- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz
Mandarinn #13667 üzenetére
Sajnos erre nincs jó válasz.
Vagy nagyon ritka vagy nagyon drága, vagy nagyon Yongnuo vagy nagyon vintage (lágy f/2,8-on)
Javaslom a 80-90mm-esek között szétnézni. A makró objektívek nagyon jók, igaz nem túl olcsók. Vettem többet is, de végül egy Canon EF végűnél kötöttem ki.Ha mégis ragaszkodsz a 100mm-hez, akkor Vivitar 100/2,8-at keres. Ez még értelmes áron beszerezhető.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mandarinn #13673 üzenetére
Szerintem jó cucc árért arányban. Mivel ez nagyobb szenzort is simán kiszolgál ezért itt a kezdő 2.8-as fényerőn is már jól teljesít. Azért a nagy fényerejű objektíveket legtöbb esetben le kell rekeszelni 1 beléndével ott tudnak igazán jól teljesíteteni . Én az 1,4-eseimet 2-re szoktam a Jupiter is inkább 2,8-ason volt pengébb. Ha szeretnéd kipróbálni a Biometart megoldható Bp-n.
-
Rapid136
őstag
válasz
Mandarinn #13669 üzenetére
Soha ne számolj cropot, marhaság. A gyujtótávolság fizikai tulajdonság, tökmindegy mi van mögötte, webkamera vagy egy 6x7-es Mamiya...
(legjobb esetben max a látószöget viszonyítgasd)
A Jupiter-9 2/85 majdnem olyan kivágást ad mint a Biometar, lévén 5mm az eltérés a gyujtótávolságban... -
Matska
senior tag
válasz
Mandarinn #13669 üzenetére
Ha már 80-as Biometar, akkor az szerintem "sötét" a 2.8-as fényerejével. Egy jó Jupiter 9 MC 85mm F2 nagyon penge tud lenni. Tudom, mert volt olyanom
Biometarnal felesleges FF-re crop faktort számolni, ugyan úgy 120 v 80mm marad, csak lecsapod a sarkokat, egyben a peremsötétedést is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Motoros topic
- Renault, Dacia topik
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged