-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
Nagylátóból sztem sokkal jobb AFesek közül válogatni, igaz, áruk is van.
Ha még az elején vagy akkor várjál, amíg kialakul benned, h mit szeretnél fotózni és milyen technikai eszköz szükséges hozzá. Addig is gyűjtögessél, később jól jön. Lehet, h később rájössz, h egy külső vakuval többre mész, mint egy nagylátóval.
Nagylátóból van sigma 8-15, 10-22? Tamron 11-18?, Canon 10-22 és Nikon 10-22? (a "?" nem tudom a végső gyújtótávot). A tamron ha jól tudom végig fix2.8as.
Gondolom most egy 18-55ös üveged van. Azzal ha ügyesen komponálsz nagylátónak fog tűnni a képed pl a hordótorzítást ne korrigáld, a képnek legyen olyan eleme, ami közel van a géphez, de olyan is, ami távol van-> ez hasonlít a uwa (ultra wide angle, ultra nagy látószög) lencsék perspektívájához, használj szűk rekeszt a nagy mélységélességhez. -
Dr V
őstag
A jupiter 9et portréra szokták használni, jól mossa a hátteret és kissé lágy, pont jó portré obinak. A 37Aról az előző oldalon találsz leírásokat, illetve a neten a google a barátod. A 85 ára 20körül van, állapottól függően, de láttam már 15ért is elkelt ilyen obit, viszont 25ért is hirdettek ilyen lencsét. A 37A ára ha jól tudom 10ezer körül mozog. A jupiterekről tudom, h van pá leírás, teszt, igaz azok angolul...
Arra figyelj oda, h az 500d felbontása miatt lehet, h a vártnál gyengébben fognak ezek a lencsék muzsikálni. Sztem apsc 15 mpixeltől felfele L üveget kéne rá tenni... -
Dr V
őstag
Eszembe jutott még a novoflex is. Elég ritka darab, de a fókuszrendszere állítólag nagyon jó. 400/5.5 és 600/8 a hosszabb ha jól emlékszem. Ez egy 3 lencstagból álló objektív, aminek a frontlencséje cserélhető, így lesz különböző gyújtótávú. Olyat keress, amihez megvan a markolat is, azzel lehet gyorsan fókuszálni. C vagy D változatot keresd, annak van jó képe, ezeknél csak a leica változat volt jobb... A vaterán volt egy ilyen 400as változat fent, különböző adapterekkel, markolatta és C v D változat vol, 400/5.6os. Talán még megvan a lencse és az eladó adatait is ha kell meg tudom keresni. Anno még 70 alatt nem adta volna.
-
Dr V
őstag
válasz
zolka78 #2043 üzenetére
Nekem carenarom van 135/2.8 skylight szűrővel. Pont ilyenre vágytam, mert tág rekesznél kissé lágyító hatása van, a világos részeknek egyfajta ragyogást ad. A bokehhe is meg vagyok elégedve. Mindez 4500 ft volt...
Sajnos ma lemaradtam egy pentacon 50/1.8ról. 800ft ért ment el a veterán... -
Dr V
őstag
válasz
zgospel #2011 üzenetére
Nekem pentaconom van. Nagyon szeretem, a közelpontja kategóriájában nagyon jó (33cm) Rajzolatára nincs egy rossz szavam se (igaz, 1.8nál nem tűéles, az a kategória 25e ft fölött van).
Helios közelpontját nem ismerem, de több változat van belőle!! Pl egyik színházi vagyis lágyítja a képet direktbe. Valamelyik fórumon volt erről leírás, de most nem találom. A vételle kicsit siess sztem, mert elkeztdek a lencsék árai felfelé kúszni. Heliosból 4e körül válogatni lehetett 1 hónapja, de most 7e is van... pancolar meg 10 alatt nincs, eddig 8 körül indultak az olcsóbbak.
Az alábbi képeket Budapesten lőttem, szmogriadó idején, de legalább a nap szépen sütött. https://picasaweb.google.com/bucsin/PentcaonAuto5018# Az első f8, a második 1.8 körüli és a harmadik is f1.8 Az első a képkivágás miatt torzult (95%keresővel nem könnyű néha a komponálás) a másik kettőnél a tárgytávolság 10 méter körüli lehetett, ennek ellenére sztem jól mossa a hátteret. És igen, tud szépen elmosott hátteret is, mint ahogy a 4. képen látható. Mindegyik kép eredeti méretben van feltöltve, nincs semmi utólagos módosítás (fotós vagy, nem photoshop festő) egyedül a Kodak chrome 2 picture stylet használtam (régebbi hozzászólásomban feltettem ezt a picture stylet is és más sok másikat a canonos fórumban). -
Dr V
őstag
válasz
zolka78 #1941 üzenetére
Vannak olyan adapterek, amiken van chip, azzal lesz fókuszvisszajelzés a vázon. Az oit csak AV v manuális módban tudod használni.
A rajzolata sztem kiváló, ennyi pénzért nem létezik jobb. A kitobit, belépő kategóriát röhögve lehagyja (igaz "csak" 2.8as rekesztől). googleba keress rá, vannak összehasonlító, tesztelő fórumok. -
Dr V
őstag
válasz
zolka78 #1939 üzenetére
Jól jártál nagyon. Én egy pentacon 1.8/50est vettem 4000ért+posta. Holnap jön meg, az adaptert pénteket veszem át... már alig várom. A 40d-m örülni fog, kicsit többet fogom most használni
Viszont azon gondolkozom, h kéne valami tényleg nagylátószögű (ekv.28 alatti), szép rajzolattal, de azok drágábbak. Mind1, ez még a jövő zenéje.
-
Dr V
őstag
-
Dr V
őstag
Üdv!
Szerintetek melyik a jobb lencse: Carl Zeiss biotar 58/2 vagy Revuenon 55/1.4? Portré és természet képek lenne a fő feladatköre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged