Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
Azt nem tudom pontosan, hogy a J5 esetében hogy van, de leírom, nálam az S1-nél hogy működik a dolog, hátha ez is segítség.
Tehát: ha feladapterezek egy manuál obit a vázra, kizárólag full manuális módban működik a gép, sajna nálam az "A" mód sem megy, közli, hogy nincs objektív a gépen, (tehát a záridőt is nekem kell kiválasztani). Fénymérés van, a rekeszt és az élességet úgyis én állítom az obin, és már kezdek hozzászokni a záridők beállításához is. 1/40-ig még kézzel ki tudom tartani, ennél hosszabb záridőt igénylő képeknél (pl. beltér, kevés fény) vagy vakuzok, vagy keresek valamit, amire letehetem a masinát.
Állványom nincs, ha beltérben statikus dolgot fotózok, akkor van egy zokni, megtöltve rizsszemekkel, arra teszem, és önkioldóval mehet a hosszabb záridő is (nem ér nevetni, szegényes a költségvetés egyelőre
)Ha van elég fény, és kézből tudok fotózni, akkor úgy szoktam, hogy a témát (pl. egy virág) többféle beállítással csinálok képeket, aztán 8-10-ből egy úgyis sikerül. Az élességet a kijelzőn nagyjából belövöm, nincs live view sem az S1-en, aztán tekerek az obin kicsit előre, fotózok, majd kicsit hátra, és megint.
Eddig bevált, tudom, kicsit körülményes, én is jobban örülnék, ha lenne EVF, meg live view, netalán fókusz visszajelzés, de mindig azzal vigasztalom magam, hogy a kompakt gépemhez képest óriási az előrelépés, sokkal több jó képem van, amivel elégedett vagyok, ráadásul a hatéves fiam is kezdi megkedvelni a fotózást, ő a fő segéderő, hozza a saját Smena 8m-ét, amibe persze nincs film, de lődöz szorgalmasan, keresi a témát, szóval a családi örömök is megvannak. Arról nem is beszélve, hogy a variálhatóság, amit a MILC rendszer ad, első számú hobbivá tette számomra is a fotózást. (bocs, ha kicsit hosszú lett, meg sok a személyes dolog is benne...)
Most várom a postást, mint a megváltót, érkezik az adapterem, bővült az obipark két Minolta MD-vel (50/1,7 és 28/2,8), ha beválnak, akkor öröm-boldogság

(#8605) grigo: jó gondolat, bár biztosan nem lenne könnyű megszervezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Kompakt vízhűtés
- Sweet.tv - internetes TV
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Futás, futópályák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)