- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
M_AND_Ms
veterán
Ha csak a patch miatt csinálja újra shadereket, akkor gyors és nem is az összeset generálja újra (látszik hogy nem 0-ról kezdi)
Kártyadriver frissítéskor viszont mindent újracsinál és még mindig hosszan Gyengébb hardveren, akár 2 óra (egy-két lefagyással). Pedig ezen a hardveren is fut 40-50 fps-sel, magas beállítással, Fsr2, minőségi skálázással, full hd-ban.
Továbbra is optimalizálatlan a játék. Reszelgetik, de még nincs kész. Amolyan, béta1 állapot. -
Alpi.
addikt
Igen, nem lehet kijelenteni, hogy amiatt crash-el. Legalábbis nem törvényszerű. Én próbából pár órán keresztül játszottam olyan beállítások mellett, ahol 8.1 GB vram hasnzálat volt az első perctől kezdve a 8 GB-os vga-mmal és semmi problémát nem okozott. (a graf. opcióknál a vram kalkulátor valami 11 GB-ot mutatott. Egyébként az egész játékot úgy toltam végig, hogy 8 GB fölötti kalkulált érték volt, ennek ellenélre nem volt soha probblémám. valami 8.5 vagy 9 körül. Játék közben 7 GB körüli vram használat volt. 6.8 - 7.2 Ez alatt és fölött sem láttam soha. #444sixpak +1) Nem voltak fps beesések, laggok, semmi. Viszont elég nehéz bármi konkrét konzekvenciát levonni a játékról bugok / hibák mentén, mert van akinek így megy, van akinek úgy. Passz, hogy mi okozhat egyes problémákat. Elég csak a Shader építésre gondolni. Nálam soha nem volt semmi gondja, máshol meg 3x crashelt vagy épp 2 órán keresztül gyúrogatta.
-
PuMbA
titán
Az adatlapodra ránézve 8GB VRAM-od van, nem? 7,9GB már telit jelent, sőt több játék 7,6 GB körül már kezdi kidobálni a dolgokat. Ezt onnan tudni, hogy megy fel a VRAM használat és 7,6GB-ot elérve egyszerűen visszaesik 7GB köré, majd megint megy fel és megint visszaesik, ahogy kitörli. Többször láttam már ilyet YouTube videókban.
-
ACE-
addikt
Felbontás gondolom 1080p. Én 4K-n nyomom ugyanilyen videókaresszal, bár elég sok High-on van és néhány jelentéktelen elem medium-on. De kinézetre semmi különbséget nem látok. Viszont ha átrakom 1080p-re úgy bűn ronda lesz az egész, hiába a fullos beállítás... De nálam a CPU az nem ment 5% fölé, de lehet csak rosszul írta a játékba épített...
-
mert_csokis
senior tag
Látom, nem sikerült értelmezni.
Mivel bekapcsolt VSync mellett játszom, így pont akkor lenne gond, ha a GPU kihasználtság 100% közeli lenne.
Az azt jelentené, hogy adott helyeken épphogy el tudja érni a 60 FPS-t a játék.
Ezt írtam is, hogy a patch előtt ez eléggé hektikus volt. Most gyakorlatilag konstans tartja az 50-60%-ot belső tereken, de nagyobb külső tereken sem megy 75% fölé.
Szóval bitang mód optimalizálva lett a GPU használat. -
diablo1984
veterán
Én az első patch-el viszonylag bugmentesen végigtoltam, igaz ette a procit és a vramot, de grafikai hibák nem nagyon voltak, 1-2x kilépett és vagy 2x beakadt valami amiért nem tudtam az adott pályáról továbbmenni(mentés újratöltése), de élvezhető minőségben végigjátszható volt. Azóta az újabb patch-ek csak rontanak a dolgon.
-
nanamii_o
tag
Hát igen neked nagyobb szívás. Én már végigtoltam rengetegszer,de nagyon vártam,hogy mennyire király lesz majd egér+billentyűzet kombóval meg vagy 100fps-el szal én is csalódott vagyok hidd el. Az uncharted meg a days gone meg mennyire jól futnak. Én nem is értem,hogy mit csináltak ezek amúgy..
-
nanamii_o
tag
Én abbahagytam. Vsync on/off vagy fix 60 és tökmindegy mit csinálok rettenetesen szarul fut. A poén az,ha bent vagyok egy szobában ahol van 2 asztal meg 2 szekrény nemhogy több még kevesebb fps-em van b+. Van 40fps-em és a gépem az életéért könyörög. Azt is megpróbáltam poénból,hogy levettem mindent LOW-ra és ugyanannyi fps-em van mint ultran.
Folytatom ps5-ön. K*pják be..
-
Ferdzsoo
addikt
Legnehezebbtől egyel könyebben csináltam végig, volt ahol rengetegszer meghaltam.
A legnehezebb nekem is az volt amit a kolléga írt itt (amikor Ellie "fedez" a puskával) - ott rengeteg időt eltöltöttem.
Steam 31 órát ír, de ebből volt vagy 2 óra shader build szóval valahol 27-28 óra a valós...
Pontosan kb onnan kezd el begyorsulni a játék szerintem. Addig jóval lassabbnak éreztem... -
-
Kr/\toS
senior tag
8/16 magos procikkal játékok alatt soha nem láttam még 100%os kihasználtságot. A jobb játékok talán felmentek 60%ig. Sokkal fontosabb hogy az az 50% mind a 8/16 szálon menjen.
Nem cpu intenziv tömörítésről, video editálásról, vagy shader comp.-ról beszélek hanem általános futtatás menedzsmentről. -
Fitzgerald
veterán
Ha csak a perifériás látókörömben lennének, már attól is leharapnám a nyelvem
Hogy legyen szó egy játékmenetbeli bugról is:
New game plus legnehezebb fokozaton nagyon gyakori hiba az, hogy nem tudod felvenni a craftoláshoz való cuccokat. Illetve látszólag felveszed, mert eltűnik, de nem jelenik meg a crafting menüben. Tehát van nulla darab ollód, felveszel egy ollót a konyhaasztalról, lemegy az animáció, az olló eltűnik a mapról, de utána továbbra is nulla darab ollód van.
Nagyon gyakran történik, úgy az esetek minimum felében (tehát két tárgyból 1-et tuti nem veszel fel), és az összes craftoláshoz való dolgot érinti úgy vettem észre.
Lehet csak ezen a fokozaton van így, lehet hogy nem.
Legelőször hardon játszottam végig, és hardon még számottevően több a begyűjthető erőforrás, mint legnehezebb fokozaton.
Talán ezért nem tűnt fel, ha ott is előfordul.
Viszont legnehezebb fokozaton szinte minden golyó, minden egyes crafting material számít, szóval ez elég nagy probléma. -
Ez bár elég fura, de a shaderfordításhoz tuti nincs köze (az minden játékban van, csak nem mind írja így ki, illetve nem mind csinálja meg előre már a menüben is), viszont erről a Corsair kütyüről már a lehető legváratlanabb helyeken olvastam, hogy a legkevésbé várt dolgokkal akad össze (csak ilyen hírekből ismerem, használni nem használtam soha).
Új hozzászólás Aktív témák
ph A premierrel együtt megkaptuk a launch trailert is, valamint az is kiderült, hogy gondok vannak az optimalizációval.
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- DOOM - The Dark Ages
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest