- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Basmacskin
aktív tag
No én azt mondom, hogy lehet, hogy beletetted a videókártyádat egy jó adag rágóba, és a rajta lévő memória egy kcisit megvakkant. Takarítsd le a memókat, kicsit nyíomkodd meg kézzel a memókat és a gpu-t, ne túl erőssen mert szétttörik
-
Tomoty
senior tag
5k-t adok érte.
Milyen? Referencia nyákos? -
rudi
nagyúr
BIOS-ok Bővebben: link és mindenféle, pl RaBiT meg további BIOS-ok Bővebben: link
A borda és az OP1 elég kell hogy legyen a tesz ereéig. -
n0_gAboR
őstag
esetleg tudtok mondani oldalakat ahonnan vga biost lehet tolteni?
google-el eleg keveset talatam... -
rudi
nagyúr
Megnéztem és hát hű! Ezek komoly hibának tűnnek. Ha csak egy-egy memmodul hibázna itt-ott, akkor kevesebb gebasznak kellene lennie. Szerintem valami feszgeneráló adhatta meg magát, ami az összes RAM modulra hatással van. Ennek a legbiztosabb utánajárási módszer egy működőképes és egy hibás kártya feszültségeinek összehasonlítása lenne.
Ha kipróbálod a rabittel 128 bitesítése (segítek ha kell) és baválik akkor lehet örülni, de ha nem, akkor sajnos akártya extrém beavatkozás nélkül nem lesz már életképes. Ebben az esetben ha nem sajnálod, elküldhetnéd nekem, mert a kibás 9700-as is nálam fog landolni. Megpróbálom összemérni őket amiben lehet, utánanézek, hogy a Vmod cikkekben hol milyen feszt mértek, esetleg kapcsolatba lépek a finnekkel hogy mit ajánlanak. Ha kiderül hogy valami feszgenerátor halt be, akkor azon talán pár ellenállással segíteni lehet. Ha memóriamodul halt be, akkor a két kártyáról talán össze lehet sakkozni egy működőt.
Más ötletem egyelőre nincs. -
n0_gAboR
őstag
^^^
-
n0_gAboR
őstag
képek mégegyszer:
Bővebben: link -
rudi
nagyúr
Éppen kapóra jösz nekem, több lehetőség is van, de ha még működőképes, akkor kellene screenshot a kártyáról.
Ha stablian sakktábla, akkor lehet behalt pixel futószalag, de ha nem teljesen szabályos, akkor memóriahiba. Ha az utóbbi, akkor a RaBiT nevű BIOS-editorral még 128 bitesre lehet állítani, hátha. Ha ez sem segít, akkor van egy hasonló szőrben járó delikvens mint Te és van egy ismerősöm, aki hozzáfér finom forrasztóhoz és eljátszadozhatunk a modulokkal, hátha kijön valami jó és akkor arról írunk egy cikkecskét is. -
n0_gAboR
őstag
irtam Rudinak egy mailt, remelem tud vmi tippet adni h lehet e ilyet biosmoddal megoldani.
-
_cirmos_
őstag
nekem is pont ez a megoldás jutott eszembe, de sajnos nem tudok gyakorlati tanácsot adni. keresd meg rudit, ő biztos meg tudja mondani hogy lehetséges-e ilyet csinálni. btw ha megfelezed a memót akkor automatice 128 bites lesz a memvezérlő (a négy modulhoz mennek a 64 bites sávok), de gondolom ez zavar a legkevésbé. sok sikert!
-
n0_gAboR
őstag
^^^
-
B3ny00
aktív tag
tudom mi a gond , az alaplapra integrált hálókártya zavar be ! ha be van dugva ugy inditom be a gépet akkor nem müködik és ha ki van huzva ugy inditom klappol minden !!
amugy ay x800xt elött volt egy 9800xt-m ami tönkrement és 18 ezret kellet ráfizetni és kaptam az x800xt -t . ugy ment tönkre hogy kivettem visszaraktam és elkezdett szemetelni csikozni stb ! zalmann hütö volt rajta gyárit visszaraktam és kicserélték !! -
hiimi
csendes tag
Probálj ki jó néhány drivert, nekem az eddigi kb 6 ati kártyához 20 driver közül összesen 1 müködik jól! Ha jól látom CATALIST 7-991. A másik variácio ramhiba. Vagy túl magas az órajele a ref-hoz képest vagy rossz! Utobbi esetben vitrinbe vele! Egy pár nap kisérletezést megér!
-
Cane
őstag
nekem már egy 9500@9700pro kártyám végleg elszállt (szinte teljesen hasonló képe lett) ekkor még az alább említett vinyó volt használatban.
egy-két alkalommal jelentkezett ez a jelenség egy 9800se@9800xt-nél is, de a probléma megoldódott azzal, hogy a mobilrackból ki lett szedve egy (mint utólag kiderült rossz) wd vinyó.
a vinyón segíteni nem lehetett, viszont a kártya és más nem szállt el.
tudom, mindez hülyén hangzik, de azóta nem volt semmi probléma. amúgy ezt a jelenséget elő lehetett idézni akkor, ha a rossz vinyót visszaraktam a gépbe. érdemes az ide kábel cserét is végezni a biztonság kedvéért, továbbá érdemes egy próbát tenni a alaplapon az IDE1 és IDE2 közötti kábelfelcseréléssel.
mindenesetre érdekes... -
B3ny00
aktív tag
ha már itt tartunk nekem olyan bajom van hogy van egy x800xt-m egy is7-e lapba
az ati control center meg a drivere csak ugy indul el ha kiveszem a gépböl és visszarakom a kártyát , de ha csinálok egy restartot akkor nem megy a control center azt irja hogy nincs driver telepitve vagy nem jó bla bla bla de ha kiveszem a karit és ujbol visszarakom minden jó ! lefuttatam 3dmark 2003 at 10386 pontot ment sehol nem szemetelt semmi mindenhol jó volt csak azt nem tudom mi lehet a baj akkor ?? valaki HELP ! -
tr00p3r
addikt
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
cyberdog
tag
Nekem is volt ilyen gondom anno meg egy Gf2 -el eleinte csak ciripelt aztan meg csikos lett a kep pont ugy mint most neked.Anyi kulonbsegel hogy kb 10 perc utan magatol helyre jott ha a biosban csucsultem. Egy kondi volt a ludas kicsereltem es azota tokeletesen mukodik az ocsem gepeben
-
n0_gAboR
őstag
koszi majd megkeresem.
sztetek ha memoriahiba akkor azt lehet javitani/cserélni, vagy felejtsem el? -
prosectura
tag
Nekem is csinált a kártyám ilyen képet, igaz az 9600 volt. Egyszer idegből ''téptem ki a kártyát''. ki akrtam venni és véletlenül egy tranzisztort fogtam meg a fesz.stab résznél és egy láb lepattan a tokról. Nem volt látványos, de nem ment. Egy kis forraszás után ismét tökéletesen működik. Nézd meg nem sérült-e Neked is valami.
-
Heng®
tag
Sajnálom, hogy így jártál a tőlem való kártyával. Sztem is ramhiba, de hogy meg lehet-e csinálni azt nem tudom. Nagyon jó kari volt annak idején 12 közül választottam
. Valószínűleg vmi vékony szál megszakadt sztem akkor amikor kivetted a kari a gépből és még meleg volt. Bár ez csak találgatás. Remélem tévedek és javítható..
-
VENDI
tag
Nekem is volt hasonló problémám 9800 se-vel.Nekem driver cserével megoldódott,bár félek, hogy a ram csinálja a kockákat.
-
mongi
senior tag
a pirated editionos bootképernyő honan lett lekapva?
ja szvsz meghalt egy ramci a kareszodon. havernak detto ugyanez a problemje... -
n0_gAboR
őstag
410/370-en hasznaltam es full jol birta. lehetseges h tuning miatt hosszutavon kikeszuljon a kari? vegulis feszt nem emeltem rajta, ramokon is bordak vannak, kezmeleg volt a homerseklete legnagyobb terhelesnel is mind a ramoknak mind a zalmannak. op1 jol hutotte a cuccot...
-
n0_gAboR
őstag
igen, igen, csak annyi a kulombseg hogy nem megy hanem ment
(lehet h a ciripeles is a hibara utal)
egyebkent volt nalam ezelott egy 9500@9700 es az is csikozott biosban, neha jatekoknal pottyozott/bizsergett a kep, de alig volt zavaro, es csak 8pipaval csinalta. viszont biosban ugye 4 pipaval csikozott.amilyen para most nekem van, az ugyanolyan style, csak sokkal durvabb ( es ezert gondolom h neked is ilyen tuneted van, csak light edition)
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
hat ha meg csak az lenne...de ez mar oregecske kari is volt.
meg amiota megvan ciripel.
bootolaskor, ha egerrel gorgozok stb stb ilyen eles ciripelo hangot adott a kari.
most egy mx440 van benne es kussvan, tehat biztos hogy az csinalta.
(regebben is volt egy zafir 9800se-m az is cirippelt)
-
n0_gAboR
őstag
kiprobaltam 4 kulonbozo biost 3 9800se, 1 9800pro, szinte semmi kulombseg nem volt, max egy kicsit mas volt a minta amit kockazott. megmozgattam mindegyik alkatreszt a kartyan, le is ejtettem 1/2 m-rol hatha helyrerazodik
de semmi eredmeny.
esetleg ha vki ert az ilyen dolgokhoz megnezhetne a kartyamat, termeszetesen tejelek ha sikerul megcsinalni. nem szeretlek egy 40K-s karit elasni a kertben -
Ati9500
senior tag
ezer köszi!!
bocsi az of-ért!!! -
törölt tag
2 esetben láttam ilyet:
- Gyári hibás Gigabyte RAD 9600 PRo
- Miután bátyám megkarcolt egy ilyet a gpu kivezetéseinél a csavarhúzóval.
_SZVSZ_, ne húzd, minden alap. Esetleg tisztítsd meg az AGP Slot érintkezőit. -
Jester.c
aktív tag
pakold vissza a régi biost. ha az új télleg több feszt ad a ramoknak, azok jól elfüstölhetnek, illetve próbáld meg alulfeszíteni a cuccost (vegyél vissza a ram és a gpu sebességekből)
-
Ati9500
senior tag
figyu a WinXp bejelentkező képét hogy változtattad meg....?
-
n0_gAboR
őstag
esetleg aki ilyesmikkel foglalkozik és vállalná némi pízért hogy megjavítja ha tudja, ne fogja vissza magát és szóljon plz
-
faster
nagyúr
Ez nekem ramhibának tűnik. Talán elpattant egy ramchip alatt a forrasztása az egyik adatvezetéknek. A BGA toknál erre vigyázni kell.
-
sky77
aktív tag
Itt sztem már minden jó ötlet elhangzott. Sztem még megpróbálhatod megpucolni a csatlakozóját, hátha nem karc, hanem kosz került rá (ujjlenyomat, málnaszörp az asztalról, etc.). Ha semmi, lehet hogy bele kell törődni. Én ilyet akkor láttam, mikor egy gépnek elszállt a tápja. Működik benne a kari, csak nem valami szép. Ott ez nem gond, szerver az istenadta. Azért sok sikert, hátha...
-
NoLF
veterán
ez sajnos úgy tűnik eddig bírta.
-
hordanee
csendes tag
Hali,
nekem is hasonló dolog történt a Geforce 6800 GT-mmel én is kivettem pár percre, és mikor visszaraktam ilyen skótmintát rakott ki a képre, de nálam teljességgel használhatatlan, nem kivehető a kép.
Holnap viszem garba remélem cserélik. -
n0_gAboR
őstag
az hogy lehet hogy gef mx440-el 1024@minden maxon (no anti aliasing) olyan gyorsan megy az NFSUG mint a 9800-al?
-
Arpika22
csendes tag
Na azt jól leírtam mind1 remélem azé megérted
-
Grunya
aktív tag
Mintha az utóbbi időkben egyre több gond lenne a Radeonokkal, nem? Remélem az enyém nem szarik be...
-
n0_gAboR
őstag
ITT VANNAK A SCREENSHOTOK:
Bővebben: link -
-
n0_gAboR
őstag
Tegnap beraktam egy mobiracket a gépbe, kiszedtem a 9800SE@XT karimat, mert akkora zalmannal meg op1-el hogy nem fertem hozza rendesen az IDE csatolokhoz. mire visszaraktam, eleg erdekes kep fogadott. (mindjart teszek fel screenshotokat).
a kép elszineződött, kockás, sakktáblás. biostol kezdve windowson át linuxig mindenhol, ráadásul elég erősen...
zalmant levettem GPU sértetlen, ránézésre nincs semmi fizikai sérülés. annyi volt h kivettem a gépböl és ráhelyeztem az asztalra, tehát semmi nem történt vele.
kondi sem hiszem h letört volna...
HengR-tol vettem a karit, ö hasznalta minimum 1 évig, nalam mar 1-2 honapja teljesitett kifogastalan szolgalatot (softmod 100% hibatlan, nagyon jol lehetett huzni).
HengR tett rá 9800pro biost, így az órajelek alapbol 380/340, de 8pipa ugye igy sincs hw-sen bekapcsolva. viszont én azt hallottam hogy pro bios tobb feszt ad a ramoknak, lehet h ez nyirta vna ki?
szerintetek javithato esetleg, mutassam meg valakinek, vagy ássam el a kert végébe a málnás alá?
köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Sapphire R7 250 1GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest