- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
frankstork #9101 üzenetére
Nekem ekvivalens 1360mm. Lerekeszelve talan meg hasznalhato is...
Meg nem dontottem el, hogy a Kalimart, vagy a Tamront szeretem jobban. -
tvamos
nagyúr
Makrozni szretnek a Nikon 1-emmel, es van is hozza makro extension tubom, de nem vagyok elegedett a mostani objektivjeim teljesitmenyevel. (A kit obi nagyon sotet, a Primotar 3.5/50, es a Lydith 3.5/30 sem az igazi, a Helios-44-2-m meg ugy rossz, ahogy van.) Jo lenne, valam ekvivalens 100-200mm kozotti (30-80mm) kozotti obi, kicsi penzbol. Van ertelme direkt macro obit keresnem? Mennyiben kulonbozik az egy sima obi+kozgyuru? (Van egy Quantaray TECH-10 NA AF 70-300mm 1:4-5.6 D Macro obim is, de az ekvivalens 816mm-es gyujtotavval macrozni nem elmeny, plane, hogy fenyereje sincs az objektivenek. Meg szerintem 200mm folott nem is tul eles az az objektiv.)
(#9095) frankstork
Nekem is hasonloan szamos a gyujtemenyem, csak tobb kozte a nagy tubus.
Kalimar f=500mm 1:8
Tamron f=400mm 1:6.9
RMC Tokina 28-85 1:4
RMC Tokina 90-230mm 1:4.5
Utobbiakat meg ki sem tudtam probalni.... -
tvamos
nagyúr
válasz
Elektrosokk #9023 üzenetére
Szep! Milyen geppel? (Bocs, nem emlekszem, mid van...)
-
tvamos
nagyúr
Ket obit neztem ki...
Topcon UV-Topcor 4/135 Tokyo Kogaku Tele
MInolta MD Tele Rokkor 135/3.5
Mi a velemenyetek? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Nagyon jo!
Tripod mount is van rajta. Kosz!
(#8980) Rapid136 válasza tvamos (#8977) üzenetére
A 28-85mm ok, de a 90-230mm... foleg x2.72, az nem egy tipikus portre gyujtotav Nem tudom, jo e nekem valamire.(#8983) Rapid136 válasza tvamos (#8977) üzenetére
Nem neztem meg elegge az arat. Azt hittem, olcsobb, mint a blendes tesoja.(#8984) daniduke válasza tvamos (#8977) üzenetére
Valoszinu...(#8987) daniduke válasza Rapid136 (#8985) üzenetére
Szep gyujtemeny!.. -
tvamos
nagyúr
Kaptam ma ket objektivet.
- RMC Tokina 28-85mm 1/4
- RMC Tokina 90-230mm 1/4.5
Mindkettonek a bajonetjere az van irva, hogy O/OM.
Szertnem oket racsavarni a gepemre. (Nikon 1)
Tudnatok nekem javasolni adaptert? (Nem akarok ugy jarni, hogy rosszat veszek, es nem lesz vegtelen.)Jo lehet ez a Meyer-Optik Gorlitz Diaplan 80mm f/2.8. Jo lenne kiprobalni....
-
tvamos
nagyúr
-
-
tvamos
nagyúr
Igen... erdekes... A HELIOS 44-2-n a menet is meg van serulve, ugyhogy nem tudok filtert se ratekerni. Szerintem kelet-europat ezentul kihagyom.
Megjegyzem, Nemetorszagbol sem kaptam meg az Agfa obit, szoval az iden valami van...
Ahoz kepest, a kis kinai 25mm-es egy jo vasar volt. Azt kaptam, amit vartam. Mondjuk 2 honapig...
(#8914) raczger
Nekem is ezek mind 100%-os, vagy legalabbis 99% feletti ertekelesu eladok voltak. -
tvamos
nagyúr
Nem akarom meg ragalmazni az eladot... meg vegulis nem is en vettem, hanem tesom vette nekem. De Pentacon auto. Az ebay-es HELIOS 44-2 sem fasza, nem jon le rola a szilikon semmivel, olyan, ha megfogom... nem tudom... szilikonos. Nincs kedvem szetszedni, es kitakaritani. Ez meg ukrajnabol jott. Nem veszek csak olyat, amit meg tudok fogni, vasarlas elott.
Vagy veszek ujat, de asszem, akkor mar legyen AF, meg minden nyalanksag. -
tvamos
nagyúr
"Vettem" egy objektivet a Vateran. Megint atb..sztak. Nem is elvezem mar a manualozast...
-
tvamos
nagyúr
Itt van a Helios M44-2-m, de eleg gaz az allapota. Agyon be van kenve valamivel, gondolom szilikosos anyag lehet, es sajnos a front lencsere is jutott, ugyhogy beszivarvanyosodott a felulete. A masik dolog, hogy amikor tekergetem, valami por hullik belole, mintha szetporlott szivacs lenne. Tudtok valamit javasol, hogy kitisztitsam? (Nem sikerult lefotoznom a dolgot, valami miatt nem latszik a fenykepen.)
Probalok reklamalni az ebay-en, de nem sok remenyt latok barmire, meg hat... olcso volt, lenyelem a bekat. -
tvamos
nagyúr
Ezek mar f/1.4 helyett kb. f/2-vel keszultek. (Ez az ebay-es 25mm-es.)
[link]
Lehet meg ez jobb ezzel az objektivvel? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Ezt talaltam, de nem olcso... [link]
(#8670) fefe9 válasza tvamos (#8659) üzenetére
Remelem, azert valahogy csak meg fogom tudni oldani. Kar, hogy kulonbozoek az obik, az egyik M42, a masik C-mount. (Meg van nekem T2, es Nikon F-is.)
Na ja, nagyobb szenzor...(#8663) Maxx71
Szuper kepek!
Nekem is volt a kezemben egy ilyen obi a hetvegen, de nem volt nalam ennyi zseton. -
tvamos
nagyúr
Legigazabol, eredetileg azert vettem, hogy legyen egy olcso, fenyeros objektivem, amit nem feltek, ha videozok, 400 x 144/1200 fps-sel. Ezt meg nem feltem. Viszont erre a felbontastra rekeszelni sem nagyon kell.
Sajnos muvesznek nem vagyok jo, maximum lemasolni tudok masokat, azt is persze rosszul. (Villanymernok vagyok, az oscilloscope-ot ertem. Persze, tudom, ez nem mentseg.) Viszont az a kep jo, amit csatoltal... Nem tudom, hogy latjatok ti meg ezeket a szituaciokat...
Node az a korbe forgos bokeh, no, az nagyon tetszik, olyat kell csinalnom. Szoval arra nem biztos, hogy jo lesz ez az objektiv, de nem nyugszom, amig olyan kepet nem tudok csinalni, legalabb egyet. Utana nem biztos, hogy erdekelni fog tobbe.
Jut is eszembe. slow-motion... Kene nekem meg egy CCTV uveg. 10mm korul. Lehetoleg minel fenyerosebb. (Olyasmi, mint a 25mm f1.4, csak az nem eleg wide.) Tudtok olyat ajanlani? A kit obi 10mm-en 3.5, de azzal nagyon sok feny kell, hogy latszodjon valami, es hat, nem lehet mindig nagy lampat gyujtani, meg mindent bevinni a "muterembe". Az sem baj, ha 1.4-nel is fenyerosebb.
(#8643) daniduke válasza tvamos (#8641) üzenetére
Az igen!.. szep kep! -
tvamos
nagyúr
Egy 8mm-es filmes objektív nagyon vignettálna az én 1"-es szenzoromon?
-
tvamos
nagyúr
Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, de semmi képpen nem tudom bekapcsolni a fókusz segédet manuális objektívvel. (A kit objektívvel jól megy a belenagyítás.) Mit csinálhatok rosszul? Nincs valakinek ötlete? (Mondjuk akár többet is segíthetne!..Tudom-tudom, vegyek egy D810A-t.
A Nikon szerint.)
-
tvamos
nagyúr
Hát, azt sajnos nem írja, mivel lőtték... Akkor gondolom Nikon 1-en ilyen gond nem lenne. A képek alapján nagyon szép állapotban van.
Amúgy, az meglepett a használt piacon, mennyi régi keleti cucc volt. Majdnem vettem egy Helios 44-et is, csak drágálltam érte 15 ezret. (Oké, hogy volt rajta egy fényképezőgép...) No mindegy, remélem, megjön lassan a 44-2-m.
-
tvamos
nagyúr
A tesztképek szélein látható pirosas elszíneződés normális jelenség ennél az objektívnél: Industar 69 m39 f/2.8 28mm?
-
tvamos
nagyúr
A bokeh miatt lesz, (meg olcsó, meg tetszik, lehet, csak kiteszem a polcra...
) úgyhogy a végtelen nem kritikus, de persze valószínűleg úgysem nyugszom, amíg meg nem oldom. Meg a gépem sem korlátoz, tudok használni kis bázistávolságú objektívekeket. (Nem fog a tüköraknába lógni.
) Csak adapter kérdése.
-
tvamos
nagyúr
Nagyon tetszenek ezek a régi objektívek. Remélem, szombaton kapok valami szépet!
Mondjuk valami 18-25 mm-es hasznos is lehetne.Jut eszembe. Megtetszett az Industar 69. Szerintetek? Mennyit érhet? Mi a reális ára?
-
tvamos
nagyúr
Tokina, AT-X PRO 116 11-16mm F/2.8 DX AF
Tetszik ez az objektív. Mennyi ennek a reális ára? Az ebay-en a 80 ezret sokallom. (De ha annyi, akkor inkább nem is ácsingózom rá.) -
tvamos
nagyúr
4 obit rendeltem ebay-en, 1 jott meg...
Ezek miert nem akarnak megerkezni? Mas meg szokott... nektek van hasonlo tapasztalatotok?
Most nem tudom, licitaljak-e egy ilyenre: Carl Zeiss Jena Sonnar 25mm f1.4?
Raadasul Kiev, Ukraine. -
tvamos
nagyúr
Sajnos ott nem vették észre a kérdésem...
Jól néz ki az a Tokina. Nekem az Kalimar f/8 500-as fix van, jó is az, persze fel kell csavarni az ISO-t. Ha a gyerekkel le akarunk valamit (bármit) fotózni, akkor nagyon kéne a zoom.
Neked milyen telekonvertered van? Nekünk a filter menetre van egy 2.5x-es. (A 70-300-ra.)
-
tvamos
nagyúr
Elnezest, hogy mar a harmadik topikban is... esetleg van itt, aki Nikon 1-gyel manualozik, ez tud segiteni? Ha egy jo google keresoszot tudtok adni, az is segitene sokat!
[link] -
tvamos
nagyúr
Sziasztok megint! Egy ilyen cucc mennyire vállalható? Vagy nagyon vacak? Mert azért nem olcsó...
-
tvamos
nagyúr
Nagyon megtetszett ez: TAMRON ADAPTALL 6,9/200-500mm .
Mar vagy egy Kalimar 500mm f/8 fixem, amivel nagyjabol elegedett vagyok, de azert a zoom hianyzik, minden sokkal egyszerubb lenne zoommal!Le tudnatok beszelni az ujabb penzkoltesrol?
Letezik jobb valasztas ennel? Nem ragaszkodnek feltetlen a MF-hoz sem...
(Nikon 1-em van.)
-
tvamos
nagyúr
Kaptam kölcsönbe egy gyönyörű állapotú Helios 44M4-et. Kipróbálni. Az a gond, hogy az apertúrát nem tudom állítani. Mivel tudnám ügyesen benyomni a kis pucukát, hogy ne sérüljön semmi, de úgy is maradjon? Van valami PRAKTICA?
-
tvamos
nagyúr
Ez a legolcsobb speed booster, amit talaltam. At lehetne faragni a gepemre? Vagy tul kicsi a nagyitas?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Kolonel0708 #8263 üzenetére
Ez azert sokkal jobb helyzet, mintha kicsit hoszabb az adapter....
Remelem ezen a hetvegen lesz idom leesztergalni a sajatom. -
tvamos
nagyúr
Nemreg rendeltem, egy Agfa Variostar 1:1,8/6-60 obit. Most visszakapom a zsetont. Nem sok.
Most jó lenne valami 6-8mm-es, olcso manuál. (N1-re...) Van valami jó ötletetek? -
tvamos
nagyúr
Na, gyorsan rendeltem egy ilyet: [link] (Ez amugy is kell a gereknek a tavcsore, meg ha ra akarom csavarni a fenykepezo gepet... akkor jol johet. beszivja a gep a sok fenyt...
)
A baratom ad kolcsonbe egy... nemtudom milyen 50mm f2.8-at a Zenit geperol. Szerintetek ez mi lehet?
Ezeket a dolgokat ossze tudom hazasitani a N1-emmel? Jol mutatna rajta... Meg talan vennek is egy-ket regi fixet, ha talalok olcson. Viszont ha megveszem, jo lenne, ha rogton fel is tudnam csavarni a gepre, es kiprobaszni. -
tvamos
nagyúr
Szia!
Valasz erre.
Nem tudom. Jó így a méret?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest