- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackmate
őstag
A táphibát teljes mértékben kizárnám. Egy 250-es táp van abban a gépben, amiben rendszer vinyó. Áttettem a másik gépembe is, ami nagyjából ugyanaz a konfig, csak ez a lap rev. 2-es, azaz 370-es HPT chip van rajta, és a konfigot egy 360as UltraPower táő hajtja. Azzal is kattogott.
Mondassz valamit, hogy a vezérlő nem okozhatta, akkor viszont a driver-re tippelnék, mert elég sok van hozzá. Most egy másikkal próbálkozok, remélem az bejön. -
Blackmate
őstag
válasz
Blackmate #42 üzenetére
Nos ha érdekel valakit a kálváriám:
A mentés az egyik partíciórol sikerült. A többiről pedig nem próbáltam. Ugyanis mérgemben a MaxBLAST-tal ráengedtem egy Quick Zero Fill-t. S láss csodát a vinyó azóta nem kattog.
Úgy működik, ahogyan kell. Végfutattam egy Quick Test-et a Powermax-szal, ami nem jelzett hibát. Ha lesz egy kis időm végig eresztek rajta egy Burn-in test-et is.
Akkor már csak egy dologra lennék kíváncsi: Mi okozta ezt a látszólagos vinyóhalált?
Nekem 2 tippem lenne:
1. Abit BE6-II-es lapom van HPT 366-os raid vezérlővel.
2. NTFS fájlrendszer
(3. esetleg a kettő együttes hatása.)
Ez a HPT 366-os vezérlő eddig is csinált hülyeségeket, mert sajnos nincs hozzá rendes XP driver: rendes leállítást követően a scandisk elindult. Valamiért kikapcsolásnál nem állította le rendesen a vinyót.
Az NTFS fájlrendszerre azért gondolok, mert eddig haladni szerettem volna a korral, és áttérni NTFS-re FAT32-ról. A rendszer partíció is NTFS volt, és pont azt a meghajtót nem tudtam lementeni: 96%-nál lefagyott a MaxBLAST (DOS-os).
-
Blackmate
őstag
-
Blackmate
őstag
A kezdetetktől fogva hűtve volt. Barmolni nem fogok, mivel már sikerült egy partíciót lementenem a MaxBLAST-al. (copy partition). Remélem a többi is menni fog, csak kerítenem valami nagyobb vinyót. Egyébként tuti, hogy valami szoftveresen tette galyra a motyót, mert a bios rendesen látja. Ha sikerült lementem róla megpróbálok zero fill-t, meg low level formatot rányomni, hátha megjavul.
-
Blackmate
őstag
válasz
Blackmate #42 üzenetére
Egy kis fejlemény: A legújabb MaxBLAST-nál is kattog, az viszont látja a vinyót. Látja az összes partíciót, és mindent (technikai adatokat) a vinyóról.
Akinek bármilyen ötlete van kérem segítsen, mert nagyon fontos dolgok vannak rajta, és legalább azokat szeretném lementeni róla.
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
UPDATE 2005.08.11
Nekem is gondom támadt egy ilyen 80-as csodával. Típusszáma: D740X-6L. Nem mai gyerek már, hiszen mint a típusszám is mutatja, ez még a Quantum-Maxtor korszakból való: ennek teljesen fém színű, nincs rajta fehér-kék matrica, mint a ''mai'' maxtorokon.
A probléma röviden:
A vinyó felpörög, a gép felismeri, azonban mikor egy komolyabb lemezműveletre kerülne a sor kattan egy nagyot, és game over. Pl. win induláskor amikor a csík rohangál ott kattan. Beraktam másik gépbe, ott a win scandisket akart. Scandisk közbe kattan. Ha skippelném a Scandisket, akkor a kihagyás után kattan, és nem tudom win alatt megnézni.
Megpróbáltam ultimate boot disk-kel egy file manager-rel olvasni, de az is mikor elindulna katt. Megpróbáltam boot-os Norton All in One CD-vel (amibe partition magic 8, ghost van), de ott is sokat gondolkodik a PQ Magic, és mikor betöltene katt.
Mi lehet a baj? Nem halott, hiszen megy, pörög, még a bios szerint él!
Plíz help mí!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Időjárás topik
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest