- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bela22
tag
válasz
Blackmate #65 üzenetére
Jó, hogy megoldódott a probléma, de szvsz szerintem itt tápellátással volt gond, mert ha most nem kattog, akkor a hibák ki lettek javítva a winyón, amit a rossz áramellátás okozhatott, vmint az, hogy a csati a winyó végén most már rendesen érintkezik! Ez amúgy igen fontos, mert pl épp ma jártam úgy, hogy egy 420-as chief táp esetén két winyó (egy y kábelen) érintkezés miatt elkezdett kattogni. Miután a molexekben a fém csatikat összébbnyomtam (nem a külső műanyagtokot össze, hanem a bennelévő fémeket kell kicsit összébbszorítani, hogy jobban érintkezzenek, mikor összedugjuk a kettőt!!) , már rendesen működött a két winyó!
Mielőtt kattogás miatt az ember a winyó halálára gondolna, mindenképp ellenőrizze ezt a dolgot! Ha a molex csati jó szorosan rászorul, akkor az a legjobb!
Még annyit, hogy az a 250-es táp nem vmi erős! De elvileg egy p1/p2-höz talán még jó manapság, ha nem vmi márkás tápról van szó! -
liksoft
nagyúr
válasz
Blackmate #63 üzenetére
Az eddigi tapasztalatok alapján a 366-os nem okozhatta. Gondolj bele, csak parancsokat ad a drive-nak. A drive ír-olvas, hibás írást tehát csak ő okozhatott magának. A kattogás (nem tudom olvasni effekt) hibás írás során is előfordul. Itt tápfesz problémád lesz. OP futása alatt nagyobb a proc teljesítményfelvétele. DOS-ban így tudtad korrigálni felülírással, míg XP alatt határon kap tápot a winyó. Ezért hibás írást követ el időnként. Szintén hibás írást okozhat ha túlmelegszik. Ezt a két esetet nézd meg.
-
Blackmate
őstag
válasz
Blackmate #42 üzenetére
Nos ha érdekel valakit a kálváriám:
A mentés az egyik partíciórol sikerült. A többiről pedig nem próbáltam. Ugyanis mérgemben a MaxBLAST-tal ráengedtem egy Quick Zero Fill-t. S láss csodát a vinyó azóta nem kattog.
Úgy működik, ahogyan kell. Végfutattam egy Quick Test-et a Powermax-szal, ami nem jelzett hibát. Ha lesz egy kis időm végig eresztek rajta egy Burn-in test-et is.
Akkor már csak egy dologra lennék kíváncsi: Mi okozta ezt a látszólagos vinyóhalált?
Nekem 2 tippem lenne:
1. Abit BE6-II-es lapom van HPT 366-os raid vezérlővel.
2. NTFS fájlrendszer
(3. esetleg a kettő együttes hatása.)
Ez a HPT 366-os vezérlő eddig is csinált hülyeségeket, mert sajnos nincs hozzá rendes XP driver: rendes leállítást követően a scandisk elindult. Valamiért kikapcsolásnál nem állította le rendesen a vinyót.
Az NTFS fájlrendszerre azért gondolok, mert eddig haladni szerettem volna a korral, és áttérni NTFS-re FAT32-ról. A rendszer partíció is NTFS volt, és pont azt a meghajtót nem tudtam lementeni: 96%-nál lefagyott a MaxBLAST (DOS-os).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Blackmate #52 üzenetére
Valószínűleg felülethibás a lemez szélén. Ezt a területet hagyd utolsónak, vagy hozd be hozzánk, ha a többivel végeztél. Megpróbálunk fizikai másolatot (hiányos lesz) készíteni róla, majd software-es finomítással kiszedni a menthetőt. Ez 4 fejes, ha a fej meghal, szinte reménytelen. Fokozottan hűtsed, és ha elkezd kattogni (első partíció), hagyd utoljára, ne nyúzd. Ha fizikai sérült a lemez, folyamatosan romlani fog azon a területen, és ez lavina szerű folyamat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Blackmate #48 üzenetére
Valószínűleg nem fog megjavulni. Örülj neki, ha lejön az anyagod. Sok sikert hozzá. Lefutotta a kilométerét, nem érdemes használni ezt a típust, ha már csuklott egyszer. A SMART meg sz@r. Általában nem jelez semmit, csak szimplán megdöglik. A Seagate vagy Hitachi jelez. Meghalás tekintetében a Seagate a legjobb. Százalékosan a többiek nagyobb arányban képesek azonnal meghalni. Tehát feladathoz kell winyót választani:
Server: Hitachi, Seagate, WD Raptor
User: Seagate, Maxtor, Hitachi, Samsung
Home: Maxtor, Samsung, Hitachi, Seagate, WD
Capture: Maxtor, Hitachi, WD, Samsung, Seagate
PATA:
Hitachi: iszonyúan stabil biztonságos elektronika 133, precíz mechanika, jó menteni, kiváló hibakezeléses algoritmus, képes pillanat alatt meghalni
Seagate: jó elektronika - de határra méretezve 100, precíz mechanika, jó menteni, kiváló hibakezeléses algoritmus, általában fokozatos halál
Maxtor: határra méretezett elektronika 133, szép, de nem csereszabatos mechanika, mechanikailag nehéz menteni, van hibakezelése, kiszámíthatatlan halál
Samsung: határra méretezett elektronika 133, mi van raktáron mechanika, menthető (nehéz alkatrészt találni hozzá), van hibakezelése, vegyes meghibásodások
WD: több változata van, így változó tulajdonságú. Mechanikai mentését nem szeretem. Raptor profi kivitel (Hita-Sea), egyéb home minőség (Max-Sam)
A fenti tapasztalatok a napi mentések során gyűltek össze, nem biztos, hogy pontosan egyeznek a valós tulajdonságokkal. Ahhoz a teljes beérkezett választékot az utolsó darabig végig kellene tesztelni, ami lehetetlenség.
Végeredmény: Mindegyik gyártó terméke jó, a feladathoz célszerű választani belőlük, és a szállítás, üzemeltetési környezet jelentősen tudja változtatni a műszaki jellemzőket. A mentést és archíválást egyik esetben sem szabad hanyagolni. Ha van mentésünk, szimpátia kérdése, melyik gyártó termékét használjuk. -
Blackmate
őstag
válasz
Blackmate #42 üzenetére
Egy kis fejlemény: A legújabb MaxBLAST-nál is kattog, az viszont látja a vinyót. Látja az összes partíciót, és mindent (technikai adatokat) a vinyóról.
Akinek bármilyen ötlete van kérem segítsen, mert nagyon fontos dolgok vannak rajta, és legalább azokat szeretném lementeni róla.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest