- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Régen szöveges terminál volt. Aztán egér vezérelt grafikus felület. Aztán érintőképernyő. Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel.
A dumálós kontroll fut már egy ideje AI nélkül, elég korlátozott értékű, és alkalmatlansága okán az is fog maradni.
Ami meg a tapiképernyőt illeti - amikor épp az volt a buzzword, akkor épp azt nem hitte el a hivők serege, hogy ez szimplán ergonómiai okokból sose fogja kiszorítani az egeret, billentyűzetet: volt sok szép flamewar hívők és realisták között.
... és most itt ülök cirka egy-másfél évtizeddel később és ezt is billentyűzeten írtam és egérrel küldöm el, szép csöndben, anélkül, hogy szóval mondanám a gépnek mit és hova. -
dabadab
titán
Régen szöveges terminál volt. Aztán egér vezérelt grafikus felület. Aztán érintőképernyő.
Aztán ezek után megint sikerült feltalálni a szöveges terminált, mert kiderült, hogy az a leghatékonyabb.
Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel.
Nem baj, majd megint feltalálják a szöveges terminált. -
Gargouille
őstag
"Egyébként nem kötelező paradigmát váltani."
Én is ebben bízom!"De ettől még érdemes észben tartani, hogy az emberek többsége már valamilyen érintőképernyőn lép interakcióba a számítógépekkel (ide értve az okostelefont is nyilván).
És az emberek többsége át fog állni az emberi nyelven történő kommunikációra."
Igen, ebben könnyen lehet, hogy igazad lesz. Persze azt hozzátenném, hogy az "emberek többsége" amúgy alapvetően elég buta, szűk látókörű és önző is, így nem feltétlenül mérvadó, hogy az "emberek többsége" épp mit csinál. Igazából addig nincs probléma, amíg a saját életemen vagy a számítógépemen kívül tudom tartani ezt az AI dolgot. -
Gargouille
őstag
Bevallom őszintén én nem szeretnék "paradigmát váltani" és nagyon szeretnék ebből az egészből kimaradni. Ha beszélgetni akarok, akkor azt a barátaimmal, családommal kívánom megtenni, nem a számítógépemmel. Az csak egy szerszám, nem akarom, hogy gondolkodjon helyettem, ne akarja kitalálni, hogy nekem mire van szükségem vagy mit és hogyan kellene. Engem már az is rettentően fáraszt, hogy az emberek túlnyomó többsége is ezt csinálja nem kell, hogy még a nyavalyás számítógépem is beálljon ebbe a sorba.
-
ddekany
veterán
"turing teszt lényege, hogy el tudod-e dönteni, hogy emberrel vagy géppel beszélgetsz"
De még eltudod. Vagy azt hiszed, hogy akivel beszélsz, az félig zseni, félig fogyatékos/őrült. Elég hamar feltűnik, ha valami nem klisé feladatról van szó. (Bár mióta interjúztatok, meg dolgozok a világ sok tájáról emberekkel, néha már elbizonytalanodok, hogy mi az ami még nem orvosi eset...)
-
ddekany
veterán
"Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel."
Beszélni nem túl praktikus egy PC esetén. Hacsak nem mindenkinek aktív zajkioldós fülhallgató lesz egész nap a fülében, vagy mindenki egyedül él. De a lényeg nem is a beszéd, hanem hogy emberi nyelven közlöd mit szeretnél, és a gép értelmesen reagál rá, azaz, nem kell mindent a szájába rágni. Ehhez viszont a helyben futó AI (jelenleg) erősen korlátos esetekben lehet csak elég.
Turing teszten átmenés... Én még olyat nem láttam, minél nem látszik nagyon hamar, hogy nem ember, ha direkt ilyen célból tesztelem. Hacsak nem valami szellemi fogyatékos ember.
-
Dr. Romano
veterán
Nekem még mindig az az AI ami direkt, önszántából! nem megy át egy turing teszten (magyarán van véleménye dolgokról és hozzájuk fűződő érdeke), pl hogy elrejtse valódi intelligenciáját, úgy ahogyan egy ember is képes lenne erre.
Ami most van AI az játékra zsánerre fordítva egy rail shooter szintjén mozog, az amit meg felvázoltam az meg egy open world. Oda kéne még eljutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Macska topik
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest