Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
De az nem vér bakker...
Az, hogy azt gondolod, még nem lesz az.
Mindössze szimpla tudatlanság... Hülyeséget írsz...Kergemarha az ..
Semmi köze a vérhez ..A steak színe azt mutatja, hogy milyen hőmérsékleten, és mennyi ideig sütötték: mennyire oxidálódott benne a mioglobin. Ha felvágjuk az angolosra sütött steaket, a mioglobin a húsban levő vízzel keveredve vöröses léként jelenik meg, ezt gondolják sokan vérnek. Minél inkább át (vagy túl) van sütve a hús, annál erősebben oxidálódik a mioglobin, eltűnik a vörös színárnyalat, elpárolog a víztartalom, és ott marad végén a szürkés-barnás száraz cipőtalp.
titok nyitja a mioglobin nevű fehérje, ami az izmok oxigénnel való ellátásáért felelős, és közeli rokona a vörös vérsejtekben található, szintén az oxigén szállítását végző hemoglobinnak. Összekeverni nem jó őket: ha a vérben mioglobin van, az elég nagy baj, mert az anyag károsítja a vesét (izomsérüléskor fordulhat elő ilyesmi). A mioglobin ugyanattól vörös színű, mint a hemoglobin: az általa megkötött vastól.
Ez baj, hogy nem vagy képben , hogy mi mitől van...
Mondjuk nem tudom ebben mi a feltűnési viszketegseg, hogy nem agyonsütött húst eszik valaki...Téged a szín zavar, aminek semmi köze a vérhez.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második generációhoz érkezett a Meater okoshústűje – megnéztük, mi sül ki belőle.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest