- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz
Mandarinn #13667 üzenetére
Sajnos erre nincs jó válasz.
Vagy nagyon ritka vagy nagyon drága, vagy nagyon Yongnuo vagy nagyon vintage (lágy f/2,8-on)
Javaslom a 80-90mm-esek között szétnézni. A makró objektívek nagyon jók, igaz nem túl olcsók. Vettem többet is, de végül egy Canon EF végűnél kötöttem ki.Ha mégis ragaszkodsz a 100mm-hez, akkor Vivitar 100/2,8-at keres. Ez még értelmes áron beszerezhető.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mandarinn #13673 üzenetére
Szerintem jó cucc árért arányban. Mivel ez nagyobb szenzort is simán kiszolgál ezért itt a kezdő 2.8-as fényerőn is már jól teljesít. Azért a nagy fényerejű objektíveket legtöbb esetben le kell rekeszelni 1 beléndével ott tudnak igazán jól teljesíteteni . Én az 1,4-eseimet 2-re szoktam a Jupiter is inkább 2,8-ason volt pengébb. Ha szeretnéd kipróbálni a Biometart megoldható Bp-n.
-
Rapid136
őstag
válasz
Mandarinn #13669 üzenetére
Soha ne számolj cropot, marhaság. A gyujtótávolság fizikai tulajdonság, tökmindegy mi van mögötte, webkamera vagy egy 6x7-es Mamiya...
(legjobb esetben max a látószöget viszonyítgasd)
A Jupiter-9 2/85 majdnem olyan kivágást ad mint a Biometar, lévén 5mm az eltérés a gyujtótávolságban... -
Matska
senior tag
válasz
Mandarinn #13669 üzenetére
Ha már 80-as Biometar, akkor az szerintem "sötét" a 2.8-as fényerejével. Egy jó Jupiter 9 MC 85mm F2 nagyon penge tud lenni. Tudom, mert volt olyanom
Biometarnal felesleges FF-re crop faktort számolni, ugyan úgy 120 v 80mm marad, csak lecsapod a sarkokat, egyben a peremsötétedést is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest