Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Google Pixel topik
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Na nyomattam pár makró képet nemiszervekről.
Csoportosítva vannak, OM50-ET a sima 50/1.4-es extension tube-al, OM50macro simán a macro, OM50macro-ET pedig a macro extension tube-al (ez a mobil nem oda élesített
itt meg nem jól látszik). Aszem a macro 1:2, ET-vel 1:1 leképzést tud. Mindegyik kép úgy készült, hogy a legnagyobb nagyítást adja az objektív. Elég kicsi a mélységélesség, pedig 8-11-re rekeszeltem, de hát ez ilyen műfaj.
Kipróbáltam a focus stackinget CombineZP-vel. Az a baj hogy csak megmozdult a tárgy, ezért kis anomáliát okoz a képen, meg a program hozzányúl a színekhez. Ilyen a focus stackingelt, ez meg kb nélküle. Itt egy másik, és az 'eredeti. -
faki_
senior tag
A makróobjektívek általában síkra korrigáltak és lényegesen kisebb mértékben torzítanak, mint egy hasonló gyújtótávú normál objektív. Lehet, hogy csak szubjektív, de úgy vettem észre, ez visszájára fordul a nagyobb tárgytávolságoknál, ott (legalábbis a régebbi makrók ellenében) a normál objektívek képe, háttérmosása kellemesebb.
A legolcsóbb még mindig az Industar-61 50mm F2.8 L/Z, ill. érdemes beszerezni, egy akár 2-3e Ft-os manuál vakut. A barkácsmegoldású makrós használathoz tele van a net ötletekkel.
-
80hun
addikt
Amit Mrchirs ajánlott obi nagyonjó.

Ha makrózni akarsz csakis makró obit vegyél, a többi megoldás csak a felszínt súrlogatja.
Egyébként ha nem művészkedésről van szó akkor a makró egy rekeszelős téma.
Tehát hiába a fényerő úgyis rekeszelned kell.
Álvány ajánlott,
Vagy kézből fotózva mindenképp legyen meg a reciprokszabály záridő kétszerese minimum , ha nincs stabi az obiban vagy a vázban. -
MrChris
nagyúr
Nekem van egy Oly Om50/3.5-es macro és egy OM50/1.4 normál, hozzá a cikkben említett 25mm-es extension tube. Ha lesz időm este kipróbálom, felteszem. Kiváncsi vagyok rá, az emlékeimben az él hogy a közgyűrűzött 50-es gyenge kontrasztú volt. Csak tippelek hogy pl a közelpont közelebb van a macro obiknak ez esetben 23 vs. 45 cm.
Annyi obi kezd nálam gyűlni hogy családi okok miatt nem merem megszámolni
Pedig kis részét, egy tucatot már eladtam 
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Jack Hunter: Aqua webáruház, soha többet.
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Csoportosítva vannak, OM50-ET a sima 50/1.4-es extension tube-al, OM50macro simán a macro,