- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
-
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #13130 üzenetére
Túlbonyolítod...
Azt a kutya nem mondta hogy nem lehet jó képeket csinálni kisebb érzékelővel, tudom hogy milyen jó kis fényerős gyári obik vannak a Olyhoz. Viszont idekevered a haladó fotósokat hogy azok még esküvőt is fotóznak, ja csak ők nem ma kezdték és nem adapterezett obikkal mennek dolgozni.
Megpróbálom érthetőbben más irányból megfogalmazni: egy FF vázzal és olcsó adapterezett obikkal hamarabb lesz sikerélménye a kezdőnek... és pont a mélységélesség miatt.
Egy A7 manuális obikkal sokkal inkább rákényszeríti a fotózni tanulót a tudatos fotózásra, mint egy AF zoomos gépváz, ahol csak befogja a témát és nyomja a gombot. De tény hogy nem vagyunk egyformák, van akinek ez bonyolult. Viszont csodát várnak a cserélhető obis géptől, pedig annak sajnos ára van, vagy megtanul fotózni, vagy drága fényerős nativ obikat vesz, vagy..
Erdélyben a Sony A700 mellett vittem filmes gépet, szerintem többet használtam és jobb képek lettek pedig volt a Sonyra is jónéhány AF obim.
Milyen obim van és miért? használtam Adaptallos 3,5/17mm-t, ideig-óráig jó volt, de nagy és rekeszelve sem volt éles a sarkokban...a Voigtlander ég és föld
persze használhatnám az m42 1,9/35-ös obimat is a Nokton helyett, csak adapterrel 3x akkora
a mostani kisméretű táskámban meg simán elfér 4-5 objektiv is emiatt.
A nagyzolás az lenne ha Zeiss 1,4/35-öt használnék...
Új hozzászólás Aktív témák
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest