájlokat vagy töltsd fel egy valódi elemző oldalra, esetleg küld be az adott cégnek elemzésre, ők is futtatják őket, elszigetelten, ha nem tartalmaz semmilyen ismert kártékony kódot...Szedd le a cis-t, használj mást, de ne irkálj úgy egy szoftverről, hogy nem próbáltad ki normálisan.
Mert az hogy feltelepíted és egy napot használtad, nem az, az csak arra jó, hogy megállapíthasd, hogy tetszik e, de az nem minőségi kategória.Ha én is így állnék hozzá a "tesztekhez", tele lenne ez a topik lehúzó beírásokkal.
-
törölt tag
válasz
Stephan89 #34468 üzenetére
Volt olyan is, hogy kicsomagolt vizsgálandó állományt nem volt hajlandó átvizsgálni
Az elmúlt időszakban annyi hiányosságával, bujával, és hibájával találkoztam, van olyan , hogy a Threatcast nem működik benne, akkor a telepítés után a Windows tűzfalat felejti el ki kapcsolni de az egyik legkínosabb talán az, hogy a saját tesztjük összevissza méri a pontszámokat.
és még sorolhatnám
Szóval ez még ingyenesek között is piskóta kategória
Itt belinkeltek jó pár olyan virnyákot, amiről hírből sem tudott, holott pl még az MSE is kapásból irtotta .
Egyetlen igazi pozitívuma, hogy a Windows Defendert nem kapcsolja ki Windows 7-en . Talán ez nem véletlen...
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #34411 üzenetére
A CIS wifi védelme tulajdonképpen egy külsős vpn kliensprogram, ez a trustconnect, mellyel titkosítva tudsz csatlakozni a hozzáférési pontokhoz a comodo dns szervereinek segítségével.
Ilyen védelmet egyik av sem biztosít számodra, tehát ha nem használod, olyan, mintha mást használnál...
De mondjuk, ha csak otthon vagy munkahelyen netezel, titkosított kapcsolat és erős jelszó mellett, akkor nincs különösebb jelentősége.Ha úgy állítod be, hogy sokat kérdezzen, az nagyban befolyásolja a használhatóságot.
Amennyiben a defense+-t is használnád, nincs szükség egyéb programokra
Az általános kártevő felismerése rendben van, de exploitok és rootkitek terén némi elmaradása van az av résznek, amit mondjuk kiegyenlít a sandbox segítségével, mert minden ismeretlen és nem megbízható alkalmazást alapértelmezés szerint ott futtat, és ha olyanok, meg is fogja őket.
Ha valami gyanús, azt is jelzi és javaslatot tesz.
Komoly bugok már nincsenek, általában a win tűzfalát nem kapcsolja ki és a sandbox bizonyos alkalmazásokat szeretne odabent futtatni annak ellenére, hogy már úgy jelölte meg őket a felhasználó, hogy ne fussanak a sandboxban...
-
pethYeti
addikt
válasz
Stephan89 #34411 üzenetére
Egy bosszantó bug van ami megőrjít Ha elindítasz egy teljes képernyős alkalmazást akkor fekete képernyő és megfagy a gép. De ez csak akkor jön elő ha nem tanuló módba használod a defense+-t. De ez is konfig függő. Régebben nem volt ilyen bajom aztán előjött, formatáltam is de utána is maradt a probléma így én a defense+-t csak tanuló módba ajánlom.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Stephan89 #33938 üzenetére
elvileg egy "szakember" mondta h vírusos volt a gép, hiába volt fent az eset...
na mármost én amúgy se hiszek neki...
most 73 file maradt a mailwares cuccból fent, és azok közül még 1et utánna megtalált...
az jónak számít?
de különösebbképp nincs bajom vele, több gépen is használom gond nélkül, és nem vettem még észre, h átengedett volna vmi vírust... v lehet h másik progival kéne keresni, h az mit talál?!
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
Stephan89 #33339 üzenetére
Hali !
"...A Panda Cloud nem rossz, továbbra is ajánlom mindenkinek, viszont nálam volt vele gond sajnos..."
Mi volt a gond nálad? Nálam az okozott kisebb gondot, hogy ESS-el egyszer összeakadt amikor mindketten egyszerre cuppantak rá egy veszélyes oldalon a kártevőre. Ekkor szépen lefagyott a Windows. Újraindításkor a Win betöltődött, de utána leállt a folyamat és lefagyott a gép. Újabb vészkikapcsolás és újabb restart, de megint ez volt. Az ötödik ilyen után jött csökkentett mód és Revoval leszedtem a Pandát. Attól kezdve minden megint okés lett.
Azon kívül az oldalak érezhetően lassabban töltődtek be, FF lassabban állt fel. -
Smoothy
tag
válasz
Stephan89 #33023 üzenetére
HY!
Egy mezei felhasználó simán bedőlhet egy ilyennek.
Ez ám a jó szoftver, hogy megtalálta a kártevőket,Shared doks-ban meg a C:\ meghajtón, gondolom nálad is ??
!!
Bár fura, letöltöttem futtattam, (szigorúan csak virtuális winben), a feladatkezelőben egy darabig mocorgott és zabált 7Mb memóriát aztán egyszer csak eltűnt.
-
McKane
senior tag
válasz
Stephan89 #32994 üzenetére
sok víruskergetőt kipróbáltam már az XP-s notin,de nálam az Eset termék vált be. nem lassít,ha gond van,szól, nem is járok sötét oldalakra, és nem is steamelek. (vagy hogy hívják
)
második helyezett holtversenyben az MSE és AVG free..
míg az avast, a gépemet hihetetlen módon belassította. másolásnál,netezésnél,stb.röviden ennyi..
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Stephan89 #32846 üzenetére
keresgéltem de én nem találtam meg a mail címet ahova a vírusokat lehet küldeni de próbáld meg arra a címre küldeni és úgy is jelez valamit a mail kliens.
Azért én nem mondanám, hogy gagyi a Panda mert a 2011 kb. úgy teljesít mint az általad említett G Data és F-Secure. Ezeknek a 2010-es verziója nem olyan remek mint a 2011-es, tehát ha már kiadtak bármilyen 2011-es verziót akkor az biztos, hogy jobb mint a 2010-es.
Csaba1203:
A Bitdefender motor már ismeri csak még kora délután óta nem volt frissítése mert kínlódnak a 2011-es program frissítésével. Az biztos, hogy még az éjszaka ismerni fogja ahogyan kap egy frissítést mind a két motorra.
Ez érdekes mert nekem sem azonosítja pedig a VT-n már megy az azonosítása. -
ko9
addikt
válasz
Stephan89 #32624 üzenetére
Üdv!
Köszi mindenkinek, próbálkozokPandát régebben (még tán 2004 környékén) használtam utoljára, akkor nagyon lassította a gépet, remélem azóta fejlődött...
Viszont IS megoldásra lenne szükségem, ami nem csak a Antivirus, hanem minimum Antispyware, esetleg tűzfalat is tartalmaz. A VIPRE ebből a szempontból jó volt, csak tűzfal nem volt benne. Avastból is az Internet Security-t használtam, az is tetszett, csak néha úgy lelassította a netet, meg az egész gépet, hogy fájdalom volt nézni. A VIPRE meg 3hónap működés után indításkor folyamatos 100%-os processzorterhelést okozozz, bármit csináltam. Annyi volt a szerencsém,, hogy nincs benne self protection, vagyis feladatkezelőből letudtam lőni.
Az írtak szerint akkor a Avira is terheli? Mármint a teljes csomag...
Valahogy nem jutottam előbbre, mivel ahány ember annyifélét ajánl. Egyelőre felrakom az avast ISS-t, hátha beválik.
Köszönettel: Ex -
Stephan89
aktív tag
-
Gorneck
legenda
válasz
Stephan89 #32401 üzenetére
Egy dbig használtam, sztem nem rossz progi, bár engem ennyire nem győzőtt meg mint téged...csalódni nem fogsz benne, de azért MBAM, AS2 frissítés futtatás néha legyen...
Thusor: Ezt biztosra nem tudom neked megmondani, mert nem használom...de MSE mellett nagyon szépen meg volt...próbáld ki...bajod nem lesz belőle...bár sztem Avira mellé nem biztos sok értelme van felrakni...
-
-
blattida
nagyúr
-
válasz
Stephan89 #31229 üzenetére
Hali!
Arra azért ügyelj, hogy akik itt topic-ban, csak úgy "lazán" lefuttatnak kártevőket, azok be vannak ám biztosítva az ellen, ha valami balul ütne ki...
Nehogy azt hidd, hogy csak úgy "simán", éles rendszeren futtatják, a víruskergető által még fel nem ismert, de tuti kártevőket...Virtualizációs szoftverek, virtuális gépek, Sandbox stb stb használunk, meg van egy tiszta rendszermentés, legvégső esetre, amiből 5 perc alatt visszapakoljuk a tiszta partíciót/rendszert....
Szóval ha tudod mit csinálsz, akkor ok, de ha csak azt hiszed hogy tudod, akkor utána ne a Panda-t szidd, hogy leamortizálódott a rendszered, mert annak Te magad leszel az oka
Fire.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Stephan89 #31188 üzenetére
Már használtam néhány hétig a Panda Antivirus Pro 2010-et, bár igazából túlzásba nem vittem a használatát de nekem már régebbről volt tapasztalatom róla.
Nekem teljesen jól működött a Panda is és szinte észrevétlen volt a gépen akár böngészés közben is. Egyébként az én gépem annyiban különbözik a tiedtől, hogy nekem Intel 2,8 Ghz-s proci van benne, de a többi paraméter stim.
Előtte 2.2 Ghz-s Celeron volt és ott egy picit érződött az F-Secure de nem fogta úgy, hogy ne lehetne normálisan használni.
Én ajánlom neked a Pandát csak nem igazán jó ha túlhúzza beállításilag mert talán a legtöbb FP-t(hamis riasztás) jelzi. Ha nincs túlhúzva akkor nem igazán okoz FP gondokat.
A felismerése igen jó, de a heurisztikára már nem emlékszem, hogy megy benne.
Itt egy 90 napos promos Panda IS:
[Panda IS 2010]
Vagy a Panda AV Pro amiben már szintén van tűzfal mint az IS-ben csak ebben külön kell aktiválni!
[Panda AV Pro 2010] -
zed01
őstag
válasz
Stephan89 #30290 üzenetére
A McAfee GW Edition a saját motor mellett az Avira motorját is tartalmazza és hardveres védelem olyan vállalatoknak ahol több száz gép van az internetre kötve.
Mindenkinek köszönöm az együtt érző szavakat!
Blattida Nem kérhettem el a nyálkövemet, mert elküldték szövettanra.
-
Gabesz984
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest