- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
Ha már 1,4-akkor takumar-kb 30000ft de az jófajta
A Revü szerintem 15-max 20 nál nem ér többet+ha rekeszelni kell akkor nincs sok előnye az 1,4-nek.
Van egy ismerősömnek Revuenon-ja szép képeket lehet vele csinálni,de pld a takumar hamarabb éles.Az m42-es Yashica-nak annyi előnye van még hogy 1,7-után van 2-nél is rekesz nem csak 2,8-nál.
-
Muerte68
addikt
Nekem M42-es Yashica-m van azt is szeretem elég hamar éles,szép karakteres képe van,van bokeh,háttér mosás ami kell
A C/Y-os Yashica-k jobbak is ezeknél az ML verzió a legajánlottabb-ráadásul még az áruk sincs annyira elszálva.
Matska-nak volt amíg manuálozott ő még jobban ismeri
[link]
ezt teljesen nyitva[link]
ezt eggyel rekeszelve csináltam igaz még az EM10-esel -
MrChris
nagyúr
17, 20 mm-es manuál obit felejtsd el, drága és nem muzsikál jól 4/3-on. Egy-egy jobb 24-est már meg lehet fizetni, de nem lesz jobb egy kitobinál. Az 50-esek és 135-ösök ami a filléres kategória, de a jobbak ezekből is egyre drágábbak. Kezdésnek 50-est ajánlanék ami m4/3on kistelének és portréra használható. Gm5-ön nagyobb fókusztáv elég bemozdulás gyanús. Esetleg 35-ösre próbálkozhatsz csak ott a fényerő az nagyon drága.
-
jjeahh
nagyúr
de a pen f 35mm gép volt, tehát full frém, szal azon valóban 38mm volt, a te szenzorod feleakkora, tehát ki lesz vágva a pen f obi közepe. én pl. portrézni 50 meg 58mm manuálokat használok, amik annó filmes vázon normál obik voltak, az enyémen viszont ekv. 100-116mm, szinte tökéletes portréobik...
de majd a kollégák is megmondják a tutit -
jjeahh
nagyúr
olcsó manuálban ekv 48-270mm-ben érdemes gondolkozni kb., alatta minden drága, fölötte meg manuálfókuszálni stabi nélkül nem valami frankó
canon fd 20mm F2.8 meg mir 20 asszem jók, de drágák, és utóbbi képek alapján nem kicsi...max ha játszani akarsz pentax-110 18mm F2.8, mondjuk ez még a pana gm1-hez is apró, és nem lehet rekeszelni
szerk: de ez a pen f ekv 76mm nem?
-
|AP|
veterán
Ez mennyire lehet messze az elképzeléseimtől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest