- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sohajda90
aktív tag
Azt látod, amit akarnak, hogy láss.
Állítólag Churchill mondta, bár ez vitatott: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok."
Nekünk pénzügy-számvitel mesterszakon külön tantárgy volt a statisztikák értelmezése, és ott úgy kezdtük, hogy milyen volt a mintavétel: és itt jön képbe amit mondtam, hogy ha a bázis évi (legyen most 15 évvel ezelőtti) átlagba benne voltak a közmunkások, a tavalyi éviben viszont már nem, akkor onnantól ez az almát körtével kategória és szakmai szempontból megalapozott következtetést két eltérő mintából vett mutatókból nem lehet levonni...lehet, hogy te arányaiban a növekedéseket logikusnak tartod, de van olyan, hogy "véletlenül is kijön a matek", de attól még a módszertani tévedés lehetőségét ki kell zárni...
Alapszakom meg turizmus menedzsment volt, úgyhogy azon is jókat röhögök, ahogy mondjuk a 16-os vizes vb, vagy az idei atlétikai vb megtérülését próbálják magyarázni: "az előző hónaphoz képest jelentősen nőtt a szállodai kapacitás kihasználtsági mutató", na oda ne sz@rjak tényleg májusról júniusra nőtt a szállodai foglalások száma (=természetes szezonalítás). Ilyen hülyének szerintem még egyik kormány se nézte a saját népét, mint itt és most NERniában...
-
sohajda90
aktív tag
Sajnos nem igaz, hogy legalább trendkövetésre releváns lenne az átlagkereslet, mert a kalkuláció módját ugyanúgy kedvére változtatja a kedves kormányunk, mint a választási rendszert. Pl.: amikor bevezették széleskörben a közmunka programot, akkor kikapták a közmunkásokat a KSH szerinti átlagbérszámításból, pedig akkor szépen elintézték, hogy több államszférabeli alkalmazott státusza is "közhasznú foglalkozottra változzon", tehát már csak ez is hatalmas torzítás, mert százezres nagyságrendben vannak minimálbér vagy még az alatt foglalkoztatottak, akiket a KSH átlagba nem számítanak be!
-
Gubu0101
veterán
Na ezen a brutto atlagon majdnem elsirtam
magam😂😂Ja nem,vicces.Azt gondolom tudod,hogy ebbe a cegvezetoktol kezdve a parlamenti kepviselokig mindenki bere benne van.Tehat ez kb =0
Mondjuk ha hoznal egy olyan kimutatast,hogy az orszagban 2M dolgozo van aki keres 300ezret bruttoban meg van 500 ezer ember aki keres havi 4-5 milliot akar milliardot,ugy mar van alapja ennek.Sajnos ehez nem lehet ilyeneket viszonyitani mert ertelmetlen.Nem kotozkodesnek szantam
-
janeszgol
félisten
Az utolsó bekezdés valós lehet. Vagy itt olvastam vagy a FB-n valakitől, hogy mondta neki egy indiai munkatársa, hogy amíg ivóvízzel húzzuk le a WC-t, addig kuss a szegénységről.
Magyarországban azt szeretem, hogy ha van minimum egy érettségid, vagy egy értelmes szakmád, akkor bármennyiszer újra kezdheted az életed. -
Nem apple titok, bevett marketing trükk közismert.
viszont sok ismerősöm nem az S23 ultrára áhítozok, mert nagy böszme meg ceruza minek meg stb, s23 is jó nekik pl.
Van aki csak S szériára hajlandó váltani.Apple mesteriebben pozícionálja a termékeit és az árazást, figyelembe véve az előző generációkat is.
ui
van jo osszevetes neten hogy oszlanak meg az aktual genereciok kozti eladasok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged