- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
Pont ez a félelem igazolódott be: Áttették ugye a gyártást Kínából Indiába.
Az indiai munkaerő még trehányabb, mint a kínai, de legalább kínában már volt valami tapasztalatuk/szakértelmük összeszerelést illetően.
Talán a 16-os széria már ismét minőségi(bb) lesz, ha apple odakoppint a az indiai gyártósorra -
atiska007
senior tag
Osztán ez hogy jön ki egy banki dolgozónak?
Évi max 5%-ot ad egy bank sima megtakarítási számlán, de még az állampapír is max 15%-ot ad évente.
5%-al az br. 30.000 /év - adók a 600.000-re2 év alatt az olyan sacc/kb nettó 40.000.
Ez elég távol áll a 160.000-től.
Ráadásul állampapírt nem veheted ki lejárat előtt (ha jól tudom), csak büntivel... -
NiGrR
csendes tag
Hat mikor visszavittem mondtam en is a bacsinak hogy szerintem ez nem az a minoseg amit elvarok! 650eft ert ne legyen mar foltos a keret meg a gomb se! A bacsi aztmondja nekem ez ilyen,ahogy huzod rajta a kezed ugy valtozik a szine
mondom igen? Akkor a hangerogombon?
Ment vissza,majd kesobb veszem meg akkor ha mar elorendelesbe nem sikerult normalisat adni
-
Djatis
senior tag
Szeretem az apple-t de szégyen amit csinálnak évrő évre. Nem is értem, hogy mernek ilyen minőséget kiadni a kezük közül. A másik meg ez az állandó kamu készlethiány.
Meglepte őket.... jah...persze.
Gondoltak, hogy írok Tim Cook-nak, hogy ne lepődjön meg de jövő ilyenkor jön az iphone 16 csak, hogy legyen ideje felkészülni. -
Djatis
senior tag
A jelek szerint a vártnál nagyobb előzetes érdeklődésre sem a szolgáltatók, sem pedig az Apple nem számított, különösen a drágább modellekre nagy világszerte a kereslet.
Évek óta ez megy.... micsoda kurva nagy meglepetés.
-
joey04
titán
válasz
sohajda90 #87 üzenetére
Én magamon és a környezetemen látom ezt. Magyarul a szubjektív tapasztalataim egyeznek a hivatalos adatokkal. Mármint arányaiban. Plusz alapvetően is egyre jobban élünk. Vagyis tavalyig. És nem a kormány miatt (ne is politizáljunk), hanem globálisan tavalyig egyre nagyobb volt a jólét, egyre jobban éltek a világon az emberek.
-
sohajda90
aktív tag
Azt látod, amit akarnak, hogy láss.
Állítólag Churchill mondta, bár ez vitatott: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok."
Nekünk pénzügy-számvitel mesterszakon külön tantárgy volt a statisztikák értelmezése, és ott úgy kezdtük, hogy milyen volt a mintavétel: és itt jön képbe amit mondtam, hogy ha a bázis évi (legyen most 15 évvel ezelőtti) átlagba benne voltak a közmunkások, a tavalyi éviben viszont már nem, akkor onnantól ez az almát körtével kategória és szakmai szempontból megalapozott következtetést két eltérő mintából vett mutatókból nem lehet levonni...lehet, hogy te arányaiban a növekedéseket logikusnak tartod, de van olyan, hogy "véletlenül is kijön a matek", de attól még a módszertani tévedés lehetőségét ki kell zárni...
Alapszakom meg turizmus menedzsment volt, úgyhogy azon is jókat röhögök, ahogy mondjuk a 16-os vizes vb, vagy az idei atlétikai vb megtérülését próbálják magyarázni: "az előző hónaphoz képest jelentősen nőtt a szállodai kapacitás kihasználtsági mutató", na oda ne sz@rjak tényleg májusról júniusra nőtt a szállodai foglalások száma (=természetes szezonalítás). Ilyen hülyének szerintem még egyik kormány se nézte a saját népét, mint itt és most NERniában...
-
kchris78
veterán
válasz
sohajda90 #83 üzenetére
Én egyszer olvastam egy olyan módszert hogy az ilyen trendkövető számításokba alapból a felső meg alsó tizedet bele se szokták venni mert az egyik "túl szerencsétlen" réteg és a keresete politikai döntésektől függ, az meg hogy a felső tized mekkora bevételt realizál magának az meg inkább adminisztrációs döntés.. hogy finoman fogalmazzak. (politkától függetlenül, senki se akar több adót fizetni mint amennyit muszáj, szimplán önnön gazdasági érdekét előtérbe helyezve)
-
sohajda90
aktív tag
Sajnos nem igaz, hogy legalább trendkövetésre releváns lenne az átlagkereslet, mert a kalkuláció módját ugyanúgy kedvére változtatja a kedves kormányunk, mint a választási rendszert. Pl.: amikor bevezették széleskörben a közmunka programot, akkor kikapták a közmunkásokat a KSH szerinti átlagbérszámításból, pedig akkor szépen elintézték, hogy több államszférabeli alkalmazott státusza is "közhasznú foglalkozottra változzon", tehát már csak ez is hatalmas torzítás, mert százezres nagyságrendben vannak minimálbér vagy még az alatt foglalkoztatottak, akiket a KSH átlagba nem számítanak be!
-
Kevin8997
tag
válasz
janeszgol #80 üzenetére
Érdekes mert a laptopnál nem a prémium csúcsot veszi mindenki, és abból is a prémium 1 millió felett van. Ha hasonlítani akarnád, az iphone-nál csak az se van középkategóriában, a többi felette van pozícionálva.
amúgy ami ma 500 ezer ft az 2010ben 280ezer ft volt.
https://www.in2013dollars.com/hungary/inflation -
485
aktív tag
Úgy látom, már nincs kamatmentes hitel.
-
janeszgol
félisten
válasz
Kamikaze75 #79 üzenetére
Laptopból sem veszel 400k felett? Tévéből sem?
Ha nem vennék a drágát, nem lennének vagy nem ilyenek lennének az olcsók, mint ma. -
Kamikaze75
tag
Ámulok és bámulok még mindig hogy szinte sorba állnak ennyi pénzért egy telefonért.
Nekem ez is úgy néz ki mint ami kiadták évekkel ezelőtt,meg utána , meg utána , meg utána....
Egy logo oltárán bármit le lehet tolni az emberek torkán...igazi fogyasztói társadalom 😁 -
Iphoneos897
kezdő
Szóval a moderátorok az ilyen lolal féléket védik be. Rendben. Akkor ők ezekkel a kisstílű beszólásaikkal alázhatják az almás felhasználókat kedvükre ugye? Aki pedig ezt szóvá teszi azt törlik. Oké.
-
janeszgol
félisten
delete
-
Iphoneos897
kezdő
Még az istyle is 118 ezret adna egy 11 Pro Maxért a beszámításban. Ami ennyi év után korrekt máshol meg kicsit többért van rá vevő. De majd eladom a fél vesém mielőtt hívom a providentes asszonyt.
-
kchris78
veterán
Ez így van, teljesen átalakult a költségszerkezete egy napi életvitelnek ahhoz képest...
Emlékszem hogy faternak a Nokia 2110-ese a 90-es évek végén 100ezer fölött volt, és akkor CSAK a Pannon előfizetés elindítása 20ezer volt.
Egyetemistaként dolgoztam, és vettem Nokia7110-est plusz WindowsCE H/PC gépet. A kettő együtt nem is tudom mennyi volt már de inkább 200ezer volt mint 100...(használtan vettem őket).Viszont az hogy önmagában nagyobb most bárkinek a vásárlóereje az biztos. De ez nem mindenhol érvényes, szolgáltatásoknál pl abszolút nem. De, ha átlagbért nézünk (más nagyon nincs amivel könnyen összehasonlítható) akkor a mostani magas benzinárak mellett is az átlagfizuból pl 2x annyi benya jön ki mint 20 éve. Persze lehetne több! Félig üres a pohár vagy félig üres kérdés szerintem.. (lehet jobban érezné magát az ember ha kevesebb lenne de azt biztosnak érezné)
-
Zsolt,72
senior tag
-
Gubu0101
veterán
Valoszinu kihoztak elofizetes melle reszletre,aztan eladtak es nem fizettek.Meg hasonlok.
En se,utoljara a huawei P40 prot vettem meg a vodatol,azota se semmit.Bar semmi bajom nincs veluk.Csak annyi,hogy a masik kettonel jobb feltetelek vannak,rugalmasabban,nagyobb keszlet stb. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
bollokcs80 #66 üzenetére
A Yettel és a Telekom egy ügyfél-barát megoldást választott, válaszul a jogszabályban foglalt függetlenítési kötelezettségre, ezzel szemben a Vodafone megragadt a kilencvenes években és még mindig hálózati zárral értékesít eszközöket.
A két említett szolgáltató így magának is kedvez, hiszen nem kell azzal foglalkozniuk, hogy beszerezzék az előfizető kérésére a feloldó kódot, hanem eleve független kütyüket adnak el. Mindenki jól jár. -
Gubu0101
veterán
válasz
bollokcs80 #66 üzenetére
Kiveve a vodafone.
-
BaLee
addikt
válasz
bollokcs80 #64 üzenetére
Mert nem korlátoltak annyira, mint a többi szolgáltató. Haszna így is biztosan van rajta, ha pedig 1-2 user Yetteles marad akkor rajtuk hosszútávon keres.
Nyugaton is ez van csak kicsit jobb kedvezménykkel, másik 2 szolgáltatónál ennyi sincs. De a legjobb a kártyás csomagban retail áron függő telefont árulni. -
zsoltiz
aktív tag
Belekötöttél abba amit csak példának írtam.
A lényeg hogy ha kamatmentes részletre elhozod a telefont (vagy bármit), miközben a pénzed inkább befekteted valamibe, ami jobban kamatozik, akkor mindenképp jobban jártál mintha egyben fizetted volna ki. Ennyi. A hitel nem feltétlenül rossz, illetve nem csak annak jó akinek nincs pénze, sőt.
(A többi szóra sem érdemes, évek óta megy a riogatás, az államcsődtől pedig elég messze vagyunk. Berakni 600ezret nem egy nagy kockázat, sokkal jobb mintha egy telefonban amortizálódna a pénz). -
Adee_91
aktív tag
válasz
bollokcs80 #60 üzenetére
Ez most is így van. Kártyás 15pro 32000Ft-al volt olcsóbb,mint a hivatalos ár.
-
Gubu0101
veterán
válasz
bollokcs80 #60 üzenetére
Xiaomi 13-at rendeltem 2 honapja 185-be vettem meg toluk es 305 ezer asszem a shopban.Ha jo az elofizetesed es epp nincs mar husegiod ra,akkor eleg nagy kedvezmenyt addnak.
-
bollokcs80
Korrektor
A szolgáltatói árképzés egy jó ideje már nem túl vonzó, elég kevés kedvezményt adnak az árakból ahhoz képest, hogy két évre magukhoz láncolnak és van, ahol még a havidíj is magasabb ha készüléket veszel. Yettelnél viszont az Iphone-okat korábban elég jó áron ki lehetett hozni feltöltőkártyás konstrukcióban (pl 13-nál az akkori hivatalos Apple árhoz képest kb 20-30 ezer forinttal olcsóbban).
-
pusszycat
nagyúr
Ha fogyni szeretnék, mindig veszek egy drága telefont részletre...
-
DDA40X
aktív tag
Aha. A 600 kamatozik 2 év alatt 180-at. De 2 év múlva a 600ezred nem 180-al fog többet érni, hanem annyival kevesebbet. Igen, mert 2 év múlva már totál államcsőd lehet. Ha nem éppen jövőre. A 600ezredet meg hiába fektetted állampapírba, a lókupec kormány úgy lenyúlja tőled, hogy öröm lesz integetni utána.
-
CP111
aktív tag
válasz
janeszgol #13 üzenetére
Megcáfolnám
Budapest belvárosaban lakom. Sok 10 milla fölötti autó parkol éjszaka az utcán, amik az itt lakóké. Garázst 30-45 ezer ft között tudna bérelni (tudom mert én is bérlek) de nem teszi, helyette a drága kocsija az utcán éjszakázik, de azért ájfonja van!
Szarrágóság amit csinálnak sokan!
Úgyhogy másoknak sok az a 20-30 ezer/hó......értelmes dolgokra! -
zsoltiz
aktív tag
válasz
formula01 #42 üzenetére
Így van, és az még szóba sem került hogy amíg te nem fizetsz kamatot a telóra, addig a 600eFt-odat máshol tudod kamatoztatni. Beteszed prémium állampapírba, hogy csak hogy a legegyszerűbbet mondjam, 2 év alatt kamatozik kb 180eFt-ot. Úgy is felfoghatod, hogy ennyivel olcsóbban vetted a telót.
-
LazacX
tag
Ez meg a 3G bevezetéskori magyar ára:
-
Motyi
senior tag
válasz
formula01 #42 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, hogy ha 2 év kamatmentesre elhozom és a vételárat addig befektetem, akkor még csökkentem is a telefon árát a befektetésen elért nyereséggel. Bankban dolgozom, ha csak simán otthagyom a számlámon a 600k-t, az a jelenlegi kamatkörnyezetben kb. 140k (minden levonás után) 2 év alatt.
-
törölt tag
Releváns hozzászólás, hogy vársz a drágább modellre vagy megvetted az olcsóbbat.
Szerepeljenek a következő szavak: megjelent, új modell, iphone 15, várni kell, apple partner, pro max, nagy a kereslet.
Tényleg nagy az infláció, mert két szifon 7 árából már nem jön ki egy 14. -
lolal
senior tag
válasz
A Molyember #48 üzenetére
Valóban ontopic megszólalás
Melyikük volt az -
lolal
senior tag
válasz
A Molyember #44 üzenetére
A fórumtárs "beszámolója", hogy új készülék tulaj lett, majd a következő hozzászólása annyira témareleváns volt hogy frissít a készüléke... hát ez mondhatni nagyon kapcsolódik egy, az alapvetően az új apple iPhone készülékek szolgáltatói árazásához, ami alapvetően egy gazdasági&telekommunikációs hír. A többi hsz meg OFF jelzéssel van ellátva, de az is az iPhone és a készülékek ÁRÁVAL foglalkozik...Szóval lehet kötekedni, de nincs igazad.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bathorypeter #39 üzenetére
Félreértettél, én nem rossz szándékkal írtam. Hanem, mivel máris itt az első „gyorstapasz”
, nyilván sokatok egyik első dolga lesz a telepítése.
-
Gubu0101
veterán
válasz
formula01 #42 üzenetére
Pontosan.En nemetben dolgozok,de ha barmi keszulekre is van szuksegem,fogom azt megveszem szolgaltatotol reszletre,Sokkal kenyelmesebb,nem kell egyben akkora osszeget kiadni stb.
Amikor otthon meloztam,otthoni fizetesbol,akkor nem kellett ilyenen gondolkozni.Orultem ha belefer a keretbe havonta az elofizetes osszege… -
formula01
senior tag
Gondolom azért feltételezi mindenki, mert kamatmentes részletre venni a legracionálisabb megoldás akkor is, ha amúgy egyben is ki tudnád fizetni. (Szerintem egyébként eleve csak annak kellene ilyen árban telefont venni, akinek egyben sem okozna gondot kifizetni.)
Egyrészt 500-600e Ft már szinte bármilyen fizetés mellett egy látható összeg, miközben 20-30e Ft meg a többi kiadás mellett egy valamivel átlag feletti fizetéssel már szinte észrevehetetlen havi szinten.
Másrészt a pénzromlás miatt ha 500-600e-t kifizetsz most egyben, szinte egész biztos, hogy rosszabbul jársz, mintha 2 év alatt fizetnéd ki ugyanezt az összeget részletekben.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bathorypeter #36 üzenetére
Ahamm, most sok új és boldog tulajdonos fog hasonlóan cselekedni (már aki igényli).
-
lolal
senior tag
válasz
Bathorypeter #36 üzenetére
Hát ez szuper Báthory Úr, köszönjük ezt az infót, de ez nem iPhone 15 Pro teszt topic.
-
Bathorypeter
tag
válasz
Bathorypeter #35 üzenetére
Már most frissit.
-
Bathorypeter
tag
Most vettem át az iphone 15 pro-m.Még barátkozok vele
-
Gubu0101
veterán
Na ezen a brutto atlagon majdnem elsirtam
magam😂😂Ja nem,vicces.Azt gondolom tudod,hogy ebbe a cegvezetoktol kezdve a parlamenti kepviselokig mindenki bere benne van.Tehat ez kb =0
Mondjuk ha hoznal egy olyan kimutatast,hogy az orszagban 2M dolgozo van aki keres 300ezret bruttoban meg van 500 ezer ember aki keres havi 4-5 milliot akar milliardot,ugy mar van alapja ennek.Sajnos ehez nem lehet ilyeneket viszonyitani mert ertelmetlen.Nem kotozkodesnek szantam
-
lolal
senior tag
Ha olyan szinten nézzük a készülék árakat, valóban a reál értékek növekedést nem mutathatnak. Azt viszont vegyük alapul, hogy az élethez szükséges termékek árai is nyílegyenesen lőttek kifelé, tehát egy átlag polgárnak nincsen egyszerűen annyi felhasználható „java a kosarában” Amit készülékvásárlásra tud fordítani. Így ebből következőleg törvényszerű, hogy még elérhetetlenebb kategóriába kerültek ezek a készülékek. 10 - 15 Évvel ezelőtt lehet arányaiban ugyanilyen drága volt egy csúcsmodell, sőt vagy akár drágább is de az élet más területein lévő árazás nem képviselt ilyen szintet, tehát többet tudod fordítani a honpolgár egy műszaki cikkre.
Új autóknál ugyanez.
-
janeszgol
félisten
Az utolsó bekezdés valós lehet. Vagy itt olvastam vagy a FB-n valakitől, hogy mondta neki egy indiai munkatársa, hogy amíg ivóvízzel húzzuk le a WC-t, addig kuss a szegénységről.
Magyarországban azt szeretem, hogy ha van minimum egy érettségid, vagy egy értelmes szakmád, akkor bármennyiszer újra kezdheted az életed. -
BaLee
addikt
Inkább azt nézném, hogy az iPhone telefonok ára olcsóbb mint 1 éve (kicsit javult az árfolyam) miközben sajnos minden ára (főleg élelmiszer) nagyjából duplázódott. Ráadásul közben volt egy combos 20% feletti infláció (reálisan inkább 30-40%). Arányaiban egy okostelefon vagy bármely műszaki cikk nem lett drágább mint 1, 5 vagy akár 10 éve volt. Csak reálértéken kell nézni.
-
joey04
titán
Az előző évben brutál extra plusz emelkedés volt, idén csak picit csökkent itthon az ár, de így is alig rosszabb a helyezt: 2011-ben a bruttó átlagkereset 210k körül volt, a 4s listaára meg 190k
Ma a pro max listaára 600, a bruttó átlag 566.
És akkor arról nem beszéltünk, hogy ezért a nagyobb a tárhely jár, ott a 4s már 225k volt. Ha pedig az utolsó normál évet vesszük amikor a 13 pm 465-ön kezdett, akkor meg 430 volt az átlag bruttó. Plusz azt se felejtsük el, hogy ezek (pl iphone 4s) a sima modellek voltak, most meg már vannak kategóriák felette is almánál is ahogy samunál, stb. Pro, ultra, fasz tudja.
És akkor arról pláne nem beszélve, hogy 2005-ben az n90 210k-n kezdett, a bruttó átlag 158k. E90 hogy egy mostani pm, ultra stb modellhez hasonlót vegyünk 230k-n kezdett, átlag bruttó: 185k
És hiába ütöd le, az átlag bruttó az bizony viszonyításnak jó, mert ha tegyük fel csalnak, akkor már korábban is csaltak vele.
Nagy különbségek nincsenek. Egyre jobban élünk, csak divat sírni. [link]
-
-igu-
veterán
"Sok ostoba Provident bírkán rötyögök ilyenkor mindig, akik inkább megeszik az 1 hetes szikkadt kenyeret meg a gagygi margarint, autóján egy olajat nem tud lecseréltetni, de megveszi részletre a legdrágább modellt."
Meg vannak azok a birkák is, akik akár ki is tudnák csengetni egyben, de mégis részletekben fizetik ugyanazt a végösszeget. Az infláció ilyenkor az ember zsebére dolgozik.
"Nagyon rossz irányba megy ez a világ."
Ebben nagyon igazad van (sajnos).
-
janeszgol
félisten
Annál több kellett legyen. Faterom darus volt, anyám óvónő, mindketten külön-külön netto 120 ezer körül kerestek akkoriban.
Számoljunk minimálbérben:
2013: a minimálbér volt netto 75k, egy csúcsteló meg került 220-250k körül. ~3x
2023: a netto minimálbár 160k, a teló meg kerül 500 ezerbe. (Nem a legnagyobb, de a csúcs.) ~3x -
klaya86
senior tag
2002es árlista. Látható, hogy az akkori csúcs telefonok lazán 100 e Ft felett mentek. 2002ben az átlag bér 122e Ft volt a KSH szerint. Tehát bőven egy átlagos havi fizetést kellett 20 éve is már kicsengetni. Most 560e Ft az átlag bér. A jelenlegi flagshipek is ezen az áron vagy valamivel felette mozognak. Szarul hangzik a 600 ezres ár, de semmivel nem drágábbak arányaiban a mai telefonok, mint 10-15-20 éve.
-
sohajda90
aktív tag
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Igazából szerintem most nem lehet azt mondani, hogy a Pro Max kamera szettje jobb lenne, mint a Pro-é, egyszerűen a Pro-ban 3x a telefoto camera, a Pro Max-ban meg 5x, az előbbi portéfotózáshoz jobb, az utóbbi zoom-hoz, szerintem ez inkább felhsználási szokás / igény kérdése. Én 14 Pro tulajként elgondolkodtam, hogy cseréljek-e, mert a szürke titánium nagyon tetszik, az USB-C is hasznos lenne, mert csak 1 kábelt kellene magamnál tartani, meg azt megfogadtam, hogy legközelebb méret miatt Pro Max lesz a sima helyett, de igazából ezek még mindig olyan minimális upgradek, a 3x zoom kamerának szerintem pedig én jobb hasznát veszem, mint az 5x-nek. Remélhetőleg jövőre a periszkópos kamera fog tudni natív 3x és 5x-et (esetleg talán még többet is), mint ahogy annó a Huawei P30 tudta...akkor érdemes lesz updgradelnem...
-
atiska007
senior tag
Hiány van iPhone-ból megjelenés után?
Lehetetlen, ilyen soha eddig nem történt!!! -
janeszgol
félisten
válasz
LurkerSheik #2 üzenetére
Nem rosszak, de az unokatesómnak a sima Pro-t ajánlottam. Egyértelműen az a legjobb vétel, ha valaki nem akarja a csúcs-csúcs kamerát, elég csak a (gondolom) sima csúcs.
Pszichológusokat, szociológusokat pedig sokan alkalmaznak. Apple, coca Cola, a tévé csatornák egy-egy műsor megszerkesztésénél stb.
-
lolal
senior tag
Sok ostoba Provident bírkán rötyögök ilyenkor mindig, akik inkább megeszik az 1 hetes szikkadt kenyeret meg a gagygi margarint, autóján egy olajat nem tud lecseréltetni, de megveszi részletre a legdrágább modellt. Az meg már egyszerűen borzasztó, hogy egy szimpla telefon milyen árakon megy. Szeretem nagyon az Apple-t, az összes kütyüm tőlük van, de nem csupán az ő egyedi jelenségük ez, hanem általános. Nagyon rossz irányba megy ez a világ. Mind az autók, okostelefonok, vágy bármilyen szolgáltatás, termék ha az ember egy normális minőséget szeretne javarészt a tehetős szűk réteget szólítja meg. Lásd villanyautók, korszerű lakások, modern minőségi okostelefonok, laptopok. A szegények és a gazdagok között csak nyílik az olló folyamatosan. A szolgáltatói magatartás meg egyszerűen semmibe veszi a hűséges ügyfeleket. Kapzsi világban élünk kedves fórumtársak.
-
Gubu0101
veterán
válasz
LurkerSheik #2 üzenetére
Nem sok koze van hozza reszemrol a marketingnek,hogy mit veszek.Nekem a pro max a megfelelo tudasban meg meretben,hiaba olcsobb a sima 15 vagy a pro,mikor joval kisebbek es 1-2 aprosag hianyzik belole.Muszaj nekik azokra is gondolni akik felszerelsegben es meretben inkabb a kisebb verziot szeretik vagy nagyobbat esetleg butabbat mint a plus.Minden verzionak megvan a maga vasarlokore.
-
sohajda90
aktív tag
"A jelenlegi információk alapján a sima iPhone 15-ből van elég készlet"
Érdekes, mert apple.hu-n 7-10 munkanap a szállítási idő sima, alapkiszereléses 15-re, rózsaszín modell esetén 2-3 hét (amiből van náluk készlet, azokra a készülékekre, pl. sima 14 1 munkanap a szállítási idő), iCentre-nél még 128 GB-os modellből fekete színű kapható minden üzletben (Allee-ban már elvileg utolsó darab), MoM Parkban szintén árválkodik 1db 128 GB-os zöld modell, minden más szín és tárhely kombináció nem elérhető...ezt takarná a bőséges készletek?
-
joey04
titán
válasz
LurkerSheik #7 üzenetére
közismert marketing trükk, ezért mondom, hogy a samunál is ez van. itt is közel dupla hsz szám van az ultránál mint a 2 másik s23 gyűjtőtopikjában...
-
Nem apple titok, bevett marketing trükk közismert.
viszont sok ismerősöm nem az S23 ultrára áhítozok, mert nagy böszme meg ceruza minek meg stb, s23 is jó nekik pl.
Van aki csak S szériára hajlandó váltani.Apple mesteriebben pozícionálja a termékeit és az árazást, figyelembe véve az előző generációkat is.
ui
van jo osszevetes neten hogy oszlanak meg az aktual genereciok kozti eladasok? -
attak79
tag
"Fogok venni kenyeret,
Meg még ...iPhone-t."
-
joey04
titán
válasz
LurkerSheik #2 üzenetére
samuból is nagyobb az igény pl az ultrára mint a többire. nem apple titok ez.
-
BaLee
addikt
válasz
LurkerSheik #2 üzenetére
Eltolódtak a dolgok. Igazából ha van 400 ezred telefonra (iPhone 15), akkor van 500 ezred is (iPhone 15 Pro)... És a sima és a pro verzióban azért elég nagy különbségek vannak mesterségesen. Csak 20% különbség árban a két teló között...
Ráadásul azért népszerűek a szolgáltatós telefonok mert szinte mindenki részletre veszi, ott meg még halványabb a különbség ha 24 hónapra le van osztva mondjuk.
-
Nagyon durva hogy a marketingben bevett Csali-hatás (decoy effect) az olcsóbb termékekkel, milyen szépen tolja a vásárlók pénztárcáját a drágább modellek felé.
Emellett az olcsóbb modellek sem rosszak igazán.Olyan kiváncsi lennèk az Apple szervezeti felépítésére, pszichológusok, szociológusok, viselkedés elemzők is simán lehetnek benne a marketingesek mellett…
Mindenesetre nem véletlenül a világ egyik legértékesebb vállalata. -
samu74
addikt
A vodafone árain nem csodálkozom,ott a hűség másodlagos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PayPal
- Posta, csomagküldés
- Hálózati / IP kamera
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest