Meater 2 Plus - medium rare

Második generációhoz érkezett a Meater okoshústűje – megnéztük, mi sül ki belőle.

Külső, kezelés, paraméterek

Okoshústű. Hogy micsoda? – kérdezhetne vissza a konyhában kevésbé mozgó olvasó, aki előző Meater tesztjeinkről lemaradt. Aki viszont szeret sütögetni és megfordul néha a kezei között egy szép szelet marha, magyar mangalica vagy egy darab lazac, amit steakként szeretne megsütni, hallhatott a pár ezer forintos, kábeles hústűkről, avagy húshőmérőkről.

A Meater 2 Plus az elődje mellett
A Meater 2 Plus az elődje mellett [+]

Amikor ugyanis néhány fok választja el a zaftos angus bélszínt a gumitalp állagúra sütött borzalomtól (szárított marhának ott a beef jerky), minden Celsius-fok számít, és a nagy steakmestereknek sem szégyen a pontos, belső maghőmérsékletet és a külső, azaz a sütő hőmérsékletet szigorúan szemmel tartani a tökéletes eredményekért.


[+]

Az okoshústűk ezt kábelek nélkül, Bluetooth kapcsolattal és hasznos mobilalkalmazással intézik, a Meater pedig a legismertebb a műfajban ugyanilyen nevű iOS és Android alkalmazással. Az új modell, a Meater 2 Plus immár 0,3 fokos pontossággal mér legalább 24 órás üzemidővel, tehát eddig lehet a készülő étel hőmérsékletét nyomon követni, ami hosszú füstölés során lehet például hasznos. A kartondobozból persze először a mutatós faszerkezet bújik elő láthatóan több fém antennakivezetéssel az elődhöz képest – az újdonság immár Bluetooth 5.2 PHY protokollon kommunikál a telefonnal, akár 75 méteres távolságból.


[+]

A gyakorlatban persze elég egy vastag fal betakarása, és máris 10-15 méterre távolodhatunk csak el a mobillal, viszont pár méterrel valóban messzebbről tartja fenn a kapcsolatot, mint elődje. A szerkezet a mágneses fedél alatt gyárilag biztosított és könnyen cserélhető AAA teleppel működik, csak annak a műanyag takaróelemét le kell húzni, aztán időt adni a doboznak, hogy a tűt vezetékmentesen elkezdje tölteni – valószínűleg hasonló elven, ahogy a Galaxy S24 Ultra teszi az S Pennel.


[+]

A dolog lelke az az 5 mm vékony, cirkóniumbevonatú, rozsdamentes acél tokozású tű, amit hegyes végével a jelzett sávig kell a húsba vagy pékárúba, esetleg vegán ételbe dugni úgy, hogy nagyjából az utolsó harmada kilógjon. Ez utóbbi egy szenzort kapott, amely 275 fok helyett immár legfeljebb 550 fokos környezeti hőmérséklettel találkozhat a serpenyőben, a fritőzben, a sütőben vagy a grillen – ezúttal pedig parázsló szén és nyílt láng fölé is helyezhető, és szól, ha mégis túl melege lenne.


[+]

Belülre egy helyett öt szenzor került 0,1 fokos pontossággal kalibrálva, 105 fokos hőmérsékleti plafonnal – amelyik steak vagy hal maghőmérséklete ezt eléri, azt nem feltétlenül érdemes a szájunkba helyezni. Az alkalmazásban akár mind az öt magszenzor hőmérsékletét nyomon követhetjük, ami azért praktikus, mert nem feltétlenül egyenlően vastag egy hússzelet minden oldala, így nem egyenlő mértében melegszik. Ez ügyben és amolyan konyhai gyorstalpalóként a Meater 50 főzős videót biztosít, amivel lépésről-lépésre követhetünk különféle recepteket az elkészítés és a Meater közbeiktatásának folyamatával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés