- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
jtaggerX #2386 üzenetére
Szia!
Ebben a topic-ban is többször leírták már, hogy a manuális nagylátók nem minden esetben hoznak jó vagy jobb eredményt digitális vázon, mint pl. egy kit objektív. A technikai hátterét én nem feszegetem.
Én is hasonló gondolatmenet alapján vásároltam egy Nikkor 28mm f/3.5 Ai-S objektívet. A vele készített képeken eddig nem tapasztaltam hibát, bár ezek közül csak kevés kép témája olyan, hogy érdemben észre lehetne venni. Azt érdemes még tudni, hogy a frontlencse bevonatán van egy karc, de a képeken nem érezteti hatását.
Kétségtelen, hogy ez crop-os vázon nem nagylátó, de számomra kedves perspektívában dolgozik. Ahogy időm engedi, közzéteszek vele készült képeket.Egyébként egy 24mm f/2.8 Ai-S-re még továbbra is ácsingózok, csak a gyűjtögetés végett. Viszont azt elég borsos áron adják...
A kit obim 18mm-es vége persze nagyobb látószöget kínál és rekeszelve szépen is rajzol. Viszont nagyon kedvesek számomra a régebbi manuális obik, mint sokaknak ebben a topicban.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jtaggerX #2390 üzenetére
jónak jó, persze FF-en lenne nagylátó (vagyis kisfilmesen), APSC-n kroppol, vagyis csak "normál" obi lesz belőle...
elméleti felvetés: ugyebár 28 az 28 FF-en, de APSC-n a 28-as látószöghöz ~18mm lencse kellene.
viszont a vivitar 28 optikailag nagylátó, tehát elvileg más leképezése lesz APSC-n, mint egy FF-en egy 42 mm-esnek
remélem érted mire gondolok
-
zolka78
senior tag
válasz
jtaggerX #2281 üzenetére
Van még a Samyang is ami elég jó kis halszem objektív. Egyébként a Zenitar 16mm, Samyang 8mm és a Peleng 8mm is létezik Nikon bajonettel. Hogy most ezeknek csak a seggén reszeltek valamit vagy hozzá is igazították a Nikon bázis távjához azt nem tudom, de lehet, hogy igen.
Mondjuk a Samyangra tennék egy voksot, hogy azzal nem lehet gondod a Nikonon a végtelent illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest