- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
jtaggerX #2386 üzenetére
Szia!
Ebben a topic-ban is többször leírták már, hogy a manuális nagylátók nem minden esetben hoznak jó vagy jobb eredményt digitális vázon, mint pl. egy kit objektív. A technikai hátterét én nem feszegetem.
Én is hasonló gondolatmenet alapján vásároltam egy Nikkor 28mm f/3.5 Ai-S objektívet. A vele készített képeken eddig nem tapasztaltam hibát, bár ezek közül csak kevés kép témája olyan, hogy érdemben észre lehetne venni. Azt érdemes még tudni, hogy a frontlencse bevonatán van egy karc, de a képeken nem érezteti hatását.
Kétségtelen, hogy ez crop-os vázon nem nagylátó, de számomra kedves perspektívában dolgozik. Ahogy időm engedi, közzéteszek vele készült képeket.Egyébként egy 24mm f/2.8 Ai-S-re még továbbra is ácsingózok, csak a gyűjtögetés végett. Viszont azt elég borsos áron adják...
A kit obim 18mm-es vége persze nagyobb látószöget kínál és rekeszelve szépen is rajzol. Viszont nagyon kedvesek számomra a régebbi manuális obik, mint sokaknak ebben a topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- Asustor NAS
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- További aktív témák...
- 20 GB-os RTX 4000 SFF ADA Generation
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő